2024-03-02 73 瀏覽
【南區】【肥常餐廳】好難先有機會過南區,今日難得有時間就點都要食埋嘢先走。本身諗住去我嚮往咗好耐嘅田灣商場 food court,因為嗰度有「逾千呎」嘅「超大型」美食廣場,既然想寫就梗係要食吓。點知入到去先發現已經執咗,變咗超市。崩潰我有經驗,都要帶住無奈而失落嘅心情即刻喺附近搵吓嘢食。我發現田灣嘅食肆唔算多,而且都好似開咗一段時間嘅咁,有機會「制霸」吓都幾開心喎。但幾間都滿座嘅情況下,呢間啱啱有人離座,就即刻入去坐低先。本身諗住食吓常餐算,但之前食得太多,嗰吓又想食吓其他嘢。見佢一間咁嘅茶記仔居然有炸子雞食咁攪笑,就叫個 $101 嘅半隻「當紅南乳炸子雞」食吓,炸子雞本身味道唔算特別,不過配埋南乳汁就令佢食落嗰陣冇咁乾身。個餐仲有配「例湯」同「白飯」,個例湯就好例湯,冇乜特別。白飯我叫咗少飯,但好似冇乜點少到咁。本身跟埋熱飲,我加 $2 要「凍奶茶」,都係正常茶記水準,冇特別。埋單價 $103 唔過份,係一間水準可以嘅街坊食堂。。。(地址:香港仔嘉禾街13號地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #

(地址:香港仔嘉禾街13號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am南區 #香港仔 #田灣 #肥常餐廳 #當紅南乳炸子雞 #例湯 #白飯 #凍奶茶 #1am1276 #1ambackup
2024-01-07