【沙田區】【Terrace in Seaside】我成日講到邊度邊度有好多餐廳,但我自己住沙田,反而就比較少留意沙田嘅餐廳。近期有朋友都多喺沙田食飯,我都覺得係一個好好嘅機會畀我食返啲沙田嘅餐廳。尤其係新城市廣場,我成日都覺得啲嘢好貴,會唔捨得食。好彩朋友食量其實都唔大,所以唔需要去一啲好貴嘅餐廳都可以滿足到佢。不過今次同佢食呢間係佢揀嘅,佢揀呢間嘅原因唔係因為價錢,而係佢想試呢度嘅一杯嘢飲,都幾得意。我就唔理咁多啦,既然佢揀咗,就食呢間啦。佢食咗個 $78 嘅「菠菜雞肉千層麵」,佢話好食就得喇,我都信佢嘅。而我自己食嗰份都係 $78 嘅,係「煙肉薯仔雞蛋沙律」。我唔係太想食飯麵之類,成個 menu 都冇乜嘢啱食,所以食呢個。味道都唔錯喎,而且感覺健康。戲肉係 $68 嘅「濟州柑橘乳酪」,係朋友杯嘢飲,個樣係幾可愛,幾啱打咭,飲落佢都話好飲。我就叫埋另一款 $68 嘅「熱情金菠蘿沙冰」,又係打咭嘢,我本身氣管敏感唔好沙冰,覺得一般。埋單 $321,都係合理價錢。。。(地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #th

(地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #TerraceinSeaside #菠菜雞肉千層麵 #煙肉薯仔雞蛋沙律 #濟州柑橘乳酪 #熱情金菠蘿沙冰 #1am1249 #1ambackup
2023-11-19