好耐好耐冇食過好味既台灣野,今次去中環同寶寶搵食,比我搵到寶!!!🤩🤩呢間吃什麼係之前番港大既飯堂,由佢細細間店已經食到大,貪佢人情味濃厚,野食又有正宗台灣味🤤🤤!改名後都係第一次黎,兩個人叫左四樣野,以為好細碟,點知上碟先擔心食唔哂😆😆😆先上既係滷肉飯,滷肉半肥瘦,脂肪比例岩岩好,同阿元來了比冇咁肥,撈埋飯超似係台灣食到既味道!!😍😍圖二係蛋餅同甜不辣。蛋餅叫左雙拼加五蚊,有齊蛋、火腿、芝士!咬落有拉絲嘅感覺,配鹹鹹地嘅醬汁,似係台灣食早餐啊~~~~🤤🤤🤤而甜不辣就係正常水準,咬落煙煙韌韌,唔錯~外省牛肉麵湯底好重黑椒味同藥材味,配左少少辣椒有小辣。牛筋炆得非常之林,好似食緊一舊啫喱咁,牛肉就相對來講失色,韌韌地。麵質口感啱啱好,唔會偏硬同偏軟。整體來講,同我喺台灣食到嘅未係好相近,令我非常之想飛去台灣瘋狂食嘢。價錢喺中環來講算係好抵,會再幫襯啊!!!😻😻-外省牛肉麵(半筋半肉) | $85滷肉飯 | $42甜不辣 | $32起司蛋餅(加火腿) | $44-
滷肉飯

起司蛋餅(加火腿)

外省牛肉麵(半筋半肉)

外省牛肉麵(半筋半肉) | $85
滷肉飯 | $42
甜不辣 | $32
起司蛋餅(加火腿) | $44
滷肉飯
起司蛋餅(加火腿)