「肯同男朋友捱麥記的女人」又出動了😂貪新忘狗的我,當然捉女朋友去試吓新野。美祿焦糖咖啡搞錯!今時今日原來好多人唔知道乜嘢叫美祿!依家啲後生仔真係過份,一定又係因為佔中....;)簡單來講,美祿係一個好好味嘅朱古力飲品,唔少80後的年輕人,係小朋友嘅時候都飲過,真係香港人集體回憶。如果冇聽過,你應該聽過佢嘅死對頭,好立克、阿華田;D 未試過嘅人,今次係機會啦!如果你係遊客,都不妨試一下!因為香港版,其實味道都會有啲唔同!首先整體來講,杯嘢飲係好好味,好甜唔會太酸。上面有一粒一粒美祿波波、美祿粉裝飾,飲嘅時候,可以一邊食美祿朱古力波,一邊配合少少苦味嘅咖啡,口味岩哂我哋80後。正!紅豆批據聞講,月經來的女生吃紅豆特別好,所以要叫一個慰勞一下女朋友。紅豆滿滿的,非常滿足。不過有一點要留意,唔同麥當勞餐廳,紅豆批質素會有唔同。有啲,有好重嘅油味,嘔心。尖沙咀科學館附近這一家,就沒有這個問題。好唔好味道我諗就要睇你彩數🤣玉子牛堡幾好味,又有番茄醬甜味,又有雞蛋,配合漢堡牛肉,味道、分量都非常平衡,值得再食。粟米杯依家麥當勞可以將薯條轉左粟米杯,健康啲。粟米杯,重有少少牛油香味,某程度上覺得仲好過

搞錯!今時今日原來好多人唔知道乜嘢叫美祿
!依家啲後生仔真係過份,一定又係因為佔中....;)

美祿焦糖咖啡

首先整體來講,杯嘢飲係好好味,好甜唔會太酸

玉子牛堡

粟米杯
依家麥當勞可以將薯條轉左粟米杯,健康啲。粟米杯,重有少少牛油香味,某程度上覺得仲好過食薯條。

價錢

埋單$40。🤔始終唔係好習慣,麥當勞已經因為通脹貴了很多
。哲學問題,今時今日一個中學學生哥,俾唔俾到錢$40食一個午餐呢?麥當勞,已經係咪變咗在職人士先會食嘅食物?