2023-12-11 1206 瀏覽
【油尖旺區】【Sense Cafe】今晚係同我生命中一個好重要嘅人食飯,難得可以約到佢,我都隆重其事,返屋企換過件衫再出嚟。不過要我揀食乜都真係難,平時我唔係打邊爐就燒肉,其他嘢真係唔知頭唔知路,唔好以為我係 foodie 就好把砲至得架。佢哋嘅晚餐係配埋「精選沙律」同「餐湯」,係一個唔錯嘅蘑菇湯,濃而不鹹,幾好。我哋 share 食嘅,首先係 $145 嘅「鮮茄大蝦帶子扁意粉」,個茄醬都幾濃,另外海鮮配料都幾多,一碟裡面足足有八隻蝦,唔係講笑。另外仲叫咗 $195 嘅「露絲瑪莉羊架」,唔使審都知呢碟主力係孝敬我。佢有成四件,而且係厚肉嗰隻,絕不欺場,淨係份量呢一點已經討好到我。然後啲肉都幾好味,本身落嘅調味料都夠味,唔使點醬,當然點咗就別有滋味。嘢飲方面,我哋都加咗 $8 要特飲,分別係「熱情果果茶」同埋「牛奶朱古力」,我係飲後者嘅。首先我嗰杯係有拉花嘅,外觀一流,飲落亦都唔會話勁甜嗰隻朱古力,幾好飲。加埋一之後埋單價 $392,算係幾好嘅體驗。。。(地址:佐敦白加士街 56 號凱豪商業大廈一樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiethin

(地址:佐敦白加士街 56 號凱豪商業大廈一樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #佐敦 #柯士甸 #sensecafe #精選沙律 #餐湯 #鮮茄大蝦帶子扁意粉 #露絲瑪莉羊架 #熱情果果茶 #牛奶朱古力 #1am1184 #1ambackup
2023-10-14