環境—平時真係好少突登嚟中上環,次次都係約埋班女仔best friend嚟影吓相咁,經佢哋介紹就帶咗我嚟呢間新開嘅Coffee shop。環境以簡約清新嘅風格為主,顏色主要白、金、綠色幾種色調,有雲石枱同草草等元素,整體環境都幾靚,亦都幾適合平日嚟飲咖啡工作睇書咁,環境氛圍都比較靜啲/ 特色—Dirty $40味道就回甘味比其他濃啲,口感都好奶滑﹗Iced Mocha $45我個人鍾意飲﹗可可味恰度好處,而且同啡底好夾,可可味加咖啡香味好易入口,我個人好滿意~Iced Americano $38杯裝外型幾得意,味道比較中性,冇特別偏苦或偏酸,就冇話好大驚喜Croissant French $98我哋本身係 Tea time嚟到,所以剩係叫咗個甜品配咖啡,呢個係牛角包窩夫、可達芝士、自家製藍莓糖漬、蜜糖、無花果同士多啤梨,咁樣三塊牛角包窩夫 $98 嚟講我會話係偏貴,唔特別抵嘅,份量都唔多。不過整出嚟幾精緻、食落都鬆脆,醬汁同水果都 okay,三個人share就還好,但我覺得回頭指數唔高
環境—

特色—
Dirty $40
味道就回甘味比其他濃啲,口感都好奶滑

Iced Mocha $45
我個人鍾意飲﹗可可味恰度好處,而且同啡底好夾
,可可味加咖啡香味好易入口,我個人好滿意~
Iced Mocha

Iced Americano $38