2022-07-01 136 瀏覽
始終都係大西北……所以千里迢迢嚟到呢間韓式悠閒度假風嘅餐廳,都有種去咗旅行嘅感覺🇰🇷我哋仲咁橋坐到中間嘅位置,要除鞋坐~周圍半開放式嘅設計 + 明亮嘅光線都令我成個人好relax,冇晒束縛🥰最啱就係叫晒成檯都係嘢食😈(旅行就係咁🤭)<<清新牛油果飯卷>>($78)🥑十嚿大大嚿,餡料豐富~靚到連口水妹都想飛撲埋去👧🏻Creamy嘅牛油果配上爽脆嘅甘筍絲同醃黃瓜,口感提升!搶味嘅醃黃瓜真係令人想食多幾嚿😋<<水果忌廉三文治(時令水果)>>($62)時令水果有超甜濟州柑橘、金奇異果同士多啤梨🥝🍊🍓啖啖都食到又甜又多汁嘅水果😍加上綿密香滑嘅酸忌廉,大家互相中和,成件事甜而不膩👏🏻<<燒醬油黑毛豬白切肉飯>>($105)見到啲肥膏其實好驚! 不過朋友話一定要連埋食先正! 佢仲話做得好嘅…呢個位會彈口唔油膩㗎🤔我好唔情願試咗🫣果然係好爽口,唔會覺得食到成口油😳👍🏻<<蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律>>($68)大份到嚇親我哋三個🍎🥔加埋蟹籽同蛋黃碎,賣相好靚,口感上又更有層次🫰🏻好
始終都係大西北……
我哋仲咁橋坐到中間嘅位置,要除鞋坐~
最啱就係叫晒成檯都係嘢食😈
(旅行就係咁🤭)

<<清新牛油果飯卷>>($78)🥑
十嚿大大嚿,餡料豐富~
靚到連口水妹都想飛撲埋去👧🏻
Creamy嘅牛油果配上爽脆嘅甘筍絲同醃黃瓜,口感提升!
搶味嘅醃黃瓜真係令人想食多幾嚿😋

清新牛油果飯卷

<<水果忌廉三文治(時令水果)>>($62)
時令水果有超甜濟州柑橘、金奇異果同士多啤梨🥝🍊🍓
啖啖都食到又甜又多汁嘅水果😍
加上綿密香滑嘅酸忌廉,大家互相中和,成件事甜而不膩👏🏻

<<燒醬油黑毛豬白切肉飯>>($105)
我好唔情願試咗🫣
果然係好爽口,唔會覺得食到成口油😳👍🏻

<<蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律>>($68)
大份到嚇親我哋三個🍎🥔
加埋蟹籽同蛋黃碎,賣相好靚,口感上又更有層次🫰🏻
好fresh好開胃😙
蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律

<<士多啤梨忌廉窩夫>>($88)
忘記咗叫佢後上,上面仲有海量cream!!!
估唔到擺咗咁耐…個窩夫一啲都冇腍到😮
厚實嘅窩夫keep到外脆內軟~ 犀利🙌🏻
士多啤梨忌廉窩夫

<<濟州柑橘乳酪>>($68)
成個柑橘擺喺杯頂上面,飲筒直穿橘皮
每檯都有一杯就知要叫佢嚟打卡啦😏

不過香港咁濕熱嘅環境真係要叫番杯有氣嘅飲品gur 1 gur! 消消暑!
所以我推介清爽提神又可以打卡嘅<<濟州柑橘乳酸梳打>>($48)
紫色加橙色嘅夢幻效果好IG-able
仲要味道清甜帶微酸!
連啜兩大啖,成個人即刻降晒溫🌡
2022-06-22
蟹籽雞蛋蘋果薯仔沙律