2023-09-10 425 瀏覽
一個下雨的星期日下午,我們一家三口子👨‍👩‍👦,到銅鑼灣崇光百貨後面your Home cafe,之前同幾個媽媽嚟過好舒服,枱與枱之間好想多大部分都係梳化位所以坐得好舒服,加上樓上cafe沒有太多人,又有意粉小食花茶咖啡,最重要係有小朋友嘅玩具同大量小朋友圖書,免費借閱,今日就帶仔仔嚟玩返一個下午,叫左個花果茶,椰子latte,奇異果汁🍹,三重芝士薯條🍟超好味我地叫左一客唔夠再叫多一客,玩咗uno,兔仔歷險記,康樂棋,消防員棋.........玩到我仔夠皮為止😃😃😃,大家如果有帶小朋友記得上來玩下,食下,hea下🥳
三重芝士薯條

三重芝士薯條
2023-06-30 360 瀏覽
家感覺嘅樓上cafe想搵個地方聚下舊長談暢談又有野食又有野飲樓上cafe係個唔錯嘅選擇晚餐~~法式煙燻鴨胸配長通粉 $120煙燻三文魚黑松露長通粉 $128原條龍脷柳配長通粉 $120蜜糖芥末單骨雞翼 $60整體食物質素中規中矩,環境舒適,cafe設有電視,遊戲現施,暢談暢飲暢食之餘,仲可以消遣玩樂😜
2023-04-15 400 瀏覽
同朋友落咗去CWB行街食野,行到見攰攰地上咗去呢間樓上cafe度坐諗住休息吓。入到去環境幾衛生企理幾舒服,d座位又闊落又寧靜好適合行完街休息,唔錯唔錯。叫野食嘅時候先醒起我朋友琴日生日,但我哋都唔記得咗買蛋糕幫佢慶祝....問咗職員有冇蛋糕之類,cafe嘅職員真係服務好好,知道之後特別製作咗個special雪糕山多士比我哋。另外我哋仲叫咗杯香蕉奶昔,一個卡邦尼同芝士肉醬長通粉,仲叫咗幾個小食韓式醬炒雞粒同紫菜炸魷魚鬚(不太記得名sor)奶昔好足料,飲得出係用真香蕉沖,勁濃郁勁香,卡邦尼合格,芝士味道好重意粉掛汁。炸魷魚鬚應該係炸好即上,好香好熱好脆。作為行完街休息嘅樓上cafe, 環境、服務態度同食物質素都幾好,可以再嚟

香蕉奶昔,卡邦尼意粉
香蕉奶昔,卡邦尼意粉
2023-04-10 217 瀏覽
your home cafe may be a good choice for you with its good of dishes .The restaurant serves a lot of delicious food.Baked Broccoli with Cheese and Garlic Chicken Wings,crunchy Garlic Chicken Wings strong flavor,Cooperate hot latte is good clip .Causeway Bay comfortable environment .i like it
Garlic Fried Chicken Wings
2023-04-02
Garlic Fried Chicken Wings
2023-04-03 198 瀏覽
今日四個人上去your home cafe食晩飯,疫情後第一次來,超耐無上黎啦,環境冇乜點變一樣咁舒服,好彩仲未執^_^今次都係食和風明太子意粉,佢個和風明太子意粉有隻煎蛋係上面,煎蛋同個意粉加起黎出奇地好味😋仲叫左蜜糖芥末雞翼,味道保持水準 飲品就叫左雜莓特飲味道不錯夠fresh,朋友飲chamomile花茶有個爐煲住可以飲成晚抵飲😂玩足成晩dixit同玩局好游戲😝超好玩好耐無約出來玩games,玩到12點幾埋單走人,會繼續幫襯。😀
明太子意粉
蜜糖芥末雞翼
2023-04-01
明太子意粉
蜜糖芥末雞翼
2022-08-01 751 瀏覽
岩岩叫外賣 食到最尾竟然有隻小強 食左好多年 都未試過咁🌚 真係好恐怖 令人作品 下次都唔會再幫襯🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲平時都唔會寫食評 但今次真係好嬲 未試過咁恐怖 見到隻小強係我兜意粉到 其實點解可以咁污糟?! 仲要個意粉平時係無黑椒粉 今日無啦啦有一堆係上面 我懷疑係咪個廚師一早見到就用黑椒粉撈埋一齊 諗住搏大霧🌚 好失望對呢間餐廳 野食更好食都無用 野食賣咁貴 成$130 一個意粉 但仲要加左料😏😏😏 真係好搞笑
岩岩叫外賣 食到最尾竟然有隻小強
外賣自取
佢哋啲嘢食其實好好味,又好抵食。防疫意識比一般餐廳更高,好認真戴晒手套清潔枱面。值得推介👍🏼大廈入口就比較殘,但裏面絕對唔一樣,非常乾淨,座位舒適。仲有大量 board game,一句正!
有時想係銅鑼灣搵間坐得耐又唔太貴嘅cafe都真係幾難😩其實今次呢間位於sogo隔離 面向內街嘅樓上cafe 可以話係小編嘅一個中學回憶🎒😗每次行街唔知去邊就會不覺意係呢到落腳。餐廳好似裝修過黎 見到有連豬嘅props💛裡面除咗有好多board game玩之餘🃏🎲仲有個霓虹燈嘅打卡位同小道具例如生日帽同頭箍俾大家影下相📸餐廳環境偏暗 夜晚都算幾有格調,檯同檯之間隔得幾遠 私隱都幾好👍🏻Cafe最低消費係一杯嘢飲,無錯 就算你嗌到成檯嘢佢都係會要你點嘢飲🤣個人覺得呢到嘅嘢飲就一般😅啲味同個名係一致嘅 就唔係到多講啦😌嘢食方面就唔係走精緻路線 但係足料大份🤗餐牌上大部份主食都唔伏(之前食佢嘅煙燻鴨胸肉長通粉都唔錯🍝)煙三文魚俾得算多 小食拼盤個雞翼炸得幾香口。平心而論,食物質素普通但對得住個價錢😋勝在人流唔多(可能因為樓上舖)而且店員好nice 唔會趕你走🤩所以好推薦俾學生或者旨在想搵地方傾下心事敘下舊嘅朋友!

2021-02-09 1144 瀏覽
搵附近餐廳而找到的餐廳冇乜細味就上左黎!勁耐冇接觸呢類型嘅Café最低消費係一杯野飲以前一直都唔明點解😆明明野食貴啲吖 但都係要一杯野飲有勁多boardgame玩嘅地方本身一上去冇人少少嚇親但係幾好坐以前覺得呢啲café係比人上黎玩啲食物出品係會勁難食一開頭有啲擔心⋯⋯⋯以前係一啲都唔鍾意去因為我係為食架嘛🤕但竟然食物我覺得幾大份又好食雖然小貴 但我好喜歡呢種港式意粉杯薄荷朱古力有點甜但都唔緊要佢真係願意聽我講走左飲管抵讚!好多地方聽完都係放左支飲管落去
搵附近餐廳而找到的餐廳
冇乜細味就上左黎!
勁耐冇接觸呢類型嘅Café

杯薄荷朱古力有點甜但都唔緊要
佢真係願意聽我講走左飲管
抵讚!好多地方聽完都係放左支飲管落去
2021-01-10 917 瀏覽
1月10日星期日,今日好凍🥶.4點幾上到來一個人🙀包場,我自從中學已來呢度玩大富翁,玩三國殺時時10個人上來食🐢🧦上來傾心事👭👭已是係11年前,好唔想佢消失.立刻叫杯薄荷三重奏再來煙三文魚意粉同雞扒薯條,份量十足係明知飽到頂心口但都想做多小小當支持🙏,我見佢有外賣最後叫多個2人餐返屋企比爸爸媽媽食,頂住希望大家幫下小店,樓上店人流唔多,坐得好舒適,食lunch都安全點💛,或者上去叫外賣返屋企食都ok,your home仲有做到會🍱可以叫,比運費佢會送貨,佢香港仔都送, WhatsApp就可以落單,我會叫多點朋友來橕場,加油呀,比心機,希望你地可以捱得過💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
2020-12-12 688 瀏覽
👣 Your Home Cafe 👣🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠 多種boardgame選擇!但食物質素普通餐廳環境頗有格調🤪同一班fds子由七點幾傾到11點幾都冇趕我哋走!啱晒傾偈同埋聚會!😝另外因為枱與枱之間距離夠遠 感覺好似有一個比較舒服同私隱的空間!😉而且服務態度非常好超善良的!👍🏻😊店員見我們有五個人 便多送了一杯雪糕杯給我們! (本來四人套餐只有四杯的!)好感動喔😝餐廳仲有好多唔同款嘅board game提供!🕹不過🧐以事論事 就食物質素來講真係只達普通水平!😗食物都無咩特別 同無咩記憶點!🤔只推薦比想搵個聚腳點傾好耐偈既朋友😂🔖𝙍𝙚𝙢𝙞𝙣𝙙𝙚𝙧: 餐廳不接受信用卡付款💳——————————————————————————我地點咗2️⃣個二人餐HKD$258/per set🍽: 每set包2️⃣杯HKD$32飲品🍹 2️⃣款主菜 🍝1️⃣款小食🍗 2️⃣杯雪糕杯🍧💡另外想說冷氣有點大令到食物很快變冷⭐️⭐️法式煙燻鴨胸肉長通粉⭐️⭐️煙燻鴨胸肉肉質嫩頗香😝但長通粉有點硬😂味道:🌕🌕🌗🌑🌑⭐️⭐️ 香蒜辣味蕃茄吞拿魚意粉⭐️⭐️蕃茄醬味濃帶點辣味混合吞拿魚肉碎 都幾好🤓但整體意粉有點

👣 Your Home Cafe 👣

🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠

多種boardgame選擇!
但食物質素普通
餐廳環境頗有格調🤪
同一班fds子由七點幾傾到11點幾都冇趕我哋走!
啱晒傾偈同埋聚會!😝

味道:🌕🌑🌑🌑🌑

⭐️⭐️ 煙三文魚黑松露長通粉⭐️⭐️

煙三文魚普通
但黑松露味較遜色 完全不突出😗
長通粉同樣地炒得太油 而且比較硬身!

味道:🌕🌕🌕🌑🌑

⭐️⭐️迷你小食拼盤⭐️⭐️

正常發揮!
有薯格雞翼同雞鎚!🍗
薯格同雞翼皮都炸得超級香脆!

味道:🌕🌕🌕🌖🌑

完~

味道:🌕🌕🌑🌑🌑
2020-11-18
2020-06-27 935 瀏覽
星期五六點幾鐘搵野食,搵左四五間都話fully booked,walk in 都要等到8:30先有位。好在朋友去過呢間cafe,坐低傾下計都okay既。7:00去walk in都有位,佢地方都幾大,容納到好多枱。不過一開始感覺有d內地feel,佢既裝潢較簡陋,用既機都係內地製既,不過cafe大概都係咁上下啦。首先試左個happy nut。有開心果同杏仁加cream。呢個配搭幾少見,飲落都有淡淡開心果味,仲有少少nuts碎,都幾好。不過當d cream溶左,杯野就偏甜,所以都係飲左一半。原條龍利柳真係有大條魚柳,啖啖魚肉,外皮煎到脆脆地,認真唔錯既。薯菜既份量都多,同埋比意粉吸引,其他朋友食意粉都偷幾條食,薯菜同魚柳幾夾。呢度既食物份量都大份既,好夠食。其實佢board game選擇唔多,都係常見既game。但比我搵到火柴人會說話,可以用d想像力拼湊透明卡片表達題目,都幾好玩。響呢度可以坐得耐,同下朋友傾計玩遊戲,去到九點幾都keep住有人幫襯,同埋都幾受年輕人歡迎。午餐既時間可以叫下佢既小食,有d望落都吸引。鍾意cafe風格既可以試下。
Happy  Nut
原條龍利柳薯菜

2020-06-08 740 瀏覽
Your home Cafe我係寫食評嘅時候終於發現點解佢會叫Your home cafe🤣 就係因為佢真係比到你家嘅感覺啊!😂 自在舒適放鬆既感覺 員工又唔會趕你走 同睇住你玩 有需要就叫佢就得 因為唔太多人既關係 我地好似足足坐左3-4個鐘😂 我地4點幾5點黎既 未肚餓 所以每人帶咗一杯嘢飲然後就玩住game先 之前叫野食既時候發現每人最低消費係一杯嘢飲 店員好好地幫我地扣返之前既野飲💛💛我地叫左好多個套餐再加小食 全部野食都對得住個價錢🥴 比較推薦意粉 飯就一般😂eg 忌廉蘑菇明太子意粉 卡邦你意粉 sorry forgot to take photo🤣疫情期間 原來一個套餐會送一個口罩!! 果然係良心黃店😍
Your home Cafe

就係因為佢真係比到你家嘅感覺啊!😂

疫情期間 原來一個套餐會送一個口罩!!

果然係良心黃店😍
2020-04-26 827 瀏覽
呢間銅鑼灣樓上cafe好隱世好難搵要行三層樓梯先到達呢間cafe要禁鐘職員好有禮貌帶我地去坐一入去環境都算闊落仲見到有好多board games玩一坐低職員就比左個膠袋我地放口罩 勁貼心之後落左order 亦都好快送上我就叫左卡邦尼意粉 $110飲品係水蜜桃沙冰 飲品超過32蚊要補差價首先講下個意粉 份量都算多都幾好味但d煙肉就偏硬偏鹹 可以改善至於飲品水蜜桃沙冰就偏淡味朋友叫既煙燻三文魚意粉 $115d三文魚份量勁多 味道都ok飲品係凍紅茶 不過味道都係偏淡最後叫左份小食蒜香雞翼 $48食左咁多間cafe 我發現左一個共同點就係cafe既小食永遠好食過主食雞翼好脆亦好好味 讚最後兩人埋單$325總括而言食物方面 小食good 主食需要改進飲品方面 偏淡環境方面 好多野玩 坐得好舒服服務方面 職員有禮友善 但好忙
呢間銅鑼灣樓上cafe好隱世好難搵

服務方面 職員有禮友善 但好忙
2020-04-25
蒜香雞翼
2020-04-07 671 瀏覽
今日放工同朋友小聚, 黎到銅鑼灣好多好野食,真係簡唔落手! 一於和朋友決定黎一間幾有retro風既樓上cafe: your home cafe 入到去餐廳格局都幾stylish, 餐廳沒有太多顧客(可能受疫情影響), 但係用足球機做餐桌,又有board game借, 既食得又玩得! 時間為晚上7點,餐廳入面有約5個後生仔,都有一家大細幫襯。 我唔洗等就食到dinner! 今餐一共食左$150,都算合理, 最滿意既都係餐廳既餐廳舒適度, 員工態度! 明太子忌廉意粉fusion得黎成件事又好match, 三文魚長通粉都幾多三文魚,夠哂大方, 龍利柳配著條味道一般,但不過不失。 今餐價錢個人認為合理, 包小食、野飲同甜品每人都係食左大約150, 各位手足記住記住去懲罰 !!!
2020-03-16