專心做好一個主題,才會成功。這遠道過來香港,落地生根的日本拉麵小館,專心集中火力烹調拉麵🍜雞肉料理🍗。餐廳都有唔少住喺附近嘅外國人、來港的留學生前來幫襯,客源非常國際化。札幌 Sapporo 啤酒 🍻($30)是最早引入日本的啤酒口味之一,是日式居酒屋中常见的啤酒。Sapporo自己也有很深的歷史了。5% Alc, 冰涼、玻璃樽裝的啤酒,絕對是下班之後,伴菜良友😙淡黃色啤酒小麥的香味,很適合烤肉、串燒、炸雞等等唐揚雞🍗($42)Crispy, 咬下去,滾熱雞油會伴隨雞汁,從雞肉中逼出來。食到第二、第三舊的時候,可以考慮加入洋蔥、檸檬調味,以及去除遊戲感覺。糖心蛋🥚味道一流,蛋黃味濃郁又香,顏色鮮黃。不妨追加!特製雞肉叉燒🥩(拉麵附送)🍖雞肉叉燒相比起日本豚肉叉燒低卡路里、較少脂肪,雞肉味重且有略適量油香。即使普遍香港女性也能夠接受到。另外,雞肉叉燒口感更加香軟嫩滑,男女老友都能夠享受!至極白湯拉麵($88)香雞濃湯、湯有呈現著淡淡的金黃色最後嘴唇會有濃湯膠著的感覺,可以慢慢享受一下。喝下去之後口中有貨真價實的雞湯甘甜味道,不是一味的鹹。曲麵🍜,選擇曲麵的原因當然因為掛湯,每一啖都可以享

札幌 Sapporo 啤酒
札幌 Sapporo 啤酒 🍻($30)

唐揚雞
唐揚雞🍗($42)

糖心蛋
糖心蛋🥚
味道一流,蛋黃味濃郁又香,顏色鮮黃。不妨追加!

特製雞肉叉燒
特製雞肉叉燒🥩(拉麵附送)

至極白湯拉麵
至極白湯拉麵($88)
香雞濃湯、湯有呈現著淡淡的金黃色

曲麵
曲麵🍜,選擇曲麵的原因當然因為掛湯,每一啖都可以享受到雞湯嘅精華✨

追加麵
追加麵($12)
食完之後都可以考慮飲左成碗湯,或者好似我咁,追加麵!直麵比較爽口、 很有咀嚼感,一口氣把它們都吃光吧!😙

晚市嘅時候,日本老闆👴🏻會企喺門口直到關門,為每一位離開嘅客人親自打招呼,感激你的到來品嚐🤗。

話晒係美食天堂,喺香港地食嘢,味道都固然重要,不過店舖嘅熱誠、老闆嘅心意,都係一頓滿足嘅晚餐要素!
札幌 Sapporo 啤酒
糖心蛋