2024-02-27 185 瀏覽
將軍澳海邊餐廳好多,但想避下人流之下,去左將軍澳市中心附近搵搵野食。我諗呢間餐廳大家都唔陌生,因為區區都有佢既分店,餐廳設計得體,而且好夠空間感,最重要係餐牌有好多食物既選擇。。UFO 芝士火鍋(無骨) (HK$288)可以係6款口味(果味醬油蒜香/三重芝士/甜辣/蜜糖/火山/蜜糖蒜香)既無骨炸雞裹面揀2款口味。再配埋馬蘇里拉芝士、車打芝士和巴馬臣芝混合成既芝士火鍋,芝士味勁香,而且炸雞沾落去,芝士完全掛住炸雞,更加有拉絲效果。炸雞叫左下面兩隻口味,雞肉大件,而且好嫩滑,真係外脆內軟蜜糖蒜香 - 好夠蒜香味,而且成件雞肉沾滿哂蜜糖,好甜好滋味三重芝士 - 係個完全沾滿芝士粉既炸雞,外皮酥脆,非常惹味。炸醬炒年糕 (HK$145)係餐自家製鹹甜適中既炸醬,而且裏面有唔少既軟年糕&彈牙魚糕,食炸醬點少得麵🙈麵既份量都好多,而且幾掛汁,同一味道韓國傳統炸醬麵類近Drinks。香桃韓式米酒 (HK$150)酒精濃度有0.7%,冇諗過韓式米酒都會有戰鬥碗咁樣飲🙈呢個係成Jar咁叫,可以同幾個人一齊share 米酒&香桃互相配合,飲起尼甜甜地,完全冇強烈既米酒味👍🏻回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素:

。UFO 芝士火鍋(無骨) (HK$288)

炸雞叫左下面兩隻口味,雞肉大件,而且好嫩滑,真係外脆內軟
三重芝士 - 係個完全沾滿芝士粉既炸雞,外皮酥脆,非常惹味
UFO 芝士火鍋(無骨)

。炸醬炒年糕 (HK$145)
炸醬炒年糕

Drinks
。香桃韓式米酒 (HK$150)
酒精濃度有0.7%,冇諗過韓式米酒都會有戰鬥碗咁樣飲🙈
呢個係成Jar咁叫,可以同幾個人一齊share
米酒&香桃互相配合,飲起尼甜甜地,完全冇強烈既米酒味👍🏻
香桃韓式米酒

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(TTL $641.3,人均消費$320.65)
環境質素: ☘️☘️☘️

* Goobne Chicken (天晉匯2) (將軍澳)
將軍澳唐賢街19號天晉匯2 1樓119A號舖

同類餐廳 #cocofood_韓國菜
同區餐廳 #cocofood_將軍澳
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update