講真呀, 自從我去過泰國旅遊, 我真幾鍾意食泰國野架😆, 所以今晚聽我朋友講話呢度d野好岩我心水, 打咭一流聖地, 咁我信佢係啦, 一入到黎坐底睇下個餐牌, 第一時間感受到餐牌d美食就好似自身係泰國一樣, 因為眼前所見正是我係泰國所食過既有點相似, 好啦~因為太肚餓唔講太多直接入正題啦(๑•̀ㅁ•́๑)✧ 我同朋友商量過後決定左叫↓♕✧✧✧✧✧✧♕【 火焰燒雞🐔 $(198)】萬萬念唔到佢真係原隻燒雞上檯!侍應好細心等埋我地手機Ready好先淋酒點火🔥 !當準備好啦...火焰一野爆發好強烈燃燒, 火勢好猛, 充滿視覺上既享受的震撼畫面在眼前!好啦手機食飽之後, 店員將隻雞交由廚師斬件再上檯୧| ” •̀ ل͜ •́ ” |୨, 由燒雞可以睇到廚師火候及控製油溫既功力, 雞肉幾嫩滑, 燒完個雞皮夠哂香脆, 食到舔舔脷, 令人上癮呀, 不愧為招牌菜, 真係值得一試 ʕ•̀ω•́ʔ✧💯✔♕✧✧✧✧✧✧♕【柚子鮮蝦沙律 $(88)】呢個柚子鮮蝦沙律既柚子肉好多水又唔澀, 食落夠甜係靚柚黎🤤而且份量唔少架, 有大舊亦都有碎既, 總之一定能夠滿足到愛吃柚子的您😎 裡面仲有蔥, 洋蔥, 腰果, 櫻花蝦, 蝦肉🦐
【 火焰燒雞🐔 $(198)】
【柚子鮮蝦沙律 $(88)】
呢個柚子鮮蝦沙律既柚子肉好多水又唔澀, 食落夠甜係靚柚黎🤤
而且份量唔少架, 有大舊亦都有碎既, 總之一定能夠滿足到愛吃柚子的您😎 裡面仲有蔥, 洋蔥, 腰果, 櫻花蝦, 蝦肉🦐 真唔講唔覺, 原來櫻花蝦咬落去亦新鮮, 再有埋腰果配搭,😋係可以令到成個沙律味道更香口, 有啲似平時食既蝦乾, 海味嗰陣味, 好香~ 連埋炒過既腰果一齊入口簡直一流, 完全令到我食慾大增!食落好舒服好開胃, 再配合埋酸酸甜甜既醬汁做前菜真係超一流呀, 整道沙律雜味紛陣, 很是異國情調的樣子ʕ•̀ω•́ʔ✧💯✔
【生蝦刺身(6件) $(98)】
一上檯我發現佢用左乾冰, 所以帶出一種仙氣, 噴哂煙連生蝦都有仙氣◉‿◉, 生蝦咬落好爽口配上辣椒片同蒜片仲可以點醬汁, 酸辣味十足ʕ•̀ω•́ʔ✧💯✔
【青檸酸辣明爐烏頭 $(178)】
到講呢條烏頭啦, 其實我係泰國食過一次, 印像深刻, 因為都真係幾大條(≧∇≦)/,上檯了~一睇(⊙0⊙)原來呢度既烏頭同我泰國食既係差唔多一樣咁大條!湯底係酸辣湯底, 仲有勁多配料, 肉碎、草菇、秀珍菇、勤菜、旺菜、香茅、南薑,芫茜、辣椒仔, 配料吸哂d湯, 食落好醒胃ʕ•̀ω•́ʔ✧💯✔
【珍多冰 $(28)】
杯嘢飲都幾唔錯, 椰青夠凍夠清甜, 解膩一流!
♕✧✧✧✧✧✧♕
【青檸梳打 $(28)
青檸清香中滲甜, 唔似檸檬咁酸溜溜, 澀味唔會停留在你舌根, 梳打中既碳酸成分帶來清爽口感,
一陣涼氣直衝全身 ( ´ ▽ ` )ノ 💯✔
【泰式蛋包炒金邊粉 $(108)】
到我至鐘意食既泰式蛋包炒金邊粉啦, 呢度有三隻蝦係面, 題一題要趁熱食晒d金邊粉, 唔係會痴埋晒,
絕讚!( ・ิڡ・ิ)b💯✔
連加一合共:$799
♕✧✧✧✧✧✧♕
食後感:這店的職員服務態度十分友善, 工作認真有禮,
大讚💯✔
環境: 4.5/5
服務: 5/5💯✔
味道: 5/5💯✔
性價比: 4.5/5
♕✧✧✧✧✧✧♕
📍2/F, 3 Yiu Wa Street, Bartlock Centre, Causeway Bay
網上訂座即賺里數─=≡Σ((( つ•̀ω•́)つ
網址: https://s.openrice.com/QrbS03zu400
🕛 : 12:00-23:00 ☏ : 2885 0060
火焰燒雞