2023-05-21 343 瀏覽
入到餐廳,見到啲沙律全部「嗶」好晒放响廚房出面張枱,係無遮無掩嘅。成間餐廳招呼我同煮嘢食嘅,都應該係同一個人。係後嚟先有個好似老闆娘嘅人!坐低,張枱同埋櫈都係「痴立立」!叫咗壽司+烏冬定食。嗰沙律已經係最正常嗰樣嘢… $168包咗六件壽司,當中包括腐皮、魷魚(平嗰款)、帶苦味嘅吞拿魚、無味嘅油甘魚、同埋兩件三文魚!更大嘅問題係,啲壽司同埋飯都係室溫、切到厚薄不一,仲要完全唔理啲魚紋…根本就係求其切!跟住嚟嘅,係齋烏冬,食咗一啖之後,決定要埋單走人,雪糕都唔洗啦!嘗試同老闆娘講啲魚生唔新鮮,佢立即否認…俾錢埋單嘅時候,佢一方面話唔好意思,但係又話可能係啲嘢唔啱我食!呢間嘅質素,只可以同平價外賣舖作比較!以佢而家收嘅價錢,絕對值得有更好嘅選擇!

坐低,張枱同埋櫈都係「痴立立」!

嘗試同老闆娘講啲魚生唔新鮮,佢立即否認…

2023-05-21