2023-11-23 159 瀏覽
SHAKE SHACK 新出嘅奶昔係《楊珠甘露》,由港式糖水變奏而成,傳統與創新融合🫶🏻雲呢拿雪糕 + 芒果果肉+ 椰漿+ 新鮮柚子果肉粒粒+ 芒果爆珠 + 百香果爆珠;黃黃白白都幾靚。酸甜又有奶香,滑溜溜又有果肉&爆珠嘅不同口感🤤面頭仲舖咗香滑忌廉 & 蛋捲脆脆~邪惡又好味🤤!嗌埋 burger 🍔 好香煙肉🥓味,脆粒粒好有口感。件漢堡肉又厚又 juicy ,搭埋蕃茄等等嘅配菜,好飽又有豐富口感食波浪薯條🍟,脆卜卜但裡面軟綿,粗薯條特別好食。鍾意 shake shack 可以自己任加茄汁同芥末🤪!!!開心又滿足嘅一餐。

面頭仲舖咗香滑忌廉 & 蛋捲脆脆~邪惡又好味🤤!

開心又滿足嘅一餐。
2023-11-23 135 瀏覽
呢一間來自美國紐約嘅人氣漢堡品牌 @shakeshackhongkong 平時已經好鐘意食佢既薯條同漢堡 今期推出左香港限定新款奶昔😍系港式風味既楊枝甘露 一定要試吓‼️💓Shake Shack $58安格斯牛肉漢堡好厚身 肉味濃郁 咬落好juicy 再配埋半溶芝士 夾住新鮮番茄同生菜 食落唔膩😚💓楊珠甘露奶昔$56底層經典雲呢拿雪糕混合芒果果蓉和椰漿配上新鮮柚子果肉及爆珠粒粒 咬落香甜清爽面層再鮮忌廉及蛋捲脆脆 口感極豐富👍🏻

💓Shake Shack $58

💓楊珠甘露奶昔$56
底層經典雲呢拿雪糕混合芒果果蓉和椰漿
配上新鮮柚子果肉及爆珠粒粒 咬落香甜清爽
面層再鮮忌廉及蛋捲脆脆 口感極豐富👍🏻
2023-11-20
外賣自取
最中意就係飲楊枝甘露☺️ 一知道Shake Shack推出香港限定奶昔「楊珠甘露」 又點可以錯過😍 所以上星期即刻帶埋仔仔一齊去試💕🥭香港限定奶昔「楊珠甘露」呢杯奶昔夠哂「港味」 而且同傳統楊枝甘露有d唔同 呢杯楊珠甘露味道層次好豐富 真係超創新😙 經典雲呢拿雪糕混合芒果果蓉同椰漿 味道勁清新🥰 再配埋新鮮柚子果肉加芒果同埋百香果口味爆珠 口感勁特別😍 仲好有咬口 加埋鮮忌廉同蛋捲脆脆 成杯奶昔勁足料💕 仔仔都飲唔停口😳🍟香脆招牌波浪薯條呢隻招牌波浪薯條係粗形狀😍 薯條食落更有口感 d薯條仲要炸得金黃酥脆 食落脆卜卜 搞到仔仔一條接一條 食到停唔到口🤣🍔Burger 呢款burger有辣味同唔辣味選擇 100%全天然安格斯牛肉🐂 而且絕無添加激素和抗生素 所以我都好放心俾Noah一齊食😌 薯仔麵包配上香濃芝士 番茄 生菜 burger仲淋上自家出品Shack Sauce 超豐富足料🥰 食落口感超juicy肉味香濃 個麵包仲勁香薯仔味道 成個配搭真係無得輸 連仔仔都一路食一路話Yummy! 😆

🥭香港限定奶昔「楊珠甘露」

🍟香脆招牌波浪薯條

🍔Burger
經過親都超多人既Shake Shack,Burger 高質好味,特別係熱辣辣薯條,真係食極唔厭❤️Shack Burger 厚厚一層100%安格斯牛肉製成嘅漢堡扒+邪惡芝士,咬開有肉汁流出非常juciy,加上新鮮番茄+爽口生菜同埋特製Shack Sauce醬,超滿足!!🧡Dark Meat Hot Chicken 大大塊香脆既無激素雞脾肉,配椰菜絲同醃青瓜,味道豐富又balance,香辣惹味!! 💛波浪薯條 份量十足,炸得又香又脆,一條接一條,食唔停呀~💚楊珠甘露奶昔 見到門口display 寫住係香港限定,咁梗係一定要試啦~雲呢拿雪糕mix芒果果蓉+椰漿+柚子肉打成嘅奶昔,加埋芒果同百香果爆珠,口感更豐富~仲有蛋捲脆脆灑係cream上面,賣相吸引而且味道酸酸甜甜,清新又好飲,超有香港特色!!

💛波浪薯條 份量十足,炸得又香又脆,一條接一條,食唔停呀~

2023-10-30 234 瀏覽
快而有水準Burger🍔店内的裝潢舒適明亮,可以自己搵位坐底再scan 枱上QR code 落單,非常方便!上餐時間迅速,大約5-10分鐘就到齊,趕時間的朋友可以試試!Shack Burger🍔餐廳選用全天然安格斯牛肉,比一般肉餅更有牛味!漢堡排的內餡兩面煎香,鎖緊內裡肉汁,咬落非常香濃多汁🤩麵包鬆軟香甜,配上秘製醬汁,加上漢堡黃金配菜:芝士🧀️生菜🥬番茄🍅,平衡油膩感!果然係銷量冠軍👑Cheese Dog 🌭滿滿的特製車打及美國芝士醬🧀️的熱狗🌭️ 還免費添加生菜🥬番茄🍅咬下先是濃密的芝士香,再到香腸脆口多汁,配上爽甜蔬菜和軟熟麵包,口感再上一層樓,有水準的熱狗!香脆鹽味薯條🍟切成粗身波浪型,炸得外皮酥脆,內裏粉軟,薯香味十足。另外,套餐送雪糕,可以解鎖另類食法:薯條配雪糕,真心好食❤️❤️Guava Fifty-Fifty🥤番石榴、檸檬水和紅茶,果香四溢,入口開胃口又清爽!Shake Shack (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖
快而有水準Burger🍔

Shack Burger🍔

Cheese Dog 🌭

香脆鹽味薯條🍟

Guava Fifty-Fifty🥤
番石榴、檸檬水和紅茶,果香四溢,入口開胃口又清爽!

Shake Shack (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖
  • ShackBurger
2023-09-25 363 瀏覽
相信好多朋友仔都食過Shake Shack如果連鎖店嚟講,我算比較喜歡呢間我老婆每次都食Shack Burger🍔 而我今次試咗個新產品✿ BBQ Shack Meister簡直係失望😞個包嘅size仲細過Shack Burger,唔知我仲以為有mini size,入面洋蔥嘅餡料少到呢,同cashier隔離張相好大分別,另外仲附上咗一兜BBQ sauce,其實我都唔係好知點食😂😂因為個包入面已經好多醬又夠味✿ Fries一如既往嘅香脆,係必點嘅😆😆✿ Chicken Bites (6-count)雞塊就同平時食開差唔多,皮脆肉嫩,不過今次稍為咸咗啲😮‍💨Shake Shack📍 沙田正街17-18號新城市廣場一期L1 153-154推薦指數: ♥ ♥ ♥ ♡ ♡性價比: ★ ★ ★ ☆ ☆人均消費$100(自費食評)
相信好多朋友仔都食過Shake Shack
如果連鎖店嚟講,我算比較喜歡呢間
我老婆每次都食Shack Burger🍔
而我今次試咗個新產品

✿ BBQ Shack Meister

✿ Fries
一如既往嘅香脆,係必點嘅😆😆

✿ Chicken Bites (6-count)
雞塊就同平時食開差唔多,皮脆肉嫩,不過今次稍為咸咗啲😮‍💨

Shake Shack
📍 沙田正街17-18號新城市廣場一期L1 153-154
推薦指數: ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
性價比: ★ ★ ★ ☆ ☆
人均消費$100
(自費食評)
2023-08-21 474 瀏覽
今日又係星期日出去搵食既日子去左沙田新城市到一心諗住食完burger可以行番一日街。因為好早就到。所以去到都有位簡。我地買左2個burgers, 1杯chocolate milk shake, 1杯lemonade, 1盒炸雞粒2個burgers係最basic 果款。肉質好juicy同有一定既厚度, 包軟熟。。唔會好似5 guys咁成個包濕淋淋。。炸雞粒做到外面脆,肉汁依然存在。。chocolate milk shake d朱古力味好濃郁係lemonade 稍為甜左d下次要食下佢其他款既burgers
今日又係星期日出去搵食既日子
去左沙田新城市到
一心諗住食完burger可以行番一日街。
因為好早就到。所以去到都有位簡。
2個burgers係最basic 果款。
炸雞粒做到外面脆,肉汁依然存在。。
chocolate milk shake d朱古力味好濃郁
係lemonade 稍為甜左d
下次要食下佢其他款既burgers
2023-07-31 421 瀏覽
這家餐廳位於新城市廣場,很容易找到。我去的時候是下午三點多,人不是很多,但還是有一些排隊的客人。我點了一個雞肉 burger和一份薯條。這裡大多數需要都是自助,例如醬料和水等。我拿到我的食物後,就找了一個座位坐下來享用。 Burger是一個搭配雞肉做的漢堡,上面有酸瓜、起司和特製的醬汁。漢堡的大小適中,不會太大也不會太小。薯條沒有什麼調味,所以可以配合自己喜歡的醬料吃。我選了番茄醬和芥末醬,覺得很不錯。總的來說,我覺得shake shack是一家高級過麥記的美式餐廳,它的漢堡和薯條幾美味,份量也適中,價格也合理。如果你也喜歡吃漢堡,不妨去看看吧。

#chuchuinshatin—𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝙥𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙙𝙞𝙨𝙚💚𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚 𝙎𝙝𝙖𝙘𝙠 最新推出左全新奶昔系列🥰🍼𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞 𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚💚濃厚既雲呢拿雪糕配上意大利開心果同鹽味蜜糖🍯表面再灑上開心果碎同薄脆片✨飲落好綿密☁️開心果味超重😚😚幸福感🆙𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧方面揀左‘𝙎𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧脆炸大啡菇夾住半融芝士🤤🤤配上秘製醬汁💕就算素食都好juicy!!!𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙎𝙝𝙖𝙘𝙠芝士漢堡帶有淡淡蘋果木燻煙肉➕櫻桃辣椒香氣🌶️層次豐富 經典漢堡之選🍔✅𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🥓🧀🍟太邪惡了熱辣辣粗薯疊加脆香口感💯💯—📍 Shake Shack Shop 153-154, 1/F, New Town Plaza Phase I, 18 Sha Tin Centre Street, Sha Tin.🌈🥨welcome to follow my foodie ig @eating.chuchu.
#chuchuinshatin

𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚 𝙎𝙝𝙖𝙘𝙠 最新推出左全新奶昔系列🥰
表面再灑上開心果碎同薄脆片✨
飲落好綿密☁️開心果味超重😚😚幸福感🆙

𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧方面揀左‘𝙎𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧
脆炸大啡菇夾住半融芝士🤤🤤
配上秘製醬汁💕就算素食都好juicy!!!
層次豐富 經典漢堡之選🍔✅
𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🥓🧀🍟太邪惡了
熱辣辣粗薯疊加脆香口感💯💯

📍 Shake Shack
  • ShackBurger
  • Pistachi  shake
2023-07-12 367 瀏覽
呢排見到有開心果主題,就入左去試🍹ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ開心果奶昔自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,滿滿嘅開心果碎及薄脆片,望到都留口水啦😍勁ᴄʀᴇᴀᴍʏ邪惡感,layer口感好豐富,最開心係唔會太甜,但又充滿開心果嘅香味,勁正😋🍔sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ®️其實個人超鍾意佢個鬆軟薯仔麪包,咬感好軟熟,配搭100%全天然安格斯牛肉漢堡、🧀芝士、🥬生菜、🍅番茄及自家秘製sʜᴀᴄᴋ sᴀᴜᴄᴇ,juicy肉感,趁熱食真係特別好味,食過返尋味😋🍔SmokeShack®️鍾意食辣嘅朋友仔,呢個係必點口味!芝士漢堡配煙熏煙肉、櫻桃辣椒粒及自家秘製sʜᴀᴄᴋ sᴀᴜᴄᴇ,辣得黎超過癮,係無法抗拒的味道😋🍟ғʀɪᴇs 波浪紋薯條香脆鹽味薯條😍濃濃薯仔味,外脆內軟♡
呢排見到有開心果主題,就入左去試
🍹ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ開心果奶昔
自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,
滿滿嘅開心果碎及薄脆片,望到都留口水啦😍
但又充滿開心果嘅香味,勁正😋
🍔sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ®️
其實個人超鍾意佢個鬆軟薯仔麪包,咬感好軟熟,
juicy肉感,趁熱食真係特別好味,食過返尋味😋
🍔SmokeShack®️
鍾意食辣嘅朋友仔,呢個係必點口味!
辣得黎超過癮,係無法抗拒的味道😋
🍟ғʀɪᴇs 波浪紋薯條
香脆鹽味薯條😍
濃濃薯仔味,外脆內軟♡
2023-06-26 356 瀏覽
⍨🍔sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴄᴋ又出新產品喇 今次係開心果奶昔,作為開心果ғᴀɴs, 一定要嚟試下喇⇣⍣ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ開心果奶昔,用上自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,表面灑上滿滿嘅開心果碎及薄脆片,十分吸引呢😍口感香濃幼滑ᴄʀᴇᴀᴍʏ,每一啖都夾雜住粒粒果仁碎及薄脆片,口感豐富,唔會太甜,充滿開心果嘅香味,好好飲😋⍣ sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ 鬆軟嘅薯仔麪包,配搭100%全天然安格斯牛肉漢堡、生菜、蕃茄、芝士及自家秘製 sʜᴀᴄᴋ sᴀᴜᴄᴇ,食落肉味香濃又juicy,熱辣辣特別好味⍣ ғʀɪᴇs波浪紋薯條,每次必食😍新鮮即炸好香脆,好香薯仔味,外脆內糯,食到停唔到口🤤想邪惡啲加埋芝士仲正呀
⍨🍔sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴄᴋ又出新產品喇

今次係開心果奶昔,作為開心果ғᴀɴs, 一定要嚟試下喇⇣
Pistachio Shake

⍣ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ

⍣ sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ

⍣ ғʀɪᴇs
Pistachio Shake
  • Pistachio shake
我好鍾意食開心果,今次係衝住杯Pistachio shake過嚟😂 杯面係自家製嘅雲呢拿雪糕,仲灑咗開心果醉,奶昔好厚身,開心果味好濃郁,飲到一半都飽飽哋🤣 裡面有啲薄脆片,咬落似啲燕麥,口感唔錯👍🏻 另一杯飲品Fifty fifty係我嘅最愛,即係一半lemonade一半紅茶,唔會好甜🥰牛堡比雞堡好食好多😂 牛堡裡面仲有煙肉,調味唔錯👍🏻 薯條係波浪粗薯條,炸得好脆,餐廳自助區可以自己唧茄汁、芥末同辣汁,想點食就點食👍🏻🔸Pistachio shake💚🔸Hot Chicken burger🐥🔸Smoke Shack burger🐮🔸Fifty fifty🔸Buffalo Spiced Cheese Fries📍#ShakeShack (#新城市廣場) (#沙田美食)沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖

牛堡比雞堡好食好多😂 牛堡裡面仲有煙肉,調味唔錯👍🏻

🔸Pistachio shake💚
🔸Hot Chicken burger🐥
🔸Smoke Shack burger🐮
🔸Fifty fifty
🔸Buffalo Spiced Cheese Fries

📍#ShakeShack (#新城市廣場) (#沙田美食)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖
一直都好想試佢新出左嗰個開心果奶昔,同朋友去到發現原來仲推出咗成個水牛城辣雞風味系列,見做到6月24號期間限定,即刻去試新野!水牛城辣雞堡 $63水牛城辣雞堡可以揀雞腿或者雞胸肉,我就喜歡滑滑既雞肉揀左雞腿!果然塊雞肉非常嫩滑,油脂也被控制得很好。水牛城雞漢堡的配料也非常豐富。裡面除了有雞肉之外,還有新鮮的生菜和醃青瓜。醃青瓜的酸味非常清爽,能夠舒緩整個漢堡的油膩感,而生菜的清爽口感也很好地平衡了整個漢堡的風味,加埋特制水牛城醬同秘製牧場醬,愈食愈惹味!Shack Stack HKD $90呢個漢堡係我每次必吃既!係Shack Burger同Shroom Burger的混合版。佢係將100%全天然安格斯牛肉漢堡扒煮至半熟,所肉味濃得黎又唔乾。再加埋生菜、蕃茄,仲有我至愛既鮮炸原隻大啡菇,一咬開入面有流心芝士流出嚟,真係好邪惡,但又食得好滋味。水牛城脆辣雞粒(10件)$58雞粒外層的麵糊非常薄,不會覆蓋住雞肉的味道,脆皮雞粒炸得很酥脆,雞肉的質地都非常嫩滑,油脂也被完全控制得很好,吃起來不會覺得太油膩。沾上自家製水牛城辣汁一起吃,更加惹味水牛城辣芝士薯條$43水牛城香辣芝士薯條啖啖都咁脆

水牛城辣雞堡

水牛城辣雞堡 $63

Shack Stack

Shack Stack HKD $90

水牛城脆辣雞粒(10件)

水牛城脆辣雞粒(10件)$58

水牛城辣芝士薯條

水牛城辣芝士薯條$43
水牛城香辣芝士薯條啖啖都咁脆口惹味,勁多芝士醬,不得不提佢個充滿蒜香味既秘製牧場醬,我覺得好好食,用佢直接沾薯條都超正!加埋辣粉簡直惹味到一個點!

開心果奶昔

開心果奶昔$63
作為開心果控,點都要試下呢杯開心果奶昔🥤!佢係用自家製雲呢拿雪糕🍨再混入意大利開心果醬,再加鹽味蜜糖同薄脆片去shake,再係Top灑上開心果碎及薄脆片!飲落味道濃郁開心果味,口感綿滑,仲食到薄脆同開心果碎,層次好豐富!

芒果熱情果美式檸檬水
食咗咁多肥膩邪惡野,飲杯檸檬水,真係超清爽,即刻refresh 番,但做到6月24號架炸,千祈唔好錯過!

2023-06-11 243 瀏覽
老公最鍾意食漢堡,幾本都周圍試無論堂食定外賣,都保持到應有既水準最近新出左水牛城系列,好特別之餘有驚喜喔。平時食開Shake burger,有時候換下口味都唔錯配搭返可樂或者其他,下午茶就咁就好嘆
老公最鍾意食漢堡,幾本都周圍試
無論堂食定外賣,都保持到應有既水準
最近新出左水牛城系列,
好特別之餘有驚喜喔。
平時食開Shake burger,有時候換下口味都唔錯
配搭返可樂或者其他,下午茶就咁就好嘆
2023-06-04 273 瀏覽
下午茶時間想食少少野,黎到沙田Shake Shack見唔太多人就入去食個包飲杯野。近年多左外國快餐店進駐香港,Shake Shack就係其中之一。食品帶有少少歐美嘅隨性,漢堡黎講充滿美式風格。今次叫左Chicken Shack同ShackMeister Ale。 🍔麵包有烘過,雞胸外面香口裏面有肉汁。配料方面唔太複雜,簡簡單單有少少生菜青瓜,感覺幾清新。 🍺唔知點解每次見到餐廳同名啤酒就好想試下。叫得做ale,應該都係清爽帶有少少果香。睇真啲其實都係Brooklyn Brewery嘅出品,飲落無平時Brooklyn Brewery嘅啤酒咁厚身。

Chicken  Shack
下午茶