9·15今日行完街街就黎食啦~💪🏻💪🏻OK,因為佢係良心小店所以我嚟。一開𨋢見到全部都係memo紙嗰份感動實在難以形容。呢個時勢,做一個敢言嘅人都唔容易,但係呢間餐廳敢於表達自己嘅立場,支持👍🏻講返嘢食,每人一定要一款主食加一杯飲品/湯/甜品,抵唔抵食見仁見智。好惹味避風塘魷魚圈比薩🍕既顏色好吸引😎,食落主要係一個唔係好夠料嘅Pizza,如果多啲蟹柳絲🥓同芝士粉🧀嘅話效果應該唔錯。避風塘嘅口味係靠乾辣椒碎🌶,唔好expect有中式避風塘炒蟹嘅感覺,but still,so far so good😆。明太子忌廉天使麵做得幾creamy,成功將日式嘅明太子醬汁同西方嘅忌廉融為一體,同木魚一齊食又幾有趣喎,我鍾意🍝🥰賭城心太軟係即叫即焗,要10至15分鐘等候時間。心太軟真係有流心嘅效果,配埋抹茶雪糕(略嫌有啲硬),性價比都幾高,推介🍵🍦🍫。野生牛肝菌忌廉湯就真係唔使試,同飲緊罐頭湯嘅感覺冇分別但係貴10倍,要飲品應該開心啲☕️👋🏻整體來講,欣賞去呢間餐廳嘅感言,希望佢哋除咗肯發聲之外,願意同大家一齊行落去。香港人加油💪🏻💛-明太子忌廉天使麵 | $106好惹味避風塘魷魚圈比薩 | $128賭城
9·15今日行完街街就黎食啦~💪🏻💪🏻

明太子忌廉天使麵 | $106
好惹味避風塘魷魚圈比薩 | $128
賭城心太軟 | $48
野生牛肝菌忌廉湯 | $58
Little Vegas (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓
好惹味避風塘魷魚圈比薩