【沙田區】【HABO室內釣蝦場】我同同事振華哥都係住沙田,最近聽講有間喺石門嘅室內釣蝦場好受歡迎,所以就一齊去試吓玩。以前我從來都冇去過呢啲場所玩,極其量都係喺燒烤場玩嗰啲釣龍蝦、撈金魚嘅遊戲,船 P 嗰啲我就一次都冇去過。所以知道沙田附近開咗之後,就去試下喇。入到去就見到兩個大缸,都幾多人喺度玩緊,大部分都係啲一家大細,都係一個唔錯嘅親子活動。店員一開始會派發「蝦皮」做餌,有技巧地串入釣鈎裡面之後,就可以開始釣蝦。店員唔知係咪同啲蝦夾埋,佢哋一釣就釣到,我就「捉到鹿都唔識脫角」,啊。之後喺有外援嘅協助下,都成功咗,大約有斤半左右嘅蝦可以即場整嚟食,預設嘅係「鹽燒鮮蝦」,亦都可以加 $30 轉「營地醬油」、「開邊椒鹽」或者「蝦堡麻辣」 。我哋各試咗啲,個調味吊得個鮮味幾出,好味,而 $50 嘅「秘製醬油燒雞翼」都幾正。我哋玩咗一個鐘,每位 $140,釣到幾多就幾多。聽講熟客因為好熟手,甚至有自己嘅釣具,係可以釣到幾斤嘅。對於新手嚟講,店內嘅店員支援亦都非常足夠,不單止教我哋點樣釣蝦,而且又要整蝦畀我哋食,服務唔錯。另外,飲品 $10 件,按需要先買。。。(地址:沙田石門安群街1號京瑞廣

(地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #石門 #HABO室內釣蝦場 #鹽燒鮮蝦 #營地醬油鮮蝦 #開邊椒鹽鮮蝦 #蝦堡麻辣鮮蝦 #秘製醬油燒雞翼 #1am1338 #1ambackup
2024-03-26