2024-04-12 22 瀏覽
EMax入面超平嘅Cafe ,三個full set (一個all day,一個豬扒,一個牛扒),落樓四百有找。不過格局其實好似係比啲家長唞吓氣嘅地方,食物質素包括咖啡只係馬馬虎虎。不過,見到附近都係一家幾口,都食得好開心,就算小朋友嘈啲都唔使驚影響到其他人😂 呢種relax真係要做爸媽先會明。

2024-01-16 340 瀏覽
又係食飯,時間同同事一齊去當日排咗10分鐘左右都算快咁嗰日我哋嗌咗個西冷同埋我day Breakfast咁首先西冷都幾Juice無筋都幾淋同埋薯條都卜卜脆咁另外all day Breakfast都幾豐富嘅個蛋炒得好滑啦有兩舊雞扒咁食落都有驚喜嘅雞都算係幾香味咁又有蒜蓉包咁另外呢仲有薯角同埋好大塊嘅蕃茄同埋一啲沙律咁另外仲有個餐湯係蘑菇湯嚟嘅我自己就加咗啲黑胡椒我覺得就會咁樣更加好味咁另外呢都飲咗兩杯咖啡咁都好香同埋個拉花都好靚
又係食飯,時間同同事一齊去

入到去無人招呼,揀左一陣位都無見工我同男朋友入去,仲要個陣得兩枱客,到落單無人見到我地舉手,我地兩個都舉哂手,然後原來有QR code落單無俾我地!仲要加一服務費,咩道理!野食又難食,叫個意大利飯,先吾講個汁難食都算,基本意大利飯吾會似粥囉,吾好叫自己cafe 西餐廳啦!男朋友平時食好多野,個個飯佢食一啖就話吾食,加上個飯得兩啖,真系兩啖!收$88?已經吾系吾抵,系吾值!千祈吾好去,伏爆!
2023-11-05
2023-10-23 191 瀏覽
早兩個星期去呢度食brunch 見到花姐自己喺度食嘢🤪,因為呢度就係近喺ViuTV,嗰時食嘢都差唔多三點了,見到花姐好專心咁樣玩電話同埋係佢自己一個喺度食嘢,我爭啲想衝埋去同佢影相,但係又唔想坐到去同埋都怕俾佢鬧,所以都係專心食嘢算啦😝不是呢間嘢個名係I’m not nothing ,而家應該頂咗佢比其他人做,叫做su casa ,佢仲有另一個位係俾人可以帶寵物入去食嘢,我覺得佢頂咗俾人之後好似食物質素好咗,所以有機會再返去,希望下次撞到mirror

2023-10-07 151 瀏覽
剛剛在九展考完試,就和同學一起食午餐,看到👀介紹食品贊素不錯,環境又舒服。就去試試。叫了一個All Day Breakfast,只看賣相已相當吸引,有菜、有菇、有肉薯餅等。不會太濃味。另外再叫了一個雞肉忌廉牛油果醬意粉。清新美味牛油果醬🥑不太搶,剛好綜和忌廉濃味能帶出可口味道。不是太多人,座位之間距離合宜。有空間大家可傾吓計。令人感到放鬆心情,舒服享受環境。是一間美味可放鬆一下理想Cafe之選😊
另外再叫了一個雞肉忌廉牛油果醬意粉。
清新美味牛油果醬🥑不太搶,剛好綜和忌廉濃味能帶出可口味道。
是一間美味可放鬆一下理想Cafe之選😊
2023-09-24
2023-09-24 153 瀏覽
九展行完outlet 血拼完 餓餓哋就喺度搵埋餐廳醫飽個肚openrice見Su Casa 幾多好評 就gogogo 時間尚早 未到晚飯時間 仲有好多位基於乜都想試啲 就叫咗2個set share嚟食🤗 🔹️椰菜花忌廉湯椰菜花打成蓉 好足料 🔹️法國生蠔 Jolie Mauger (+$48)好新鮮 而且生蠔好重海水味 食到尾會有鮮甜味有層次 😍 🔹️加拿大無骨豬扒(配意粉)香口 肉質又夠稔身唔好睇佢厚切 但好易就切得開最後將啲意粉倒晒出黎撈汁食晒 清碟 yummy 🔹️紐西蘭西冷牛扒(Medium) (配粗薯條)切開仲有微量血 生熟程度啱啱好好多肉汁 而且唔嚡夠腍 無筋薯條亦炸得脆卜卜🍟同埋唔會咸 🔹️荔枝玫瑰芝士餅 (+$28)好重玫瑰味 鍾意花系產品嘅可以試吓 🔹️洛神花茶(+$10) 🔹️Iced Latte (+$10) ✅好啱小朋友黎放電嘅餐廳✅staff超級nice
九展行完outlet 血拼完 餓餓哋就喺度搵埋餐廳醫飽個肚
openrice見Su Casa 幾多好評 就gogogo
時間尚早 未到晚飯時間 仲有好多位
基於乜都想試啲 就叫咗2個set share嚟食🤗

🔹️椰菜花忌廉湯
椰菜花打成蓉 好足料

🔹️法國生蠔 Jolie Mauger (+$48)
好新鮮 而且生蠔好重海水味 食到尾會有鮮甜味
有層次 😍

🔹️加拿大無骨豬扒(配意粉)
香口 肉質又夠稔身
唔好睇佢厚切 但好易就切得開
最後將啲意粉倒晒出黎撈汁食晒 清碟 yummy

🔹️紐西蘭西冷牛扒(Medium) (配粗薯條)
切開仲有微量血 生熟程度啱啱好
好多肉汁 而且唔嚡夠腍 無筋
薯條亦炸得脆卜卜🍟同埋唔會咸

🔹️荔枝玫瑰芝士餅 (+$28)
好重玫瑰味 鍾意花系產品嘅可以試吓

🔹️洛神花茶(+$10)

🔹️Iced Latte (+$10)

✅好啱小朋友黎放電嘅餐廳
✅staff超級nice
值得安可的九展cafe |Su Casa (九龍灣)晴美上週末又去左九龍灣E-Max Su Casa Cafe ☕️ 同朋友食ʟᴜɴᴄʜ,間cafe 一如既往為我帶來驚喜,所以要講講:吉列廣島蠔 (跟餐$24/ 3 隻)酥脆、香口,都夠大隻。All Day Breakfast 🧡 $94主要有炭燒雞扒,巴馬火腿沙律,炒蛋,茄汁豆,番茄,薯餅,加左$18 一球牛油果🥑蓉,更加飽足!紐西蘭牛西冷意粉 🧡 $162拖到牛西冷Medium Well 剛剛好, 口感juicy, 有手掌咁大塊,意粉份量都足夠,唯黑椒汁味道可以強些。菠蘿有機奇亞籽綠茶🍵好驚喜跟餐送的特飲咁有心思,微甜又一清新健康之選!總結: Su Casa 主打西餐、親子、健康菜色,無論打卡聊天💬定消磨時間都十分適合🈴️
值得安可的九展cafe |Su Casa (九龍灣)

吉列廣島蠔 (跟餐$24/ 3 隻)
酥脆、香口,都夠大隻。

All Day Breakfast 🧡 $94

紐西蘭牛西冷意粉 🧡 $162拖到

菠蘿有機奇亞籽綠茶🍵
好驚喜跟餐送的特飲咁有心思,微甜又一清新健康之選!

2023-09-04
生日
  • 是日餐湯
2023-09-21 651 瀏覽
入到商場都算幾易搵,就係地面嗰層,kfc隔離。餐廳入面有好多綠色植物,又播住輕快嘅英文音樂,用上玻璃吊燈,屬於西式清新輕鬆風格,感覺舒適好坐。星期日黎食都有Set lunch選擇,幾好!一個餐有齊湯、主食、飲品。🔸️紐西蘭牛西冷🥩$138揀左Medium Well, 配薯條牛既質素都不錯,配mustard醬 仲有少少配菜:茄子、翠玉瓜、蕃茄,薯條份量好多。🥣是日餐湯,係南瓜湯,香濃帶甜味,入面有細細嘅洋蔥碎粒同薯仔粒,味道同口感層次豐富!👍🍹飲品跟餐免費有菠蘿有機奇亞籽綠茶,呢杯唔使加錢但都幾good enough!好飲,菠蘿味同綠茶味平衡得不錯,加上又有啲奇亞籽同少少菠蘿粒粒碎,有咬口。🔸️另一出色之處就係佢非常kids-friendly!!有兒童餐,有齊兒童餐具,仲有填色紙同埋顏色筆提供畀小朋友。兒童餐嘅餐盤同杯都可以自由選顏色:粉紅色/藍色/綠色,小朋友更加開心!兒童餐總共有3款選擇B餐係 炸魚薯條 $68成個餐有炸魚薯條、牛油粟米同埋菠蘿,橙汁,都係小朋友啱食又鍾意食嘅食物!價錢又唔貴。食完仲俾小朋友扭蛋,同有汽球!!🤩小朋友超開心!有小朋友既強烈推介呢度👍
入到商場都算幾易搵,
就係地面嗰層,kfc隔離。

餐廳入面有好多綠色植物,
又播住輕快嘅英文音樂,
用上玻璃吊燈,
屬於西式清新輕鬆風格,
感覺舒適好坐。

星期日黎食都有Set lunch選擇,幾好!
一個餐有齊湯、主食、飲品。

🔸️紐西蘭牛西冷🥩$138
揀左Medium Well, 配薯條
牛既質素都不錯,配mustard醬
仲有少少配菜:茄子、翠玉瓜、蕃茄,
薯條份量好多。

🥣是日餐湯,係南瓜湯,
香濃帶甜味,
入面有細細嘅洋蔥碎粒同薯仔粒,
味道同口感層次豐富!👍

🍹飲品跟餐免費有菠蘿有機奇亞籽綠茶,
呢杯唔使加錢但都幾good enough!
好飲,菠蘿味同綠茶味平衡得不錯,
加上又有啲奇亞籽同少少菠蘿粒粒碎,
有咬口。

🔸️另一出色之處就係佢非常kids-friendly!!
有兒童餐,
有齊兒童餐具,仲有填色紙同埋顏色筆提供畀小朋友。

兒童餐嘅餐盤同杯都可以自由選顏色:粉紅色/藍色/綠色,
小朋友更加開心!

兒童餐總共有3款選擇

B餐係 炸魚薯條 $68
成個餐有炸魚薯條、牛油粟米同埋菠蘿,橙汁,
都係小朋友啱食又鍾意食嘅食物!
價錢又唔貴。

食完仲俾小朋友扭蛋,
同有汽球!!🤩
小朋友超開心!
有小朋友既強烈推介呢度👍

2023-09-17 57 瀏覽
阿仔今日游完水,又話肚餓,學游水嗰度近國際展貿中心,就同佢去EMAX度搵食。入到Su Casa, 原來嗰度地方好大。落地玻璃,採光度好高,好光猛。入到裏面好寬敞,一張張白雲石圓檯,仲有黑白藤椅,坐得舒服。另一邊Party Room,見裏面有唔不少兒童設施,等嘢食期間,店員好好,仲俾大少入去玩咗一陣。😃由於阿仔一向大食,所以我揀咗兩個set lunch同佢食。加拿大無骨豬扒配飯個飯熱辣辣送上枱,豬扒煎得微脆又香,肉質夠厚,容易切開,啖啖肉,配埋汁食,好好味!紐西蘭牛西冷配意粉牛扒好重牛味,又夠淋,無根,切開又多肉汁,意粉彈牙,配埋汁食,好正~兩個餐最驚喜係伴碟嘅蔬菜,茄子、翠玉瓜、蕃茄到烤過,有口感又美味,連平時唔鍾意食蔬菜嘅大少都食。😁甘筍湯甘筍湯有新鮮甘筍磨製,又香又滑,熱辣辣飲,飲完成身都好暖。菠蘿有機奇亞籽綠茶最特別係呢個綠茶,有真嘅菠蘿食,飲落又唔甜,清新又解渴。臨走店員重送阿仔一個氣球,🎈同比佢扭蛋,好貼心!😊真係一間關愛兒童既親子餐廳。❤️
阿仔今日游完水,又話肚餓,
學游水嗰度近國際展貿中心,
就同佢去EMAX度搵食。
入到Su Casa, 原來嗰度地方好大。
落地玻璃,採光度好高,好光猛。
入到裏面好寬敞,一張張白雲石圓檯,
仲有黑白藤椅,坐得舒服。
另一邊Party Room,
見裏面有唔不少兒童設施,
等嘢食期間,店員好好,
仲俾大少入去玩咗一陣。😃

由於阿仔一向大食,
所以我揀咗兩個set lunch同佢食。

個飯熱辣辣送上枱,
豬扒煎得微脆又香,
肉質夠厚,容易切開,啖啖肉,
配埋汁食,好好味!

紐西蘭牛西冷配意粉
牛扒好重牛味,又夠淋,
無根,切開又多肉汁,
意粉彈牙,配埋汁食,好正~

兩個餐最驚喜係伴碟嘅蔬菜,
茄子、翠玉瓜、蕃茄到烤過,
有口感又美味,
連平時唔鍾意食蔬菜嘅大少都食。😁

甘筍湯
甘筍湯有新鮮甘筍磨製,
又香又滑,熱辣辣飲,
飲完成身都好暖。

最特別係呢個綠茶,
有真嘅菠蘿食,
飲落又唔甜,清新又解渴。

臨走店員重送阿仔一個氣球,🎈
同比佢扭蛋,好貼心!😊
真係一間關愛兒童既親子餐廳。❤️
2023-09-16
菠蘿有機奇亞籽綠茶
趁住weekend 帶小朋友出嚟九展呢間親子餐廳好正劃分成進食 同 玩樂 兩個區域空間幾寬敞.有多款桌遊可以玩最啱一家大細嚟玩Menu上嘅價錢好抵幾十蚊已經有餐湯.主菜.飲品仲可以追加小食 / 甜品兒童餐仲有扭蛋同汽球✨紐西蘭牛西冷意粉有唔同熟度可以選擇5成熟唔會靭剛剛好✨ 海鮮香草忌廉意大利飯加上忌廉嘅意大利飯好Creamy飯嘅軟硬度恰好配上唔同嘅海鮮 好足料✨生蠔南非嘅Africa Rock口感爽彈.好新鮮見到生蠔有優惠.下次再嚟一定要食多啲✨鮮果高纖燕麥杯加入牛奶同燕麥,份量好充足仲有新鮮藍莓.哈密瓜.火龍果健康高纖之選✨凍柚子蜜唔會太甜.冰凍透心涼✨鮮奶咖啡飲品方面都唔錯, 咖啡都有拉花
趁住weekend 帶小朋友出嚟

南非嘅Africa Rock
口感爽彈.好新鮮
見到生蠔有優惠.下次再嚟一定要食多啲

✨鮮果高纖燕麥杯
加入牛奶同燕麥,份量好充足
仲有新鮮藍莓.哈密瓜.火龍果
健康高纖之選

✨凍柚子蜜
唔會太甜.冰凍透心涼

✨鮮奶咖啡
飲品方面都唔錯, 咖啡都有拉花
2023-09-16
2023-09-16 43 瀏覽
去完九展睇展覽,見到G/F原來好多特式餐廳,見到呢間最多人,所以入去試吓雖然我去時係下午茶時間,但係都有午餐食Set 1:紐西蘭牛西冷(配意粉)$138.8🥩 我ordered 左medium well, 西冷上枱時剛剛好,牛肉裏面粉紅色,食落有小小牛脂,好香,一d 都唔靭,仲好juicy, 意粉份量夠多,撈埋啲牛扒汁好好味。 🍍 菠蘿有機奇亞籽綠茶(跟餐免費〉呢個雖然免費,但係都幾好飲,唔太甜,飲落有一粒粒奇亞籽,感覺好健康Set 2:加拿大無骨豬扒(配薯條)$118.6🐖 無骨豬扒最啱我,唔使切左啲骨出嚟,呢個豬扒,口感嫩滑鬆軟,肉味好香,配埋醬汁好好味,側面啲配菜茄子都好好食,我全部食哂**感覺呢間餐廳好family warmth, 好多一家大細來食,原來佢係一間親子餐廳,氣氛好好,唔錯

雖然我去時係下午茶時間,但係都有午餐食

Set 1:紐西蘭牛西冷(配意粉)$138.8

🍍 菠蘿有機奇亞籽綠茶(跟餐
免費〉

Set 2:加拿大無骨豬扒(配薯條)$118.6

2023-09-10 53 瀏覽
今次去咗九龍灣E-Max地下一間親子餐廳食野,餐廳分2部份,一邊係純餐廳for食嘢,另一邊會有啲兒童設施可以俾爸爸媽媽帶埋小朋友喺嗰邊食,嗰邊地方較大,小朋友可以邊食邊玩,因為中間有道玻璃門隔住,沒有小朋友既食客可以去純餐廳嗰邊慢慢享受,呢樣係我覺得細心既地方,始終有小朋友既地方較熱鬧。這裡可以私人派對包場今次我同西生各自點了一個餐我 : 澳洲大啡菇黑松露忌廉意大利飯$80看似份量少,但食起來完全足夠女士份量。啡菇面煎得香香地灑了少少鹽,食落口很香菇味,肉質不乾濕濕潤潤有少少啲湯汁,意大利飯很香黑松露,忌廉不會過厚令人感到heavy西生點了紐西蘭牛西冷飯$138西生說厚身有肉味,煎得都幾香,切開有少少血水流出,西生食到lam lam脷 然後optional 可以加錢叫小食,我地+$48 南非生蠔2隻 & $24 藍梅芝士蛋糕生蠔唔錯,雖然唔會好大隻,但夠新鮮,入口鮮甜藍梅芝士因為我要求臨尾先上枱,所以忘記了影相,cut cake 好食,同出面某某cafe專門店賣既一樣水準的最後點了FLAT WHITE +$12, 濃濃既咖啡底加上鮮奶, 單一杯FLAT WHITE 已經值門票價總結:食

這裡可以私人派對包場
今次我同西生各自點了一個餐
我 : 澳洲大啡菇黑松露忌廉意大利飯$80
澳洲大啡菇黑松露忌廉意大利飯

西生點了紐西蘭牛西冷飯$138
紐西蘭牛西冷飯

生蠔唔錯,雖然唔會好大隻,但夠新鮮,入口鮮甜
精選生蠔

總結:食物同環境都很滿意,真的不妨帶埋小朋友來這裡一試,分分鐘仲會撞到artist收工添~
FLAT WHITE
2023-09-07
澳洲大啡菇黑松露忌廉意大利飯
紐西蘭牛西冷飯
精選生蠔
FLAT WHITE
📍 @sucasahk in Kowloon BayCafeFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price: 💰 $400Favorite:💖Baked chicken breast with super food salad ------------------------------✅ Located at KITEC, free shuttle bus from kowloon MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering choices varied from salad,pasta,desserts and drinks.✅ The baked chicken breast with super food salad . Authentic flavours with their sauce ✅ Overall the food quality was outsta
📍 @sucasahk in Kowloon Bay
Cafe

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price: 💰 $400

✅ Overall the food quality was outstanding

✅ Portions are generous

✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment. The vibe and atmosphere here is so cool.

✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends and family
✅ Very nice food. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny 🏃‍♀️
#globaleats #eatwithfoodiez
2023-09-06 39 瀏覽
今日同阿囡訂了Baby Shark門票玩,我哋在九展找到這間餐廳食個午餐。見到門口有兒童餐,好開心的車車餐盒及有扭蛋機及吹氣波波,所以選了這間西餐廳。環境都算舒服,唔會好迫;好多家庭在這邊食午餐;午餐選擇都幾多,有意粉、扒類、飯等等;用QR code落單, 好方便! 午餐配了餐湯及餐飲是日餐湯南瓜蓉湯(有粒粒南瓜及番茄,配了香草,幾好飲)(小虎蝦蒜香意大利粉)意大利粉有咬口,蒜味香,虎蝦夠爽口(紐西蘭牛西冷)牛味香、medium 剛剛好,軟諗又唔會好咸;薯條粗身有薯蓉內滑外脆,配了茄子、脆肉瓜、番茄蔬菜)(兒童餐:有A, B 或C選擇,可以自選車車顏色,阿囡好開心)飲品選了有機菠蘿綠茶,幾好唔會太甜

午餐配了餐湯及餐飲
是日餐湯

南瓜蓉湯(有粒粒南瓜及番茄,配了香草,幾好飲)
小虎蝦蒜香意大利粉

(小虎蝦蒜香意大利粉)意大利粉有咬口,蒜味香,虎蝦夠爽口

紐西蘭牛西冷配薯條

兒童餐A

飲品選了有機菠蘿綠茶,幾好唔會太甜
2023-09-03
小虎蝦蒜香意大利粉
紐西蘭牛西冷配薯條
兒童餐A
  • 紐西蘭牛西冷
  • 兒童餐
2023-09-03 31 瀏覽
📍九龍灣 Su Casa今次嚟到九展,一入佢嘅側門已經見到呢一間行簡約日系風嘅餐廳。餐廳分為兩個部份,分別係主食區同埋party區。餐廳係小朋友friendly,提供左唔同嘅兒童餐,同埋見到入嚟嘅小朋友都有一幅填色畫可以玩🩷。今次係晏晝嚟食,所以有一啲set lunch可以選擇👏🏻。套餐除咗主菜之外,每個餐都有甘筍湯,同埋一杯有機亞麻籽綠茶,聽到個名都感覺到非常健康💪🏻。• Set H紐西蘭牛西冷配薯條 $138本身諗住嚟到Cafe,對牛扒嘅質素都唔抱好大期望,但係呢個西冷真係非常出色, CP值非常高。佢係可以選擇熟成度,我就選擇咗medium。佢嘅肉質非常滑嫩,絕對唔會覺得韌。而且佢嘅薯條啱啱炸起,好香口🍟。• Set F 低溫焗美國嫩雞伴牛油果合桃羽衣甘藍藜麥沙律 $98呢個沙律真係超級Fresh,廚師已經幫我哋混合左啲沙律醋,再加上佢嘅牛油果醬入邊有合桃,非常之有咬口。佢嘅雞胸都好出色,唔會煮到過時,係滑嫩嘅嗰一種肉質🍴。
📍九龍灣 Su Casa

• Set H紐西蘭牛西冷配薯條 $138