2009-08-04 55 瀏覽
the interior design was okay. the food and drinks were nothing special (as expected for an upstairs cafe). but the service was pretty bad.we ordered 1 x norwegian salmon w/ fries, 1 x black peppered beef tenderloin w/ fries, 2 x baked seafood w/ penne and cheese.after we ordered, they told us that there's a party in the next room so we would have to" 幾個字" (a little while) for the food. so we asked them specifically how long will it take and they told us "maybe at least 20 mins".but we ordere
but we ordered already....so what did they expect us to do? leave after we placed our orders? we thought we should stay because 20 mins is a reasonable wait at any restaurant.

it took an hour in the end.

i understand that as a small cafe, there is only so much that the kitchen can do. but waiting for an hour is a little unreasonable especially when the cafe already has advance notice for parties. when u go to a restaurant, u are there to eat and is probably hungry. were they not expecting to do the business of the other customers while the party is going on in the other room? a busy kitchen is no excuse. they should be a little more prepared.
overall, the food, the price and the overall service was not worth the additional 10% charge. i've been to better upstairs cafes than this one so i don't see a point in coming to this one again.
2008-10-19 7 瀏覽
Cafe黎講呢間真係幾細下,一行人6個人坐都坐得落,不過再多D人就唔得睇返之前既食評既相呢度裝修應該有少少唔同左,其實都坐得幾舒服叫左佢D Set dinner,包價錢28蚊以內既野飲(即係最basic o個d)叫左葡國雞飯、巴西雞扒薯菜、煙三文魚意粉、白菌煙肉意粉...etc野飲我叫左凍既焦糖咖啡焦糖咖啡︰幾好飲,至少感覺唔算太人工既甜品...同埋落既朱古力粉之後真係幾好飲葡國雞飯︰整得唔錯巴西雞扒薯菜︰一般,薯菜=薯條,份量唔夠喉煙三文魚意粉︰煙三文魚比得多過Delifrxxce wor,都幾好粉另外仲有一個意粉但忘了名字=0= 意粉整得都算ok既其實去cafe真係只係想搵個地方玩一晚/傾計同坐下所以食物唔會expect太多,只要唔好出得慢得太離譜,野食唔好太難食同太貴都仲ok呢度咁講既話都算係咁啦...環境的確幾home feel既,好玩既games/棋類都有cafe黎講呢度都ok既~

野飲我叫左凍既焦糖咖啡

葡國雞飯︰整得唔錯
巴西雞扒薯菜︰一般,薯菜=薯條,份量唔夠喉
另外仲有一個意粉但忘了名字=0= 意粉整得都算ok既

其實去cafe真係只係想搵個地方玩一晚/傾計同坐下
cafe黎講呢度都ok既~
2008-07-27 6 瀏覽
24.7.08想找個適合長談的地方但不太靜的地方,不想整間店也聽到我說什麼九時半,朋友提議去風月堂,但人太多,又不想行太遠,所以我建議來這裡算嘈吵,有一大班應該是中學生的人,不過還有位,所以也坐下來了最初有點熱及焗,但之後也慣了1) 運動後胃口不太好,首先要了個煙燻三文魚長通粉set(蒜蓉汁),這個我吃過,覺得ok,所以就照舊吧。蒜蓉汁聽落不配三文魚,但其實味道又ok match,朋友也覺得『冇介紹錯』2) 到了十時可以order宵夜set,我們再加個紫菜雞肉卷,是有紫菜的炸雞,雖然外表一般,但炸得幾好,雞肉都好滑,加少少酸辣醬很不錯! 3) 飲品我們也加$轉特飲,我的雪糕藍梅乳酸也可以吧,很明顯有『益力多』味。雪糕當然是普通的x記,不過去café也不會expect非常high quality個店主依然比較『cool』,不過比以前好少少。她要求我們轉位(由4人位轉至3人),那個三人位ok,又可以坐隔離(因為面對面的話距離太遠,又不想太大聲)到了十時半,開始有『討厭的味道』,朋友想去第二個地方繼續傾,所以便離開了這一餐,以café質數來說是不錯的total $135
24.7.08

最初有點熱及焗,但之後也慣了

這一餐,以café質數來說是不錯的

total $135
紫菜雞肉卷
2007-12-29 38 瀏覽
話說23/12 plan緊節目..上d cafe網..見到佢評價唔錯咪打上book囉..點知果日去到..想玩大富翁..佢話要包場要有得玩..就咁就冇都算啦..我地10點幾上去..當時淨係叫左少少野食..佢12點幾話..你地幾時叫野食..你地book到1點咋啵..呆左囉..琴晚book位都冇講明..佢話因為x'mas..所以只係可以坐2個半鐘..但事先冇講明囉~總之咩都好唔清唔楚~又冇得玩大富翁..佢話因為公司規定要包場先有得玩..真怪!!野食都還可以既..
2007-12-26 15 瀏覽
差:1. 有間房俾人食煙, 雖然關了門, 但仍有煙味傳出黎, 唔鐘意煙味既朋友千祈唔好來2. 地方太細, 多人時有躋迫感, 坐得不太舒服食物質素比起一般上樓cafe 來說算是"中下"
差:

2. 地方太細, 多人時有躋迫感, 坐得不太舒服

食物質素比起一般上樓cafe 來說算是"中下"
2007-11-23 7 瀏覽
我因要搵個坐得舒服的地方,同好食的所以去了lee度!因經驗話比我知間shop沒人的只有兩個原因!1.太貴,2.唔好食之前都去了fr.twelve cafe (2/f)一打開門,下...即走!之後上了來!我同朋友叫了兩個set!1.白菌煙肉意粉+玫瑰&金盞花花茶(有蜜糖自加架)2.煙三文魚長通粉+薑茶食物不錯,唔算太細!花茶可加水1次!(但電視有鬼影,睇得好辛苦!同音樂可以細聲小小太大聲了!傾唔到計!)雖有加一服務費!相信自家經營,人手不足!可以加多看門面幾眼會好d!
我因要搵個坐得舒服的地方,同好食的所以去了lee度!
因經驗話比我知間shop沒人的只有兩個原因!
1.太貴,2.唔好食
之後上了來!
我同朋友叫了兩個set!
1.白菌煙肉意粉+玫瑰&金盞花花茶(有蜜糖自加架)
2.煙三文魚長通粉+薑茶
食物不錯,唔算太細!花茶可加水1次!

2007-10-10 25 瀏覽
早幾日因為要等朋友, 但佢\\\未到, 所以上去坐下. 點知去到的員工服務態度好串, 環境又不知所為, 我以後就算請我都唔會再去.
(非會員)
已經黎過好幾次.而且都介紹過朋友上黎食野傾計飲下野.有次打電話上去訂張台..4個人..我地已經預先講明邊張台..話左8點到..ok上到去...當然我地預早左7點55分上到去..個肥既女人就用好不滿既眼神講左句"依家未夠8點喎,你地企響度等下先law"做飲食..可以咁既服務態度..好串咀喎..等左一陣..佢話我地book個張台..有人坐左..叫我地坐第二張..但原先我地一早下午5點幾果時已經打左上去book左張台在先..到8點佢就話張台有人坐左..如果佢明知有人book左張台..佢仲會唔會俾人坐呢?客人有要求..而且個要求唔係過份既..老細會唔會優先考慮客人既需求先?但呢間cafe我覺得佢冇囉...最後我地都坐番我地原本book左個位...如果我地客人既要求佢俾唔到..呢間野就算食物ok..service差都去黎都罷啦...做飲食唔係咁既態度..其實其他員工係冇問題既..但係那個女人...希望能改善一下..
已經黎過好幾次.
而且都介紹過朋友上黎食野傾計飲下野.

有次打電話上去訂張台..4個人..
我地已經預先講明邊張台..話左8點到..
ok上到去...
當然我地預早左7點55分上到去..
做飲食..可以咁既服務態度..好串咀喎..
等左一陣..佢話我地book個張台..有人坐左..
如果佢明知有人book左張台..佢仲會唔會俾人坐呢?

但呢間cafe我覺得佢冇囉...

最後我地都坐番我地原本book左個位...
如果我地客人既要求佢俾唔到..呢間野就算食物ok..
service差都去黎都罷啦...

做飲食唔係咁既態度..

其實其他員工係冇問題既..
但係那個女人...希望能改善一下..
2007-07-31 8 瀏覽
環境是不錯,晚上亮著色彩繽紛的泡泡燈,很有情調。但空間很小。服務整體還不錯,只是那女生‧‧‧雖是漂亮,但為何老是一張黑臉呢?一副不爽的樣子。小姐,看見妳這樣,我也好不爽哩拜託。食物方面,就是樓上cafe 的質素。跟朋友上來坐坐、談談話,喝的吃的只是錦上添花,而且,來這裡的多是嘻嘻哈哈的少年少女,所以對食物沒有太嚴格的評價和要求,環境和價錢較重要吧。========================================吃了:煙燻三文魚set 配(i) 白汁或蒜蓉汁(ii) 飯、意粉、長通粉或螺絲粉沙拉$53不錯。因為是set,所以有drinks。========================================多士: 煉奶、花生醬、果占、巧克力醬、蜜糖──單拼$15、雙拼$18這是我點的雙拼多士:果占和蜜糖。我沒有點set,因為不想吃太多。有點驚訝,因為以為是厚多士,原來只是普通方包而已。欣賞有蜜糖選擇,蠻特別,好吃~========================================草莓樂園(草莓+玫瑰冰沙) $32好喝哩!!! 這裡的drinks

吃了:

不錯。因為是set,所以有drinks。

欣賞有蜜糖選擇,蠻特別,好吃~

草莓樂園(草莓+玫瑰冰沙) $32

好喝哩!!! 這裡的drinks 是有一定質素的。入口有香香的草莓味道,還有淡淡的玫瑰香! 越喝越覺得好喝。讚! 不過偶爾喝到花瓣哩。。。

想看更多cafe 的照片,請到my blog:
2007-07-10 7 瀏覽
當日我同男友去食,本來坐係廳坐得唔太舒服..但後黎因為有六個人黎,所以迫我坐係房仔!!點知當時房仔有成十個人慶祝緊生日,大佬,我同男友兩個入到去打機,男友連腳都伸唔直,位又迫,身邊D燈泡仲係咁辣到佢!!當人地熄燈唱生日歌時,我同男友竟然係度打NDS!!真係...掃興仲要個環境真係幾嘈...雖然cafe 既野食份量都唔預好多但佢D份量對男仔似乎唔夠不過D花茶好天然~而且無迫過我地走~~呢兩個point幾好,而且唔貴
當日我同男友去食,本來坐係廳
坐得唔太舒服..
但後黎因為有六個人黎,
所以迫我坐係房仔!!
點知當時房仔有成十個人慶祝緊生日,
大佬,我同男友兩個入到去打機,
男友連腳都伸唔直,位又迫,
身邊D燈泡仲係咁辣到佢!!

當人地熄燈唱生日歌時,
我同男友竟然係度打NDS!!
真係...掃興
仲要個環境真係幾嘈...

雖然cafe 既野食份量都唔預好多
但佢D份量對男仔似乎唔夠

不過D花茶好天然~
而且無迫過我地走~~
呢兩個point幾好,而且唔貴
2007-05-22 8 瀏覽
我好鍾意四維try d 上樓cafe ,係e一間我會成日上去,因為係銅鑼灣收得夜cafe 唔多...但又收得夜,又唔係幾like去茶餐廳wo,味上去e間try下...d野又唔算太貴,我覺ok la~~野食都唔錯^0^(不個好似個女仔弄得好味點~~~)keke上完一次,第二同3個同事上去,佢地都話好味,有個宵夜餐只係$42-$48食到飽,所以我男友一等完我收工就會搭車去食野抖抖~~~
上完一次,第二同3個同事上去,佢地都話好味,
2006-12-29 5 瀏覽
boxing day 當日帶左朋友們黎tea time 時段, 但好似唔係好抵, 一個飛碟餐都要$37, 炸雞翼o個d set只不過平少少, 咁我不如加少少錢食個套餐(橫掂又未食lunch)食物係唔錯o既, 今次叫左煙鴨胸意粉套餐朋友們都滿意佢地叫o既小食拼盤& 煙三文魚意粉之後我地玩uno, scrabble ... 想打牌時先知原來包場先有麻雀供應-,-上次個男waiter 依然好好service, 但個女o既呢就要改下喇!!! 又話我地影相會disturb 其他customers, 又唔話其他仲嘈o既customers. 佢個樣係非常不滿我地. 原本係覺呢間野service & 食物好好先帶朋友黎, 下次都係諗下先.
boxing day 當日帶左朋友們黎

食物係唔錯o既, 今次叫左煙鴨胸意粉套餐
朋友們都滿意佢地叫o既小食拼盤& 煙三文魚意粉

2006-11-19 13 瀏覽
環境:好似唔夠乾"正"食物:好似屋企自己整個d,講真麻麻um..可以話係一個好hea既地方
環境:好似唔夠乾"正"
食物:好似屋企自己整個d,講真麻麻

um..可以話係一個好hea既地方
2006-10-27 7 瀏覽
有一個星期六晚,同友人慶祝某朋友生日,訂左十二人位!嘩,態度勁好然後果晚食飯,勁多野玩~幾開心~玩祝成晚~任影相只係果晚ge豬扒有d凍...不過其他野食都幾好唔錯然後買左個蛋糕上去切餅飯成枱人都只係$30,我見過有好多cafe係以每人收費架!我地又"yim"尖,要佢切幾多份,佢又真係好有耐性咁幫我地切喎...(因為每人得好細件)總之好啦
有一個星期六晚,同友人慶祝某朋友生日,訂左十二人位!
嘩,態度勁好
然後果晚食飯,勁多野玩~幾開心~
玩祝成晚~任影相
只係果晚ge豬扒有d凍...
不過其他野食都幾好唔錯
然後買左個蛋糕上去
總之好啦
2006-10-07 13 瀏覽
早兩日去lay間cafe...2個人去.. 覺得d野食真係ma ma low...仲有d待應都唔知走左去邊想埋單都好難...d野飲真係甜到.....下次唔會再去... 一定~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
早兩日去lay間cafe...
2個人去.. 覺得d野食真係ma ma low...
仲有d待應都唔知走左去邊
想埋單都好難...
d野飲真係甜到.....