一間位於佐敦嘅隱世居酒屋,一入餐廳已經感受到日本氛圍,牆身佈滿日本風格海報與佈置; 餐廳主要以木色系為整個空間嘅主調,微暖色燈光嘅襯托下令整間居酒屋充滿住溫馨感覺。而食物選擇甚多,除咗刺身、生蠔、壽司,更有鍋物、和牛同熱食選擇!串燒更係誠意驚喜之作!的確係同朋友把酒談天嘅好地方!___1️⃣燒馬友一夜干 HKD 138非常有驚喜!我係第一次食,並唔係我想像中魚乾嘅質感!佢係真係一條燒魚!外層燒得脆身,內層就保留咗魚肉嘅質感;魚肉帶有厚度同時保留肉汁,外脆內軟!送酒一流!2️⃣豬天梯 HKD28另一驚喜之作,豬天梯其實即係豬上顎!佢咬落煙靭,非常有咬口!如果你同我一樣鍾意食雞腎軟骨嘅朋友,一定要試下!包你鍾意!3️⃣柚子鹽燒白鱔 HKD58燒白鱔最能食出廚師功架,而呢個燒白鱔的確出色!白鱔肉身彈牙,食落去充滿啖啖魚油油香,食得出係新鮮之作,同時調味唔會搶走白鱔原身味道!推薦!4️⃣雞肝串 HKD28開心之選!雞肝外層塗上燒汁,提升咗雞肝嘅甜味!而雞肝泥粉嘅口感我好喜歡,而且佢完全無內臟個種腥味,一定會令你食唔停口!推薦!5️⃣鴨心串 HKD28平時好少會食到鴨心串燒,見到當然就要試吓佢啦!鴨心有口感
___

雞肝串

4️⃣雞肝串 HKD28
鴨心串

5️⃣鴨心串 HKD28
平時好少會食到鴨心串燒,見到當然就要試吓佢啦!鴨心有口感,唔會腥,調味剛好,不錯!可一試!
牛舌串

6️⃣牛舌串 HKD35
一串三件,牛舌厚身!咬落有口感,調味剛好不會過咸!
室津蠔

7️⃣室津蠔 HKD18(每人限點六隻)
蠔清洗得乾淨,配上甜身醬油,清新開胃,不錯!
特選花之魚生飯

8️⃣特選花之魚生飯 HKD 198
魚生有質素!份量亦不少!魚生片厚身,魚油香而不膩,海膽口感不錯,帶有鮮味!壽司飯醋香味剛好,係我鍾意食嘅壽司飯,配上日式豉油無得輸!

9️⃣時令空運伊佐木 HKD168
肉質軟腍,味道鮮甜而不膩!最特別係佢嘅特製醬汁,帶點柚子醋香,夾雜新鮮蘿蔔蓉及蔥花,非常清新嘅組合!推薦!

❤️ Suntory (黑白)HKD88 買一送一❤️
居酒屋飲品有「買一送一」優惠!
的確係酒鬼一大福音!平時出街飲酒,閒閒哋都要百幾蚊一位!呢度酒類飲品價錢相宜,仲要買一送一!放工黎同同事飲返兩杯,都唔會好過分!

___

🍣 刺身壽司有質素
🍶 飲品買一送一
🥰 服務貼心

推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
燒馬友一夜干
豬天梯