上星期同男朋友到訪左位於上環既《SUSHI MASA 鮨政》 🍣餐廳裝修充滿日系感🇯🇵以木系為主,簡潔舒適,除左普通枱之外,仲有一排吧枱,可以一邊用餐一邊欣賞師傅製作新鮮食材,好有氣氛🥰餐廳除左有Omakase供應,仲可以單點壽司、鍋物、刺身、丼飯、小食等等,選擇都有唔少!❥ 壽司拼盤(上) $420壽司拼盤共有三款選擇,我地揀左價錢係中間既壽司拼盤(上)😚總共有13款唔同既壽司🍣款款都好新鮮,刺身夠厚身,好滿足♥️最鍾意係大吞拿魚腩、油甘魚腩、三文魚腩,好新鮮肥美,食落有滿滿既油脂感,入口即溶🤤玉子蛋香味濃🧡;池魚、左口魚肉質新鮮細嫩;蔥吞拿魚腩有軟綿綿既口感,配埋壽司飯食正!三文魚子鮮味十足🤭仲有6件既三文魚細卷,細細件唔會太膩!❥ 燒魷魚 $188大大隻,份量好多🤤魷魚爽口彈牙,好有咬口,唔會太韌🥰配上既醬汁突顯到魷魚既鮮味,加入埋牛油同香蔥,令人食慾大開🤤❥ 日式炸雞 $80即叫即炸,上碟時熱辣辣,外層非常香脆,雞肉多汁嫩滑🤩調味做得唔錯,唔會太鹹,好惹味👍🏻❥ 日本蘋果汁 $30蘋果味好香濃,甜度適中🍎加埋冰好清新解渴🧊食完炸物必須飲🤭

壽司拼盤(上) $420
壽司拼盤共有三款選擇,我地揀左價錢係中間既壽司拼盤(上)😚

❥ 燒魷魚 $188
大大隻,份量好多🤤
魷魚爽口彈牙,好有咬口,唔會太韌🥰

❥ 日式炸雞 $80
即叫即炸,上碟時熱辣辣,外層非常香脆,雞肉多汁嫩滑🤩
調味做得唔錯,唔會太鹹,好惹味👍🏻

❥ 日本蘋果汁 $30
蘋果味好香濃,甜度適中🍎
加埋冰好清新解渴🧊
食完炸物必須飲🤭