This is a bar and restaurant. Before 9 pm, most of the people are dining and after9pm, people start to play games and music starts to get loud. As a bar andrestaurant, I never expect the food to be brilliant as a bar(wine) always comes beforethe restaurant. Yet Zerve has performed pretty well in their dishes! One notable dishwould be the pork knuckle. It is in a great portion with nice and crispy skin. Theportion is so big that we better use our hands to tear it apart and enjoy with sipsof beers
of beers. Besides, the free snooker session is entertaining as well. We have
great food, icy cold beer and have fun with snooker. It was a great night!
2019-07-12
2020-03-09 3498 瀏覽
之前都黎過Zerve同一大班朋友慶祝生日,今日兩個女仔行過附近,又上黎飲杯酒,同試吓呢度嘅嘢食先😋上到黎嘅時候係7點幾,未算多客,馬伕會先幫我哋量體溫同消毒雙手,我哋揀咗一張靠牆嘅高枱坐,環境都唔錯。上次黎有同朋友玩吓啲酒game,例如beer pong, pool, darts, etc.今次就想靜靜哋飲嘢傾計,不過因為係星期五,一到8:30後已經好多人黎玩table games,所以都幾嘈吓。不過我哋張枱細,同對方嘅距離都可以傾到計嘅。Frozen ($88, happy hour get one free)我見frozen個名咁靚就叫咗呢杯normal cocktail,外表果然冇令我失望。味道方面,佢好容易入口,酸酸甜甜,好飲,適合新手飲🤪Long Island ($98, happy hour get 1 free)朋友叫咗杯long island,但酒味太重佢飲唔慣,所以只係飲咗好少,因為係happy hour有買一送一,佢嘅第二杯就轉咗啤酒🤣食物方面首先叫咗homemade chicken wings ($98)啲伴菜係全生同好硬,食唔到嘅。但個雞翼就幾唔錯!佢將每隻雞翼
之前都黎過Zerve同一大班朋友慶祝生日,
今日兩個女仔行過附近,
又上黎飲杯酒,同試吓呢度嘅嘢食先😋

上到黎嘅時候係7點幾,未算多客,
馬伕會先幫我哋量體溫同消毒雙手,
我哋揀咗一張靠牆嘅高枱坐,環境都唔錯。

上次黎有同朋友玩吓啲酒game,
今次就想靜靜哋飲嘢傾計,
不過因為係星期五,
一到8:30後已經好多人黎玩table games,
所以都幾嘈吓。

不過我哋張枱細,同對方嘅距離都可以傾到計嘅。

外表果然冇令我失望。
味道方面,佢好容易入口,酸酸甜甜,好飲,
適合新手飲🤪
Frozen

朋友叫咗杯long island,
但酒味太重佢飲唔慣,所以只係飲咗好少,
因為係happy hour有買一送一,
佢嘅第二杯就轉咗啤酒🤣
Long  island

Hoegarden

食物方面

啲伴菜係全生同好硬,食唔到嘅。
但個雞翼就幾唔錯!
佢將每隻雞翼都分開兩面,
所以食起上黎只有一條骨就方便得多,
味道都幾好,唔會有陣炸粉味👍🏻
Homemade  chicken  wings

之後叫咗risotto($98)

Risotto入面有好多蟹肉,都算真材實料,
但個汁就略嫌唔夠多同唔夠濃。
而且有哦飯會痴埋一舊,扣咗啲分。
Risotto

最後仲叫咗啲魷魚($88)送酒

魷魚係點都唔會錯嘅😋
唯一一樣就係份量可以多返啲,
兩個女仔都係啱啱好夠咋🤣
Squids

2020-03-06
Frozen
Hoegarden
Homemade  chicken  wings
Squids
2019-05-08 3923 瀏覽
剪完頭髮成十點幾,搵咗間bar順便食埋嘢。位置都好方便,就喺耀華街。上到嚟環境好舒服,Staff服務好好同好好傾!仲會主動問覺得呢度環境食物點打開Menu 唔算太多選擇,但勝在佢夠精!Spaghetti Aglio個樣奇貌不揚 食落辣辣哋好香蒜味 好好食Cheesy Hot dog with Zerve's入面有chilli sause 一聞已經聞到好香牛肉味 薯條仲有黑松露味!Lychee Valley藍色嘢飲好靚 好似荔景梳打咁 好fresh 仲有果肉
剪完頭髮成十點幾,搵咗間bar順便食埋嘢。
位置都好方便,就喺耀華街。

上到嚟環境好舒服,Staff服務好好同好好傾!
仲會主動問覺得呢度環境食物點

打開Menu 唔算太多選擇,但勝在佢夠精!

Spaghetti Aglio
個樣奇貌不揚 食落辣辣哋好香蒜味 好好食

Cheesy Hot dog with Zerve's

Lychee Valley
藍色嘢飲好靚 好似荔景梳打咁 好fresh 仲有果肉
2019-04-17 2505 瀏覽
一般來講,唔會對酒吧食物太高期望,呢間酒吧餐廳的出品卻另外喜出望外。叫左龍蝦雞扒漢堡,麵包熱辣辣,雞扒皮脆肉軟,不會overcook。龍蝦肉不算多,但鮮甜惹味,再配上番茄,生菜及紫洋蔥絲等蔬菜,一流!薯條以黑松露油炸熟,散發濃濃的松露香氣,美味。美中不足,西柚果汁太稀,想溝了水,無o羊味。

薯條以黑松露油炸熟,散發濃濃的松露香氣,美味。

美中不足,西柚果汁太稀,想溝了水,無o羊味。
2019-04-04 1578 瀏覽
環境非常好,有大量電視,食物好食又唔貴,有靚仔waiter,親切有禮。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Drinks:Salty DogLychee ValleyDishes:意粉[Spagetti Carbonara]足料又大份 超香野菌同忌廉味 🤤🤤🤤😍😍😍肉肉[Baby Back Ribs]Back ribs大份得黎 好厚肉兼且非常嫩滑juicy,同平時食開干珍珍又硬嗰啲完全兩回事。薯條又粗又香口仲一啲都唔油。超讚😙!

Drinks:
Salty Dog
Lychee Valley

Dishes:
意粉[Spagetti Carbonara]
足料又大份 超香野菌同忌廉味 🤤🤤🤤😍😍😍
肉肉[Baby Back Ribs]
2019-04-02 657 瀏覽
<<啲野食幾掂的酒吧>>-而家揀酒吧都係鍾意啲野食好食既bar, 因為好多時放工都想一個場就食埋野, 飲埋野, 吹下水, 如果去左一間食物水準差既bar都幾頭痕... 所以今日就推介下呢間好野~ 私伙推介: 雞肉龍蝦漢堡整得好過好多高級西餐廳~ #zervebar
<<啲野食幾掂的酒吧>>
Beers, burger & pizza
2019-03-28
Beers, burger & pizza
2019-03-30 522 瀏覽
今日要去銅鑼灣到見客想飲啲嘢之外都食返少少野空肚飲酒真係唔得特登揀咗呢一間見到佢嘅嘢食都唔特別貴都係百零蚊左右叫左兩杯酒之餘都叫咗一個Pizza同埋一個意粉未到正正常常冇話特別好食但係咁嘅價錢都可以接受啦
今日要去銅鑼灣到見客

都叫咗一個Pizza同埋一個意粉
未到正正常常冇話特別好食
但係咁嘅價錢都可以接受啦
2019-03-11 398 瀏覽
Zerve Bar and Billiards 銅鑼灣Mojito $98🍸非常濃郁的一杯cocktail,一陣清香同酒既苦香交織,飲完後齒頰有陣香香的檸檬🍋同薄荷味。酸味味令人不知不覺想再refill. 8/10。。Lychee valley $68呢隻藍色非常清新!很有夏天的感覺,飲落好fresh, 🐠🍹酸味味好開胃,荔枝肉汁飽滿👍 7/10。。Carbonara🍴🍝 $98水準很高的一個意粉!意粉煮得比較硬,咬落口感極佳。另外掛汁能力高😍😍,緊緊鎖住滑漏的忌廉汁。搭配mojito食啖啖滿足😆 7.5/10
Zerve Bar and Billiards 銅鑼灣

Mojito $98

Lychee valley $68

Carbonara🍴🍝 $98
搭配mojito食啖啖滿足😆 7.5/10

2019-03-11 329 瀏覽
今日同朋友去咗cwb一間樓上bar環境好靚啲嘢食仲要好高質👍🏻👍🏻🍔Chicken and Loster Burger $108漢堡包皮烘得好脆 入面好鬆軟 🦞龍蝦碎份量都幾多 仲有兩塊半溶嘅芝士🧀 雞扒🐥好驚喜 肉質好嫩滑 配料仲有洋蔥 蕃茄🍅同生菜 口感好豐富😋🍸Blue Hawaii $88第一次飲blue hawaii呢杯超級啱我好口味好鍾意🤗🤗🥃Old Fashioned $9810% Service Charge💰
今日同朋友去咗cwb一間樓上bar

Old Fashioned

10% Service Charge💰
2019-01-01
2019-03-02 354 瀏覽
好簡單就係搵班fd出黎飲杯野 掟下鏢 篤下波 呢間餐廳酒吧幾特別 地方夠大! 仲有好多entertainment ! D野食水準又吾錯 👍👍認真係欣賞既個意粉超級重芝士味! 調味一流!漢堡好有驚喜! 啖啖肉之餘仲要勁juicy! 加埋薯條配芝士醬鍾意食芝士既你一定走唔甩撞正Happy hour glass drinks buy one get one free!最貴cocktail都係100蚊有2杯我就緊係唔執輸嗌返2個ROUND 生啤啦大大杯一路篤波一路飲 真係唔捨得走

好簡單就係搵班fd出黎飲杯野 掟下鏢 篤下波
D野食水準又吾錯 👍👍認真係欣賞既
個意粉超級重芝士味! 調味一流!
鍾意食芝士既你一定走唔甩
最貴cocktail都係100蚊有2杯
我就緊係唔執輸嗌返2個ROUND 生啤啦
大大杯一路篤波一路飲 真係唔捨得走
2019-02-28
  • Carbonara
  • chesse burger
2019-02-15 399 瀏覽
叫咗兩杯酒 同一個burger一個安格斯本身我個人就唔太飲得酒嘅不過old Fashioned都唔難入口 🍾價錢唔貴環境好舒服 吹左成晚水 Angus striploin $118🐮個牛肉唔硬 我怕外面整到啲肉好熟好難食呢間都算OK Chicken and lobster burger $108🐥🦞個burger夾埋雞肉同埋龍蝦一齊有幾夾另外就叫咗兩杯野飲 大概都係$100杯正常價錢啦Old fashioned $98🍸Blue Hawaii $88🍹如果好似我咁樣唔太飲得到酒嘅話可以叫一啲mocktail 冇酒精嘅都係汽水呀溝下果汁咁樣另外我見餐牌都有其他主食嘅好似卡波哪意份嗰啲 $98如果想去一間吧有得飲酒又可以食得飽呢間都唔錯

叫咗兩杯酒 同一個burger一個安格斯

好似卡波哪意份嗰啲 $98
如果想去一間吧有得飲酒又可以食得飽
呢間都唔錯
2019-01-01
$200 (宵夜)
2019-01-29 378 瀏覽
依間酒吧除咗飲酒🍸之外,佢都有好多嘢食可以選擇,今次就揀咗炸魚薯條,炸魷魚鬚,薯條幾有驚喜,有濃濃嘅黑松露味,炸魚嘅炸漿同出邊唔同都幾特別,似蛋糕,都幾飽肚🥰,魷魚鬚都炸得幾香口,適合重口味嘅你!😀
2019-01-29 295 瀏覽
呢間位於銅鑼灣既樓上 #zervebar 有得食野又有得玩beer pong、桌球等,岩哂放工同朋友黎chill一chill😌•🍝Spaghetti Aglio E Olio ($88)個意粉好重蒜香味同落左好多橄欖油,有少少辣,煮得軟硬程度岩岩好,冇咩其他配料,好好食同好大碟😋•🐔Homemade chicken wings($88)炸單邊雞翼份量好多,可點辣醬汁同芝士醬,都幾好食。配 生既西芹同紅蘿蔔🥕•🍻Happy hour飲品(by glass)仲有Buy one get one free優惠,都幾抵飲🤪————————————#fatfatman銅鑼灣#fatfatman西餐————————————📍Zerve Bar and Billiards (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街38號 Zing! 9樓

🍝Spaghetti Aglio E Olio ($88)

🐔Homemade chicken wings($88)

#fatfatman銅鑼灣
#fatfatman西餐
銅鑼灣耀華街38號 Zing! 9樓
2019-01-18 264 瀏覽
🍻Alcohol (happy hour promotion: buy one get one free)好抵飲👍🏻點了gin tonic, 酒精比例都重,不會偷工減料、將貨就價😆•🍝Carbonara 好好味,意粉煙韌,芝士味濃,好熱辣辣,比期望高分。•🐓水牛城雞翼唔會太辣同太酸,味道剛剛好,而且啖啖肉。————————————(5⭐️滿分,💫為半分)整體環境:⭐️⭐️⭐️食物外觀:⭐️⭐️⭐️💫味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️💫

🍝Carbonara
好好味,意粉煙韌,芝士味濃,好熱辣辣,比期望高分。

🐓水牛城雞翼
唔會太辣同太酸,味道剛剛好,而且啖啖肉。
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️
食物外觀:⭐️⭐️⭐️💫
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️💫
2018-10-16 748 瀏覽
係銅鑼灣行行下見到有間野,就走咗上去食。本身想食隔離間酸辣粉,見多人就行咗過黎。上到去一個人都冇,以為去錯地方,睇黎佢做開深夜飲酒生意多啲,好小人好似我地咁撞上黎。好小人會黎食dinner....叫咗個lobster burger, 好似冇乜lobster 既感覺,但勝在多汁,都幾好味再叫咗個意粉,除咗咸味都係咸味,可以不試。。。環境暗暗地靜靜地傾計就唔錯~~~~下次飲野先再黎試啦dinner 就免啦 哈哈
係銅鑼灣行行下見到有間野,就走咗上去食。
本身想食隔離間酸辣粉,見多人就行咗過黎。
好小人會黎食dinner....

再叫咗個意粉,除咗咸味都係咸味,可以不試。。。

環境暗暗地靜靜地
傾計就唔錯~~~~
下次飲野先再黎試啦
dinner 就免啦 哈哈