上星期放工後,我地去佐尖沙咀諾士佛臺,呢到有一堆好有特色既酒吧。最後我地去佐騰龍閣3樓既"ShowTime Sports Bar"飲酒食野,感覺真係好不錯。一入到場就見到幾多霓虹燈,裝修得精美得嚟又新潮,令人一見難忘。佢地仲有長枱比人撞Beer pong、Slap cup,仲有桌球同飛鏢,真係玩得好開心。Menu 既設計好有美國漫畫風格,好有創意!食物方面,佢地嘅選擇真係好多,有西式同日式嘅,我地點咗$178嘅牛肉串燒組合,有牛肉串、安格斯牛肉串、牛肋串同牛舌等4款串燒,個個都好香好味,牛肉嫩滑又富有口感。另外,我地仲叫咗一碗日式拉麵,湯底濃郁,麵條Q彈,一啖嗌落去真係好滿足。至於飲品,我地選咗兩樽Corona啤酒,冰凍得嚟清爽,飲落去就係一股暢快感!最後,一定要提嘅就係佢地嘅松露薯條配黑松露醬,味道香濃,每一條薯條都飽滿嘅松露味,簡直係美味到爆!總括嚟講,"ShowTime Sports Bar"係一間唔錯嘅選擇,無論係氣氛、娛樂設施定係食物,都絕對係一流!下次有機會,一定再嚟!

2023-08-17 14 瀏覽
同朋友係尖沙咀咁啱經過呢間有vibe 酒吧,就入去試下🔥燈光比較朦朧,間中仲會有Live Band 添!*香辣鮮蝦汁虎蝦意粉 $138有兩隻大大嘅虎蝦,好吸睛!虎蝦好新鮮,肉質結實彈牙🤩蕃茄味好濃郁,帶少少辣味,好過癮!意粉煮得啱啱好,唔會太軟或太硬~*避風塘魷魚鬚 $88上面鋪咗滿滿一層炸蒜同少少辣椒碎,所以香濃嘅蒜味中會帶有少少辣嘅刺激感🤤魷魚酥炸得好香口好脆🦑*串燒 價錢不等叫咗雞皮串燒、雞軟骨、日本青椒仔、多春魚同埋山賊牛肋串~黑椒味突出,好惹味!個人比較推薦雞軟骨同多春魚,雞軟骨爽爽脆脆,好有咬口,而多春魚獨特嘅香氣同口感一流🥰

*香辣鮮蝦汁虎蝦意粉 $138

*避風塘魷魚鬚 $88

*串燒 價錢不等

2023-08-17 8 瀏覽
之前聽朋友講有間唔錯既樓上餐廳,朋友介紹話氣氛唔錯,食物質素高而且有桌球玩,所以特登黎試下😁撞啱今日啊live Band,好有氣氛😍慢煮紅酒牛面頰肉配薯蓉牛面頰好軟熟,紅酒入味香濃,唔會乾身,而且薯蓉好滑配搭慢煮紅酒特別好食❣️黑松露薯條配黑松露本身鐘意食黑松露,薯條粗身夠脆,而且黑松露都比得多,每條都有黑松露係上面👍🏽串燒海鮮組合燒帶子+日本蠔肉+白鱔+虎蝦帶子有2粒,似刺身級,燒到半熟,有鮮味。日本蠔肉都有2粒,燒完唔會算太縮水,蠔味比較濃。虎蝦都好大隻,唔會乾身,肉質都彈。白鱔好驚喜,魚皮燒到好香脆,而魚肉都鮮甜,肉彈美味😋呢個套餐仲包咗嘢飲,我地加左40叫左杯cocktail ,真係好抵😁

慢煮紅酒牛面頰肉配薯蓉

黑松露薯條配黑松露

串燒海鮮組合
燒帶子+日本蠔肉+白鱔+虎蝦
帶子有2粒,似刺身級,燒到半熟,有鮮味。
日本蠔肉都有2粒,燒完唔會算太縮水,蠔味比較濃。
虎蝦都好大隻,唔會乾身,肉質都彈。

今次同朋友嚟咗一間好正嘅酒吧,環境舒適,而且好有氣氛,食物亦好味道,適合上班族放咗工去飲下野🍻,放鬆心情😎 煙三文魚沙律🥗 $98美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)三文魚🐟好新鮮,而且入口即溶☺,沙律菜都好爽脆,係一道水準以上嘅開胃菜。 酒香蟹肉龍蝦湯🍲 $98美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)湯底十分濃郁,有淡淡嘅酒香味,蟹肉🦀同龍蝦🦞令到個湯更鮮甜,係一種享受🤤 串燒🍢 $20-$25/串 美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)佢哋嘅串燒有多款選擇,我哋試咗羊肋串🐏、免治雞肉棒🐔、山賊牛肋骨🐮、日本黑豚腩肉🐖、墨魚香腸🐙同南部雞雞脾肉🐓,每串都烤得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,整體都好好食😋!其中最吸引我嘅係個雞脾肉串,烤得好脆口但又唔會好乾,口感一流。 Fruit Punch🍹 $48美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)食咗咁多串燒,嗌左杯野飲解膩,飲落去仲可以咬到粒粒水果🍊,滋味又解渴。

煙三文魚沙律🥗 $98
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)

酒香蟹肉龍蝦湯🍲 $98
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)

串燒🍢 $20-$25/串
美味指數:👅👅👅👅👅 (5/5)

Fruit Punch🍹 $48
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)
2023-08-15 13 瀏覽
呢間位於諾士佛臺10樓既樓上酒吧,咁岩今日有活動邀請所以同朋友去左玩,呢度有好多座位,環境好舒適,有戶外同室內,我地叫左一杯PINACOLADA COCKTAIL,椰子味加埋菠蘿味勁香甜,唔會太苦,甜甜地易入口,小編推介,呢度仲有LIVE BAND MUSIC駐場,帶俾唔同人既上台機會,台下既客人可以自已點歌唱或者點歌叫嘉賓唱都得,不定期會有唔同嘉賓同表演者會黎唱歌,我地仲叫左一杯FRESH ORANGE JUICE,呢杯係MOCKTAIL無酒精飲品但就好有橙汁香味,小編最推介既一杯係SWEET AND SOUR PISCO,呢杯真係好靚有心型花花圍邊,仲有好濃郁既檸檬酸酸甜甜既味道好SMOOTH,好靚同好好飲既一杯酒。
2023-08-14 11 瀏覽
🍽 ShowTime Sports Bar~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 返工咁辛苦,收工當然要去Chill 一 Chill🍻 揀左呢間係諾士佛臺嘅餐廳酒吧酒類選擇都有好多,例如有紅酒,白酒,啤酒,cocktail,更有佢地推薦既Signature Cocktail,口味都幾特別。想玩下但唔岩飲酒既都唔需要擔心,有mocktail提供嘅,照顧埋想chill但唔想飲酒既朋友,仲可以叫啲小食黎佐酒🟠 Mojito($68 - Happy hour)👉 酒味相對另無咁濃,易入口,適合女士飲🟠 Old Fashion($68 - Happy hour)👉 酒精味會比較濃烈,有微微既水果味,同冰水中和味道,想有啲醉意嘅人可以試下環境都幾大可以選擇坐室內或者室外,除左有桌球玩,扔飛鏢之外,更有現場band show 觀看,由一班本地音樂人為大家表演,佢地都係唱得之人,大家可以同朋友暢飲之餘,仲可以享受音樂。突然歌癮起想唱返兩首都無問題,都真係幾chill ga😍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 🍽 餐廳:ShowTime Sports Ba
🍽 ShowTime Sports Bar

🟠 Mojito($68 - Happy hour)
👉 酒味相對另無咁濃,易入口,適合女士飲

🍽 餐廳:ShowTime Sports Bar @bar_showtime
📌 地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓
📍 位置:尖沙咀
2023-07-31
2023-08-14 9 瀏覽
🍻🥃🍷🍸🍹🍾喜歡跟大群朋友去看足球比賽 感受氣氛 或者跟朋友小聚出去chill下 喝一杯輕鬆下 真的要推介一下這家在諾士佛台的樓上酒吧🫶🏻場地寬躺 坐位舒服 可以跟三五知己暢飲聊天之外 更有桌球,飛鏢,Beer Pong,Slap Cup可供玩樂 桌球是免費的 其他game價錢可到場參考價目表💟點了幾個下酒菜 跟飲料👇🦐海鮮串燒組合 💰188包括燒刺身帶子兩粒、白鱔、虎蝦跟日本蠔肉兩粒ʜᴀᴘᴘʏ ʜᴏᴜʀ時段加💰40 就可以選擇價值68元的ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - 選了ᴘᴀɴɢ ᴘᴏɴɢ🍸額外點了ʜᴏᴜsᴇ sᴘɪʀɪᴛs (ɢɪɴ) 💰38 (19:30前下單價錢)🧀芝士年糕💰68🥓火腿拼盤💰138 包括4款火腿 (高柏火腿、巴馬火腿、莎樂美 及 風乾牛肉)
🍻🥃🍷🍸🍹🍾

點了幾個下酒菜 跟飲料👇

🦐海鮮串燒組合 💰188
包括燒刺身帶子兩粒、白鱔、虎蝦跟日本蠔肉兩粒

🧀芝士年糕💰68

🥓火腿拼盤💰138
包括4款火腿 (高柏火腿、巴馬火腿、莎樂美 及 風乾牛肉)

🌟餐廳:ShowTime Sports Bar📍地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至四16:00 - 03:00星期五至六16:00 - 04:00📱電話:23889050食完DINNER想同朋友坐底飲杯野再傾多陣計先返屋企,佢提議去附近既ShowTime Sports Bar,咁岩今日仲有LIVE MUSIC,可以聽住歌摸杯底,NICE~———————————————————🔹串燒唔太肚餓但又想叫啲小食送酒,串燒就係一個好選擇~即叫即燒熱辣辣上枱,最欣賞燒雞中翼,肉質嫩滑又多汁,啖啖JUICY好正~———————————————————🔹Coconut Water清爽甘甜,飲落啖啖清涼又解渴,好岩呢個天氣!🔹Long Island Iced Tea賣相似檸檬茶HAHA~將伏特加、萊姆酒、龍舌蘭等酒再混合可樂、檸檬汁調製,味道帶甜,充滿氣泡~———————————————————🔹Misty Manor (Lavender and Berries)最後叫咗杯Mocktail試吓~香甜易入口,散發淡淡Lavender香,夾雜莓味,好岩女士飲用~
🌟餐廳:ShowTime Sports Bar
📍地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓
💰價位:$101-200
📱電話:23889050

🔹串燒
🔹Coconut Water
清爽甘甜,飲落啖啖清涼又解渴,好岩呢個天氣!
🔹Long Island Iced Tea
———————————————————
原來ShowTime Sports Bar逢星期二、三都會有live band show,好好彩今晚咁岩遇上!現場超有氣氛,表演者又好識得帶動氣氛,唱得又好聽~客人聽得入迷之餘仲可以上台唱返兩首,真開心~
2023-08-08
尖沙咀諾士佛台除咗酒樓林立,其實佢樓上都有唔少酒嘅餐廳,就好似特最近去嘅呢間——🌟ShowTime Sports Bar🌟餐廳環境空間夠大,仲有唔少酒Game同桌球可以玩,仲有室外可以坐,呢間餐廳10點後仲會有Live band🎤好熱鬧好更有氣氛🤩._.🍄|燒雞髀菇|🍄燒到好香,雞髀菇裏面仲係保持到有咬口同juicy,唔會燒到太乾身·🦐|香辣鮮茄汁虎蝦意粉|🦐鮮茄整成嘅醬汁,酸度適中,新鮮嘅蕃茄配埋少許嘅辣味,味道好夾!虎蝦都算大隻,燒到好香濃,肉質唔乾,好味💖·🐂|慢煮紅酒牛面頰肉配薯蓉|🐂牛面頰大大舊,仲要有成幾舊,好有誠意,配上紅酒燒汁,夾埋啲薯蓉一齊食,唔會太鹹,味道啱啱好._.
._.
🍄|燒雞髀菇|🍄
🦐|香辣鮮茄汁虎蝦意粉|🦐
🐂|慢煮紅酒牛面頰肉配薯蓉|🐂
._.
2023-08-09 14 瀏覽
📍 ShowTime Sports Bar🌍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓 3/F, Knutsford, 10 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui📝整體評分:7/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝屹立左尖沙咀諾士佛台7-8年嘅酒吧,環境寬敞,設有Beer Pong、飛鏢機、桌球,食飽檯等,夠玩成晚~有霓虹燈做裝飾,燈光佈置上可以再昏暗啲,用檯燈營造情調,氛圍會更好。酒品選擇多樣,食物以日式同西式為主。食完野先上黎玩,叫左啲小食試下~呢家Bar特色有Live Band show,歡迎點歌,顧客亦可大展歌喉~有兩個露台可以呼吸,一邊山林景物,一邊向街城景,有搖櫈坐。
📍 ShowTime Sports Bar

🌍尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓

📝整體評分:7/10

酒品選擇多樣,食物以日式同西式為主。
食完野先上黎玩,叫左啲小食試下~

有兩個露台可以呼吸,一邊山林景物,一邊向街城景,有搖櫈坐。
今次大小C妹去左一間都幾有驚喜嘅bar🍸酒吧氣氛比較放鬆休閒 完全無壓力🤘🏻唔會令人覺得好格格不入 連社恐嘅小c妹都接受到🤭食物質數都好唔錯 比起其他餐廳都完全唔輸蝕喎😍價錢都好合理 唔錯唔錯 會再encore💕🌟特選四式芝士pizza 💰138難得見到洒吧有芝士pizza 緊係要試下啦🍕Pizza係薄脆批 鋪滿4款唔同既芝士🫕👉🏻Moss, Parmesan, Blue, Brie🧀啖啖芝士 食得好滿足 芝士好香好濃🤭鍾意食芝士既豬仔一定要試下啦💛🌟黑松露薯條配黑松露醬 💰58黑松露加黑松露 必勝既組合🖤薯條份量超級之多 應該夠3-4人share食🥰上枱既時候仲係熱辣辣🔥 粗薯加分 送酒一流👍🏻雞脾菇 💰10 / 串唔會好乾 仲keep到啲水份💦雞皮 💰15 / 串夠哂脆卜卜🔥日本黑豚腩肉 💰25 / 串腩肉都厚身 口感👍🏻Bloody Hunger 💰58 (H.H)係沙冰嘅質感 朱古力同橙味都幾夾🍫The Chronicles of Narnia 💰58 (H.H)主要係芒果同椰子🥭小c妹就覺得似係菠蘿味啦🍍
今次大小C妹去左一間都幾有驚喜嘅bar🍸
酒吧氣氛比較放鬆休閒 完全無壓力🤘🏻
唔會令人覺得好格格不入 連社恐嘅小c妹都接受到🤭
食物質數都好唔錯 比起其他餐廳都完全唔輸蝕喎😍
價錢都好合理 唔錯唔錯 會再encore💕

🌟特選四式芝士pizza 💰138
難得見到洒吧有芝士pizza 緊係要試下啦🍕
Pizza係薄脆批 鋪滿4款唔同既芝士🫕
👉🏻Moss, Parmesan, Blue, Brie🧀
啖啖芝士 食得好滿足 芝士好香好濃🤭

雞皮 💰15 / 串
夠哂脆卜卜🔥

日本黑豚腩肉 💰25 / 串
腩肉都厚身 口感👍🏻

Bloody Hunger 💰58 (H.H)
係沙冰嘅質感 朱古力同橙味都幾夾🍫

主要係芒果同椰子🥭
小c妹就覺得似係菠蘿味啦🍍
  • 特選四式芝士pizza
  • 黑松露薯條配黑松露醬
2023-08-09 7 瀏覽
hehe第一次去諾士佛臺 搵到呢間樓上酒吧-•Mojito• $68 [👅7/10]•Fruit Punch• $48 [👅7.5/10]飲品都相對其他酒吧嘅較平 好抵飲 而且味道都ok🤓-環境感覺上相對舒適 夠晒冷氣 夏天都唔會出晒汗🥵不過依然都會有室外露台 唔使好似樓下咁坐路邊嘛😌以sports bar為主題 有得篤下波 掉下飛鏢 玩下酒game 加上夜晚會有live show🎤🎵仲會邀請餐廳嘅客人上去一齊唱🤣氣氛好好👍🏻
hehe第一次去諾士佛臺 搵到呢間樓上酒吧
•Mojito• $68 [👅7/10]
•Fruit Punch• $48 [👅7.5/10]
飲品都相對其他酒吧嘅較平 好抵飲 而且味道都ok🤓
仲會邀請餐廳嘅客人上去一齊唱🤣氣氛好好👍🏻
2023-08-08 7 瀏覽
【尖沙咀•ShowTime Sports Bar】✨@bar_showtime————————————————————————話說都有一段時間無係諾士佛台飲嘢 人大咗就勁怕嘈鐘意靜 啲嘅地方@bar_showtime 幾年前都嚟過幾次 今次嚟到又 完全唔同感覺 準時係開鋪五點嚟到夠哂靜又望到日頭樹林景 有一刻覺得自己去咗旅行咁有驚喜!食物同cocktail都唔錯 happy friday 又多個選擇 【LIVE MUSIC SHOWTIME】 TUE & WED 10pm till late Get ready to rock the night away with live music show! 🍯|香辣鮮茄虎蝦意粉|HKD 138賣散吸引 大大隻虎蝦衝擊視覺體感 入口香脆 醬汁有蕃茄伴隨微辣 同意粉融為一體 好夾👍😘🍹|coconut water|HKD 68冰凍清甜 椰味十足。🍹|food punch|HKD 78果味特濃 勁橙勁多汁
————————————————————————
【LIVE MUSIC SHOWTIME】
TUE & WED 10pm till late

🍯|香辣鮮茄虎蝦意粉|HKD 138

🍹|coconut water|HKD 68
冰凍清甜 椰味十足

🍹|food punch|HKD 78
果味特濃 勁橙勁多汁
今次我相約朋友出來,想一起飲野傾計,於是我們來到受歡迎的尖沙咀諾士佛臺的酒吧「Show Time Sports Bar」,開心歡聚一番,放縱享受一下。場地好大,燈光偏暗,裝修很美,環境雅緻舒適,佈置和擺設十分美觀。餐廳有戶外亦有室內位置,入面遊樂設施多,包括有桌球、飛鏢及Beer Pong可以玩。當日酒吧有live band show,唱流行的歌,食客有興趣也可上台唱歌,同台下互動,氣氛熱鬧。今晚不是好餓,我們叫左兩杯白酒,陣陣白酒味,香氣滿溢,非常解渴。另外,叫左兩杯冇酒精成份的soft drink,充滿清香,唔會太甜,口感細膩的飲品。Show Time Sports Bar(尖沙咀)地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓

Show Time Sports Bar(尖沙咀)
地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣3樓
2023-08-01
-Showtime Sport Bar-@尖沙咀.係尖沙咀食完晚餐,想飲杯野就揀左諾士佛臺的Showtime Sport Bar。.一出𨋢就見到有美式桌球枱,仲有2張大大的酒game枱。另一邊仲可以掟鏢,除左飲酒都有好多活動。.哩度空間好大,除左室內之外,酒吧左右兩邊都有室外的座位,涼涼地同朋友坐室外傾下計,飲下野都幾好Feel。.因為只係諗住傾下計飲杯野,所以只係點左Hoegaarden Rosee同Long Island。.坐坐下先知原來有Live show表演,有人現場彈琴同唱歌,水準不錯。客人又可以點歌或自己唱埋,氣氛都幾好。
-Showtime Sport Bar-
@尖沙咀