2022-09-26 177 瀏覽
最近The Butchers Club出左新menu,推出超過15款全新菜式,有🍔漢堡,🍟小食,連🥬素食都有!..雖然佢最出名嘅係牛肉burger,標明所有牛肉漢堡扒都係100%乾式熟成牛肉,但我見到個🦞龍蝦包反而叫左,因為唔知幾時會冇,牛肉burger都係留反下次先食🤣..🦞龍蝦包餡料充足,龍蝦肉多到一個包都夾唔曬,配埋沙律菜同千島醬酸酸甜甜好開胃😋 一場黎到就叫多個小食,叫左辣雞翼,配埋餐廳比嘅香蔥酸忌廉醬,香滑可口同炸雞嘅辣味好夾👍🏻

2022-01-07 175 瀏覽
呢間已經執左大部份分店既漢堡包店叫做the butchers club係香港唯一既米芝蓮漢堡包店主打熟成牛肉漢堡而家執淨一間鰂魚涌拎必比登推介果間就係灣仔我地去果間係尖沙咀K11地下外面當時仲未開放晚市下午茶時間黎到都係得幾個人餐牌就好多選擇都叫做有中文字感覺有d似beef & liberty不過beef & liberty就想營造一間比較高級既餐廳而the butchers club就好隨意餐廳係快餐店形式要出去counter落單既再由職員送上基本上全部職員都唔講中文個腦仲有d問題點四樣野一共可以搞錯四次仲話係米芝蓮餐廳今次又係無試到佢個熟成牛肉因為見到佢地有龍蝦包好似幾抵食呢個包叫做2.0其實我係香港都係第一次食龍蝦包佢d龍蝦肉竟然係凍既成個感覺好怪不過塊本地排包烤到脆脆地就幾好食手撕豬肉漢堡入面有洋蔥圈成個包都幾厚身薯條有幾款可以揀揀左最普通既butches fires就真係好普通另外要左罐十蚊既可樂其實除左包貴少少其他配料價錢同小店都唔差得幾遠餐廳入面d窗可以打開既見鬼佬好鍾意坐呢d位比人當動物園咁望價錢黎講都算係中高位平均都要成百蚊個包亦都唔算特別好食必比登推介既餐廳真係好多
係香港唯一既米芝蓮漢堡包店

可能真係要食番牛肉先真正試到呢間漢堡包店
但呢間同正米芝蓮果間都無可能再試到了
2021-02-07
2021-06-30 241 瀏覽
K11晚餐覓食,最後決定burgerrrrrrrrr🍔除咗係米芝蓮餐廳之外,最大嘅原因係佢唔使等位,直接入得😂😂每張枱上面都有Tabasco,Tapatio,茄汁同黃芥末,滿足了超愛吃醬料嘅🙈❤️The classic +黑松露薯條 +汽水($120+30+10 =160)漢堡睇落好似好細份,但女仔食落一定夠飽,因為好’制’😂中間千島醬料完全唔會令麵包變得淋哂,依個抵讚👍🏻但可惜整體偏鹹,係好鹹,鹹到最後塊煙肉我都夾出嚟冇食到,淨係肉+包+芝士+配菜都鹹到不得了。重口味嘅我都有點吃不消Lobster roll 2.0 +黑松露薯條 + hoegaarden($120+30+70 =220)龍蝦包情況好好多,完全冇偏鹹嘅情況。麵包好香牛油味,而且非常足料,一咬落去,龍蝦肉,蝦肉,蔬菜沙律滿瀉出嚟,滿滿嘅滿足感👍🏻👍🏻(唯一可惜有我不太喜愛既芹菜粒係沙律內)黑松露薯條🍟,油到不能再油,而且炸到非常脆,脆到硬嘅感覺,雖然表面有好多黑松露醬(+油?),但味道不算突出,我同友人都不太喜歡👎🏻餐廳嘅環境比較細,枱與枱之間好近,當大家都係到傾偈時,係嘈到不得了👎🏻環境係幾有特色,但可惜太嘈,食完根本就
K11晚餐覓食,最後決定burgerrrrrrrrr🍔

除咗係米芝蓮餐廳之外,最大嘅原因係佢唔使等位,直接入得😂😂

The classic +黑松露薯條 +汽水
($120+30+10 =160)

漢堡睇落好似好細份,但女仔食落一定夠飽,因為好’制’😂
中間千島醬料完全唔會令麵包變得淋哂,依個抵讚👍🏻

($120+30+70 =220)

龍蝦包情況好好多,完全冇偏鹹嘅情況。
(唯一可惜有我不太喜愛既芹菜粒係沙律內)

環境係幾有特色,但可惜太嘈,食完根本就傾唔到計。
整體來講,唔太啱我既口味……
2021-06-14 210 瀏覽
二人餐288好抵食,有burger x 2,french fries x 1,雞翼 x2,coke x 2。本身呢個fix 咗跟和風薯條,佢好好人免費幫我哋轉做黑松露薯條,我地再另加一個鴨油薯條。1. 薯條 👌薯條極大份,冇可能食得完。黑松露薯條難得唔係點松露醬同落松露粉,又幾香松露味。鴨油薯條螺旋切勁大舊。但恕我直言佢啲薯條質感好唔薯條,硬崩崩咁我更prefer 稱之為炸薯仔。2. 乾式牛肉煙肉漢煲👌乾式係冇咁油㗎的確,肉味都好重,煙肉煎到好脆。只係太過咸😂 食到人瘋狂隊可樂。3. 雞翼👎完全冇味,要自己另加醬,食jollibee 仲好。唔好為咗兩隻雞翼叫二人餐,冇可能食得曬,同埋唔好食。————————————————————————總結:好飽肚,二人餐夠四人食,漢堡唔錯,其他可免。

1. 薯條 👌

2. 乾式牛肉煙肉漢煲👌

3. 雞翼👎

————————————————————————
總結:

好飽肚,二人餐夠四人食,漢堡唔錯,其他可免。

又臨時約食飯所以即係周圍行下附近有的的係唔使等位就可以去食既食市其實本身期望就不大, 只希望有位可以坐低傾下計入到去其實冷氣都唔係好夠唔緊要, 坐定左一陣其實都OK 的打開個MENU 都多選擇Corona/Stella/ Hoegarden  Lobster Roll 2.0  HKD120我冇食過1.0, 但呢個2.0 係食得過的都幾足料The Classic Burger HKD120係眾多既Burger 之中最後揀返Classic 嗯, 唔可以講好好食, 都係不過不失, 普通既Burger 一個Truffle Fries HKD 38OK既都係普通唔會有太大既驚喜Spicy Sticky Wings HKD 88/6pieces見有的肚餓佢Wings 張相又甘吸引甘一定要叫....... 以為都唔差得去邊點知........ 咬落去第一啖.... 雞肉係乾得黎係冇味嗯.... 炸到甘樣.... 但係一的味都冇..... 點個醬..... 一的幫助都冇........ 呢個真係勁失望成日好好奇的餐廳點解會拎的冇味既野比客人食????? 都忍唔住同左個侍應講.... 你地的雞翼真係一
又臨時約食飯
所以即係周圍行下附近有的的係唔使等位就可以去食既食市
其實本身期望就不大, 只希望有位可以坐低傾下計
入到去其實冷氣都唔係好夠
唔緊要, 坐定左一陣其實都OK 的
打開個MENU 都多選擇

Truffle Fries HKD 38
OK既都係普通唔會有太大既驚喜

見有的肚餓佢Wings 張相又甘吸引
甘一定要叫....... 以為都唔差得去邊
嗯.... 炸到甘樣.... 但係一的味都冇.....
點個醬..... 一的幫助都冇........
呢個真係勁失望
成日好好奇的餐廳點解會拎的冇味既野比客人食?????
都忍唔住同左個侍應講.... 你地的雞翼真係一的味都冇
希望你地會改善下.....

2021-06-10
  • lobster roll
2021-05-19 272 瀏覽
🍔The classic burger如果要用一句總結,呢個係一個超級無敵迷你但係好食嘅漢堡包😂睇相就會知道佢個size有幾咁驚人😱男仔可能要食返三個先飽?!🤨雖然係咁haha但麵包外脆內軟,入面有牛油嘅香味☺️牛肉味道唔錯而且夠厚身juicy🐮蔬菜類都新鮮,洋蔥燒過味道好出,生菜咬落去sok sok聲,唔會比啲汁浸到林pat pat🤪口感不錯🤓不過以佢嘅size來講,呢個價錢我覺得cp值唔算太高,或者大家可以等佢做discount再去試吓啦😙-環境同氣氛都唔錯😛我哋坐咗喺窗邊位,對住k11 open area,都幾chill😌
🍔The classic burger
2021-05-13 261 瀏覽
這間店舖是連續6年得到米芝蓮街頭小食推介, 主打係乾式熟成牛肉漢堡餐廳環境比較細, 牆上有牛頭既裝飾枱上有Tabasco(辣椒仔), Tapatio(墨西哥辣汁), 黃芥末, 茄汁看看Menu, 有湯有沙律, 當然還有漢堡, 價錢由$80-$180都有還可以加錢加薯條雞翼等小食THE HOT MESS ($80)+BUTCHERS FRIES ($20)+Truffle Moyo ($8)等了10分鐘左右送到, 因為係即制所以要等一會漢堡很大一個, 份量不少, 切開可以見到入面醬汁都幾多Menu寫有辣椒, 辣椒醬, 以為會辣, 怎知完全不辣熟成牛肉味道不錯, 配上醬汁很好吃, 不過鹹度有點高, 吃完後會口渴薯條份量很多, 剛炸起, 很脆很好吃, 不過油份有點多, 底下既紙全都是油, 黑松露醬很香很好吃總結, 我點的漢堡味道偏鹹, 不知道其他漢堡是否一樣食完要飲一枝水解渴, 薯條很油, 如果可以隔一隔油會更好, 不過味道係唔錯既還要提提大家店員不會中文, 要用英文點餐
餐廳環境比較細, 牆上有牛頭既裝飾
還可以加錢加薯條雞翼等小食
等了10分鐘左右送到, 因為係即制所以要等一會
漢堡很大一個, 份量不少, 切開可以見到入面醬汁都幾多
Menu寫有辣椒, 辣椒醬, 以為會辣, 怎知完全不辣

總結, 我點的漢堡味道偏鹹, 不知道其他漢堡是否一樣
還要提提大家店員不會中文, 要用英文點餐
2021-03-27
  • Truffle Moyo
2021-04-22 346 瀏覽
名過於實外表是滿分的 但不至於真係好好食chill下黎講都算唔錯既但份量真心一般叫左個鱈魚柳他他醬burger好似好大塊鱈魚柳 其實只係因為佢個包太細😂塊鱈魚柳都脆的 但其實食落即係魚柳包😅😅另外叫左個lobster roll 呢個係我被佢吸引入黎既原因 同埋以前係日本食過實在太好食太掛住所以期望好高!!果然 期望都係不能夠太高 龍蝦肉係有既 但其他配料佔既比例更多 睇相都睇到 最大件事既係 d配料入面有芹菜😭😭😭係我討厭的芹菜所以大打折扣 亦都無下次了😣
名過於實
外表是滿分的 但不至於真係好好食
chill下黎講都算唔錯既
但份量真心一般

叫左個鱈魚柳他他醬burger
好似好大塊鱈魚柳 其實只係因為佢個包太細😂
塊鱈魚柳都脆的 但其實食落即係魚柳包😅😅

所以期望好高!!
所以大打折扣 亦都無下次了😣

2021-04-21 172 瀏覽
個包係好食既。但雞翼我會給0分,完全冇味,炸粉又厚。絕無誇張,雞翼同炸粉係完全冇味,鹽都冇落。第一次食依間,睇食評好似唔錯,就決定食,叫左openrice外賣自敢,仲叫左成6隻,點知中曬伏。
個包係好食既。
但雞翼我會給0分,完全冇味,炸粉又厚。
絕無誇張,雞翼同炸粉係完全冇味,鹽都冇落。

外賣自取
2021-04-20 149 瀏覽
以前行街見到呢間burger,見佢做緊lunch set優惠又係米芝蓮餐廳,所以就想試好耐。前幾日返去食點知已經無咗呢個優惠,但都照入去試一試!叫咗個classic加薯條。本身見個burger唔太大個所以以為會唔夠飽,點知食曬所有野真係好飽😩個burger好juicy,入面塊煙肉煎得太好食,熟度啱啱好。仲要有拉絲芝士,層次感又即刻多咗。塊扒又唔會話太厚咬唔到,而且熟度都控制得好好,唔會太生。呢間可以話我係食過最好嘅burger,一定會再返黎幫襯!

前幾日返去食點知已經無咗呢個優惠,但都照入去試一試!

呢間可以話我係食過最好嘅burger,一定會再返黎幫襯!
2021-04-12 673 瀏覽
這間米芝蓮漢堡包店一直在我wish list上面. 今天到這餐廳用餐, 看看餐牌上的🍔漢堡包圖像已口水直流🤤 第一次來到當然叫個經典漢堡🍔, 它算是招牌🍔看看它味道如何, 是否值得有這麼高評價😅當晚是星期日約六時半左右, 餐廳只有三枱客人, 還有很多位置單看漢堡包圖像, 已經覺得不得了🤤簡單又直接可以食經典漢堡, 所以叫了一個二人餐🍔🍟🥤登登登登... 經典漢堡2人餐送到, 分別是兩個經典漢堡🍔+和風薯條🍟+兩隻炸雞翼🐔+ 兩罐汽水🥤, 盛惠$288首先講講兩罐汽水, 食漢堡包薯條配汽水簡直是絕配, 可惜這兩罐汽水完全不夠凍, 亦沒有冰底跟, 扣分👎主角經典漢堡🍔, 上下層的漢堡包是凍的(可能本人吃不慣), 內有厚厚的漢堡, 煙肉, 酸瓜, 蕃茄, 芝士, 但是醬汁是千島汁. 味道完全冇驚喜, 平平無奇😕和風薯條🍟, 薯條正常, 配甜甜和風沙律醬炸雞翼🐔, 一見隻雞翼就覺得它是☀️☀️曬燶了, 炸到黑皮膚般. 不過雞翼外皮的炸粉是鬆脆的, 不過完全沒有味道, 有點乾, 需要點茄汁一齊進食較為好一些. 它擁有的黑皮膚, 本人認為是炸油問題引致?! 🤔你說它是米芝蓮, 本人覺得食物質素又不像.

單看漢堡包圖像, 已經覺得不得了🤤

簡單又直接可以食經典漢堡, 所以叫了一個二人餐🍔🍟🥤

和風薯條🍟, 薯條正常, 配甜甜和風沙律醬

你說它是米芝蓮, 本人覺得食物質素又不像. 若然你單點一個經典漢堡包$12x, 再加配小食/飲品, 需要另外加錢升級為套餐. 本人覺得這餐廳性價比低, 可能期望越大, 失望越大

2021-04-11
生日當然要漢堡一下,明明睇好左個menu諗住闊佬mode叫個超巨型double happiness (仲拍心口叫大隻仔吾洗睇menu,其實即係有雙層漢堡扒)比個驚喜佢,點知太心急叫錯左素食個個double happiness(veg)😩好彩素食個個🍔都又睇得又食得,呢餐絕對會Encore!補充❗️呢度全部都係100%乾式熟成牛肉,保留原汁原味肉味特濃同極幼嫩,勁正!❐ Impossible Double Happiness🍔🍔 $180評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰一黎到目測至少20厘米高慶祝活動影相同burger控打卡一流📸⟰植物肉雖然無真牛漢堡扒咁juicy但味道同口感都絕對高分💦⟰漢堡主要有2塊植物肉🥩至少4塊素車打芝士🧀燒紅菜頭同素醬料,芝士超超超香極讚仲正過普通芝士❗️配埋塊肉似食緊特濃芝士漢堡💥醬料少少似沙律蛋黃醬再加埋酸酸甜甜紅菜頭同植物肉有多多芝士膩感都say byebye👋🏻⟰份量多到夠2個人食我地打包左一半夜晚焗番熱食都仍然好正💥❐ The Korean Burger🍔 $80評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰

⟰份量多到夠2個人食我地打包左一半夜晚焗番熱食都仍然好正💥

❐ The Korean Burger🍔 $80
⟰ 落望同食落都超級Juicy💦全部即整❗️
⟰漢堡有牛肉漢堡扒🥩太陽蛋焦糖🧅洋蔥自家製泡菜🌶蒜香蛋黃醬同車打芝士,🧀配搭新穎味道好夾
⟰一拎起手一咬落去肉汁同d醬juicy到出哂黎💦目測漢堡扒有2厘米厚,即煎漢堡扒超嫩滑煎到外脆內軟牛肉味極濃❗️
⟰ 焦糖洋蔥甜甜地加埋泡菜同蛋黃醬中和左個肉既濟感,太陽蛋超驚喜!加埋泡菜即刻諗起韓式拌飯🍳個包仲要煎到外皮勁鬆脆有豬仔包既影子💥好期望試其他漢堡!如果泡菜味道重d同有少少辣仲正💥

❐ Onion Ring🧅 $33
⟰即炸份量超夠,洋蔥圈大大個切到厚度岩岩好有口感,仲要炸到好脆炸粉吾算厚都鬆脆⚡️吾會好似外面得洋蔥絲全個得d粉
⟰ 洋蔥本身夠新鮮有少少甜味❗️吾會生吾點醬都食得哂💥

🍚推介指數
☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☹ ☹ (10為最高)
  • Impossible  Double Happiness
  • The  Korean  Burger
2021-03-16 182 瀏覽
朋友好鍾意食burger 所以一直好想試呢間米芝蓮嘅burger餐廳~ 今日同佢係尖沙嘴shopping完 終於有機會黎試😍朋友叫左double happiness ($180) 而我就叫The Classic ($120) 加左個Butchers Fries (+$10) 啲食物一黎到 個對比真係令到我個burger好細😂😂咁我講下我個burger啦 呢個包係有乾式熟成牛肉漢堡、楓糖煙肉、番茄、酸瓜同用左秘制醬汁✨✨ 個人覺得個beef patty有啲令我失望🤭 首先偏乾唔juicy 然後又係well done🙁 真係麻麻地 不過煙肉唔錯🥰 燒到脆卜卜味道同成個包都好夾 令個口感同層次都豐富左👍🏼 秘制醬汁都唔錯 份量都好多 一切個包啲醬會湧出黎😂 令個漢堡整體無咁乾~總括而言 我覺得性價比偏低 呢個價錢可以有更好嘅選擇😢

總括而言 我覺得性價比偏低 呢個價錢可以有更好嘅選擇😢
2021-02-27 241 瀏覽
行經K11好幾次,見到這間話有米芝蓮推介的漢堡一直都好想試,今日開完會返尖東前順路嚟食,叫左個Classic漢堡+ Onion Ring + Coke Zero……罐裝可樂送來係未夠冰凍就先要扣分!洋蔥圈脆口味美,但我個人比較喜歡以前Burger King那種炸䊢及味道…… 漢堡的體積並不算大,但中間的牛肉相當豐厚,一口咬落去的確肉味濃郁,有牛脂香味,用左澳洲21天dry-age 黑安格斯牛肉的確唔錯... 非一般漢堡可比…… 但要四倍金拱門的價錢先食到,扺唔扺就真係唔知,不過試一次也無妨嘅…… 😋
2021-02-24
2021-02-24 169 瀏覽
平時經過k11都話要試呢間既漢堡包🍔,終於有時間到訪,仲比我見到發哥係隔離鋪,真開心😆 餐廳幾有氣氛,播住柔和音樂,我坐近窗位置,心情好放鬆❤ 🔻特盛龍蝦包我最鐘意就係食海鮮,見到呢個包絕對心心眼😍,一定要食呀,佢個外層原來係排包黎,烘到脆脆的,我以為係熱食,原來凍既,不過夾滿龍蝦🦞,大蝦肉🦐,餡料爆多,好有滿足感😋

🔻特盛龍蝦包
2021-02-21