【中西區】【Grill ขุนทอง】後生嗰陣落老蘭,都會順便喺附近食吓嘢。基本上附近好多餐廳、小食店都已經食過晒,唯獨有一間一直都冇機會食,就係路口位嘅呢間泰式串燒「Grill ขุนทอง」喇。點解唔食係因為次次佢都排長龍嘅,喺嗰頭係超有人氣勁受歡迎嘅串燒店嚟,係食唔到。同梁娘傾開呢樣嘢,就不如趁早啲未入夜一齊過去試吓。佢哋仲有泰式飯類,我見都幾吸引,不過就係想試佢哋嘅串燒。我哋試咗「牛仔骨」、「有機露筍」、「雞皮」、「泰國魚餅」、「豬肉」、「雞肉」、「雞中翼」、「白豬肉腸」同「魷魚鬚」。啲串燒都幾高質,難怪咁出名啦。梁娘仲試咗佢哋嘅「生啤」,係「勝獅啤酒」,我見佢都幾享受。我就試佢哋嘅「龍眼冰」,好多龍眼肉可以食,杯嘢亦都好飲。佢哋嘅食物同飲品質素都唔錯,難怪知名度咁高,成為咗蘭桂坊其中一間指標性餐廳,犀利。。。(地址:中環和安里1號地舖)@grill_combo_lkf#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfoll

(地址:中環和安里1號地舖)

@grill_combo_lkf

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西區 #中環 #香港 #Grillขุนทอง #Grill #ขุนทอง #串燒 #蘭桂坊 #老蘭美食 #牛仔骨 #有機露筍 #雞皮 #泰國魚餅 #豬肉 #雞肉 #雞中翼 #白豬肉腸 #魷魚鬚 #生啤 #龍眼冰 #1am1357 #1ambackup
2024-04-13