2017-10-30 260 瀏覽
黑松露薯條肉醬意粉大蝦意粉心太軟10月30號 八點左右 行行吓,兩條友經過,見到裝修幾特別,就衝左入去啦😂😂黑松露薯條食得多,呢間炸得好香,仲好抵食$48咋大蝦意粉,$88~出面食起碼都百幾蚊🤔仲要有三隻大蝦,夠新鮮、爽口,煎都幾香架😋肉醬意粉都唔錯,如果多d芝士仲正好少喺屯門區食到呢種價錢 味道幾好細細間,環境都幾舒服,上菜速度都ok我地留低左袋野,過左陣返轉頭,係門口見到女店員,佢即刻主動問,係咪留低野呀?特登幫你放好左☺️☺️好鬼親切架唧真係!有時候會再去,真心想多多支持小本經營既鋪頭,因為本人受夠個d「靚」商場入面既「貴」夾唔飽嘅餐廳😂
肉醬意粉
大蝦意粉

10月30號 八點左右
,仲好抵食$48咋

大蝦意粉,$88~出面食起碼都百幾蚊🤔
仲要有三隻大蝦,夠新鮮、爽口,煎都幾香架😋

肉醬意粉都唔錯,如果多d芝士仲正

好少喺屯門區食到呢種價錢 味道幾好

細細間,環境都幾舒服,上菜速度都ok

2017-10-30
  • 黑松露薯條
2017-10-06 366 瀏覽
收到風紅橋有新西餐廳,當然即刻衝去試啦!店面唔大,記住book枱先啊!入面裝修以木色為主,枱凳都十分舒適!👍🏻這個是黑毛豬!賣相好!味道超水準!火喉控制得好好!肉質嫩滑、中間有微微粉紅,軟硬適中,咬落去肉汁就咇晒出來!咸豬手:最好有4人或以上先叫,因為會食唔晒啊!好大份!豬皮香脆,豬肉不會乾!食到膩就食墊底的酸椰菜,中和下~ 仲有好多火箭菜伴碟,新鮮refreshing!薯條都好食~香脆熱辣辣,沒有翻炸/炸過龍黑松露蟹肉意粉~好食醬汁好creamy 但都會膩!盡量搵多d人一齊食就可以樣樣都食到!食西餐當然要試埋甜品!除左自己整既,哩到個心太軟係我食過最好食,用左好香又高度數既黑朱古力!一定唔係cheap 朱古力!我大愛!仲有一定要提既係:個雪糕球係movenpick🤤,有vanilla / chocolate 揀!我溶化了......哩到真係樣樣野都好食食/睇得出廚師好用心製作每一度菜!係屯門食到咁既西餐,仲要唔貴,好感動!希望可以一直keep到水準同熱誠!!!!👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

黑毛豬

咸豬手

黑松露

黑松露蟹肉意粉~好食

心太軟

我溶化了......

哩到真係樣樣野都好食

咸豬手
芒果拿破倫
薄荷青檸梳打
2017-09-10 373 瀏覽
生日飯R爆頭都諗唔到邊到食發現左虹橋開左間西餐廳就咁膽粗粗入左去試😏望落價錢又唔貴豬手都係$158 味道拍得住出面貴價野地方細細但係我地一行8人都坐得落無乜問題呢個蕃茄大蝦意粉我最like 蕃茄落足料 蝦大大隻,不過蝦就得3隻 唔夠喉呀🤣要讚下呢個4式芝士pizza 好濃香芝士味但又唔會好流 仲可以拉絲夠晒芝士 唔鐘意芝士既朋友都可以試下 我唔太好芝士都覺得幾好味呢個牛肝菌意大利飯真係非一般水準88蚊食到出面百幾二百蚊既水準真係有驚喜 連屋企人都大讚再送埋蘑菇湯 打碎左既蘑菇 啖啖蘑菇肉 仲要免費一人一碗😱之後仲叫左卡邦尼闊條麵 平時卡邦尼食開意粉 呢間餐廳係闊條麵多左重口感 都係$88$158 既豬手呀😍😍 好抵呀! 大大份仲幫你切埋 被一大班人秒殺 隻豬手唔會太咸 佢有埋黑椒醬比你配埋一齊食水牛城雞翼就爭啲 唔夠多汁 同無想像中咁水牛城😹 但好新鮮佢竟然配熱青瓜蘿蔔條 真係估你唔到一間咁平既餐廳配料咁多呢2杯特飲因爲order左主餐牌所以可以半價咁叫 一杯薄荷味 一杯我都唔記得左咩名😹薄荷個杯好多薄荷草加梳打水幾特別 好過平時淨飲青檸梳打😆😆第2杯都幾好味 仲有好多水果係入面 感
生日飯R爆頭都諗唔到邊到食

88蚊食到出面百幾二百蚊既水準真係有驚喜 連屋企人都大讚

再送埋蘑菇湯 打碎左既蘑菇 啖啖蘑菇肉
仲要免費一人一碗😱

薄荷個杯好多薄荷草加梳打水幾特別 好過平時淨飲青檸梳打😆😆
第2杯都幾好味 仲有好多水果係入面 感覺抵返晒,可以試下😆😆😆

最後老闆娘知道我地有2個人生日主動送左個焦糖布丁我地食!真係超級好人

真係好希望香港多啲良心小店😍食都食得好開心

2017-09-09
生日
  • 黑椒豬手
  • 蕃茄大蝦意粉
2017-09-08 201 瀏覽
景峰附近發現新食店,見試業中同朋友仔入左去食晚餐雖然地方唔算大,環境都幾舒服尤其掛燈同特色餐枱玩英倫風都幾靚水牛城雞翼入口幾辣,酸辣野味正-推介蕃茄大蝦意粉-茄汁味好濃愛食蕃茄既我更好食首推介四式芝士pizza都好好食食得出有幾種芝士,好芝士好正-推介試業中仲送餐湯🍵都堅足料好好食餐廳老闆娘好好人問我地好唔好食,傾得好開心最後仲請左我地食個小甜品🍮食到超飽又唔算貴因為兩個人叫唔到豬手,期待下次試試
景峰附近發現新食店,見試業中同朋友仔入左去食晚餐
水牛城雞翼入口幾辣,酸辣野味正
-推介
蕃茄大蝦意粉-茄汁味好濃愛食蕃茄既我更好食
首推介

試業中仲送餐湯🍵都堅足料好好食
食到超飽又唔算貴
因為兩個人叫唔到豬手,期待下次試試
2017-09-06
  • 蕃茄大蝦意粉
2017-09-07 246 瀏覽
紅橋食街新開小店,本住試試新野,見裝修幾靚就同朋友仔食飯聚舊店主細心推介了幾個菜色卡邦尼闊條麵~~非常Creamy好正~~~推介四式芝士薄餅(傑克,水牛,車打&巴馬臣)~~芝士怪既我~~首推好好味 原本唔太嗜青口,店主推介就試試,同平時食到有粉的好唔同,好鮮甜好好食黑松露薯條~厚切薯條,厚厚的很充實,炸的非常脆整體成餐飯都好好食,絕對會番轉頭再食
卡邦尼闊條麵~~非常Creamy好正~~~推介

黑松露薯條~厚切薯條,厚厚的很充實,炸的非常脆
整體成餐飯都好好食,絕對會番轉頭再食
白酒煮青口
四式芝士薄餅(傑克,水牛,車打&巴馬臣)
卡邦尼闊條麵
2017-09-04
白酒煮青口
四式芝士薄餅(傑克,水牛,車打&巴馬臣)
卡邦尼闊條麵
  • 四式芝士薄餅(傑克
  • 水牛
  • 車打&巴馬臣)