2022-04-30 1253 瀏覽
上星期呀b生日,一家人來到呢到食午餐,入門一大水晶燈好吸睛🤩周圍都係豬豬好搞笑,呀b不停手指指😂.🥗前菜:忌廉椰菜花湯/羽衣甘藍車厘茄合桃沙律/沙樂美腸凱撒沙律湯真心不錯好creamy濃濃嘅蘑菇口味,兩款沙律都好食,羽衣甘藍車厘茄合桃沙律滿清新好多芝士和藜麥啱晒素食人士👍🏻.🍕蕃茄羅勒野菌芝士簿餅(素)$118呢碟又係岩哂素食人士,好拉絲滿滿的蘑菇😌.🍝卡邦尼蛋汁煙肉意粉 $128呢碟真係大推,大家都讚不絕口👍🏻 超級多芝士好邪惡的意粉😂入口好creamy煙肉意粉彈牙有咬口,陣陣蒜香好正😋.🐷招牌德國鹹豬手(二人分量) $328豬手好大碟呀!!!果然係招牌係幾好食,皮好脆啖啖肉大大件,有酸菜紅蘿蔔薯仔伴碟,最後大碟到五個人都食唔哂🙈.🌽手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆 $158一向好鍾意食墨西哥脆脆,配上橄欖蕃茄牛油果酸忌廉,脆卜卜好好食😋.☕️Oreo madness($68)/Cappuccino(+$15)/ice coffee飲品方面我同呀媽都幾鐘意杯Cappuccino,加錢係值😂.🍰甜品:New York cheese cakeSet lunch來講呢件cheese cake好有

🍕蕃茄羅勒野菌芝士簿餅(素)$118
呢碟又係岩哂素食人士,好拉絲滿滿的蘑菇😌

🍝卡邦尼蛋汁煙肉意粉 $128
呢碟真係大推,大家都讚不絕口👍🏻 超級多芝士

🐷招牌德國鹹豬手(二人分量) $328

🌽手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆 $158

飲品方面我同呀媽都幾鐘意杯Cappuccino,加錢係值😂

🍰甜品:New York cheese cake
Set lunch來講呢件cheese cake好有誠意!濃濃芝士口味,口感細滑厚實,餅底重牛油香,good ending👍🏻
呢個set lunch算幾抵食,呢個價錢有齊前菜主菜甜品飲品,前菜甜品仲一d都唔馬虎!有梳化位又坐得舒服,侍應好好人俾我推BB車入餐廳,放係坐位隔離,仲可以加個Happy birthday牌喺甜品上面俾我同阿B影吓相,大家都食得開心🥳
  • 招牌德國鹹豬手
  • 卡邦尼蛋汁煙肉意粉
呢間真係想食好耐,知道佢啲豬好出名🥹餐廳裝修都幾有格調,座位非常寬敞,坐得好舒服😛感覺上好啱同一班朋友去食/慶生🥳.🐷 烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條 $252勁大碟,好重手😂 豬扒外層有好輕微嘅脆邊,而裏面係慢煮整得好嫩嗰隻肉質😍再加上個醬汁同塊豬超級夾,真係冇得頂😎.🐮 慢煮醬燒牛肋骨、烤薯、菠菜 $268呢個真係強烈推薦大家食🥰牛肋骨炆得好淋好入味,啖啖肉好滿足🥺烤薯都整得甜甜地幾好食🤩.🍝雜菌松露意大利飯 $168味道比想像中淡少少,如果黑松露味可以再濃啲就Perfect,不過仍可接受😋飯同雜菌嘅比例幾均衡,基本上每啖飯都有菇菇食🤪.🍨香蕉雪糕新地 $88賣相勁吸睛,淨係望住都覺得開心😗朱古力同香蕉真係絕配黎,鍾意食嘅一定要叫🥰香蕉多到好似食極都食唔完😂.💰人均消費: ~$450.🍽味道: 3/5 🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 3/5
🐷 烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條 $252
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 3/5
2022-04-23 775 瀏覽
這家餐廳裝修帶型格感覺,而且樓底幾高,夠寬敞舒適。而店員服務亦都不錯,上菜速度都很快。.🐥Crispy Chicken Wings - 6pcs $125雞翼好大隻,新鮮炸起好香脆,食落肉質夠嫩,用上秘製香料炮製更惹味。另外,重有個香草甜酸醬俾你點,降低油膩感。.🥗Caesar Salad $128 (Add Crab Cake $58 & Scotch Egg $58)食咁多肉都係要做返個菜🥬感覺健康啲。凱撒沙律食沙律菜夠新鮮,入面重有小鯷魚、麵包粒、芝士碎,夠晒開胃。另外,仲可以加配料,我哋加咗兩款。太平洋蟹餅🦀炸得金黃香脆,入邊仲有滿滿的蟹肉,配上青檸蒜香蛋黃醬,感覺即刻fresh左。蘇格蘭溏心炸雞蛋🍳好特別,外層炸得香脆,內層就係🐖豬肉包住雞蛋,配埋上面的煙肉醬,食落好有層次。.🐷Crispy Pork Knuckle (1 kg for 2 persons) $308一場嚟到,梗係要叫吓呢度嘅招牌菜。這個德國鹹豬手🐖分量十足,而且餐廳仲好貼心,已經拆好啲肉,方便進食。豬手經過低温慢煮和高溫油炸,令到食落口感外脆內嫩,豬皮夠脆口,而入邊的肉質好嫩滑,一啲都唔會乾,點埋個芥末忌廉

🥗Caesar Salad $128

🐷Crispy Pork Knuckle
(1 kg for 2 persons) $308
一場嚟到,梗係要叫吓呢度嘅招牌菜。這個德國鹹豬手🐖分量十足,而且餐廳仲好貼心,已經拆好啲肉,方便進食。豬手經過低温慢煮和高溫油炸,令到食落口感外脆內嫩,豬皮夠脆口,而入邊的肉質好嫩滑,一啲都唔會乾,點埋個芥末忌廉汁更美味。伴碟重有🥔烤薯、酸菜、🥕甘荀等,真係好豐富。

🍫Lava Cake $88
心太軟焗得剛剛好,外皮微脆入邊軟心。切開後,入邊的朱古力醬慢慢流出,再配上冰凍的雪糕🍦和新鮮生果,為完美的一餐作結。

🍹Pink Piggy $62
味道不錯,有好香的🍓士多啤梨味,甜度適中,感覺清新。
復活節同屋企人食返餐好既~想去睇下小動物, 又可以行下小店~去左d2 place salted pig~Grilled Prawn & Avocado Salad 非常豐富, 有牛油果, 芒果, 大蝦, 個醬係甜辣沙律醬, 好特別, 有D似泰國菜口味Crispy pork knuckle 德國鹹豬手, 配酸菜, 烤薯。豬手炸到好似乳豬皮咁, 好脆口, 又有一層薄薄的肥肉, 非常出色! 唔夠食, 再ENCORE多隻, 酸菜比我地改做炸薯條。Sausage Around the World 腸遊世界拼盤。有最普遍既德國香腸, 雞肉芝士腸, 奧地利煙燻芝士腸, 斯洛文尼亞香腸, 南非香腸, 同埋煙燻牛肉腸。個人認為都係德國香腸最岩本地人口味。Beer Battered Fish & Chips經典英式炸魚薯條, 魚柳炸到外脆內嫰, 薯條有少少重味左D。Seafood Paella西班牙海鮮炒飯, D飯炒到一粒粒夠乾身, 仲有蝦,蜆,青口,魷魚,辣肉腸, 雞肉。Spaghetti Vongole蒜辣欖油大蜆意粉, 略為辣左少少, 麻左條脷未能細味意粉既蒜味。個辣度調整一下會好D。我地黎果陣只

Beer Battered Fish & Chips

Seafood Paella

Spaghetti Vongole

我地黎果陣只有2/3台, 食食下已經FULL HOUSE。STAFF服務態度好, 環境坐得幾好~ 我已經想再ENCORE隻豬手了!!
2022-03-16 141 瀏覽
今日星期三,拎左年假出黎同男朋友食午餐。我地叫左份set lunch, 招牌德國鹹豬手(2人份量)$328。Set lunch 仲包埋前菜,餐飲同埋甜品,所以都抵嘅。前菜要左個龍蝦湯同埋煙燻牛肉多士配蕃茄莎莎,龍蝦湯都好大碗同埋幾好味,但果塊所謂嘅多士硬到用刀都切唔到個豬手就做得幾好,已經起晒肉切好一嚿嚿,唔使自己咁辛苦,果皮做得好脆,肉都吾un,但係個酸菜做得吾好食,一啲酸味都冇,另外配菜仲有燒咗嘅薯仔同紅蘿蔔,一般。甜品係一舊小正方形嘅芝士蛋糕,味道ok

甜品係一舊小正方形嘅芝士蛋糕,味道ok
招牌德國鹹豬手
2022-03-16
招牌德國鹹豬手
最近做事都提不起勁,決定與友人共同化悲憤為食量 到附近的格調英倫鄉村風的西餐廳大快朵頤!午餐時段有不少lunch set選擇,每款都包括了前菜甜品及飲品☺️果然滿足到我們今次前來的目的 既然這裏是專門食豬的餐廳,很難不點他們的招牌德國鹹豬手🐖豬手分量超多,店員介紹足足有成1kg重,適合二至三人享用。上台的時候都不禁嘩然起來,因為份量真的十足🙈外皮烤得香脆爽口,內裏肉質嫩滑惹味,外面吃的豬手有時因為烤炸的關係肉質會偏乾身,肉質亦會流失,這裏卻沒有出現這個情況!最滿足的是豬手肥瘦均勻,味道調得剛好,點上餐配的芥末籽忌廉汁很夾,加上配菜的烤薯及酸菜,豐富無比😋然後便是邪惡的安格斯牛肉漢堡🍔麵包皮不是烤過的那種,令到煎過的安格斯整體口感不會太熱氣,漢堡入面還有芝士,蕃茄,菜,雖然基本但樣樣出色!牛味濃郁肉汁豐富配上脆薯條🍟,非常推介!🤩另外跟餐的湯及藜麥沙律皆出色又健康,平衡了兩款主菜的肥膩及重口味👍🏻整體環境寬敞舒適,裝潢帶出氣氛,令人感覺輕鬆,舒緩了不少崩緊的神經,下次會再到訪🥳

然後便是邪惡的安格斯牛肉漢堡🍔

2022-02-28
  • 招牌德國鹹豬手
2022-02-19 63 瀏覽
今次去到D2Place encore Salted Pig 同同事食開job lunch😗今次唔食豬~同同事都揀左個HK$228既肉眼扒~ 塊扒又大又厚~ 不過今次稍為undercook 左d😂但都好過overcook既🤣🤣另外encore 多次佢個白酒青口😙300g around 20隻左右~ 唧埋少少檸檬汁~ 又清晒😂😆特別一讚佢地既員工態度真心好👍D2Place 依間小豬店面比較大, 坐位亦相對寬闊, 坐得舒服過新都會個間🙊🙊

2022-02-16 59 瀏覽
人氣「豬」 門店🐷全部都係家庭級份量,如果有晚市真係坐足一晚慢慢chill🍽*前菜忌廉煙肉薯仔湯🍲辣肉腸凱撒沙律🥙羽衣甘藍車厘茄沙律🥙* Set lunch招牌咸豬手伴酸菜及烤薯 (兩人份量) $328外皮烤得香脆,肉質保持嫩滑,鹹香味足夠,唔洗沾芥末籽忌廉醬都已經好夠味🥰而且仲有酸菜可以解膩,伴碟既烤紅蘿蔔、烤薯都好甜好好食🤤*Set lunch慢煮脆皮豬腩 $188 外皮脆卜卜,肉質軟嫩,肥瘦分明,慢煮關系完全唔會有肥膩感😍*慢煮醬燒牛肋骨 $268 顏色粉嫰😆 肉質嫩腍,醬汁濃厚入味*瑪德琳蛋糕 (是日甜品) 🍰
人氣「豬」 門店🐷

全部都係家庭級份量,如果有晚市真係坐足一晚慢慢chill🍽

*前菜
忌廉煙肉薯仔湯🍲
辣肉腸凱撒沙律🥙
羽衣甘藍車厘茄沙律🥙

而且仲有酸菜可以解膩,伴碟既烤紅蘿蔔、烤薯都好甜好好食🤤

*Set lunch慢煮脆皮豬腩 $188
外皮脆卜卜,肉質軟嫩,肥瘦分明,慢煮關系完全唔會有肥膩感😍

*慢煮醬燒牛肋骨 $268
顏色粉嫰😆 肉質嫩腍,醬汁濃厚入味

*瑪德琳蛋糕 (是日甜品) 🍰

2022-02-09
  • 慢煮醬燒牛肋骨
  • 慢煮脆皮豬腩
  • 招牌咸豬手伴酸菜及烤薯
2022-02-06 1163 瀏覽
今日上午去了荔枝角學整紮染,活動很好玩。中午便在D2商場解決午餐,選擇了這間環境不錯的餐廳,畢竟在年初二,不多食店會做生意。位置:朋友帶路,在D2商場的地下。環境:進入室內後,立刻被天花板的巨型吊燈吸引,黑色吊環配白色紙瓶燈,四周的牆身都掛上不同的裝飾,整體佈置簡約時尚,帶有工業風格, 配上舒適的藍色皮卡位,坐得舒服和放鬆。午市:小食分享拼盤 $278由8款小食組成,分別是豬皮脆片、脆豬肋骨、兩個迷你牛肉漢堡、四隻香料雞翼、酥脆魷魚圈、薯條、兩粒蕃茄芝士肉丸和兩塊酸麵包多士,配三種醬料。當中最好吃的是迷你牛肉漢堡,雖然牛肉份量小,但味道一流,夠牛味和多汁。最難吃是脆豬肋骨,因為肉質較糜爛,而其他炸物都不過不失了,不過肉丸都一般,只是有外層蕃茄醬的味道,口感還可。雜菌松露意大利飯 $168份量不多,但材料豐富,用了很多芝士和忌廉來烹調,所以吃幾口都會感到飽滯,每一口亦充滿松露香,不錯!🍧Oreo Madness $68Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔,這杯很好喝,會有點甜,朱古力濃度剛好,不會苦,忌廉夠綿滑!

位置:朋友帶路,在D2商場的地下。

環境:進入室內後,立刻被天花板的巨型吊燈吸引,
配上舒適的藍色皮卡位,坐得舒服和放鬆。

午市:

小食分享拼盤 $278
由8款小食組成,

當中最好吃的是迷你牛肉漢堡,雖然牛肉份量小,

雜菌松露意大利飯 $168

🍧Oreo Madness $68
2022-02-02
2022-02-06 56 瀏覽
🔼呢間餐廳酒吧行工業風~多卡位~都好坐呀~ 🔼叫咗個涷肉芝士拼盤同埋兩杯飲品Tango、Blueberry Mojito同朋友摸下酒杯底傾計。拼盤咸香肉脂濃郁、如果食得膩,可以食粒粒橄欖解除肉類油膩感。Tango 同 Blueberry Mojito 係果味嘅drink。酸酸甜甜,女士飲都好易入口。🔼 Main dish 叫咗蒜辣欖油大蜆意粉同安格斯牛肉芝士漢堡~前者後者蒜香味重又唔會過膩,後者漢堡好大堆頭,要兩隻手先拎得住,漢堡有兩塊漢堡扒,肉肉滿滿,仲有酸青瓜、洋蔥、蕃茄酸甜解膩🔼埋單七百幾
🔼呢間餐廳酒吧行工業風~多卡位~都好坐呀~

🔼埋單七百幾
2022-02-05 58 瀏覽
今日同女朋友黎到荔枝角D2 place行街經過見到呢間西餐廳門面光鮮,裝修有格調就決定入去試下餐牌有好多選擇,圖文並茂牛雞豬海鮮都有,甜品同飲品都一樣豐富餐碟有一隻豬劃分唔同部位,話你知有幾好食好有趣招牌德國咸豬手呢個份量非常多2個人食足夠有餘豬手外皮好香脆但肉質就好軟淋外脆內軟口感好好咸到剛好,真係好惹味呢個菜係必試安格斯牛肉芝士漢堡漢堡扒非常多肉汁,一咬就係口腔噴發好滿足蒜辣欖油大蜆意粉用左蒜同辣椒炒意粉好香口,食到停唔到加上鮮甜既蜆肉係好高質既一道菜士多啤梨奶昔士多啤梨味好濃郁好開胃,推薦!
今日同女朋友黎到荔枝角D2 place行街
經過見到呢間西餐廳門面光鮮,裝修有格調
就決定入去試下

餐牌有好多選擇,圖文並茂
牛雞豬海鮮都有,甜品同飲品都一樣豐富

餐碟有一隻豬劃分唔同部位,話你知有幾好食
好有趣

招牌德國咸豬手

呢個份量非常多
2個人食足夠有餘
豬手外皮好香脆
但肉質就好軟淋
外脆內軟口感好好

咸到剛好,真係好惹味
呢個菜係必試

安格斯牛肉芝士漢堡

漢堡扒非常多肉汁,一咬就係口腔噴發
好滿足

蒜辣欖油大蜆意粉

用左蒜同辣椒炒
意粉好香口,食到停唔到
加上鮮甜既蜆肉
係好高質既一道菜

士多啤梨奶昔

士多啤梨味好濃郁
好開胃,推薦!
2022-02-01 551 瀏覽
餐廳佈置簡約時尚, 配上舒適的卡位, 餐廳主打以豬肉最好的部位入饌, 並配上新鮮的食材, 製作出多款人氣菜式 ,吸引不少粉絲支持。忌廉南瓜甘筍湯餐湯 、烤三文魚芝士沙律是日餐湯是忌廉南瓜甘筍湯, 口感creamy, 啖啖南瓜的香甜。爽脆沙律菜配上鮮味的烤 三文魚及芝士粒, 伴着酸酸甜甜的醬汁,清爽宜人,真是令人胃口大開。香煎海鱸魚柳配薯蓉、蘆筍配刁草忌廉汁(午餐)$158海鱸魚柳,魚皮煎至微脆, 魚肉滑溜軟嫩, 跟配的薯蓉既香且滑,滿滿牛油香氣, 露筍 入口爽甜, 魚柳配上刁草忌廉汁, 奶香迷人,更加滋味吸引, 十分搭配。招牌咸豬手伴酸菜及烤薯(兩人份量)午餐$328切件的招牌德國咸豬手,份量十足 , 烤至油光亮麗, 肉香四溢 ,外皮烤得香脆可口 , 肉質保持軟嫩, 豬皮下有一層薄薄的肥膏, 滋味滑溜, 不會有肥膩感, 跟配的酸菜, 酸酸的,十分惹味,令人胃口大開 , 烤薯口感綿糯。白酒煮荷蘭青口配薯條(300g)$178肥美挺身的荷蘭青口,完全浸泡在白酒忌廉汁,令人垂涎 , 入口鮮味滑溜,咀嚼時,散發陣陣奶油香,及淡淡的酒香 , 越食越過癮,不消一會,都給我通通吃光了。瑪德琳蛋糕(是

忌廉南瓜甘筍湯餐湯 、烤三文魚芝士沙律

香煎海鱸魚柳配薯蓉、蘆筍配刁草忌廉汁(午餐)$158

招牌咸豬手伴酸菜及烤薯(兩人份量)午餐$328

白酒煮荷蘭青口配薯條(300g)$178

瑪德琳蛋糕(是日甜品)
瑪德琳蛋糕外型似一隻貝殼, 十分可愛, 是法式風味小甜品, 入口鬆軟, 蛋香誘人。

檸檬特飲另加$20
檸檬特飲,冰爽怡人,口感fruity 又 refresh。

2022-01-29 384 瀏覽
是日同朋友黎左D2,原來假日嘅D2都幾靜,無左戲院就行下商舖,仲開左個小市集。行完就去搵下食先,朋友揀左食Salted pig,唉呀~真係無留意原來外邊有幾間餐廳,平時都係商場內搵食。睇下餐牌,都幾多野揀喎,既然係salted pig,咁就揀返啲豬肉類嘅先。先黎個Skinny pig salad with poached eggs,瘦豬沙律再加了水波蛋,沙律有菠菜葉,西柚,紅菜頭同仁杏片等,醬汁酸酸甜甜帶果香,味道不錯呢。第二樣有Pulled pork cheesy nachos 手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆,牛油果醬同酸忌廉好正,仲有不少生蕃茄,橄欖同手撕豬肉,粟米片香脆,加埋醬汁一齊食真係好好味。主菜之一係BBQ pulled pork sandwiches 招牌手撕豬肉三文治,同樣係手撕豬肉但今次係三文治,個包包係sourdough黎㗎,天然發酵味道濃啲又有嚼勁,好食過一般白麵包啦。三文治中的手撕豬肉份量極多,厚厚一大片不吝惜,仲有大量薯條,正呀。跟住係Gilled pork tomahawk 烤斧頭豬扒,嘩!好大塊豬扒,勁香呀!!豬味甚濃又有肉汁,食左咁多年豬扒呢塊都算係Num

跟住係Gilled pork tomahawk 烤斧頭豬扒,嘩!好大塊豬扒,勁香呀!!豬味甚濃又有肉汁,食左咁多年豬扒呢塊都算係Number one了。配菜有椰菜仔同薯條,飽肚又好味。

最後就係Forest mushroom risotto 雜菌松露意大利飯,食左咁多肉叫番個素先,意大利飯煮得啱啱好,半生熟有米嘅口感,醬汁濃厚唔過多,剛好包住米飯,飯中有唔少菇菇同芝士片,又係好好味。
四個人呢個價錢都幾抵食吖,好味又飽肚,咁多道菜都好味無失望喎。

2022-01-23
2022-01-28 49 瀏覽
之前去行D2 Place已經見到呢間餐廳好靚好想試,今次嚟一定要試下個豬手!午餐時段嚟到有唔少lunch set揀,幾抵食而且包咗前菜甜品同飲品,實在係好滿足~前菜叫咗三款,有紅菜頭藜麥沙律,烤三文魚芝士沙律,忌廉南瓜甘筍湯。紅菜頭沙律有香甜嘅意大利黑醋,配埋藜麥嘅感覺好健康。烤三文魚沙律配埋沙律菜,魚香再加埋清新嘅沙律菜唔會太膩。而個湯係我最討厭嘅兩種蔬菜🥕🎃味道甜甜地,唔算太重甘筍味個招牌鹹豬手伴酸菜及烤薯上檯時忍唔住尖叫咗🙈好大份好正呀!把刀一切落去就聽到咯咯聲,未食都知個豬皮燒到勁脆!肉質保持到好嫩滑,而且有鹹香味,再加埋少少肥膏同勁脆嘅外皮,而家一路寫我啲口水又走出嚟了🤤伴碟嘅酸菜同烤薯都好味,酸菜唔會過酸,而且有煙肉一齊炒,而烤薯嘅外層都烤得香脆仲點咗個火雞肉卷,蜜糖火腿扒配薯蓉,栗子麵包餡,炒雜菜,肉汁,紅莓醬。個人好喜歡個火腿扒,真係啖啖肉,又肥厚。個火雞肉卷唔會覺得鞋口,仲帶啲香草味。個薯蓉好軟滑,如果可以再鹹一啲會更好雖然有餐飲,但係好掛住喺西班牙餐餐飲Sangria嘅日子呀!紅酒嘅味都幾香,加埋士多啤梨,青瓜同檸檬,非常清爽。而個Refreshing splash

紅菜頭藜麥沙律
烤三文魚芝士沙律
忌廉南瓜甘筍湯

招牌鹹豬手伴酸菜及烤薯

雖然有餐飲,但係好掛住喺西班牙餐餐飲Sangria嘅日子呀!紅酒嘅味都幾香,加埋士多啤梨,青瓜同檸檬,非常清爽。而個Refreshing splash有蘋果汁,士多啤梨蓉同薑汁汽水,飲落係好濃溉士多啤梨味,但薑味就唔係好夠,喜歡甜甜嘅飲品嘅人應該鍾意
Sangria & Refreshing Splash

而話說飲飽食醉太興奮,我竟然唔記得食甜品!甜品怪無食到甜品呀😭😭😭我到而家都仲心心念念到底哥日嘅甜品會係咩…終於明白得不到嘅嘢係幾咁令人輾轉反側…
2022-01-25
紅菜頭藜麥沙律
烤三文魚芝士沙律
Sangria & Refreshing Splash
  • 招牌鹹豬手
  • Sangria
2022-01-21 320 瀏覽
疫情又無晚市堂食 ! 無奈😑 本身約咗朋友食晚飯,唯有約早啲食個early dinner😌啖啖肉🐖先有多啲力氣去做應做的事💪🏼·🧀意式凍肉芝士拼盤 HKD$218好豐盛嘅頭盤,2人獨享好滿足😋 拼盤包括 🥓意大利風乾火腿、沙樂美腸、🥓意大利火腿、🧀雜錦芝士、醃菜、🥖酸麵包一口芝士一口火腿,再夾埋麵包一齊食,大滿足💓·🐷招牌德國鹹豬手 HKD$308鹹豬手足1公斤好大件😍 上碟時已切好方便食用👍鹹豬手味道鹹香全因經過三日三夜鹽水沉漬🤩 唔洗沾醬汁已經好夠味😋口感外脆內軟富有嚼勁,經過兩重煮法👉低溫慢煮及🔥高溫油炸,外皮黄金香脆,內裡肉質軟綿😚 建議沾少許芥末籽忌簾汁能令味道更提昇。·🍖烤斧頭豬扒 HKD$252上菜“嘩”咗一聲 ! 斧頭豬扒份量十足🤩 有手擘咁長🐖 斧頭扒肉質軟腍,肉汁豐富💦 沾上燒烤醬汁就最滋味😋配菜有煙肉椰菜仔、薯條,食啲椰菜仔🍃平衡返,減低罪惡感😄·🍹Tropical Punch HKD$62以🍎蘋果汁、🍍菠蘿、🥥椰子糖漿mix出,酸酸甜甜,唔飲酒嘅點哩個好啱下肉😙·🍵Earl Grey HKD$42唔飲甜嘢,叫壺熱茶暖暖胃~·📍The Salted Pi

啖啖肉🐖先有多啲力氣去做應做的事💪🏼
🧀意式凍肉芝士拼盤 HKD$218

一口芝士一口火腿,再夾埋麵包一齊食,大滿足💓
🐷招牌德國鹹豬手 HKD$308

🍖烤斧頭豬扒 HKD$252

配菜有煙肉椰菜仔、薯條,食啲椰菜仔🍃平衡返,減低罪惡感😄
🍹Tropical Punch HKD$62

🍵Earl Grey HKD$42

唔飲甜嘢,叫壺熱茶暖暖胃~
📍The Salted Pig
荔枝角長順街15號D2 Place二期地下G02號舗