講起Shake Shack,大家一定諗到美式風情嘅漢堡包薯條同奶昔。冇錯!今日我第一次食Shake Shack,意外令我驚喜呀!今日同個朋友喺沙田新城市商場搵午餐食,適逢假期,好多食肆都加咗價。我同朋友喺附近一間西餐廳同日式餐廳見到好貴,於是就走咗。見到Shake Shack比一般快餐店貴,但係朋友非常鍾意,於是拉咗我入去。我本來以為只係貴價版麥當勞,點知見到食物質素實在令真心我大開眼界。第一次嘗試,我買咗脆炸黑肉雞堡、扭扭薯條同埋楊枝甘露奶昔。咬落去漢堡嗰下,感受到香脆雞排外皮溢出香味,細嫩幼滑嘅雞肉齒頰留香,同一般快餐店完全唔同。另外扭扭薯條有獨特嘅質感,而且因為表面面積相對大,所以吸收到調味料嘅香氣。至於芒果奶昔更加令人感覺煥然一新。楊枝甘露奶昔有厚芒果雪糕嘅感覺,加上經典楊枝甘露配料,例如柚子蓉西米等等,清香濃郁,醇甘芬芳。我下次返嚟都好想再飲多次!

• ShackBurger
2024-04-23 53 瀏覽
由美國來到香港的高質速食餐飲這裏有高質素的漢堡、熱狗、奶昔等經典美式食品我最愛點他們的100% 全天然雞肉,配上牛油果。而他們聲稱雞肉不含激素及抗生素,可要安心吃用!Flat-Top Dogs其實開始建立這個品牌時,主打是這一個hot dog cart啊! Flat-Top Dogs 使用100%全天然牛肉腸,放在Potato Roll熱狗包上,烤得香脆!另加配Crinkle-Cut Fries香脆的鹽味薯條,這個薯條間直是點晴了!香脆的薯條咬下去脆卜卜的,而且薯仔味很香,這個必點啊!#美食打卡# #快乐的吃货# #吃吃喝喝的日常# #好吃# #美味# #超级好吃# #美式汉堡# #牛肉汉堡#
由美國來到香港的高質速食餐飲
這裏有高質素的漢堡、熱狗、奶昔等經典美式食品
Flat-Top Dogs

另加配Crinkle-Cut Fries
#美食打卡[话题]# #快乐的吃货[话题]# #吃吃喝喝的日常[话题]# #好吃[话题]# #美味[话题]# #超级好吃[话题]# #美式汉堡[话题]# #牛肉汉堡[话题]#
開心果奶昔以其獨特的口味和順滑的口感脫穎而出。這款奶昔使用了高品質的開心果醬,與奶油和牛奶混合得恰到好處,創造出濃郁而香甜的風味。淡淡的開心果香氣,不僅令人回味無窮,還帶來一絲絲的奢華感。它的顏色自然,質地滑順,是愛好者不可錯過的選擇。Shake Shack的芝士薯條是其菜單上的一大亮點,絕對是忠實顧客和新客人們都會喜歡的美味選擇。這款芝士薯條由炸得金黃酥脆的薯條和新鮮的美式芝士醬組成。薯條本身在炸製時保持了外酥內軟的口感,每一口都充滿了薯味的濃郁香氣。而頂部滿滿的芝士醬則是這道菜的亮點之一,它濃郁奶香,口感絲滑,完美地覆蓋在每一根薯條上,讓人欲罷不能。Shake Shack的芝士薯條不僅在味道上出色,在視覺上也十分吸引人。薯條和芝士醬的濃郁色澤相互輝映,構成了一幅誘人的畫面,讓人垂涎三尺。

2023-06-17
2024-03-28 88 瀏覽
早排 App 推出大優惠,外賣自取滿 $100 可享半價,再加上有心的 Foodie 朋友贈送 $10 優惠碼,抵上加抵;於是就落單買 Shake Shack 漢堡同奶昔跟屋企人 share-招牌芝士牛肉漢堡 (雙層)拎到返屋企漢堡個樣就真係唔多靚仔😂,不過食落就好有驚喜漢堡包同平日食開嘅有分別,佢係微甜嘅餐包味道,口感鬆軟濕潤仲帶少少牛油香;餡料除咗芝士同牛肉漢堡之外,仲有生菜、番茄同秘製他他醬汁芝士鹹香豐富,番茄同生菜好新鮮,牛肉漢堡肉質緊實細緻又 Juicy,有豐富嘅牛香,絕非合成肉能媲美,加埋鹹甜平衡嘅他他醬汁,味道同口感層次都好豐富,係味蕾大滿足,推薦🥹美味指數:9.5/10-宇治抹茶忌廉曲奇奶昔容量夠多,飲落非常細滑,仲食到少量紅豆同忌廉曲奇,有淡淡抹茶香,不過個人口味就覺得甜度 Over,如果可以半糖就應該剛剛好美味指數:7.5/10
招牌芝士牛肉漢堡 (雙層)
拎到返屋企漢堡個樣就真係唔多靚仔😂,不過食落就好有驚喜
美味指數:9.5/10
宇治抹茶忌廉曲奇奶昔
美味指數:7.5/10
外賣自取
  • 招牌芝士牛肉漢堡 (雙層)
2024-03-17 175 瀏覽
Shake Shack的漢堡包和炸雞都很好吃。招牌漢堡包當然是Shake burger,漢堡包均勻的塗抹牛油,夾上煎香的漢堡肉,裏面的漢堡肉很有牛味,而且散發着脂香,再配搭上翠綠的生菜,再加上兩片蕃茄,非常之棒。 近月出了Hot Chicken Honey Burger,點單時可以選擇雞胸和雞腿,視乎你喜歡的雞肉質感,但即便是選雞胸,炸雞塊還是外皮香脆,肉質鬆軟可口。而且配上酸甜的沙律醬和青蘋果椰菜絲,甜辣但不會太辣,讓人不禁一口接一口。Hot Honey Chicken Bites方面,應該是雞胸肉炸的,小小一顆一口一個,配料甜辣蜜糖醬汁,非常可口。 吃漢堡包怎能不配薯條呢?我們點了Bacon Cheese Fries,波浪紋的粗薯條上,加上一些芝士醬,然後灑上脆脆的煙肉碎,增加口感和風味。 最後,吃漢堡包總會想配Milkshake。以前常常覺得吃漢堡包、薯條、炸雞再配Milkshake好像太邪惡了,但是現在可以選Small Size,一定要點了吧?

Hot Honey Chicken Bites
Hot Chicken Honey Burger
Bacon Cheese Fries
Small  Coffee  Milkshake
Caramel  Milkshake
今個新年「龍」重回歸🐲 已經登陸全港 Shake Shack 分店💕 100%全天然雞肉完美結合甜辣蜜糖醬汁 等大家可以甜甜蜜蜜過龍年🧧趁住新春佳節🧨仲唔快啲約埋親朋好友一齊享受呢份甜辣滋味😍🍔香脆雞堡100%全天然雞肉健康又新鮮😍 炸到金黃香脆 🤤 滿滿甜辣蜜糖醬汁 再配埋椰菜絲同青蘋果 口感好清新爽甜💕搭配埋Shake Shack既特製薯仔麵包 多重口感非常滋味🐥甜辣蜜糖脆雞粒 金黃香脆既雞胸肉配上甜辣蜜糖醬 食落好香口惹味 Noah同爸爸都爭住食 完全食唔停口😂🥤美式檸檬水呢款美式檸檬水夠晒清爽 仲超解渴 配埋脆雞系列簡直絕配

🍔香脆雞堡

🐥甜辣蜜糖脆雞粒

🥤美式檸檬水
呢款美式檸檬水夠晒清爽 仲超解渴 配埋脆雞系列簡直絕配
2024-02-13 158 瀏覽
因為外賣app🈶優惠,所以選擇了這間美式漢堡包🍔🍟shack shack 🍟🍔作為是日午餐。外賣平台沒有備註欄供客人remark所需醬料:番茄醬,於事直接致電📞餐廳,表示需要番茄醬🥫。餐點很快準備好,外賣很快上門,包裝完整,並且有6包番茄醬!店員很貼心仔細呢,吃完一盒波浪薯條確實需要這麼多包番茄醬。牛肉漢堡🐮🥩🍔:包有稍稍考過,像是有擦上黃油,小脆口。牛肉有厚度,口感緊實。醬不會太多,而導致包過濕。波浪紋薯條🍟

牛肉漢堡🐮🥩🍔:

包有稍稍考過,像是有擦上黃油,小脆口。
牛肉有厚度,口感緊實。
醬不會太多,而導致包過濕。

波浪紋薯條🍟
2024-02-09 107 瀏覽
上次試過Shake Shack嘅漢堡包🍔一試難忘❤️見到Shake Shack又出左新產品即刻同個女再去食🫵🏻Shake Shack推出甜辣蜜糖脆雞系列🤤🍔 甜辣蜜糖脆雞堡好鍾意入面嘅雞塊🍗炸得好酥脆中間舖滿左椰菜絲🥬同青蘋果🍏口感好清新淋上左甜辣蜜糖醬汁🍯🔥勁惹味食哂成個飽都唔會覺得漏🍗 甜辣蜜糖脆雞粒我女最中意食呢個雞粒🍗停唔到口甜甜地辣辣地🌶️好滋味🍓士多啤梨及柚子美式檸檬水淡淡嘅士多啤梨及柚子味❤️清新得黎又解渴💦黎緊要再去食多次😋
上次試過Shake Shack嘅漢堡包🍔一試難忘❤️

士多啤梨及柚子美式檸檬水
甜辣蜜糖脆雞堡
士多啤梨及柚子美式檸檬水
2024-02-05 94 瀏覽
漢堡包同薯條🍟係囡囡既最愛😻前幾日同囡囡玩完就去左Shake Shack醫肚啦🥰 今次食左新春限定甜辣蜜糖脆雞系列❣️媽咪大愛~ 香脆雞堡配上甜辣蜜糖醬汁, 椰菜絲& 青蘋果🍏 清新又爽甜, 搭配埋特製薯仔麵包🥯有多重既口感滋味😋 囡囡都忍唔著食左好多啖😆而且仲可以揀雞胸或雞腿肉😽即點即製, 絕對不含激素及抗生素,高質新鮮又好味🤞🏻 當然唔少得香脆可口甜辣蜜糖脆雞粒🤭 金黃香脆雞胸肉配甜辣蜜糖醬, 再叫左個脆口薯條🍟今餐真係大滿足啦~不得不提ShakeShack仲有自家製檸檬水🍹 Bella 飲到停唔到口呀😆酸酸甜甜甜, 清爽好味!! 呀囡留番d比媽咪飲呀唔該😂
漢堡包同薯條🍟係囡囡既最愛😻

今餐真係大滿足啦~

酸酸甜甜甜, 清爽好味!!
呀囡留番d比媽咪飲呀唔該😂

2023-12-30 353 瀏覽
Shake Shack行過想食漢堡包,試下網上落單發現原來網上落單有較抵套餐😍一人堡餐 (1漢堡+1薯條+1飲品+1雪糕 $109)💛ShackBurger (single)Burger唔係第一次食啦,入面有牛肉、芝士、蕃茄、生菜肉其實都好味,但連包就會覺得唔夠juicy,扣左少少分💛薯條薯條係粗身薯條😋 咬落有薯蓉💛士多啤梨奶昔+$23奶味好濃,不過有啲偏甜,都好味😋💛朱古力雪糕朱古力味濃😋 食完成餐有個飯後甜品真係唔錯🤭價錢:$132⭐️⭐️⭐️評分:8/10⭐️⭐️⭐️📍Shake Shack (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖
Shake Shack
行過想食漢堡包,試下網上落單
發現原來網上落單有較抵套餐😍

一人堡餐 (1漢堡+1薯條+1飲品+1雪糕 $109)
💛ShackBurger (single)
Burger唔係第一次食啦,入面有牛肉、芝士、蕃茄、生菜
肉其實都好味,但連包就會覺得唔夠juicy,扣左少少分

💛薯條
薯條係粗身薯條😋 咬落有薯蓉

💛士多啤梨奶昔+$23
奶味好濃,不過有啲偏甜,都好味😋

💛朱古力雪糕
朱古力味濃😋 食完成餐有個飯後甜品真係唔錯🤭

價錢:$132
⭐️⭐️⭐️評分:8/10⭐️⭐️⭐️

📍Shake Shack (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖
2023-12-14 287 瀏覽
呢間快餐店性價比不錯,會食完再食🤤,今次叫咗外賣。✨SmokeShack($69)佢既芝士漢堡本身都好食🍔,配上煙熏煙肉,櫻桃辣椒粒辣辣地更加正,及ShackSauce。✨White Meat Chicken Shack($56)佢既雞堡都不錯🐔,香脆雞胸肉炸得幾好,配生菜、醃青瓜和香草蛋黄醬幾開胃。✨Chicken Bites - 6 counts with BBQ Sauce($39)採用100% 全雞胸肉🐥,脆炸雞塊可選配BBQ醬,脆炸雞塊麵粉唔厚,炸得脆而唔會過火,幾好味。✨Bacon Cheese Fries($43)全天然蘋果木燻煙肉及芝士波浪薯條,食完發現喜歡就咁芝士波浪薯條多一點🍟。
呢間快餐店性價比不錯,會食完再食🤤,今次叫咗外賣。

✨SmokeShack($69)

✨Bacon Cheese Fries($43)
2023-04-10
40 分鐘 (外賣送餐)
  • SmokeShack
  • White Meat Chicken Shack
2023-12-13 96 瀏覽
呢間快餐店性價比不錯,會食完再食🤤,今次叫咗外賣。

✨SmokeShack($69)

✨Bacon Cheese Fries($43)
2023-03-20
40 分鐘 (外賣送餐)
  • SmokeShack
  • White Meat Chicken Shack
2023-12-09 203 瀏覽
Shake Shack burger is the best! 好食過佢又唔夠佢平,平過佢又唔夠佢好食,Shake Shack burger絕對係令人念念不忘,一想起burger腦海裡就只有佢🤣大推Shackburger Double,香軟麵包包著鮮嫩生菜加juicy 番茄,加上香味濃郁的蘑菇牛肉,絕對是完美配搭😍
2023-11-29 149 瀏覽
偶爾食下其他不同牌子的漢堡包轉下口味也不錯,依間我第一次吃可以推介給身邊既人去食,味道不錯,而且吃上去感覺清新,材料令口感豐富,另外配搭薯條,雖然薯條不脆,但勝在芝士汁令它昇華,大大一杯飲品,其實好飽肚,好滿足。
2023-11-23 159 瀏覽
SHAKE SHACK 新出嘅奶昔係《楊珠甘露》,由港式糖水變奏而成,傳統與創新融合🫶🏻雲呢拿雪糕 + 芒果果肉+ 椰漿+ 新鮮柚子果肉粒粒+ 芒果爆珠 + 百香果爆珠;黃黃白白都幾靚。酸甜又有奶香,滑溜溜又有果肉&爆珠嘅不同口感🤤面頭仲舖咗香滑忌廉 & 蛋捲脆脆~邪惡又好味🤤!嗌埋 burger 🍔 好香煙肉🥓味,脆粒粒好有口感。件漢堡肉又厚又 juicy ,搭埋蕃茄等等嘅配菜,好飽又有豐富口感食波浪薯條🍟,脆卜卜但裡面軟綿,粗薯條特別好食。鍾意 shake shack 可以自己任加茄汁同芥末🤪!!!開心又滿足嘅一餐。

面頭仲舖咗香滑忌廉 & 蛋捲脆脆~邪惡又好味🤤!

開心又滿足嘅一餐。