如果你問我夜晚食乜好,我未必答到你,因為選擇太多,但如果你specific問串燒食邊間好,我絕對可以比一個無懈可擊既答案比你,就係日式燒鳥專門店「炭火地雞」,你諗下一隻雞,N咁多個部位,唔同部位有唔同口感、味道,淨係燒鳥都夠你食成晚呀!👇🏻📌串 燒 - ▪️ 燒 鳥 -▫️「雞頸」圍繞雞頭部位周邊既肉,食落極富彈性,好有咬口。▫️「雞翼」燒得夠哂脆口,外皮帶少少焦香,調味岩岩好,唔會太鹹。▫️「雞心」個口感食落比較上腍滑,係口腔裡面瞬間爆汁,而且相當入味,好食。▫️「雞腎」食落相當爽口,外層無出面果種乾身既質感,裡面仲幾juicy。▫️「雞皮」燒得恰到好處、入口脆卜卜,索索聲,夠哂邪惡。▫️「雞尾」無市面食開果種怪味,食落油脂豐厚到不得了,好滿足。▫️「雞胸軟骨」咬落比起普通雞軟骨更加有爽脆,軟骨亦夠腍身,正!▫️「免治雞肉棒」食親串燒都一定嗌呢個,雞肉棒軟腍入味,加埋濃郁蛋黃,入口更加香滑惹味,大力推薦。▪️ 燒 牛 豚 -▫️「鹽燒牛舌芯」賣相絕對係厚切,食落口感爽彈有咬口,裡面唔會乾爭爭,肉汁豐富。▫️「味噌松板豬」Size夠厚身,豚肉配上味噌,做到鹹甜適中,值得一試。▫️「鹽燒黑毛和牛牛小排」和牛油脂香
如果你問我夜晚食乜好,我未必答到你,因為選擇太多,

就係日式燒鳥專門店「炭火地雞」,你諗下一隻雞,

N咁多個部位,唔同部位有唔同口感、味道,

淨係燒鳥都夠你食成晚呀!👇🏻

📌串 燒 -
▪️ 燒 鳥 -
▫️「雞頸」圍繞雞頭部位周邊既肉,食落極富彈性,好有咬口。
雞頸

雞翼

▫️「雞心」個口感食落比較上腍滑,係口腔裡面瞬間爆汁,
而且相當入味,好食。
雞心

雞腎
▫️「雞皮」燒得恰到好處、入口脆卜卜,索索聲,夠哂邪惡。

雞皮

雞尾

雞胸軟骨

▫️「免治雞肉棒」食親串燒都一定嗌呢個,雞肉棒軟腍入味,
加埋濃郁蛋黃,入口更加香滑惹味,大力推薦。
免治雞肉棒

▪️ 燒 牛 豚 -
牛舌
味噌松板豬

▫️「鹽燒黑毛和牛牛小排和牛油脂香味濃郁,如果係牛魔王呢個真係要嗌。
鹽燒黑毛和牛牛小排

▪️ 飯 面 -
▫️「濃香雞湯素面」簡單一碗雞湯,沖淡返之前串燒既油膩感,
麵條每一啖都係濃香既雞湯精華,絕對係食完串燒之後既恩物。
濃香雞湯素麵

▪️ 甘 味 -
▫️「芝士年糕」睇得出chef係好用心即叫即燒,外層做到微脆,
裡面芝士岩岩呈現到半溶狀態,作為甜品真係好好食。
芝士蛋糕
2024-03-14