今次來到同前兩日為大家介紹嘅新景園咖喱小廚對面嘅【🌟金鳳茶餐廳🌟】呢間又係長期好多人排隊嘅地道茶餐廳☕️今次咁啱唔洗排 所以就入左去食😌金鳳啲侍應服務態度好好 無論對本地人定遊客都係👍🏻但入面座位比較窄 所以大家都坐得好近~我地今次叫左:❶ 特價午餐+凍檸茶🍋 💰𝟓𝟑+𝟑我揀左火腿奄列、菠蘿包、沙嗲鮮牛肉麵🥩火腿奄列味道不錯 不過如果蛋煎得唔好咁熟會更好🙌🏻菠蘿包比我想像中無咁好食🥲因為佢係好實淨個種菠蘿包完全無空氣感同埋唔鬆軟 唔係好啱我口味🥹下次都係叫返餐包算🤣沙嗲鮮牛肉麵因為用鮮牛肉嘅關係🥩所以唔會有個種用完鬆肉粉好淋嘅感覺 但又唔會太韌👍🏻沙嗲汁調得好好 香得嚟又唔會過鹹😋公仔麵軟硬適中 就算食到尾都唔會太淋所以如果大家嚟嘅話建議試下佢地嘅沙嗲鮮牛肉麵✨凍檸茶正常飛揮~❷ 乾炒鮮牛肉烏冬 💰𝟓𝟖鮮牛肉份量好多🥩塊塊都好大塊 唔會太韌😋烏冬炒得好乾身 夠香口又唔會太油👅值得一試👍🏻味道😋:𝟑.𝟓/𝟓 性價比🤩:𝟑.𝟓/𝟓回頭率🔙🥳:𝟑.𝟓/𝟓• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
呢間又係長期好多人排隊嘅地道茶餐廳☕️
今次咁啱唔洗排 所以就入左去食😌
金鳳啲侍應服務態度好好 無論對本地人定遊客都係👍🏻
但入面座位比較窄 所以大家都坐得好近~

我地今次叫左:
❶ 特價午餐+凍檸茶🍋 💰𝟓𝟑+𝟑
我揀左火腿奄列、菠蘿包、沙嗲鮮牛肉麵🥩
火腿奄列味道不錯 不過如果蛋煎得唔好咁熟會更好🙌🏻
所以唔會有個種用完鬆肉粉好淋嘅感覺 但又唔會太韌👍🏻
沙嗲汁調得好好 香得嚟又唔會過鹹😋
公仔麵軟硬適中 就算食到尾都唔會太淋
所以如果大家嚟嘅話建議試下佢地嘅沙嗲鮮牛肉麵✨

凍檸茶正常飛揮~

❷ 乾炒鮮牛肉烏冬 💰𝟓𝟖

👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻‍🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼