-平時想同朋友傾吓計,飲吓酒🍻我哋都會揀食串燒🔥知道呢間係來自涉谷60年歷史嘅串燒店食物由日藉串燒師傅主理🇯🇵仲要主打全港唯一18CM長串燒🍢梗係要去試吓!🙋🏻‍♀️/前菜—茶碗蒸$30原來每次嘅前菜都唔同,夠晒驚喜✨今次係好嫩滑嘅蒸蛋🥚入邊仲有冬菇、雞肉等等配料雞蛋加入秘製調味,啖啖充滿鮮味😋/爐燒飯團Grilled Onigiri(3款)$98喺餐牌見到呢款,即刻心心眼😍將飯團造成串燒形狀超可愛配上明太子、紫蘇味噌、三文魚籽飯嘅外層燒到微焦,有飯焦質地外脆內軟,識落有啲似米餅再配合唔同配料好特別,味道仲好夾😋/沖繩炒麵$98每次食日本料理都敵唔過炒麵嘅引誘🤤配上酸酸甜甜燒汁再加上配菜夠多,椰菜、豚肉等等大滿足+飽肚之選🥰/炭燒牛舌$128鍾意食牛舌嘅朋友必選!牛舌獨有嘅爽脆口感生熟度啱啱好,份量亦都幾多👍🏻配合秘製醬汁,夠晒惹味食唔停口😋/燒魷魚(半隻)$74熱賣佐酒小食之一燒魷魚🦑有得揀原隻或半隻魷魚口感軟腍,一咬即開再配合沙律醬,有另一番風味😙/金菇豬肉捲$40金菇唔止同牛肉夾,同豬肉都一樣咁夾😆豬肉燒到外層香脆再配合秘製醬汁好惹味👍🏻/蘆筍豬肉捲$43超薄豬肉片捲住長條蘆筍豬肉
平時想同朋友傾吓計,飲吓酒🍻
我哋都會揀食串燒🔥
知道呢間係來自涉谷60年歷史嘅串燒店
食物由日藉串燒師傅主理🇯🇵
仲要主打全港唯一18CM長串燒🍢
梗係要去試吓!🙋🏻‍♀️
前菜—茶碗蒸$30
原來每次嘅前菜都唔同,夠晒驚喜✨
今次係好嫩滑嘅蒸蛋🥚
入邊仲有冬菇、雞肉等等配料
雞蛋加入秘製調味,啖啖充滿鮮味😋
爐燒飯團Grilled Onigiri(3款)$98
喺餐牌見到呢款,即刻心心眼😍
將飯團造成串燒形狀超可愛
配上明太子、紫蘇味噌、三文魚籽
飯嘅外層燒到微焦,有飯焦質地
外脆內軟,識落有啲似米餅
再配合唔同配料好特別,味道仲好夾😋
沖繩炒麵$98
每次食日本料理都敵唔過炒麵嘅引誘🤤
配上酸酸甜甜燒汁
再加上配菜夠多,椰菜、豚肉等等
大滿足+飽肚之選🥰
炭燒牛舌$128
鍾意食牛舌嘅朋友必選!
牛舌獨有嘅爽脆口感
生熟度啱啱好,份量亦都幾多👍🏻
配合秘製醬汁,夠晒惹味食唔停口😋
燒魷魚(半隻)$74
熱賣佐酒小食之一燒魷魚🦑
有得揀原隻或半隻
魷魚口感軟腍,一咬即開
再配合沙律醬,有另一番風味😙
金菇豬肉捲$40
金菇唔止同牛肉夾,同豬肉都一樣咁夾😆
豬肉燒到外層香脆
再配合秘製醬汁好惹味👍🏻
蘆筍豬肉捲$43
超薄豬肉片捲住長條蘆筍
豬肉香脆,蘆筍爽脆
蘆筍亦可以減低肉類嘅油膩感😋
雞胗$38
終於嚟到重頭戲雞串燒🐔
可以配合枱上嘅新鮮檸檬、蔥花、鹽等等自家調味
食串燒最鍾意叫嘅部位其中之一
雞胗質地爽脆,有咬口
熟度啱啱好,配合檸檬汁更清新更fresh🌱
雞軟骨$40
有別於一般粒粒嘅,而係一段段嘅雞軟骨🐔
更加有爽脆口感,而且有部分仲連住雞肉
一次過食晒,雙重口感😆
雞翼$48
身為雞翼控嘅一定要試👍🏻
雞皮燒到脆卜卜,冇晒肥膩感+罪惡感😋
雞肉夠晒Juicy嫩滑💦
Oolong Tea Chu-Hi$58
係一款有酒精嘅烏龍茶🥃
將烏龍茶混合溫和嘅燒酒品種
有烏龍茶嘅清香,仲有淡淡的燒酒味
一啲都唔苦澀,容易入口🥰
㊙️逢星期四五六營業至凌晨2點
最近仲新設咗二樓12人Party Room房
啱晒一大班人去食啦!
2023-09-04 113 瀏覽
之前都見呢間餐廳有人排隊,所以上個禮拜呢就去試咗一次,當日禮拜一係冇人排隊!入到去坐喺張細細的枱仔,叫咗啲嘢食都擺唔晒。叫咗第一個前菜呢就係柚子味嘅鯊魚骨,呢個味道呢好少食到,鯊魚骨脆卜卜!👍個friend超鍾意!我就鍾意食佢個Tempura,唔油,但係好脆!我仲鍾意蘆筍豬肉卷,因為蘆筍同埋豬肉係唔會甩開㗎,緊扣在一起!服務好,下次可以再嚟!It’s been a week from now visiting this Japanese restaurant. Like their food. The plum taste shark fin bones is very special. Have not really tried in somewhere else before. Tempura is really good, not too oily and makes you want to have another plate! The asparagus pork roll is also tasty and special. I recalled that I had so

入到去坐喺張細細的枱仔,叫咗啲嘢食都擺唔晒。
我就鍾意食佢個Tempura,唔油,但係好脆!

服務好,下次可以再嚟!

The asparagus pork roll is also tasty and special. I recalled that I had some pork falling apart from the asparagus in other restaurants, but in here, they stay together!

Good seating and not too crowded.

2023-08-28
  • 柚子鯊魚骨
「Yakitori kobako」位於灣仔汕頭街,聽説是不少在地日本人都會前往的一間居酒屋,可見售賣的食物非常地道,店員大多是外籍人士,可以用英文溝通。餐廳深夜營業,方便上班人士下班後想找個地方小聚一番。每逢星期四至六更是營業至凌晨兩點,一大班子想找個地方聚餐也有VIP房。一入內店員會先為客人送上前菜,盛惠$30。是日款式為有蔥花炆牛舌,如果不食牛都會提供青瓜。我和朋友選擇了以下菜式:香菇 $24茄子 $26雞肉棒 $45蘆筍豬肉卷 $38玉子燒 $98燒明太子 $70爐燒飯糰 $98眾多串燒之中,我最喜歡燒茄子、雞肉棒和蘆筍豬肉捲。茄子軟熟可口,咬落去會爆汁!雞肉棒肉質細滑,沾上月見醬永遠是我必點之選。蘆筍豬肉捲燒得剛剛好,蘆筍爽脆多汁,和帶點油脂的豬肉很搭。雖然餐廳食物款式不算很多,但勝在味道不俗,大家可以試試呢!

我和朋友選擇了以下菜式:
香菇 $24

茄子 $26

雞肉棒 $45

蘆筍豬肉卷 $38

玉子燒 $98

燒明太子 $70

爐燒飯糰 $98

雖然餐廳食物款式不算很多,但勝在味道不俗,大家可以試試呢!
收工好攰又勁肚餓呀 朋友話揀左間灣仔嘅日本串燒居酒屋🏮 位於汕頭街 都算好就腳 主打日藉大廚主理當然仲有好多其他特別佈置同擺設🤩8點近乎滿座原來深夜營業 ~ 星期四至六營業至凌晨兩點設有VIP房添!! 岩哂一班夜鬼呀🤭款式亦相當多 幾乎我地叫嘅每道食品也不負眾望!前菜$30/碟汁煮牛舌 做開胃前菜一流👍🏻將牛舌用紅酒慢煮 口感香嫩😎燒牛小排$138滿滿的牛小排肉質軟嫩 且燒得恰到好處最中意佢口感軟腍 完全冇筋唔洗點咬仲帶少少牛油香 係勁惹味 😋明太子$70明太子形狀工整😎賣相相當精緻好濃稠鹹香味十足 很推這個😋 車厘茄豚肉卷$30 & 蘆筍豚肉卷$38燒過的薄豚肉介乎軟脆之間最喜歡車厘茄 🤗🤗 咬落去爆汁 同豚肉融為一體蘆筍也很推介 惹味香口雞肉棒$38 雞肉棒調味得宜又燒得岩岩好~雞肉加上雞軟骨食落口感豐富 配埋月見醬一齊食更香更滑配搭無敵茄子 $26 山芋 $28茄子冇乜特別😆感覺好油 🥄山芋好味😋山芋蓉口感黏黏的🤍燒飯團(3件) $98飯團本身都有少少調味 經過輕輕炙燒幾好食唔會太乾有3款口味: 三文魚籽✨ 紫蘇✨ 明太子✨最中意三文魚籽 因為帶鹹香且好夠味~
收工好攰又勁肚餓呀 朋友話揀左間灣仔嘅日本串燒居酒屋🏮
位於汕頭街 都算好就腳 主打日藉大廚主理
當然仲有好多其他特別佈置同擺設🤩

8點近乎滿座
原來深夜營業 ~ 星期四至六營業至凌晨兩點
設有VIP房添!! 岩哂一班夜鬼呀🤭
款式亦相當多 幾乎我地叫嘅每道食品也不負眾望!

前菜$30/碟

燒過的薄豚肉介乎軟脆之間
最喜歡車厘茄 🤗🤗 咬落去爆汁 同豚肉融為一體
蘆筍也很推介 惹味香口

雞肉棒$38
雞肉棒調味得宜又燒得岩岩好~
雞肉加上雞軟骨食落口感豐富 配埋月見醬一齊食更香更滑
配搭無敵

茄子 $26 山芋 $28
茄子冇乜特別😆感覺好油 🥄
山芋好味😋山芋蓉口感黏黏的🤍

燒飯團(3件) $98
飯團本身都有少少調味 經過輕輕炙燒幾好食唔會太乾
有3款口味: 三文魚籽✨ 紫蘇✨ 明太子✨
最中意三文魚籽 因為帶鹹香且好夠味~

2023-08-15 110 瀏覽
今日同朋友聚會,去左灣仔汕頭街呢一間日式主打串燒嘅餐廳我哋去之前都上網預約咗呢一間餐廳,因為係假日去,所以都怕太多人,我哋大概係夜晚8:00嘅時候去到,餐廳都係滿座的。所以如果大家去嘅話真係一定要記得預約 我哋三個人就叫咗啲小食串燒同埋飯團大家share!🤝螢光魷魚,好耐冇食過螢光魷魚,餐廳嘅螢光魷魚非常新鮮喺日本空運過嚟㗎,店員推介我哋食,螢光魷魚嘅味道唔算好腥,亦都食得出醃過嘅魷魚非常好食,前菜嚟講鹹鹹地我覺得非常開胃,我哋用嚟送酒簡直係一流,正!🤝串燒雞肋肉,雞皮,雞軟骨!呢三樣係我哋覺得最好食嘅串燒,雞皮非常卜卜趣,而且味道都做得唔錯,我同朋友都忍唔住encore! 雞軟骨,再加埋七味粉簡直就係非常正我就叫咗威士忌梳打朋友就叫咗梅酒梳打另一個朋友就叫咗啤酒,呢間居酒屋嘅串燒同埋酒水都唔係真係太貴,非常適合朋友聚會
今日同朋友聚會,去左灣仔汕頭街呢一間日式主打串燒嘅餐廳
我哋三個人就叫咗啲小食串燒同埋飯團大家share!

朋友強烈推薦這裡的串燒,於是特意帶同事過黎試下午餐~餐廳的空間比較小,食客有不少日本人,氛圍還不錯~選了三個套餐,分別是串燒、牛舌、炸雞~ 串燒總體都幾好吃,雞翼和雞腿肉的雞皮烤得好香好脆,五花腩烤得也非常好,一啖食落收穫滿口的幸福感😋另外,燒烤裡面居然還有烤飯糰,看著就覺得搞笑,頓感另一個燒烤套餐會更抵食😅牛舌不算厚,烤得也不錯,我吃了三塊,兩塊有點韌,最後一塊烤得剛剛好,多汁爽口~炸雞屬正常水平~套餐配的蒸蛋好滑好吃,味增湯太鹹,涼拌青瓜正常~總的來說,幾好食,一女兩男三套餐,食得飽但有點貴
2023-08-10 50 瀏覽
收工放工chill一chill,去居酒屋就最好不過🤣🤣同事帶路,去咗呢間超有高質又地道,主打日式燒鳥串既小店🍻一坐低就每人一份前菜,當日係葱花炆牛舌,帶有胡椒香氣,不錯呢~之後我地點咗好幾款雞既串燒同兩款燒牛,每款都各有特色😋😋✨串燒雞心✨雞心大而香嫩😚😚✨串燒雞頸肉✨雞頸肉肉質爽彈~✨串燒雞胗✨雞胗咬落爽脆唔韌🤗🤗✨串燒雞尾✨燒得香口有脂香!!✨串燒雞皮✨脆中帶甜,惹味惹味~✨燒牛舌✨牛舌厚薄適中,質感爽嫩,十分推薦!!✨燒牛小排✨牛小排肉質軟嫩,同屬高質😚😚呢度既串燒同燒物都好有水準,調味得宜又燒得岩岩好~酒類既選擇都唔少,檸檬chi-hi好清爽,Nice💕
收工放工chill一chill,去居酒屋就最好不過🤣🤣

同事帶路,去咗呢間超有高質又地道,主打日式燒鳥串既小店🍻

之後我地點咗好幾款雞既串燒同兩款燒牛,每款都各有特色😋😋
✨串燒雞心✨

雞心大而香嫩😚😚
✨串燒雞頸肉✨
雞頸肉肉質爽彈~
✨串燒雞胗✨

雞胗咬落爽脆唔韌🤗🤗
✨串燒雞尾✨

燒得香口有脂香!!
✨串燒雞皮✨

脆中帶甜,惹味惹味~
✨燒牛舌✨

牛舌厚薄適中,質感爽嫩,十分推薦!!
✨燒牛小排✨

牛小排肉質軟嫩,同屬高質😚😚
呢度既串燒同燒物都好有水準,調味得宜又燒得岩岩好~

酒類既選擇都唔少,檸檬chi-hi好清爽,Nice💕

2023-08-10 28 瀏覽
[灣仔]YAKITORI KOBAKO.好耐無見過有營業到深夜既居酒屋呢度星期四至六營業至凌晨二時仲有得Book VIP房個Vibe好chill!.講返食物先叫得yakitori無理由唔食串燒雞.串燒食剩指數:0/100蔥燒雞肉串:大蔥同雞肉口感唔乾,蔥既甜味同爽脆同雞肉好配合雞皮:脆度足夠,仲有少少肉既感覺,唔係得薄薄的皮明太子雞胸肉:明太子醬既鹹香同雞肉相互融合雞頸肉:肉質鮮嫩多汁,係特別滑香蔥豬肉捲:香蔥好幼身,一紮既口感加埋豬肉幾有層次鵪鶉蛋豬肉捲:鵪鶉蛋好香,豬肉只係配角~燒飯團:有3款口味,三文魚籽卜卜口感同鹹香最出色!飯團本身都有調味,唔會淡.炭燒雞腿食剩指數:0/100有好多蘿蔔蓉雞腿肉燒得好香又唔會柴送酒一流.三文魚籽薯仔沙律食剩指數:0/100三文魚籽好多薯仔沙律保留少少口感撈均好正.Kirin Ichiban Beer食剩指數:0/100串燒+啤酒就係爽簡單直接.Grapefruit Chu-hi食剩指數:0/100燒酌可揀要唔要soda加左就酒感無咁重好喜歡有果味既燒酌飲落好香尾段帶一點清爽既苦味
[灣仔]YAKITORI KOBAKO
好耐無見過有營業到深夜既居酒屋
呢度星期四至六營業至凌晨二時
仲有得Book VIP房
個Vibe好chill!
講返食物先
叫得yakitori無理由唔食串燒雞
串燒
食剩指數:0/100
蔥燒雞肉串:大蔥同雞肉口感唔乾,蔥既甜味同爽脆同雞肉好配合
雞皮:脆度足夠,仲有少少肉既感覺,唔係得薄薄的皮
明太子雞胸肉:明太子醬既鹹香同雞肉相互融合
雞頸肉:肉質鮮嫩多汁,係特別滑
香蔥豬肉捲:香蔥好幼身,一紮既口感加埋豬肉幾有層次
鵪鶉蛋豬肉捲:鵪鶉蛋好香,豬肉只係配角~
炭燒雞腿
加左就酒感無咁重
好喜歡有果味既燒酌
飲落好香
尾段帶一點清爽既苦味
呢間位於灣仔既居酒居,每次食都會有日本人係度,證明好食啦!因為有日本人認證既餐廳都唔差既枝豆新鮮既枝豆經過輕輕煮熟後撒上少許鹽,口感鮮嫩多汁。每一口都散發出濃郁大豆香氣,絕對是開胃的好選擇。鹽辛蠣冷豆腐嫩滑豆腐為基底,配上鮮嫩多汁的鹽辛蠣。豆腐與蠣肉的結合簡直天衣無縫,口感極佳。串燒方面 雞肉棒同豬腩肉。雞肉棒以細嫩既雞肉裹上酥脆外層,豬腩肉則以獨特調味料烹調而成,肉質鮮嫩多汁,入口即化車厘茄豬肉卷 / 鵪鶉蛋豬肉卷車厘茄豬肉卷以鮮嫩的豬肉包裹新鮮的車厘茄,口感豐富多汁,酸甜既車厘茄同豬肉鮮味相得益彰!燒雞翼和燒鰻魚燒雞翼外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,帶有微妙的炭燒風味。鰻魚經過精心烤製,肉質鮮嫩得黎又唔腥沖繩炒麵麵條彈牙,加咗好多配菜令口感豐富,本來係想試湯麵 但已經賣晒!所以唯有下次先試檸檬汁清涼的飲品,帶有酸甜的口感,為整餐提供了清爽的收尾。檸檬的香氣令人陶醉,喝下一口立即感受到身心的放鬆。總結,呢一個係一個拍拖或者係一個同朋友聚會嘅好地方!

枝豆

鹽辛蠣冷豆腐

串燒方面 雞肉棒同豬腩肉。
雞肉棒以細嫩既雞肉裹上酥脆外層,
豬腩肉則以獨特調味料烹調而成,肉質鮮嫩多汁,入口即化

車厘茄豬肉卷 / 鵪鶉蛋豬肉卷

燒雞翼和燒鰻魚

沖繩炒麵

檸檬汁

總結,呢一個係一個拍拖或者係一個同朋友聚會嘅好地方!
2023-08-06 37 瀏覽
今晚朋友帶我去灣仔食晚飯,橫街小巷呢間居酒屋充滿和風特色,出名食串燒。小食有枝豆,鹽燒枝豆好開胃鹽辛扭蠣冷豆腐呢個冷豆腐以硬身豆腐作底,面層有牡蠣醬,十分特別。串燒方面,分別點了雞肉棒、豬腩肉、車厘茄豬肉卷和鵪鶉蛋豬肉卷。汁燒雞肉棒蘸上蛋汁食好juicy。鹽燒豬腩肉好惹味,油脂比例剛好。車厘茄豬肉卷爆曬汁,必點之選。大部分居酒屋都少有鵪鶉蛋豬肉卷,今次見到就即刻揀左,果然正!雞翼燒雞翼無得輸,外層燒到脆脆的,肉質嫩,令人想encore。日本產白燒鰻魚另外我們點了白燒鰻魚,口感好爽好彈,喜歡燒鰻魚的朋友要試下!沖繩日式炒麵限定menu提供沖繩日式炒麵,第一個品嚐的味道好似大阪燒炒麵的感覺。配料又豐富,而且炒麵個醬汁好夾,好似日本食到的感覺。檸檬汁飲品方面點了檸檬汁,賣點用上沖繩青檸檬,特別清新,酸酸甜甜,配上串燒食好夾。鍾意食串燒,下次要黎呢間居酒屋試下啦。

小食有枝豆,鹽燒枝豆好開胃

鹽辛扭蠣冷豆腐
呢個冷豆腐以硬身豆腐作底,面層有牡蠣醬,十分特別。

雞翼
燒雞翼無得輸,外層燒到脆脆的,肉質嫩,令人想encore。

日本產白燒鰻魚

沖繩日式炒麵

檸檬汁

鍾意食串燒,下次要黎呢間居酒屋試下啦。
2023-08-01 633 瀏覽
#灣仔地膽 今次去汕頭街嘅日本串燒居酒屋🏮- YAKITORI KOBAKO!小店由日本人主理!裝潢滿滿日式風格,簡直好似去左日本食串燒咁嘅氛圍!🥩燒牛小排 $138: 和牛油脂分佈均勻,牛味香濃,油脂豐盈,口感軟嫩,推介!🍢鹽辛牡蠣配冷豆腐 $38 : 頂層放了一件滿滿咸香嘅牡蠣,下面係一件硬身嘅冷豆腐,味道一咸一淡十分夾!🍗雞肉棒$38 :軟嫩嘅雞肉加上雞軟骨,食落口感豐富!配埋日本蛋黃一齊食更香更滑!🍗蔥燒雞肉串 $36 :用咗日本雞,雞皮香脆,雞肉嫩滑,大蔥保持水份,唔錯!🍖蘆筍豬肉卷 $38 : 薄薄嘅豬肉包住爽脆清新嘅蘆筍,口感清爽! 🍳鵪鶉蛋豬肉卷 $30 : 燒到微焦嘅豬肉包住鵪鶉蛋,口感綿密細膩!🍖香蔥豬肉卷 $30 : 燒到香脆嘅豬肉包住一大扎香蔥,香蔥香氣特出,口感層次豐富! 🍜沖繩豚骨拉麵 $88 : 豚骨軟嫩,入口即化,肉汁香濃;拉麵似自家製,麵條彈牙掛湯,湯頭清香,唔錯!🍵飲品點了熱烏龍茶及凍茉莉花茶解解膩。YAKITORI KOBAKO (灣仔)灣仔汕頭街30號意適樓地舖

🍵飲品點了熱烏龍茶及凍茉莉花茶解解膩。

YAKITORI KOBAKO (灣仔)
灣仔汕頭街30號意適樓地舖
  • 沖繩豚骨拉麵
  • 香蔥豬肉卷
  • 蔥燒雞肉串
  • 鹽辛牡蠣配冷豆腐
  • 燒牛小排
2023-07-30 48 瀏覽
朋友嘅飯堂,帶我哋嚟食,係地鐵站行過嚟5-10分鐘,細細舖,普通4-6人枱好似得兩張,另外有10個8個bar 枱位,以燒物為主嚟度會上個前菜俾你,我嗰晚係雞翼,臨尾係要收費嘅(每位$30)。呢晚喺主打串燒(詳情可以睇相),我哋分開叫左幾round:燒雞皮係驚艷嘅(encore 左添啊😆明太子都係)明太子同牛舌無得輸飯團我自己覺得佢偏濕其他就普普通通啦~環境吹水喺幾好👍🏻我哋係最嘈Staff 好似唔識聽中文,大家可能要微調吓,但係服務太好超好👍🏻

燒雞皮係驚艷嘅
(encore 左添啊😆明太子都係)
明太子同牛舌無得輸

飯團我自己覺得佢偏濕

其他就普普通通啦~

環境吹水喺幾好👍🏻我哋係最嘈

燒魔鬼魚裙邊
三文魚子燒飯團
味噌同明天子燒飯團
2023-07-24 55 瀏覽
今次我想同大家分享一間位於市中心嘅日式燒烤店——Yakitori Kobako。呢度店裝潢簡潔大方,環境好舒服,餐廳深夜仲會營業,星期四至六營業至凌晨二時,仲有VIP房。而且呢度嘅食物真係好好味,絕對值得一試!我推薦大家試吓佢哋嘅迷你親子丼。呢道菜好好味,親子丼上面嘅雞肉蓋飯,加上溏心蛋同蔥花,好豐富好有層次感。另外,佢哋嘅吉列芝士火腿三文治都幾受歡迎。呢個三文治用吉列芝士、火腿同新鮮蔬菜煮嚟,好鮮美。如果你鍾意食海鮮,我就推薦你試下佢哋嘅燒魷魚一夜干,用炭火燒烤出嚟嘅魷魚口感彈牙,好好味。不過,呢度最出名嘅當然係佢哋嘅燒烤啦。我特別推薦試吓佢哋嘅蔥燒燒雞肉串。呢道菜用特別嘅調味料醃製嚟,燒烤出嚟嘅香氣好誘人,每一口都可以感受到肉質嘅彈牙同調味嘅美味。而且,呢度嘅燒烤都係即叫即燒,保證食材新鮮同口感好。總括而言,Yakitori Kobako係一間好值得一試嘅日式燒烤店。佢哋嘅食物豐富多樣,每一道菜都好精緻好好味。如果你鍾意食正宗嘅日式燒烤同小食,咁呢度絕對係一個好好嘅選擇。

2023-07-22 62 瀏覽
一入門口就感受到日本感覺服務員既熱情招待好有親切感環境好靚 好有日本文化裝修風格好靚原來係深夜營業星期四至六營業至凌晨二點😍如果鐘意飲酒既朋友就岩曬仲設有VIP房 真係好特別呀食物款式好多三文魚子薯仔沙律三文魚子好多😍絕對係每一啖都食到同薯仔沙律好夾必食啊!雞胗串燒個醬汁配得好夾口感夠粉嫩豚肉車厘茄 豚肉鵪鶉蛋超級好味!原來咁食係好夾豬腩肉燒得好趣 好香!真係好高質數!燒茄子有甜品!真係好有日本風味雞肉棒見到好多人都推薦!果然係冇令人失望加埋生蛋黃 正到呢….豬軟骨沖繩風味麵個豬軟骨好林好滑!易入口!好香至愛嘅明太子 好新鮮好香!整體嘅食物都好高質♥️一試返尋味下次要再去!
一入門口就感受到日本感覺

雞胗串燒個醬汁配得好夾
口感夠粉嫩

豚肉車厘茄 豚肉鵪鶉蛋
超級好味!原來咁食係好夾
豬腩肉燒得好趣 好香!
真係好高質數!

燒茄子有甜品!真係好有日本風味

雞肉棒見到好多人都推薦!
果然係冇令人失望
加埋生蛋黃 正到呢….

豬軟骨沖繩風味麵
個豬軟骨好林好滑!
易入口!好香

至愛嘅明太子
好新鮮好香!
整體嘅食物都好高質♥️
一試返尋味
下次要再去!
2023-07-20 68 瀏覽
今日去咗灣仔行街 見到呢間居酒屋 深夜都營業 星期四至星期六更加開到凌晨2點鐘 非常之方便附近上宵夜嘅朋友 雖然都已經幾夜 不過仲有幾多人喺度食緊嘢 我同朋友都想靜靜地 所以職員都好貼心咁帶咗我哋去個vip房度靜靜地食餐飯 首先有一個前菜 牛肉湯 係用牛舌黎整 肉質好細嫩 湯底亦都因為加咗黑椒嘅關係 幾惹味豬五花 肥肉同瘦肉分布平均 一層夾一層咁 層次好突出 而且燒完之後油脂逼哂出黎非常甘香雞肉棒 雞肉份量好足 加上特製既串燒醬汁 好好食燒牛小排 大家都知道牛小排係牛肉入面數一數二油脂重既部位 最岩就係燒 今次將牛小排既牛油溶化 再加上少少黑椒碎已經好惹味 原來再加少少秋葵 簡直畫龍點晴燒魷魚一夜干 同其他餐廳食到燒到乾既魷魚唔同 呢到燒到出面焦焦地 但內裡仲係有肉汁既 點少少海鹽已經鮮味十足沖繩豬肋骨湯麵 雖然好多人都唔會叫主食 但身為大胃王既我地又點會夠飽呢 呢個湯麵既麵質好有彈性 加上啲豬軟骨已經炆到啫喱狀 同開胃既子薑絲 真係好正鰻魚炒飯 用上富口感既珍珠米 淋上蛋味濃郁既日本蛋汁 加埋油脂同鮮味都頂級既鰻魚肉 成個配搭無論口感味道都令人十分滿足!

雞肉棒 雞肉份量好足 加上特製既串燒醬汁 好好食