2024-05-21 0 瀏覽
好耐冇食kebab,呢個經過土耳其外賣小店Turkeyano,見到好多人排隊等外賣,就點咗一個lunch set試下。Lunch set全部都包薯條及飲品。點咗羊肉卷餐($98),+$15仲有一份玉米片炸雞塊,好抵!食物全部都即叫即整,羊肉片喺鐵板上即點即燒,好有穫氣,調味都好入味,個wrap包住生菜及醬料,足料又飽肚。如果係細食嘅女仔,甚至可以兩個人分享呢!+$15的玉米片炸雞塊超級大份,完全冇將貨走價,非常值得加點!炸雞都係即點即炸,唔會有油益味,份量好多。飲品可以揀檸檬茶或者汽水,好豐富嘅一個午餐!外籍店員嘅服務都好好,好有笑容!值得支持嘅一間小店!

Lunch set全部都包薯條及飲品。

飲品可以揀檸檬茶或者汽水,好豐富嘅一個午餐!

外籍店員嘅服務都好好,好有笑容!值得支持嘅一間小店!
外賣自取
2024-05-15 0 瀏覽
炸雞漢堡包🍔外表看起來非常的酥脆,咬一口後你會發現它其實內里柔嫩多汁。👀辣肉腸芝士多士和雞肉芝士多士也是佐敦turkeyrano的招牌菜之一。辣肉腸芝士多士口感豐富,肉腸的咸香和芝士的奶香完美融合,再配上酥脆的麵包,簡直是讓人欲罷不能!而雞肉芝士多士則是滿滿的雞肉香味,口感鮮嫩多汁,配上濃郁的芝士,一口下去滿滿的幸福感!🤤素菜芝士多士🍀雖然沒有肉類那麼豐富口感,但是它的味道絕對不會讓你失望。芝士和蔬菜的完美搭配,不僅口感清新,是一道不錯的選擇!員工態度熱情周到。營業時間非常靈活,無論你是早午晚夜哪個時間段過來用餐,都能找到合適的時間。
炸雞漢堡包🍔
外表看起來非常的酥脆,咬一口後你會發現它其實內里柔嫩多汁。

素菜芝士多士🍀

2024-04-16 60 瀏覽
前幾日同朋友喺佐敦打完波,行去搭巴士途中,見到呢間專土耳其外賣小店咁多人喺門口等外賣,聞到陣陣烤肉香味,我都忍唔到要買個外賣番屋企食。土耳其佬盒-炸脆雞粒配薯條盒$78炸脆雞粒同薯條係即叫即炸,薯條係用我至愛既粗身薯條,入口夠晒脆卜卜,唔算好油膩,份量亦好多吖,夠晒飽!外賣仲跟埋幾款唔同既醬汁。烤羊肉卷 $88好耐無食羊肉,今次就試下烤羊肉卷,羊肉烤火喉燒得岩岩,一啖咬落去陣陣羊油脂香味湧晒出嚟,肉質唔會好韌,裏面仲有新鮮嘅生菜、洋蔥條同蕃茄,配埋薄荷醬、洋蔥醬、土耳其辣醬,增加口味層次,又可以解膩,餅皮仲喺熱熱地軟軟地,令人咬一啖就停唔停口要再咬第二啖。

土耳其佬盒-炸脆雞粒配薯條盒$78

烤羊肉卷 $88

2024-04-15 42 瀏覽
土耳其料理的饗宴!😋🇹🇷最近我到油麻地的Turkeyano試了正宗的土耳其料理,見係真·土耳其人主理。首先,試了招牌炸脆雞粒配薯條盒。$78外層的麵衣炸得金黃酥脆,內裡的雞肉則保持了鮮嫩多汁的口感。搭配上香氣四溢的薯條,簡直是完美的組合。同平時食到都炸雞薯條有咩分別?係香料唔同!土耳其小食的獨特香料味!土耳其菜又點少得烤卷,點了烤雞肉卷。這道菜以其豐富的口感和獨特的調味,雞肉經過特殊的烤制方式,保持了肉質的鮮嫩度,口感十分細膩。搭配上新鮮蔬菜和特製的醬料,每一口都充滿了豐富的層次感和風味。這道烤雞肉卷不僅讓人食指大動,感受到土耳其料理的獨特魅力。Turkeyano (油麻地)油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖#土耳其料理 #炸脆雞粒配薯條盒 #烤雞肉卷 #美食評論 #土耳其風味 #食物控 #土耳其餐廳 #料理體驗 #美食愛好者 #Turkeyano #油麻地 #Instafood

土耳其料理的饗宴!😋🇹🇷

首先,試了招牌炸脆雞粒配薯條盒。$78

Turkeyano (油麻地)
油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖

2024-04-14
2024-04-15 26 瀏覽
油尖旺區必吃小食這家土耳其佬位於彌敦道,在佐敦及尖沙咀的交界,午市套餐非常抵食!幾十塊港幣就有土耳其卷餅加薯條再加罐裝汽水。薯條份量很多超級佛心的。卷餅充滿土耳其風味,薯條是粗的那種,而且調味粉很有層次,不只是下鹽巴而已。來香港旅遊的話非常值得一試。除了今次下的雞肉卷餅外,之前也試過他們家庭鷹嘴豆泥卷餅,非常特別的風味,而且很適合素食人士,調味加一加整個感覺真的很像肉類的味道。#油麻地美食 #佐敦美食 #彌敦道美食 #土耳其菜 #kebab #炸薯條 #鷹嘴豆泥 #土耳其佬 #Turkryano #尖沙咀美食 #午市套餐 #lunch #土耳其卷餅
油尖旺區必吃小食

來香港旅遊的話非常值得一試。

• 烤雞肉卷
2024-04-02 49 瀏覽
這家土耳其特色小店以其獨特的羊肉盒子聞名於這個城市。我有幸品嚐了這道美食,絕對讓我驚艷不已。首先,讓我們談談羊肉。這家小店使用的羊肉是新鮮的,切得非常薄片。它們經過獨特的調味處理,口感柔軟,充滿了羊肉的濃郁風味。每一口都帶著微妙的香料和香草的香氣,真是讓人垂涎三尺。接下來是薯條。這些薯條炸得金黃酥脆,外脆內軟,完美地搭配了羊肉的豐富口感。薯條的大小和形狀均勻,一口咬下去,能夠感受到它們的鬆脆口感,為整道菜品增添了一份美妙的食感。除了羊肉和薯條,這道盒子還附有新鮮的沙拉和特製的醬料。沙拉中的蔬菜新鮮多汁,增添了色彩和口感的層次。醬料則是這道菜的點睛之筆,它既酸又甜,微辣的味道非常適合搭配羊肉和薯條。整體而言,這個羊肉盒子是一道令人驚艷的美食。每一個元素都經過精心的搭配和烹飪,展現出土耳其獨特的風味和口感。這家小店的服務也非常友好和周到,讓我有一種宾至如歸的感覺。如果你對土耳其美食有著無盡的好奇,我強烈推薦你來這家特色小店嚐嚐羊肉盒子。相信我,你一定會被它的美味所征服。這種結合羊肉、薯條、沙拉和醬料的經典菜品絕對值得一試。

2024-03-28 55 瀏覽
喺佐敦想食個quick lunch 喺馬路口見到呢間外賣小店有Kebab就買左兩嚿試下店内仲有pizza之類😀套餐+$10就有埋汽水同薯條 不過今次唔想咁飽就無orderChicken Poner Roll 烤雞肉卷 $78Crispy Chicken Roll 脆皮雞卷 $73捲餅好足料 外皮唔會太厚粉太嚡口雞肉係即叫就即燒/即炸 幾好味 夾埋生菜蕃茄片更豐富烤雞肉卷🫔juicy又爆汁 個醬有D似千島醬 少少甜甜辣辣 開胃之選脆皮雞就更香口 雖然無燒雞個醬汁 但靠雞本身嘅油香同其他配料都豐富

Chicken Poner Roll 烤雞肉卷 $78
Crispy Chicken Roll 脆皮雞卷 $73

捲餅好足料 外皮唔會太厚粉太嚡口
雞肉係即叫就即燒/即炸 幾好味 夾埋生菜蕃茄片更豐富
2024-03-22 50 瀏覽
呢度是一間土耳其包的外賣店 , 冇得堂食,不過我公司係附近,所以都冇問題。 要了 98 蚊1個lunch set F . 是羊肉卷 + 薯條 + 飲品, 加了 15 蚊 要雞塊,和女同事share份量好大!好多薯條! 個kebab 卷嘅羊肉佢係即刻炒返熱,冇羊騷味,個肉質唔un , 裡面有洋蔥,生菜,蕃茄,醬汁有少少辣,啲菜好爽口,配埋好惹味嘅羊皮。 每人食半個卷, 食埋啲薯條同雞粒就岩岩好 , 每人都係 53 蚊 ! 下次會再黎試下,有啲 28 蚊嘅chicken cheese toast 都好似好正!
lunch  set  F
lunch  set  F
2024-03-22 44 瀏覽
呢間係佐敦附近外賣店😊有土耳其風味土耳其卡巴🥙Kebab Roll 薄餅🍕Pizza、Rice Bowl飯碗、土耳其雪糕等清真食物📌Falafel Roll 炸鷹嘴豆丸子卷食卡巴似乎必試鷹嘴豆🤣📌Popcorn Chicken Roll 爆米花雞卷爆米花雞原來係炸雞😆飲品📌FREEZ Carbonated flavored drinkLEMON & GINGER中意係薑味👏特色野飲📌Tropicsun COCONUT WATER with pineapple juice椰子水mix菠蘿 睇落都好清涼解渴📍油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖🏷️Turkeyano (油麻地)#油麻地#卡巴#土耳其
呢間係佐敦附近外賣店😊有土耳其風味

LEMON & GINGER
中意係薑味👏特色野飲

椰子水mix菠蘿 睇落都好清涼解渴

📍油麻地彌敦道375-381號金勳大廈地下7A號舖
🏷️Turkeyano (油麻地)

#油麻地#卡巴#土耳其
外賣自取
2024-03-19 34 瀏覽
今日黎開呢頭轉車嘅時候,見到呢間外賣店,雖然鋪面細細,但係黃色嘅招牌好搶眼!仔細一睇有我最鍾意食嘅卷!而且外賣店仲有其他小食 pizza 或者盒子裝嘅餸菜✌🏾午膳時間仲有多款lunch set!!!叫咗兩個分別係土耳其佬轉雞肉卷 ❤️土耳其佬轉羊肉卷 ❤️基本上兩個手卷嘅配菜 餅皮 醬汁都係一樣。佢哋嘅羊肉非常之惹味可口!入口一啲都唔會話好騷,好大浸味!配埋小咸小辣嘅醬汁,越食越滋味。雞肉咬落都幾嫩滑,而且餡料嘅份量都好充足!所以一個人食一條都會好夠飽,當然如果肉嘅份量再多啲就更加滿足啦。😀

2024-03-02 70 瀏覽
呢間嘢呢啲嘢食又凍又唔好食,加上辣到好似唔想俾人試到味道,真係講嘢都有啲語無倫次,加上佢呢個價錢,咁嘅味道同品質,我覺得唔合理,網上啲好評係去到八月,應該係越做越差,唔建議食呢間。(好難食。啲羊肉唔係即刻切,而係求其喺旁邊拎的。總體而言,唔建議
啲羊肉唔係即刻切,而係求其喺旁邊拎的。
總體而言,唔建議
2023-08-15 379 瀏覽
今次去咗近佐敦嘅係一間土耳其菜店,菜單上有好多誘人嘅選擇,今日我揀咗三款小食:Lamb Kebab Roll烤羊肉卷、Popcom Chicken辣雞粒同Lamb Cheese Toast。首先嚟講烤羊肉卷,價錢有點貴 ($88),但一試之下絕對係物超所值!卷餅配上多汁嘅烤羊肉同鮮脆嘅生菜同洋蔥,味道鮮美又豐富。而且,店家特別加入啲香料,令到羊肉更加香濃,真係好好味!如果想平啲咁食,可以係午餐嘅時候買,會包飲料同小食。Popcom Chicken辣雞粒 ($28) 亦都好吸引我,味道辣辣地好開胃。雞粒炸得香脆,鹹辣味道恰到好處,每啖都好香。而且雞粒唔好乾身,整體上好好食,真係一種享受。最後就係Lamb Cheese Toast ($28),呢款小食有啲特別。麵包烤得金黃酥脆,內裡夾著濃郁嘅芝士同香烤羊肉。芝士同羊肉嘅結合真係一絕,令到整個味道更加豐富。呢間店絕對值得一試!

@turkeyano ❣️食羊肉/重口味 愛香料嘅要bookmark 呢間外賣小店啦❣️當日係差唔多夜晚7:00去到已經有少少人龍 仲要想落雨所以就快手買完拎走食😌😌我叫咗烤羊肉卷 $88火辣薯條$58佢跟咗幾款sauce 我估分別係原味/牛油果/辣味而base應該用咗plain yoghurt 嚟mix 所以creamy 得嚟會冇咁heavy相對輕盈啲 自己好❣️❣️🐑羊肉卷 都幾大個預先切咗一半 方便share配料有蕃茄 生菜 羊肉 醬汁等等而呢款醬汁辣度都有一至兩條辣椒🌶️🌶 唔食得辣嘅要留意啦我自己就認為呢個真心幾足料而且佢嘅🐑味唔會令人抗拒係幾易接受到嘅 如果佢可以再grill 得香啲就💯如果想食得再邪惡啲可以加芝士或者加🌶️佢嘅外皮有啲似墨西哥薄餅個種但口感會滑啲冇咁乾身整體口感好豐富同滿足感幾高而薯條份量非常巨型一個男仔食絕對夠飽一個女仔食一定要同人share😌😌😌😌😌😌😌買滿$150 就有一球free ice cream 🍫flavor 呢度嘅雪糕相當有驚喜朱古力味濃郁得嚟唔會好假仲食多少少朱古力碎但個人覺得都係有少少甜小朋友應該會幾鍾意❣️❣️仲有得揀杯裝或者筒裝另外我覺得下午茶/午
@turkeyano

另外我覺得下午茶/午餐set
性價比更高 下次絕對會再戰🥰
  • 烤羊肉卷
2023-08-04 255 瀏覽
Chicken Döner Roll見住店員響啲轉轉肉到切啲肉落嚟再響鐵板上面慢慢炒返香同熱之後開始放上塊wrap到捲完再去烘 成個辣過程真係好治癒啲肉多到一路食一路必出嚟啲汁又好香口Pepperoni Slice pizza🍕 本身響個pizza櫃到見到有現成嘅諗住會夾果塊比我點知 店員響另外一個櫃到拎咗塊去即烘啲芝士啲油一烘完必晒出路仲有勁多辣肉腸同墨西哥辣椒呢下有feel喇~Beef Pepperoni Toast另外見有toast買 再買多塊嚟第日做早餐$28真係超值第日烘返 個toast底都仲係超脆啲芝士一烘返即刻呈現拉絲嘅狀態❣️

Chicken Döner Roll

諗住會夾果塊比我
點知 店員響另外一個櫃到拎咗塊去即烘
啲芝士啲油一烘完必晒出路
仲有勁多辣肉腸同墨西哥辣椒
呢下有feel喇~

Beef Pepperoni Toast
另外見有toast買 再買多塊嚟第日做早餐
$28真係超值
第日烘返 個toast底都仲係超脆
啲芝士一烘返即刻呈現拉絲嘅狀態❣️

💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 Turkeyano @油麻地@turkeyano搵左勁耐既土耳其烤肉,一大串,串住黎烤,自從響外國食完一直回味至今,難得地比我路過見到,絕對要食啊💁🏻烤雞肉卷 $78 ❤️❤️❤️必試❤️❤️❤️雞肉係由個串串烤櫃一路烤住,估唔到一路烤啲雞肉都鎖到肉汁,唔會鞋。就算係一路烤住,店員都會煮熱反佢再包落卷卷度。由於用錫紙包住,反到屋企都仲咁熱辣辣啊❤️❤️❤️💁🏻烤羊肉卷 $88烤羊肉同雞肉一樣咁好味,雖然感覺冇雞肉咁軟滑,但都一樣好出色,啖啖都係肉啊💁🏻芝士薯條 $48滿滿超大兜,絕對超值,根本食唔曬薯條上既芝士醬亦都係瘋狂地多,似係每個是否推薦↩️?✅ys, 每一啖都係肉,落足料💪💪💪雖然只有外賣,但由於用錫紙包住,就算反到屋企都仲keep住熱辣辣,無損佢既美味
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 Turkeyano @油麻地
@turkeyano

💁🏻烤雞肉卷 $78 ❤️❤️❤️必試❤️❤️❤️
由於用錫紙包住,反到屋企都仲咁熱辣辣啊❤️❤️❤️

💁🏻烤羊肉卷 $88

💁🏻芝士薯條 $48
滿滿超大兜,絕對超值,根本食唔曬
薯條上既芝士醬亦都係瘋狂地多,似係每個

是否推薦↩️?
✅ys, 每一啖都係肉,落足料💪💪💪

• 烤雞肉卷
  • 芝士薯條