西貢有一間好出名既沙嗲牛肉店,老闆既故事好勵志🥳不過之前週末黎玩都成日見到長龍就未有機會幫襯,今日趁平日同朋友練車時入咗黎,就一入就有位🥰原來而來要埋隔離鋪做堂食區域,可以招呼更多客人,正鋪果邊保留銀光閃閃既西貢地鐵站設計😍好有打卡價值,餐廳仲有自家吉祥仔,牛牛好似天使咁,背後有叉匙做對翼雖然鋪仔唔大,但出品都好多元化🫰有幾款包配沙嗲牛肉,亦有流沙鹹蛋黃小食,而且有提供唔同飯類,真係唔止供應打卡美食,重頭戲當然係麵啦,有分湯麵、撈麵同炸麵,汁仲可以揀沙嗲、黑椒同匈牙利,忽然多咗茶記感覺,牛肉部位都有得揀🐂包括正常牛肉、面珠登同牛脷平時湯麵食得多,今次食撈麵同炸麵感覺零舍唔同🍜牛肉有咬口唔會太化開,面頰肉彈牙有質感,牛脷真材實料,牛味勁出勁好多,炸麵非常脆口,不過我都係係鍾情撈麵夠惹味