2022-01-25 281 瀏覽
生日就要吃得盡興所以當天我就利用半天的me time好好跟自己慶祝生日網上看到很多人都分享說這家店的熱朱古力超級值得一試我那麼喜歡朱古力當然要來喝一杯這杯cls朱古力真的非常痴線滿滿的一杯有幾種不同的朱古力碎舖在杯面滿瀉的狀態真的讓人又愛又恨這一杯簡直是卡路里爆燈喝光這一杯不知道要跑多久才夠🤣🤣🤣單喝一杯朱古力當然不夠我還點了雙份滑蛋配牛油果芥末醬牛角包日本雞蛋很有蛋香炒得很滑份量非常飽滿暖暖的牛角包很有麵包香配上牛油果芥末醬非常清新特別的早餐一頓安靜的早餐一邊吃一邊追看台劇非常relax的節目這邊的員工也非常有禮貌送餐很快速可能因為喝朱古力所以員工都不斷來幫我添水朱古力太甜吧…🤣🤣🤣不過其實我覺得朱古力的甜度都還ok又不是太過離譜的甜對於本身愛甜食的我來說覺得還能接受只是朱古力不夠熱喝到一半已經涼掉了有點失色如果大家也想試一下這杯cls朱古力就來試一下吧
生日就要吃得盡興

喝到一半已經涼掉了
有點失色

如果大家也想試一下這杯cls朱古力
就來試一下吧
$80 (早餐)
生日
  • Crazy  Chocolate
2022-01-23 205 瀏覽
Right in the heart of Tsim Sha Tsui, Sensory Zero is a hidden gem for shoppers looking for a place to recharge. Sip on the infamous crazy hot chocolate which boasts three types of chocolate and wait for it to delight your taste buds.• crazy chocolate $55• M5 wagyu flat iron rice with egg $158• triple-decker eel rice with scrambled egg $118

• crazy chocolate $55

2021-12-14
同朋友去harbour city行街shopping,買完一輪要搵地方坐低食啲野抖抖同傾下計,就揀左sensory ZERO啦,之前經過成日都見到排好長隊所以一直都無試過,當日我地大相3pm左右去到,竟然即刻有位lucky!(坐低落埋單之後就見到開始要等位)點左幾樣野食,個人推薦蕃薯條!香脆唔油,食唔停口另外all day breakfast入個佢跟左個earl grey 醬比我地搽多士,呢個醬都幾好食饅魚飯睇相都見到饅魚數量唔少~夠厚,唔錯唔錯總括黎講,如果唔想等位既話可以試下呀
lucky!(坐低落埋單之後就見到開始要等位

點左幾樣野食,個人推薦蕃薯條!香脆唔油,食唔停口

饅魚飯睇相都見到饅魚數量唔少~夠厚,唔錯唔錯

總括黎講,如果唔想等位既話可以試下呀
2021-12-23 212 瀏覽
高質coffee shop🥰🤤必須讚下個痴_線朱古力(Crazy Chocolate)🍫真係好好味🤤♥️飲落係苦苦地嘅 再撈埋面果啲朱古力脆脆同cream就中和番個感覺好奇妙🤣🤣飲到我唔識停滑蛋鰻魚飯都好好食🥰♥️但我嫌佢味道太濃 比較多汁 都幾甜咖啡我就唔識飲🙈朋友話用左植物奶 幾特別整體嚟講野飲令我比較滿意🤣幾難忘🥰
高質coffee shop🥰🤤
飲落係苦苦地嘅 再撈埋面果啲朱古力脆脆同cream就中和番
個感覺好奇妙🤣🤣飲到我唔識停
滑蛋鰻魚飯都好好食🥰♥️
但我嫌佢味道太濃 比較多汁 都幾甜
咖啡我就唔識飲🙈朋友話用左植物奶 幾特別
整體嚟講野飲令我比較滿意🤣幾難忘🥰
2021-12-19 376 瀏覽
在朋友極力推薦下今晚決定食呢一間Cafe😋😋 發現呢間餐廳 都很顧及素食嘅人士 推出咗好多新豬肉嘅菜式素食朋友有著落啦🤣🤣而我今晚就決定食啲輕食 balance 下朱古力既邪惡🙈🙈 🍫 痴_線朱古力 $55嚟到呢度不得不飲 呢度出名嘅crazy chocolate 🍫😋😋😋同時呢度都有 baby size 揀但咁鍾意朱古力既我 梗係叫 normal size 😋😋 濃郁嘅熱朱古力上面鋪滿黑白朱古力碎碎及朱古力片 可可粉 🤵🏻‍♂️侍應貼心地提醒我哋要趁熱 攪拌後先飲朱古力入口 甜度適中 唔會太膩 超香濃的可可味😋 飲到最後亦有一啲朱古力嘅碎碎可以食到 增加口感 😋😋 飲落都唔係太 crazy 啫😆😌😌-🥐 感味爆料牛角包 $78浦燒鰻魚|雙份滑蛋|牛油果芥末醬真係好爆料 🥳🥳 意想不到地 有兩塊厚切饅魚灑上紫菜🤩🤩 牛角包好鬆脆 加上爆多滑蛋 好豐富😋 配搭埋牛油果芥末醬 好清新 唔會太重油膩感😌 -🍽🍴總結 🍽🍴Crazy chocolate 真係值得推介去飲👍🏻👍🏻 餐廳嘅侍應好友善亦會好有心地提醒你點樣先係最抵 同埋介紹好飲嘅方法去飲呢個朱古力 🤩 餐廳環境舒服 寬敞 以黑白為主調

在朋友極力推薦下今晚決定食呢一間Cafe😋😋

不過餐廳食物款式唔算好多元化主要輕食為主
同埋出名特色咖啡 同手工啤酒
不過今次我係夜晚黎無飲到咖啡
下次再同朋友黎 chill 下😋😋
呢度好適合約埋三五知己同朋友一齊hightea或敘舊吹水 🥳🥳🥳

2021-12-09
痴_線朱古力
蒲燒鰻魚雙份滑蛋牛角包
行開尖沙咀想食甜品,記起呢間餐廳有杯Crazy Chocolate勁吸引,諗都唔諗就入咗去食啦🤤-🍫Crazy Chocolate $55(熱)🍫Crazy Mocha $60(熱)//Crazy系列都有滿滿朱古力碎喺面,本身以為好似平時啲朱古力奶咁偏甜,但原來入口較苦,接近朱古力本身嘅味道。份量啱啱好,再多的話相信就會覺得膩了。\\-🍰夠薑咖啡貓$45(濃縮咖啡慕斯、薑慕斯、無麵粉可可海綿蛋糕)//🐱貓樣蛋糕,賣相夠吸引,上面嘅朱古力唔係假朱古力,食得落肚。唔講唔知蛋糕中間夾有入薑慕斯,食落唔突兀,仲帶點清新。餅底係無麵粉蛋糕,感覺同普通海綿蛋糕無咩大分別,想試無麩質嘅人都可以揀嚟食。\\🍋檸檬蛋白撻$45(檸檬蛋白、義式蛋白霜)//飲咗杯朱古力咁膩,當然要有清新口味嘅檸檬撻。餅皮鬆脆,所以要拮得靚仔都有難度,除非用刀切啦!味道酸酸甜甜,清新解膩,配朱古力啱晒。\\

🍫Crazy Chocolate $55(熱)
Crazy  Chocolate

🍫Crazy Mocha $60(熱)

Crazy  Mocha

份量啱啱好,再多的話相信就會覺得膩了。\\

夠薑咖啡貓

唔講唔知蛋糕中間夾有入薑慕斯,食落唔突兀,仲帶點清新。

🍋檸檬蛋白撻$45(檸檬蛋白、義式蛋白霜)

檸檬蛋白撻
Crazy  Chocolate
Crazy  Mocha
夠薑咖啡貓
檸檬蛋白撻
2021-11-26 428 瀏覽
☆ 𝙨𝙚𝙣𝙨𝙤𝙧𝙮 𝙕𝙀𝙍𝙊尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛✦ 痴_線朱古力見到實物其實未算好震撼,但真係好濃郁嘅朱古力味,而且飲落無話覺得好甜,純粹朱古力味濃,幾好飲。✦ 巨•午餐肉|芝士 |雙份日本滑蛋 |牛油果芥末醬午餐肉脆,蛋好滑,牛角包都外脆內軟,配埋個牛油果芥茉醬中和油膩感幾好食! 特別想講佢隻碟都幾靚。PS:我覺得呢個地方好岩平日係尖沙咀做完野去吞pop( ̀⌄ ́)
☆ 𝙨𝙚𝙣𝙨𝙤𝙧𝙮 𝙕𝙀𝙍𝙊
尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛

✦ 痴_線朱古力

✦ 巨•午餐肉|芝士 |雙份日本滑蛋 |牛油果芥末醬

2021-11-22 458 瀏覽
晚餐套餐好豐富呀😋👍🏻套餐有沙律、湯、主菜、飲品同雪糕之前黎過記得CLS朱古力好濃郁🍫有哂黑、白同牛奶朱古力片仲有朱古力粉係面但為左減少一下邪惡度今次就決定試下BB版CLS朱古力😈細杯少少感覺邪惡度可以減返一半😝BB版一樣有濃郁既朱古力味👍🏻而主菜叫左日式豬軟骨溫泉蛋飯都好好味👍🏻前菜既沙律同湯都唔錯呀沙律好清新🍃 仲有藜麥感覺好健康呀👍🏻成餐飯整體都唔錯同埋食到好滿足😋
晚餐套餐好豐富呀😋👍🏻
套餐有沙律、湯、主菜、飲品同雪糕
之前黎過記得CLS朱古力好濃郁🍫
有哂黑、白同牛奶朱古力片仲有朱古力粉係面
但為左減少一下邪惡度

沙律及湯
日式豬軟骨溫泉蛋飯
雪糕
2021-11-13 547 瀏覽
-星期日放假,梗係訓到晏一晏先,再食返個下午茶✌🏻😊 咁啱見到哩間人氣cafe唔使等位,就一於去試吓先👻-Crazy chocolate絕對係佢哋嘅招牌飲品,中文叫痴_線朱古力😂,上菜嘅時候真係都好吸睛,上面有唔同嘅朱古力碎,本來仲驚會唔會好死甜,但飲落意外地好舒服💕 甜度適中,好濃郁嘅可可味,不過味道冇賣相咁痴線喎🙊-張生叫咗橙香美式有汽咖啡,佢話咖啡唔錯,配搭橙味梳打感覺好fresh,好醒神😎☕️口感好清爽👻-另外我哋仲share咗牛角包🥐🧀,烘到微暖嘅包上面仲有勁多肉鬆同芝士,係幾好味💕🧀🐷去海港城行到攰攰哋嘅話,不妨可以去哩間cafe坐坐👍🏻❤️

去海港城行到攰攰哋嘅話,不妨可以去哩間cafe坐坐👍🏻❤️

2021-11-06
見到杯痴_線朱古力就一直想去試🍫Menu 🧸 : 對自己好d大滿足早餐配自家製果醬 $243(喵喵多士 | 澳洲M5+和牛 | 薯角 | 沙律 | 雙份日本炒蛋 | 茄汁焗豆)巨。午餐肉 | 🧀 | 雙份日本滑🥚 | 🥑芥末醬 牛角包 $73痴_線朱古力🍫 $55_________________________食物🧸 : 大滿足早餐嗰個和牛係薄左小小,但係有油花既牛,牛味都不少。沙律竟然有秋葵👍🏻。但不得不提一下個自家製果醬,我叫左無花果伯爵茶果醬,好多無花果肉,微微的帶果甜同香氣,加埋伯爵茶味都好出,兩隻味完來好夾,清甜同茶令我回味。🤤牛角包也不錯,午餐肉好厚,牛角包好鬆脆,加埋勁多滑蛋,配埋🥑芥末醬,令到成件無咁油膩既感覺。痴_線朱古力俾我想像中無咁濃,再濃d更開心,不過唔太甜👍🏻。(不過匙羹同杯碟都好特別)*我嗰日10點去到做第一枱客人🤭Address🧸 : (海港城)尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛
見到杯痴_線朱古力就一直想去試🍫

Menu 🧸 :
對自己好d大滿足早餐配自家製果醬 $243
痴_線朱古力🍫 $55
_________________________

食物🧸 :
大滿足早餐嗰個和牛係薄左小小,但係有油花既牛,牛味都不少。
沙律竟然有秋葵👍🏻。

*我嗰日10點去到做第一枱客人🤭

• 大滿足早餐
2021-11-11 328 瀏覽
🍴蒲燒饅魚 雙份日本滑蛋 牛油果芥末醬 牛角包 HKD78大大份😍本身以為饅魚唔係咁多 點知兩件都又厚又大件 味道仲好濃郁添😋滑蛋又係好多 食到牛油奶香味同埋名副其實咁滑🙈個醬唔係好食得出 反而食到有檸檬汁味 但係唔會唔夾🤣牛角包亦外脆內軟 連埋啲餡食好滿足🥐推薦❗️🍴大滿足早餐配自家製果醬 HKD128普通all day breakfast嘅配菜都有🥰滑蛋同樣都係咁好食😚要提嘅係佢個爆芝腸 一食入口係爆汁咁超juicy仲好有芝士香 大驚喜😳另外仲有個QQ貓造型嘅多士 烘得岩岩好 脆得黎唔乾 玫瑰士多啤梨醬打開蓋已經好香 甜味較重 會有清清嘅玫瑰味 入面仲有果肉 絕不馬虎👍🏻🍴痴_線朱古力(Hot)HKD55超人氣野飲點會唔試🙈上枱真係超多朱古力 就咁試一啖小朋友口味嘅🧜🏻‍♀️會覺得有啲苦😛建議攪勻先飲 就會覺得真係超級濃郁好似同平時食朱古力咁只係變左飲 但唔會覺得好甜😹一路飲仲會有朱古力碎起入面增加口感🍫🍴法國朱古力牛奶(Hot) HKD45呢杯就應該純粹係無左面果啲朱古力碎 然後奶嘅比例佔多少少嘅感覺☺️味道差別不大 入口會再滑啲同埋甜返少少🙆🏻‍♀️-✾味道覺醒指數: 4.2/5 抵食

🍴蒲燒饅魚 雙份日本滑蛋 牛油果芥末醬 牛角包 HKD78

🍴大滿足早餐配自家製果醬 HKD128

🍴痴_線朱古力(Hot)HKD55

🍴法國朱古力牛奶(Hot) HKD45

味道覺醒指數: 4.2/5
抵食指數: 3.7/5
服務指數: 3.8/5.
  • 痴_線朱古力
2021-11-03 327 瀏覽
咖啡店最出名最多人打卡的飲品一定係「痴_線朱古力」,鐘意飲朱古力的你,一定要試試咖啡店環境簡約舒適,座位寬敞,光線充足,非常適合輕鬆用餐打卡拍照食品方面:澳洲M5和牛溫泉蛋飯 : 香濃嫩滑有牛肉味,溫泉蛋汁配上日本米,回味無窮,好想加多碗飯蒲燒鰻魚牛角包 : 鬆脆牛角包夾住厚厚的日本滑蛋,再加上厚身蒲燒鰻魚,非常惹味癡_線朱古力 : 澎湃到滿瀉的朱古力再加白朱古力奶同黑朱古力碎,真係多重享受

食品方面:

2021-10-29 262 瀏覽
平時係涼涼地嘅冬天你會最想做咩?我嘅話就係飲番杯暖笠笠嘅熱朱古力❤️今次就同朋友去左位於尖沙咀嘅Sensory ZERO, 專門試佢地嘅痴_線朱古力😍餐廳平日嘅晚上人流並唔多,基本上只有我地同另一枱客人,但據說weekend係好多人排隊😂✨澳洲M5和牛肩肉飯($158)餐廳以日系西餐為主,除左All day breakfast 、意粉外,仲有唔少丼飯可以揀,今次我就揀左呢款和牛肩肉飯,牛肉口感都算嫩滑,上面澆上左甜甜嘅燒汁,味道都唔錯。✨痴_線朱古力($55)然後就係我最期待嘅朱古力🥰望上去比想像中細杯,但上面加滿左3款唔同嘅朱古力碎🍫夠晒邪惡。將朱古力碎漫漫地攪勻溶化在熱朱古力當中,朱古力嘅味道格外濃郁,不枉我專門黎飲佢🤤

✨澳洲M5和牛肩肉飯($158)

✨痴_線朱古力($55)
2021-10-27 312 瀏覽
星期日喺海港城都係超級多人,走咗一個圈,周圍餐廳都好多人排隊見到呢間餐廳唔算好多人排隊,所以決定喺呢度食少少野、飲杯咖啡☕️、傾吓計,平時經過連卡佛,都唔覺呢度有間Cafe,今次因為朋友發掘到呢度有間Cafe,我先知道原來呢度可以食嘢,唔知以為連卡佛一直都係買嘢、shopping嘅地方,但裝修都唔錯, Menu更加痴線!有呢個黐X線朱古力🍫😂見到真係好想試吓,忍唔住叫咗一杯!真係好棉、好濃厚!真係好痴線😂😂😂!我哋叫咗:Crazy Chocolate 痴_線朱古力Orange sparking Americano 橙香美式有汽咖啡s0 all day green breakfast 無肉大滿足早餐配自家製果醬
星期日喺海港城都係超級多人,
走咗一個圈,周圍餐廳都好多人排隊
見到呢間餐廳唔算好多人排隊,
所以決定喺呢度食少少野、飲杯咖啡☕️、傾吓計,
平時經過連卡佛,都唔覺呢度有間Cafe,
今次因為朋友發掘到呢度有間Cafe,
我先知道原來呢度可以食嘢,
唔知以為連卡佛一直都係買嘢、shopping嘅地方,
但裝修都唔錯, Menu更加痴線!
有呢個黐X線朱古力🍫😂
見到真係好想試吓,
忍唔住叫咗一杯!
真係好棉、好濃厚!
真係好痴線😂😂😂!

我哋叫咗:
Crazy Chocolate 痴_線朱古力
2021-10-24 297 瀏覽
Sensory ZERO 由一個細小的角落咖啡店由『零』 開始到而家有7間分店,標榜創新獨特的風味為你帶來與別不同的『感官』體驗。很久沒有去食,今日剛好朋友約我行海港城,行到累朋友提議飲杯咖啡食個蛋糕,剛好在扶手電梯見到Sensory ZERO。他位於尖沙咀的海港城旁邊的馬可波羅酒店裡面。位置較為隱蔽,門外擺滿了自家創作產品,裝潢上好簡單簡樸,櫃檯右側有個透明玻璃的蛋糕櫃,可以看見可愛的蛋糕,令人覺得好開心好療傷。下午時間滿座要排隊等候10分鐘入內,座位與座位之間隔得夠開,唔算好擁擠,朋友叫了超級邪惡痴線朱古力HKD55 香濃濃郁啲朱古力好好渴,口感順滑又香甜。至於我叫了黑牛HKD55懷緬一下童年回憶,可樂加上朱古力雪糕完美邪惡增肥配搭。在蛋糕櫃揀選了一個造型可愛姜味柴犬蛋糕,真的夠難食。

痴線朱古力
黑牛