2024-05-10 0 瀏覽
Happy Friday去將軍澳食個lunch chill下~一行五人挑戰30吋Pizza🤣最後係失敗,仲剩三塊haha .落單時店員問我哋係咪確定叫30吋pizza🤣🤣30吋Pizza可以叫兩隻味,我地叫左SIGNATURE PIGGIE同SEAFOOD UMAMI。上到枱係超大份😂Signature piggie係全豬為主,餡料有手撕豬手、辣肉腸、香草肉腸、洋蔥等。pizza 新鮮出爐,焗得很香脆仲有好多芝士,正!SEAFOOD UMAMI就以海鮮為主,餡料有魷魚、蝦肉、青口、蟹肉、帶子等,好豐富,兩款各有特色,兩款都好食.Lunch set我哋叫左兩款牛,其中一款吉列牛就overcook,一切個吉列皮同肉就分離😂呢個真係有d失望,同想像唔同😩.

2024-05-03 96 瀏覽
放假我哋都鐘意去將軍澳海濱踩下單車食下下午茶幾次經過見到呢間餐廳好似都唔錯有室內有戶外 係我鐘意嘅Chill類餐廳🍕Hawaiian 15" ($178)🥗Seared Prawn & Avocado Salad ($168)🍰Tiramisu ($88)🫖Lemon & Ginger Tea ($42)🍹Refreshing Splash ($62)下午茶休休閒閒食下沙律Pizza 呢2款都好好味 尤其個沙律☺️近期特別想食Tiramisu 今日呢個Tiramisu好滿足🥰It’s a chillax day🌿
放假我哋都鐘意去將軍澳海濱踩下單車食下下午茶
幾次經過見到呢間餐廳好似都唔錯
有室內有戶外 係我鐘意嘅Chill類餐廳

🍕Hawaiian 15" ($178)
🍰Tiramisu ($88)
🫖Lemon & Ginger Tea ($42)
🍹Refreshing Splash ($62)

It’s a chillax day🌿
  • Tiramisu
淘小姐向來熱愛試新餐廳同美食今次又黎到係將軍澳海濱長廊嘅餐廳 Pizza Pig睇下會帶到咩新驚喜🤩🍔 Impossible Burger呢個burger除左有牛油果、紫洋蔥、蕃茄、芝士等仲有塊啖啖「肉」嘅素肉漢堡加左蛋黃醬同芝士素肉漢堡嘅味道好吸引整體口感都八九成似真肉以前未食過 Impossible Burger真係難以置信地咁好味😱😱😱耐唔耐食一次滿足到想食肉類嘅渴望仲同時可以促進可持續飲食發展除左Impossible Burger仲點左半份⭐️海鱸魚柳海鮮燴同⭐️酥脆辣魷魚圈原來呢度海鮮都唔差喎🍽️ The Pizza Pig📍 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
淘小姐向來熱愛試新餐廳同美食
今次又黎到係將軍澳海濱長廊嘅餐廳 Pizza Pig
睇下會帶到咩新驚喜🤩

🍔 Impossible Burger

呢個burger除左有牛油果、紫洋蔥、蕃茄、芝士等
仲有塊啖啖「肉」嘅素肉漢堡

除左Impossible Burger
仲點左半份⭐️海鱸魚柳海鮮燴同⭐️酥脆辣魷魚圈
原來呢度海鮮都唔差喎

🍽️ The Pizza Pig
🏖 將軍澳巨大薄餅餐廳🏖-今日行過將軍澳海濱比一間巨大薄餅餐廳吸引左🏖佢地既薄餅款式好多👍🏼 仲可以選擇健康既無麩質餅底😍而且仲係寵物友善添🐶-🥑AHI TUNA TARTARE $148新鮮既吞拿魚粒同埋牛油果🥑搭配檸檬汁同埋墨西哥辣椒🌶️ 酸酸辣辣咁🤤刺激又開胃-🍕MEAT LOVER $198叫左有辣肉腸、火腿、巴馬火腿、牛丸、水牛芝士、車打芝士既薄餅🤤真係最岩食肉獸👍🏼薄薄既餅底烤得好香好脆-🐟PAN-ROASTED SEABASS FILLET & STEWED PRIME SEAFOOD $198新鮮厚身既海鱸魚柳煎到岩岩好👍🏼肉滑皮香脆🤤加埋爽口既鮮蝦同鮮肥美既蜆🦐仲有麵包粒可以吸埋鮮味既湯-📍The Pizza Pig將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖
🏖 將軍澳巨大薄餅餐廳🏖
🥑AHI TUNA TARTARE $148

🍕MEAT LOVER $198

📍The Pizza Pig
值得下次回訪嘅餐廳,份量幾大,適合三五知己一齊嚟食♥️可以share唔同菜式🙉慢煮醬燒牛肋骨 $308出面成日都食醬燒豬肋骨,今次見到有牛肋骨😳心諗慢煮應該唔會韌🤩果然不負所望,好軟腍,好好味😍佢隻醬唔會太甜/太咸,調得啱啱好👍🏻好推介喔💖烤豬腩青豆西洋菜蓉意大利飯 $188呢款我淨係睇餐牌張相已經好吸引到我,今晚點嘅都無伏!意大利飯好creamy好正,口感軟硬適中,重點豬腩肉好食!外層好香脆,內裡好juicy😍忌廉菠菜 $68忌廉汁奶香十足,濃稠度剛好,每條菜都可以掛到汁🤩菠菜好新鮮,唔會煮得太淋👍🏻👍🏻

慢煮醬燒牛肋骨 $308

烤豬腩青豆西洋菜蓉意大利飯 $188
呢款我淨係睇餐牌張相已經好吸引到我,今晚點嘅都無伏!
意大利飯好creamy好正,口感軟硬適中,重點豬腩肉好食!
外層好香脆,內裡好juicy😍

忌廉菠菜 $68
之前去過將軍澳海邊幾鐘意嗰度嘅環境吹下海風又有好多靚餐廳今次去試下Pizza Pig有outdoor位 有異國情調 叫得Pizza Pig 🍕梗係要叫🐷 Signature Piggie Pizza🍕 Pizza係長方形 有多款配料表面有炸豬皮 好香口 配料有辣肉腸、洋蔥、火腿、芝士等餅底好薄 Pizza邊香脆 可以食哂🔸炸雜錦海鮮有炸魚、八爪魚、大蝦、青口、白飯魚^_^炸粉好薄脆 好香口🔸辣肉腸貓耳朵粉好鐘意食青醬 醬汁好香 貓耳朵粉入面都包住青醬 好好食雞肉煎得嫩滑 配青醬味道非常夾 😋
之前去過將軍澳海邊

叫得Pizza Pig 🍕
梗係要叫🐷 Signature Piggie Pizza🍕
Pizza係長方形 有多款配料
表面有炸豬皮 好香口
配料有辣肉腸、洋蔥、火腿、芝士等
餅底好薄 Pizza邊香脆 可以食哂

🔸炸雜錦海鮮
有炸魚、八爪魚、大蝦、青口、白飯魚^_^
炸粉好薄脆 好香口

🔸辣肉腸貓耳朵粉
好鐘意食青醬 醬汁好香 貓耳朵粉入面都包住青醬 好好食
雞肉煎得嫩滑 配青醬味道非常夾 😋
大家食過Impossible™ 植物肉未呢?味道👅口感都能媲美傳統碎牛肉🥩同樣含大量生物可用鐵質和蛋白質比起傳統牛肉更環保♻️減少碳排放量又不含動物荷爾蒙或抗生素😆今晚去左@the_pizza_pig_hk 食飯見到有Impossible burger🍔即刻要叫來食賣相、口感都不輪普通牛肉👏🏻唔講睇唔出係植物肉🌿🥩「是甚麼讓你的菜式難以置信地美味? 」👏🏻Impossible Burger @impossible_foods 🌟Impossible 現已登陸在全港 600 多間餐廳🌟一系列 Impossible 產品也可於百佳、HKTVMall、Fusion 和 City Super 等各大零售商購買。#TasteThelmpossibleHK
大家食過Impossible™ 植物肉未呢?
味道👅口感都能媲美傳統碎牛肉🥩

同樣含大量生物可用鐵質和蛋白質
比起傳統牛肉更環保♻️減少碳排放量
又不含動物荷爾蒙或抗生素😆

今晚去左@the_pizza_pig_hk 食飯
見到有Impossible burger🍔即刻要叫來食
賣相、口感都不輪普通牛肉👏🏻
唔講睇唔出係植物肉🌿🥩

「是甚麼讓你的菜式難以置信地美味? 」👏🏻

🌟Impossible 現已登陸在全港 600 多間餐廳🌟
#TasteThelmpossibleHK
The Pizza Pig📍澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖 將軍澳真係多左好多餐廳啊!又近海邊既選擇都十分多。🫨
今次帶埋狗狗出動. 去搵下有咩好食!🐶
經過見到俾好有美國式裝修風格既餐廳吸引左~
因為又有outdoor可以俾狗狗一齊坐, 我地二話不說就入左去左🤣 🐟三文魚沙律Salmon Salad $152係熟左既燻三文魚, 超香口同埋沙律菜都好新解。非常岩餐前食。 🍤 意式炸雜錦海鮮Fried Seafood Bites $148入面有各色各樣既炸物, 例如:白飯魚, 迷你八爪魚, 青口, 軟殼蟹, 大蝦, 香辣菠蘿醬
全部都好出色, 炸粉一D都唔厚。而且配上香辣菠蘿醬唔會好膩十分清新。
🦞 蒜辣白酒煮蜆Clams(L) $248
因為4個人, 就叫左大Size, 份量好足夠。我諗5-6個人都OK!!
好重牛油+白酒味, 我食食下直頭想飲埋個湯

🐖香脆德國鹹豬手Crispy Pork Knckle $308呢個鹹豬手炸到個皮十分鬆脆. 而且鹹度岩岩好, 加埋酸菜一齊食非常夾。炸完既豬手, 肉質都非常嫰滑 唔會係好乾個隻。Meun寫佢1-2
The Pizza Pig

將軍澳真係多左好多餐廳啊!又近海邊既選擇都十分多。🫨
今次帶埋狗狗出動. 去搵下有咩好食!🐶
經過見到俾好有美國式裝修風格既餐廳吸引左~

🐟三文魚沙律Salmon Salad $152

🦞 蒜辣白酒煮蜆Clams(L) $248
好重牛油+白酒味, 我食食下直頭想飲埋個湯

炸完既豬手, 肉質都非常嫰滑 唔會係好乾個隻。
Meun寫佢1-2個人食, 我覺得3-4個人先食得哂。仲可以試埋其他野食。!

🍚烤豬腩肉青豆西洋菜燴意大利飯Pork and Green Pea Risotto $188
開頭以為叫左個豬睟肉, 哎啊同豬手好似同type tim!
點知。好驚喜啊, 佢係五花腩肉。而且成塊都炸過, 完全冇油膩既感覺。
又香口, 配埋清新既青醬意大利飯, 想像唔到原來咁夾!!

四入晚餐: 人均$250@1

#西餐#將軍澳 #德國鹹豬手 #意大利飯 #海鮮 #慶祝餐廳 #聚會 #美食
週五家人飯局,一行四人將軍澳澳南海岸pizza pig。7點準時單人匹馬優先入座!入座時店員禮貌地表示用餐時間為個半鐘!但當時只得三枱客⋯⋯櫈仍未坐暖家人相繼入座,好不容易才決定order :招牌薄餅、慢煮牛肋骨、蒜辣白酒蜆肉意粉、煎海鱸魚柳⋯⋯當然仲有麒麟一番榨~😬招牌薄餅我哋只係order咗15吋嘅標準size ,四人份量啱啱好!上枱時熱辣辣、香噴噴好吸引!順帶一提舖響薄餅面頭嘅豬皮焗至金黃色好香脆。響餐牌度見到有一隻「辣椒仔」圖案響旁邊嘅蒜辣白酒蜆肉意粉,連「少少辣」都稱唔上!而味道只係普普通通,需要加大量芝士粉伴食🤣隔籬枱坐住四個女人,高談闊論哈哈哈⋯⋯唔經唔覺餐廳已座無虛席!煎鱸魚魚柳外脆內軟魚肉又香滑,但或許因為配菜嘅蜆肉出水!食到最後時碟底濕泡泡,致其他配菜、配料食而無味。慢煮牛肋骨上枱時,大家梗係手機食先!之後拿起張都落手切,火候拿捏精準肉呈嬾粉紅,斬件至骨肉分離時遇上筋位!需要稍為用力切切切⋯⋯雖然呢嚿牛肋肉帶筋但有嚼勁!即係好好食。雖未見門外有食客等入座,但我哋都係八點半離座⋯⋯步出餐廳嘅時候,戴住眼鏡嘅店員連聲:多謝、拜拜⋯⋯香港都有服務好嘅餐廳呢⋯⋯請大家多留港
週五家人飯局,一行四人將軍澳澳南海岸pizza pig。
招牌薄餅(15吋標準size)
蒜辣白酒蜆肉意粉
隔籬枱坐住四個女人,高談闊論哈哈哈⋯⋯
唔經唔覺餐廳已座無虛席!
煎海鱸魚柳
慢煮牛肋骨

慢煮牛肋骨上枱時,大家梗係手機食先!
雖然呢嚿牛肋肉帶筋但有嚼勁!即係好好食。

香港都有服務好嘅餐廳呢⋯⋯
請大家多留港消費⋯⋯
2024-04-12
用餐優惠
優惠券
  • 慢煮牛肋骨、
  • 招牌薄餅
2024-03-15 163 瀏覽
今日去左將軍澳海旁嘅Pizza Pig,今次唔食鬼馬豬pizza, 一於試下佢哋嘅海鮮pizza!啲海鮮配料好新鮮,每一啖都食到海鮮嘅鮮味,而且啲pizza底脆到爆。除咗海鮮pizza,佢哋嘅雞肉沙律都好值得一試,啲雞肉烤得香脆但肉質嫩滑,加埋啲蔬菜嘅新鮮相得益彰,食落去真係清新得嚟又唔會覺得好油。另外叫左牛肋骨,嗰個味道真係無得頂,肉質腍滑到喺口裏面即刻化開,啲醬汁嘅香濃味道令人一試難忘。當然,食咁多好嘢,老公話1定要啤啤佢,所以叫左1664blanc啤酒,飲落去真係清涼解渴,令人精神為之一振。總括來講,無論係同朋友開心聚舊,定係同家人一齊都好適合。

總括來講,無論係同朋友開心聚舊,定係同家人一齊都好適合。
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢招牌鬼馬”豬”意薄餅 $198 🆗我哋嗌咗 M size 15吋長嘅pizza。Pizza base係薄脆底,配料有手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋蔥、水牛芝士、蕃茄醬,口感非常豐富。主角當然唔少得有脆卜卜嘅炸豬皮!Pizza加咗豬皮之後整體更加脆口,絕對值得一試😋!🥢意大利香草辣肉腸貓耳朵意粉 $168 🆗貓耳朵意粉嘅材料有意大利辣肉腸、青蔥、大蒜、辣椒、蕃茄、忌廉、帕瑪森芝士,整體食落好creamy,食幾啖已經覺得好飽肚🫢。🥢Lemon & Ginger $42 🆗檸檬薑茶係一整壺上,檸檬同薑味都幾重,好啱軀寒👍🏻。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 Food 7/10 環境 Environment 8/10服務 Service 7/10性價比 Value for Money 7/10整體 overall 7.25/10🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🗺️ The Pizza Pig (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖#bakdiu西式 #bakdiupizza #bakdiu將軍

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢招牌鬼馬”豬”意薄餅 $198 🆗

🥢意大利香草辣肉腸貓耳朵意粉 $168 🆗

🥢Lemon & Ginger $42 🆗
檸檬薑茶係一整壺上,檸檬同薑味都幾重,好啱軀寒👍🏻。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 Food 7/10
環境 Environment 8/10
服務 Service 7/10
性價比 Value for Money 7/10
整體 overall 7.25/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍕🍕🍕🍕🍕🍴🍽🍴🍽🍴

🗺️ The Pizza Pig (將軍澳)

#bakdiu西式 #bakdiupizza #bakdiu將軍澳
2024-03-08 129 瀏覽
將軍澳海邊有好幾間餐廳,周圍都好chill,好舒服,呢間啲食評好高分,所以二話不說去試下。1. Pasta超超超高質,我哋懷疑係餐廳自家整,因為唔似意大利粉乾煮出嚟,十分有彈性,又非常掛汁,個八爪魚汁超濃郁,味道有層次,必食推介。2. impossible meat burger 真係好似肉,薯條炸得意好脆好脆,蔬菜非常新鮮,good!3. pizza個皮好煙韌,好好食,見到有廚房差皮,非常有誠意,而且味道好正木,都係必食推介!

之前過嚟將軍澳南海邊食過一次Pizza Pig覺得佢啲Pizza特別好味,今日約咗朋友帶埋小朋友一齊慶祝生日🎂就諗起嚟呢度一齊食飯!SIGNATURE PIGGIE招牌鬼馬”豬"意薄餅🍕$198 M四個人食,叫咗個15吋長嘅中size pizza ,去pizza pig 當然要食SIGNATURE PIGGIE!蕃茄醬pizza 上配上招牌手撕豬手~意大利香草肉腸、辣肉腸~火腿、烤燈籠椒、紅洋葱、水牛芝士🧀!水牛芝士食上嚟仲有長長嘅拉絲~平時小朋友淨係食pizza嗰邊,今次佢竟然成塊,連埋啲餡食晒,真係好鍾意食!SEARED PRAWN & AVOCADO SALAD香芒牛油果鮮蝦沙律、車厘茄$168香芒配上牛油果🥑,還有大大隻鮮蝦既沙律!沙律菜火箭菜,仲有車厘茄,酸酸甜甜好開胃清新!雙層安格斯芝士漢堡$198這個雙層安格斯漢堡,真係份量好大!安格斯牛肉嘅份量都好多好厚好有牛肉味,中間夾咗芝士同埋蛋黃醬,蕃茄洋蔥等等,味道惹味同埋好夾!薯條炸得好香脆,感覺同出邊唔同!TIRAMISU$88因為朋友生日訂位嘅時候預先已經講定想寫朋友名同Happy birthday加蠟燭!餐廳都有Mark

SEARED PRAWN & AVOCADO SALAD
香芒牛油果鮮蝦沙律、車厘茄$168

雙層安格斯芝士漢堡$198

TIRAMISU$88
因為朋友生日訂位嘅時候預先已經講定想寫朋友名同Happy birthday加蠟燭!餐廳都有Mark低,叫佢上甜品嗰陣已經準備好晒,非常之靚,好有驚喜!TIRAMISU亦都非常之香滑味道好好!朋友過咗一個好開心嘅生日!

🍱The Pizza Pig (將軍澳)
📌📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號舖

今日天氣怡人, 同朋友到澳南區食Lunch經過Pizza Pig, 見餐廳好熱鬧長形pizza好靚同香噴噴😍所以入去試下, 點左三樣野食🔸Fried Seafood Bites有多種海鮮, 包括白飯魚、迷你八爪魚🐙、青口、軟殼蟹🦀、大蝦🦐, 非常吸引🤤海鮮炸得香脆可口, 灑上海鮮粉非常惹味😆🔸Signature Piggie餐廳既招牌薄餅🔥🔥 15吋長形薄餅用料豐富😍配料除左有意大利香草肉腸, 火腿, 紅洋蔥外仲落左手撕豬手同香脆豬皮豬手肉大大塊, 食落啖啖肉, 非常有滿足感而且每樣配料加起來好夾, 值得推介👍🏻🔸White Truffle Spaghetti Carbonara松露醬汁煮得非常濃郁😋意粉軟硬適中, 爽口彈牙比較有特色既係呢道菜落左特別多bacon肉粒👍🏻總結: 食物大份有特色, 環境優美, 非常適合喜歡嘗試不同口味既美食家同三五知已或一家大細過來共聚時光, 享受美食☺️
今日天氣怡人, 同朋友到澳南區食Lunch
經過Pizza Pig, 見餐廳好熱鬧
長形pizza好靚同香噴噴😍
所以入去試下, 點左三樣野食

🔸Fried Seafood Bites
海鮮炸得香脆可口, 灑上海鮮粉非常惹味😆

🔸Signature Piggie
餐廳既招牌薄餅🔥🔥
15吋長形薄餅用料豐富😍
配料除左有意大利香草肉腸, 火腿, 紅洋蔥外
仲落左手撕豬手同香脆豬皮
豬手肉大大塊, 食落啖啖肉, 非常有滿足感
而且每樣配料加起來好夾, 值得推介👍🏻

松露醬汁煮得非常濃郁😋
意粉軟硬適中, 爽口彈牙
比較有特色既係呢道菜落左特別多bacon肉粒👍🏻

2024-02-23 75 瀏覽
今日收工同家姐去開尖沙咀,就嚟咗MONTEREY Place食飯,我哋揀咗裝修幾靚嘅呢間The Pizza Pig🐷*****🍕SIGNATURE PIGGIE $198呢個signature pizza係長方形,medium都幾大份量!上面材料超多,有好多芝士同手撕豬手,鹹香十足😋 仲有香脆嘅豬皮,口感豐富💕🐷 SLOW-COOKED BBQ BABY PORK RIBS $288另外我哋都叫咗豬肋骨食,又係超大份!除咗大大舊豬肋骨,仲有沙律🥗、粟米🌽、薯條🍟 豬肋骨煮得軟腍入味,推薦🥳🍋 HOMEMADE LEMONADE $28 / 杯飲品方面我哋揀咗Lemonade,酸甜得宜,有氣又清新👍🏻*****

*****

🍕SIGNATURE PIGGIE $198

🍋 HOMEMADE LEMONADE $28 / 杯
飲品方面我哋揀咗Lemonade,酸甜得宜,有氣又清新👍🏻

*****

2024-02-21
  • Signature Piggie
  • Signature  Piggie
  • Slow-cooked BBQ Baby Pork Ribs