餐廳: 麵賜園
資訊:

平時想飲杯咖啡,有時Cafe嘅食物又貴又唔飽🦦,難得見到呢間新派嘅麵店🍜竟然又有得食麵,又有得飲咖啡,都幾創新特別🤓🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖#小胖遊旺角🐠 —————————————————🔹牛隊長湯麵 $88🐮牛魔王一定會中意! 有齊晒秘製牛肋條、澳洲和牛封門柳、牛肚、牛筋🐄牛骨湯牛味真係好濃郁,而且無乜油脂👍🏽 (有時牛骨湯/煲過牛肋條好易會有層油浮係面,但呢個湯完全唔肥)牛肋條、牛筋豐富質感唔痴牙,和牛封門柳好鮮甜又軟嫩,蘿白好腍🍜扁拉麵其實似上海麵同烏冬嘅混合體,我個人幾中意,麵軟硬度適中,好索湯,令人一口接一口🤤🔹鐵三角蠔蝦蟹海鮮湯麵 $118 +$8可轉日本稻庭烏冬材料都好多,海中蝦🦐、蟹柳、青口、日本生蠔🦪每樣都有2件,最正嘅係海鮮湯底鮮甜🤤,完全掛到去烏冬上,同時烏冬好滑又彈牙,唔會輕易因為浸湯耐咗而變淋,配合各種海鮮,就好似係大海暢泳一樣,不停享受大海嘅盛宴🌊💡可選🍜拉麵、扁拉麵、米粉、湯飯、日本稻庭烏冬🔹牛油果蝦多士(兩件)跟餐價$40 (原價$48)多士炸得好香脆,🦐蝦大隻、爽口,不過牛油果味🥑就唔算好突出,但牛油果creamy嘅質感,令多士食落

🌊喜歡就記得Share/Bookmark🔖

#小胖遊旺角🐠
—————————————————
🔹牛隊長湯麵 $88

🔹鐵三角蠔蝦蟹海鮮湯麵 $118
+$8可轉日本稻庭烏冬
鐵三角蠔蝦蟹海鮮湯麵

💡可選🍜拉麵、扁拉麵、米粉、湯飯、日本稻庭烏冬

🔹牛油果蝦多士(兩件)跟餐價$40 (原價$48)
多士炸得好香脆,🦐蝦大隻、爽口,不過牛油果味🥑就唔算好突出,但牛油果creamy嘅質感,令多士食落冇咁乾🍞
牛油果蝦多士

🔹黑豬小姐 跟餐價$30 (原價$40)
有驚喜,平時好少飲熱朱古力,因為一般都會好甜好漏,但係呢個有少少黑朱古力微微苦味中和左甜味🍫,香又不黏口、好舒服感覺🥰
黑豬小姐

🔹鮮奶烘焙 跟餐價$35 (原價$45)
其實就係latte☕️,咖啡質素唔錯,媲美得上某啲Cafe
🥛奶夠滑而比例較高,如果平時怕咖啡苦,應該中意呢款
鮮奶烘焙

🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌘
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
一次過滿足兩個願望咖啡☕️+食麵🍜
好足料,價錢合理,✨非常推薦牛隊長湯麵🐮
食粉麵黎講,湯飲完都唔會口渴(無加味精) 呢一點對我哋嚟講好重要!
牛油果蝦多士
黑豬小姐