餐廳: The Point - Pizza & Pasta (MegaBox)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-04-06 330 瀏覽
$168 一個3 courses lunch, 一份沙律/餐湯,一份主食及甜品,幾抵食。蘑菇湯濃稠剛好,食到有棵粒蘑菇感。意大利風乾火腿、水牛芝士、意式三文治配炸薯條,份量都頗大,三文治用上軟身的意式麵包,夾上咸香的風乾火腿,柔軟香濃的水牛芝士及香草醬,好味。龍蝦芝士焗通粉,賣相吸引,一大隻蟹鉗配上彈牙又大粒的通粉,跟龍蝦汁及芝士焗到微焦,有濃郁的芝士香,還有些拉絲感,另加$48 都值得的。是日甜品是泡芙。餐飲就有半價優惠,我點了復活節限定的賓尼兔的凍朱古力,在雲尼拿雪糕上放上一隻用冰奶做的賓尼兔,將朱古力淋上,就變完可愛的朱古力奶,好岩打卡。\

蘑菇湯濃稠剛好,食到有棵粒蘑菇感。

是日甜品是泡芙。

2023-04-05
2023-03-17 1572 瀏覽
༺The Point - Pizza & Pasta ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ The Point - Pizza & Pasta𖠚ᐝ 明太子海鮮披薩($138)𖠚ᐝ 香煎鰽魚配番茄醬珍珠粉($138+$18)𖠚ᐝ 石板美國牛肩扒(200g)配炸薯條($138+$48)⚑ 九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓10號舖 ʀᴇᴠɪsɪᴛ: 7.1/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽➳ 明太子海鮮披薩($138)明太子醬份量都幾多,都幾香明太子味~ 仲有唔少海鮮,加埋啲芝士喺無錯嘅組合🤩至於批底就喺正常厚薄,冇咩特別~ 評分:7.3/10➳ 香煎鰽魚配番茄醬珍珠粉($138+$18)鰽魚都幾滑,肉質幾厚!番茄味道都好濃,珍珠粉好特別,脹卜卜嘅有咬口🤣唔太似飯又唔似意粉🙈加埋其他少少似炒飯~評分:6.9/10➳ 石板美國牛肩扒(200g)配炸薯條($138+48)牛扒冇得揀生熟程度唔太好,有少少太熟🥹不過好彩肉質都唔太韌~ 牛味適中~ 薯條都好脆,仲有茄子、瓜同蕃茄作配菜😙評分:7.0/10➳
༺The Point - Pizza & Pasta ༻
➳ The Point - Pizza & Pasta
𖠚ᐝ 明太子海鮮披薩($138)
𖠚ᐝ 香煎鰽魚配番茄醬珍珠粉($138+$18)

➳ 明太子海鮮披薩($138)
評分:7.3/10
明太子海鮮披薩

➳ 香煎鰽魚配番茄醬珍珠粉($138+$18)
評分:6.9/10
香煎鰽魚配番茄醬珍珠粉

➳ 石板美國牛肩扒(200g)配炸薯條($138+48)
評分:7.0/10
石板美國牛肩扒配炸薯條

➳前菜:沙律/龍蝦湯
沙律喺凱撒沙律🥗不過沙律醬有少少多~ 龍蝦湯都好重龍蝦味,幾creamy🦞不過有少少龍蝦嘅苦味~
評分:6.8/10

甜品:是日甜品/Brownie in a pan(+$38)
是日甜品係泡芙,一共有三粒,味道都唔錯,而且食完唔會好飽~份量剛好,但係如果仲想食多啲,可以加錢轉Brownie in a pan🥳
Brownie in a pan有朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃、雲呢拿雪糕,brownie外脆內軟,唔會好甜,配埋雪糕一凍一熱好食😚烤香蕉有脆脆嘅焦糖面,甜味大過香蕉味~ 連合桃都有烤過,更加脆口😋
評分:7.2/10
Brownie  in  a  pan

Lunch set $138 包前菜主菜甜品飲品,每一樣都可以加錢upgrade,或者唔使加錢都可以🥳好抵食!

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

座位都坐得幾舒服幾闊落~ 店員都會主動加水~
香煎鰽魚配番茄醬珍珠粉
明太子海鮮披薩
  • 明太子海鮮披薩
  • Brownie  in  a  pan
2023-02-27 349 瀏覽
突然喺九龍灣想食pizza, 搵到呢一間2大2小, 星期日 lunch time叫咗一個set lunch, 加咗一份小食, 然後2個 9' pizza松露磨菇意大利飯: 足料,好重奶油味,個人覺得鹹咗dCarnivore Pizza 9' : 份量材料都合理,個醬有d 墨西哥辣椒,食落幾惹味,但個dough 就係咩特別Margherita Pizza 9' : 全部嘢都一般芝士薯條: 份量幾好,正常薯條,有芝士,因為都係啱啱焗起,熱辣辣都好食整體性價比都可以,mega box 唔知食咩都可以試下,地方寬敞適合一家大細
突然喺九龍灣想食pizza, 搵到呢一間

松露磨菇意大利飯: 足料,好重奶油味,個人覺得鹹咗d

Margherita Pizza 9' : 全部嘢都一般

2023-02-20 1205 瀏覽
今日嚟到The Point連鎖分店,九龍灣分店空間感十足,專門提供手工pizza & pasta優質食材,呢度有好多頭盤、各款扒類、唔同嘅湯或者沙律。餐廳上菜速度好快,服務態度100分♥️⭐️香煎鰽魚配蕃茄醬珍珠粉($188)Main course其一,魚皮煎得夠香脆,肉質鮮美,煮得亦好入味。珍珠粉唔會煮得太過冧,岩岩好。健康又美味,幾推薦。⭐️Mango Tango ($48)有芒果汁、Soda、Grenadine同橙汁,酸酸甜甜,味道清新,好醒胃,幾特別。⭐️香蕉天堂Pizza($78)有香蕉、棉花糖、杏仁片、朱古力醬、雲呢拿雪糕,絕對係新奇嘅配搭,真係不得了!餅底夠晒薄,好香脆,食落仲暖笠笠,淨係賣相都好吸引。除咗香蕉味,仲有朱古力味同埋朱古力香橙味、玉桂蘋果味。除此之外,呢度嘅Pizza好出名,我下次都會想試吓~Pizza即叫即做,餅底採用意大利麵粉製作麵糰發酵超過廿四小時,在於火山石窯高溫快速烤焗,鬆脆煙靭。📍The Point - Pizza & Pasta (MegaBox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓10號舖#九龍灣美食 #九龍灣好去處 #hk

⭐️香煎鰽魚配蕃茄醬珍珠粉($188)

⭐️Mango Tango ($48)

⭐️香蕉天堂Pizza($78)

九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓10號舖

#九龍灣美食 #九龍灣好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday
2023-01-31 466 瀏覽
26-1-2023 (大年初四)Lunar New Year Lunch Menu Two Courses (Starter/Dessert + Main)Three Courses (Start + Main + Dessert)———————————————————————油封鴨腿燴意大利飯Risotto with Confit Duck Leg主角: 鴨腿🦆,入味唔油膩,肉質夠嫰,入口即溶,唔會有過多嘅調味,保持鴨腿本身嘅“野味”,絕對推薦一試!配角: 意大利飯🇮🇹🍚,雖然Risotto本身係比較濕身,應保持creamy,但不至水汪汪。呢次係糊狀,食落口有種小朋友食糊仔嘅感覺。———————————————————————總結:開年揀西餐,唔洗你排隊;憑味作選拔,主配由你分!
26-1-2023 (大年初四)

Lunar New Year Lunch Menu
———————————————————————
油封鴨腿燴意大利飯
Risotto with Confit Duck Leg

———————————————————————
總結:
開年揀西餐,唔洗你排隊;
憑味作選拔,主配由你分!

油封鴨腿意大利飯
2023-01-26
油封鴨腿意大利飯
2023-01-26 355 瀏覽
平安夜出街揾食,估唔到當晚Megabox好少人。聖誕節係西方嘅節目,咁我就去食西餐啦。今日開開心心,食三道菜:是日餐湯係南瓜湯,味道好濃郁,好暖好正主菜叫左食肉獸pizza,呢度嘅Pizza,餅底確實唔錯,仲係啖啖肉😀另一個主菜叫左鮮波士頓龍蝦海鮮扁意粉,尤其龍蝦個蟹鉗,好大嚿肉🥳啱晒我😜最後叫咗兩份朱古力布朗尼餅、烤香蕉、合桃,Brownie配合雲呢拿雪糕,甜而不膩,今晚嘅平安夜晚餐食得好開心。最後埋單,總共792兩位,以平安夜晚餐來講,價錢算合理。

今日開開心心,食三道菜:

是日餐湯係南瓜湯,味道好濃郁,好暖好正

是日餐湯

色肉獸pizza

鮮波士頓龍蝦海鮮扁意粉

朱古力布朗尼餅烤香蕉、合桃

最後埋單,總共792兩位,以平安夜晚餐來講,價錢算合理。
2022-12-24
是日餐湯
色肉獸pizza
鮮波士頓龍蝦海鮮扁意粉
朱古力布朗尼餅烤香蕉、合桃
2022-11-29 755 瀏覽
喺Megabox食到超抵食二人餐($398up)😍😍😍,質素仲要唔錯。✨芝士焗釀大啡菇配香草番茄汁大啡菇大隻多汁,而且仲釀咗好多芝士。番茄醬汁酸度好高。✨香辣番茄醬燜肉丸 肉丸同傢俬鋪出品味道有啲似,而且幾多肉汁。同樣都係番茄醬汁,唔會好辣。✨紅酒燴和牛肉配蜆殼粉 +$28貝殼粉有咬口,和牛超級軟腍粒多汁。Sauce比較淡,不過溫和得嚟又幾香。✨酥炸軟殼蟹、蝦肉、櫻花蝦、明太子醬披薩 +$18軟殼蟹好大隻,趁熱食好香脆。餅底薄身香脆,明太子味道唔太重,因為加咗紫菜,所以食落好和風,整體配搭好夾。📍The Point - Pizza & Pasta (MegaBox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓10號舖

✨芝士焗釀大啡菇配香草番茄汁
大啡菇大隻多汁,而且仲釀咗好多芝士。番茄醬汁酸度好高。

✨香辣番茄醬燜肉丸

✨紅酒燴和牛肉配蜆殼粉 +$28

✨酥炸軟殼蟹、蝦肉、櫻花蝦、明太子醬披薩 +$18

2022-11-29 495 瀏覽
🐭 米奇老豬Vol. 287 🐷[The Point]平時好鍾意食pizza嘅老豬今次收到 @thepointhkg 嘅邀請揀左九龍灣megabox分店餐廳環境好闊落 而且唔多人老豬同朋友坐足全晚密密斟 完全無壓力 👯‍♀️.🐖🐖《柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律》🐖🐖 🛑7.9/10🛑 💰$108💰呢個價錢來講 份量偏細不過味道都幾清新 材料都算新鮮~柚子汁唔錯👍🏻.🐖🐖《慢煮鴨胸藍芝士批薩》🐖🐖 🛑8.8/10🛑 💰$130/9‘‘💰本身麻麻地芝士「騷」味嘅老豬拜託左店員將藍芝士鋪喺其中一邊(以防萬一食唔到都仲有一半食得😂)點知呢個超驚喜 🤩邊邊鬆化脆口 批底煙韌 仲有厚芝士拉絲藍芝士味唔算好騷 起碼我接受到🤓個醬係酸酸甜甜咁 勁開胃 ‼️‼️鴨胸反而無咩特別最鍾意係個焦糖洋蔥同核桃 甜甜地 估唔到咁夾pizza 👍🏻.🐖🐖《龍蝦香草意大利飯》🐖🐖 🛑7.9/10🛑 💰$158💰意大利飯粒粒分明 唔錯👍🏻龍蝦肉都算多 差唔多每啖都有龍蝦汁濃度適中 反而香草味就唔覺朋友話覺得三色椒嘅味都幾濃~整體表現不過不失.🐖🐖《香蕉天堂披薩》🐖🐖 🛑8.9/10🛑 💰$78💰呢個係MVP 🏆有d似piz
🐭 米奇老豬Vol. 287 🐷
[The Point]
揀左九龍灣megabox分店
餐廳環境好闊落 而且唔多人
老豬同朋友坐足全晚密密斟 完全無壓力 👯‍♀️
🐖🐖《柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律》🐖🐖
🛑7.9/10🛑 💰$108💰
呢個價錢來講 份量偏細
不過味道都幾清新 材料都算新鮮~
柚子汁唔錯👍🏻
🐖🐖《慢煮鴨胸藍芝士批薩》🐖🐖
🛑8.8/10🛑 💰$130/9‘‘💰
本身麻麻地芝士「騷」味嘅老豬
拜託左店員將藍芝士鋪喺其中一邊
(以防萬一食唔到都仲有一半食得😂)
點知呢個超驚喜 🤩
🛑7.9/10🛑 💰$158💰
意大利飯粒粒分明 唔錯👍🏻
龍蝦肉都算多 差唔多每啖都有
龍蝦汁濃度適中 反而香草味就唔覺
朋友話覺得三色椒嘅味都幾濃~
整體表現不過不失
🐖🐖《香蕉天堂披薩》🐖🐖
🛑8.9/10🛑 💰$78💰
呢個係MVP 🏆
有d似pizza版本嘅泰式香蕉煎餅!
加埋雪糕完美呈現冰火交融 😍
味道:8.2/10
服務:N/A
環境:N/A
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (海鹽焙茶、芝麻花生)

📍The Point - Pizza & Pasta📍

#米奇老豬_西貢區
#米奇老豬_雪糕刨冰
#米奇老豬_西式
#米奇老豬_cafe

#thepointpizzaandpasta #九龍灣美食 #將軍澳美食 #康城美食 #青衣美食 #尖沙咀美食 #尖沙嘴美食 #尖沙咀cafe #大角咀美食 #意大利飯 #龍蝦 #羽衣甘藍 #鴨胸 #披薩 #藍芝士 #香蕉控 #雪糕控 #甜披薩 #香蕉煎餅 #朱古力控 #香蕉朱古力 #香港西餐 #西餐廳
2022-11-23 396 瀏覽
They have a good dinner set discount, which is buy 1 get 50% off the 2nd.We ordered Roasted Spring Chicken $228 and Carbonara Pizza (11”) $204. The chicken was surprisingly really juicy and aromatic, while the pizza was average. The daily soup was pumpkin.We also ordered the 2 People Dinner Set.For starters, we chose the Baked Stuffed Portobello Mushroom and Lobster Bisque. For our mains, we chose the Four Cheese Mac n Cheese and the Mentaiko Soft Shell Crab Pizza. The macaroni was really cheesy

Daily  Soup

Carbonara  Pizza  (11”)
Roasted Spring  Chicken

For starters, we chose the Baked Stuffed Portobello Mushroom and Lobster Bisque. For our mains, we chose the Four Cheese Mac n Cheese and the Mentaiko Soft Shell Crab Pizza. The macaroni was really cheesy and satisfying, but the pizza did not have enough mentaiko flavor. The mushroom dish was too wet and overflowing with sauce.
Lobster  Bisque
4 Cheese Mac  n’  Cheese
Mentaiko  Soft  Shell  Crab  Pizza  (9”)

Overall, if you have a lot of people, it’s good to eat here, but if you have only one to two, you can’t try a lot of food and the food is all really filling.
2022-11-22
生日
Carbonara  Pizza  (11”)
Roasted Spring  Chicken
4 Cheese Mac  n’  Cheese
2022-11-19 387 瀏覽
上一次食完The Point 的龍蝦Pizza, 今日再黎食佢新出的原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉,兩位$488 包餐湯/沙律及餐飲,價位合理。主角海鮮煲用平底鍋盛上,份量可以足夠3人享用。賣相吸睛。原隻波士頓龍蝦大大隻,肉質肥美,鮮嫩彈牙,兩個人可以每人半隻,十分滿足。海鮮煲內還有彈牙魷魚,蜆同青口,乾淨沒有沙。扁意粉都煮得剛好,有咬口,每條意粉都沾上蕃茄龍蝦汁,好惹味。另外加$48 可以多客朱古力布朗尼甜品,Brownie 不會乾身死實,帶點濕潤,不會太甜,內裏軟腍腍,帶有濃濃朱古力香,配上雲呢拿雪糕及焦糖合桃香蕉,值得加配。最後配上餐飲的蘋果凍茶,十分滿足。

最後配上餐飲的蘋果凍茶,十分滿足。

2022-11-17
2022-11-13 269 瀏覽
今日約左朋友去尖沙咀行街 想搵間西餐廳chill下 之前朋友係the point 其他分店食過覺得唔錯 所以今次我地就去左the one個間 餐廳環境幾大坐得舒服 同朋友黎食飯聚下一流 香蒜橄欖油炒野菌配溫泉蛋 看似簡單 食落有驚喜 蒜香同橄欖油炒既野菌 再配上滑溜既溫泉蛋 口感好正 BBQ 烤雞 Pizza 質感鬆脆 軟硬適中 烤雞肉 野菌 焦糖洋蔥 燒烤醬個味道真係好夾 而且真係好足料 可能因為有野菌 所以感覺唔會太膩明太子軟殼蟹櫻花蝦扁意粉 明太子汁香滑creamy 意粉口感有咬 就咁食個意粉都已經好滿足 再加埋軟殼蟹真係好正整體食物質素都唔錯 鍾意食西餐的朋友唔好錯過

香蒜橄欖油炒野菌配溫泉蛋

香蒜橄欖油炒野菌配溫泉蛋
BBQ烤雞pizza
明太子軟殼蟹櫻花蝦扁意粉
2022-11-07 312 瀏覽
大半年前第一次食這個品牌就是來到這間分店食午餐,相隔一段時間再次來到打算食一個精緻一點的午餐。餐牌跟以往一樣分為有和沒有前菜的版本,我們決定每個版本點一款套餐。直至我們需要落單時,餐廳竟然轉用了QR code自助落單系統。大概半年前有光顧過尖沙嘴分店,當時仍然是店員落單的;可是現在顧客需要自行落單,令我們更不解的是收人均起碼半百的西餐廳,客人竟然要用QR code落單,那樣所謂的西餐就不是西餐了吧?最後還要收取服務費,整件事就如一個笑話。我們選了沙律作為貴一點的那個套餐的前菜。沒有拍照,但沙律菜並不爽脆不新鮮,質地偏軟淋。點了這款香蒜辣椒橄欖油烤雞扁意粉是因為第一次來的時候嚐過這道菜覺得幾美味,所以今日再次encore,但無論是樣子還是味道,都跟上次的體驗有很大落差。外觀上,意粉、雞肉、蒜頭、蘑菇、甚或表面乾蔥的份量都明顯少了。味道上,是次意粉的醬汁不算多,吃起來沒有太多creamy的感覺,蒜味輕,蘑菇亦因太少醬汁而沒有吸收到味道;但最失望的是雞肉,所謂的「烤雞」味道跟白烚雞肉沒有分別,而餐廳使用的是通常肉質較滑的雞扒,可是這次食到的雞扒肉質不算滑,大概是已雪藏很久的貨色這裡附上一張對

香蒜辣椒橄欖油烤雞扁意粉
這裡附上一張對上一次在此店吃過的同樣菜式圖片,分別顯而易見吧?再一次對比兩張圖,只覺得餐廳不斷退步。
紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉
另一款主菜紅酒燴和牛肋肉配蜆殼粉的表現則比較理想。雖然紅酒汁不算多,但可以輕易地掛上蜆殼粉,味道頗濃因此夠味。牛肋肉的肉質燜得夠淋不難咬,也充分地吸收了醬汁所以味道都不錯的。

飲品方面只會跟配最基本的蘇打飲料,若要轉配普通的熱茶還要另外加$10,果然進取。服務來說店員的態度普通,只是我們不解為何走西餐路線、客人不算很多卻要自助落單,最後還要收取加一服務費,這一點實在須要扣分;管理層可否解釋一下?

估不到相隔一段時間,這裡的食物水準會明顯退步了一截;也或許我之前沒有食過這裡的牛肋肉蜆殼粉,沒有比較,覺得味道還不錯,或者跟第一道菜式那樣已經退步了…再次選址這裡是因為食物和可以坐得耐一點,但是次用餐後我覺得這個價錢有更好的選擇
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓409號舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹我諗The Point 大家都唔陌生啦唔同地方都開咗分店今次去同friend 去咗THE ONE 行街順便就入去食咗dinner平日夜晚人唔算多餐廳嘅座位都幾闊落坐得好舒服侍應們嘅態度都好好大家經過都可以試吓🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹Chicken Lollipops $88 Rating: 8/10。炸得啱啱好。肉質好嫩滑😝。配埋個BBQ sauce 好惹味。88蚊得6件就的確有D少🤨Lobster risotto $158 Rating: 7/10。risotto 軟硬適中。好多龍蝦肉。食落口感好豐富。份量仲幾多 好飽肚。龍蝦汁如果再濃郁D就更好Thai Red Curry Pork Pizza $168 Rating:8/10。第一次食泰式嘅Pizza。豬頸肉放上去Pizza面好特別 啖啖肉。佢係厚批 好鬆軟。點咗紅咖哩 感覺似食緊印度薄餅。再配埋芝士同豬頸肉真係好夾。會
🧁食物質素:😍😍😍😍

侍應們嘅態度都好好
大家經過都可以試吓

。炸得啱啱好
。肉質好嫩滑😝
。配埋個BBQ sauce 好惹味
。88蚊得6件就的確有D少🤨

。risotto 軟硬適中
。好多龍蝦肉
。食落口感好豐富
。份量仲幾多 好飽肚
。龍蝦汁如果再濃郁D就更好

。第一次食泰式嘅Pizza
。豬頸肉放上去Pizza面好特別 啖啖肉
。佢係厚批 好鬆軟
。點咗紅咖哩 感覺似食緊印度薄餅
。再配埋芝士同豬頸肉真係好夾
。會想Encore🥰

Lobster risotto
Lobster risotto
2022-10-17 2067 瀏覽
喺Megabox行完街,見呢間餐廳環境唔錯,價錢又實惠,The main point is 又幾好食🤭🧀芥末烤雞薯蓉芝士焗通粉 $138驚喜之選😍熱辣辣用鑊仔裝住,芝士拉哂絲咁,食落好creamy,個底仲有薯蓉🥔配埋一齊食又幾夾,而芥末味唔太出,推介❣️🍕食肉獸披薩(9吋) $114中意佢個批底處於厚批同薄批之間,有餅底煙靱口感之餘,又唔會太厚👍🏻同埋見到廚房有個明火爐烤薄餅,pizza整體足料又抵食😋🥗柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律 $108有烤過既南瓜、茄子🍆、葵瓜子、藜麥、羽衣甘藍🥬配柚子醬酸酸地幾開胃,不過唔太食得出有味噌😂🍌香蕉天堂披薩 $78食完咁多野仲以為食唔落呢個甜品😆批底夠薄同香脆,有香蕉、棉花糖同雲呢拿雪糕配朱古力醬🍦無得輸既組合❤️🍫Ice Oreo Chocolate $48唔會太甜同太杰,整體ok👌🏻Overall見menu有2人餐揀$398,不過我地想食既野唔喺2人餐度,就算散叫都唔貴✌🏻座位夠闊落同埋食物質素真係唔錯,推介😸

🧀芥末烤雞薯蓉芝士焗通粉 $138

🍕食肉獸披薩(9吋) $114

🥗柚子味噌南瓜羽衣甘藍沙律 $108
🍌香蕉天堂披薩 $78

🍫Ice Oreo Chocolate $48
唔會太甜同太杰,整體ok👌🏻

Overall
2022-10-14
2022-09-18 758 瀏覽
再次來到The Point,吃pizza,但是今次是晚上上次光顧是吃中午的二人set連鎖店的質素相對較有保證,怎樣也不會難吃得去邊。今次叫了4樣野一個食肉獸pizza:九吋的Pizza,從明火烤爐拿出來,裏面有各種配料,辣肉腸,墨西哥辣椒,西班牙臘腸,意大利香腸粒等等,味道香辣穩陣,扁皮香脆,用來點湯比較合適。一個軟殼蟹蜜糖芥末汁沙律:軟殼蟹不會炸得太乾,蜜糖芥末汁也適中,配合水波蛋及其他沙律菜,特別要提就是甜椒,經烤過之後,帶出蔬菜的甜味。一個龍蝦湯:龍蝦湯不會太鹹,裏面有小龍蝦肉,但是質感較鞋和沒有味。一杯Gin Cocktail:檸檬汁和薄荷葉的味道,有時穩陣之選。但是這樣也吃了$398 ,和一個二人套餐一樣,性價比不是特別高。
再次來到The Point,吃pizza,但是今次是晚上
上次光顧是吃中午的二人set
連鎖店的質素相對較有保證,怎樣也不會難吃得去邊。
今次叫了4樣野
2022-09-17