2024-03-24 1161 瀏覽
SABROSA 是一個西班牙料理的名字,它代表了美味和滋味豐富的食物。這個詞可以用來描述各種令人垂涎的西班牙菜餚,其中包括傳統的西班牙蛋餅配風乾火腿、西班牙烤乳豬、朱古力心太軟、西班牙炸油條、fruit punch 和 pussyfoot。傳統的西班牙蛋餅配風乾火腿是一道經典的西班牙早餐或小吃。它由鬆軟的蛋餅與風乾火腿結合而成,口感豐富,味道獨特。這道菜餚通常以新鮮的蛋和鹹香的火腿製作,讓人一口咬下就能感受到豐富的口感和美味。西班牙烤乳豬是西班牙傳統的節慶菜餚,尤其在聖誕節和特殊場合中非常受歡迎。它是用整隻乳豬,經過特殊的調味處理後,放在燒烤爐中慢慢烤製而成。這道菜餚的特點是外皮酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,味道濃郁。朱古力心太軟是一種西班牙的甜點,以其柔軟的質地和濃郁的朱古力味道而聞名。這個心型的甜點由巧克力、奶油和糖混合而成,入口即化,讓人回味無窮。西班牙炸油條是一種類似於甜甜圈的甜點,常見於西班牙的早餐時間。它由面粉、酵母和糖混合製成,然後在熱油中炸至金黃色。這道菜餚通常灑上糖粉,並搭配一杯熱巧克力或咖啡享用。Fruit punch 是一種清涼的飲品,由各種水果汁混合而成。它常見於西班

Fruit punch 是一種清涼的飲品,由各種水果汁混合而成。它常見於西班牙的夏天,是一種解暑的好選擇。這個飲品可以根據個人口味添加不同的水果,如橙子、蘋果、草莓等,讓人享受到水果的甜美和清新。

最後,pussyfoot 是一種無酒精的調酒,常見於西班牙的酒吧和餐廳。它由果汁、汽水和其他飲料混合而成,味道清新宜人,適合那些不飲酒的人或者想要享受輕鬆氛圍的人。

總而言之,SABROSA 提供了多種令人垂涎欲滴的西班牙美食,從傳統的蛋餅和火腿組合,到烤乳豬和甜點,西班牙的炸油條和非酒精調酒等。這些美食展示了西班牙豐富的飲食文化和獨特的口味,絕對值得品嚐和探索。不論是早餐、節日還是休閒時光,SABROSA 的美食選擇都能帶給人們美味和滿足。
2024-03-24
2024-02-09 1901 瀏覽
去行維園花市前都總係要醫肚先嘅,上次同朋友去左一間好味又夠Chill嘅西班牙餐廳,所以就再食個豐富午餐先啦!餐廳內嘅燈光柔和得嚟又帶啲昏暗,有格調又有氣氛。先嚟兩杯好啱打卡嘅Fruit Punch同Pussyfoot,入口好清新,味道仲唔錯添。小食叫左個 傳統西班牙蛋餅配風乾火腿,依個西班牙蛋餅真係好好食,有洋葱、馬鈴薯做內餡再配以厚厚嘅蛋餅,食落口感鬆軟又豐富。我個人覺得連帶鹹香味嘅風乾火腿一齊食,個味道仲更加出色添。主菜就嚟一個 傳統西班牙烤乳豬, 慢煮蘋果蓉、些利油烤豬汁,乳豬皮薄又香脆,而肉質非常嫩滑又腍身,當中帶有少少油脂,所以食落口感層次豐富。當中配有兩款醬汁,但我覺得醃得好入味,所以唔洗蘸醬汁都已經好好食,當然蘸上酸甜嘅蘋果蓉一齊食就可以中和點點嘅油膩感,兩種食汰都一樣好。之後就嚟一個 香辣蟹肉墨汁意粉,意粉帶有少少辣味,但又唔會蓋過墨魚嘅香味,意粉口感好彈牙,而且蟹肉份量算多,所以食到最後都可以每次食意粉時都有蟹肉伴住,感覺唔錯。最後就嚟一個甜品 傳統西班牙焦糖布丁 , 濃濃蛋香嘅布丁再加上一層厚實嘅焦糖,味道甜甜得嚟口感細膩而且非常柔滑,教人如何不喜歡呢。

餐廳內嘅燈光柔和得嚟又帶啲昏暗,有格調又有氣氛。

2024-02-04
  • 傳統西班牙烤乳豬
哩間餐廳系主打西班牙菜噶,環境好高檔,十分適合朋友、情侶去打卡。我地叫左個西班牙蛋餅+風乾火腿,蛋餅裏邊有洋蔥、馬鈴薯等等,所以好香口,滿滿噶餡料,薯仔口感很鬆軟,同埋個蛋餅搭配起身真系好夾,然後風乾火腿噶鹹香味,真系好難不愛,令到哩個蛋餅噶味道更加出彩。仲有個個香辣蟹肉墨汁意粉,一樣好吃,有小小辣味,非常開胃,份量就比較細了,畢竟精緻。
2024-05-02 130 瀏覽
銅鑼灣橫街窄巷中有間樓上西班牙餐廳裝修精緻又有情調☺️有種遠離繁囂 令人可以喺鬧市中放鬆一下既感覺😊佢既lunch set cp價都幾高😎我就total叫左兩set餐湯首先上左個餡料超豐富嘅羅宋湯🫕香濃得黎又足料 為今餐開胃第一個主食為香煎三文魚柳配香滑薯蓉🐟三文魚扒新鮮而厚肉 鹽香入味 煎得又香脆有驚喜👍🏻而第二個主食為澳洲西冷牛扒🥩牛扒肉質鮮嫩 一啲都唔靭 配上特製醬汁成功帶出牛肉嘅香味係高質既肉食🤤另外仲要配上份量十足嘅香脆薯條 令到成個餐更加圓滿🍟😋餐飲方面嗌咗兩杯熱既Cappuccino☕️咖啡香滑 覺得仲有浸特別嘅肉桂味~套餐最後包埋甜品🍫送上精緻嘅濃郁brownie 作結好滿足🤪一般黎講套餐已經醫飽肚🤰🏻但係我都俾佢嘅慢煮雞胸凱撒沙律吸引咗🥗佢份量超足 好大塊嫩滑嘅雞胸配上新鮮嘅沙律菜 仲有隻流心蛋 好新鮮亦都好開胃 非常建議叫呢個菜清新一下🥬另外仲叫咗個新甜品apple empanadas🍎係高質嘅蘋果批 鬆脆批皮加上豐富嘅肉桂餡料好香濃 重有雲呢拿雪糕🍦😝大滿足~SABROSA (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街22號3樓
銅鑼灣橫街窄巷中有間樓上西班牙餐廳

牛扒肉質鮮嫩 一啲都唔靭 配上特製醬汁成功帶出牛肉嘅香味
係高質既肉食🤤
另外仲要配上份量十足嘅香脆薯條 令到成個餐更加圓滿🍟😋

餐飲方面嗌咗兩杯熱既Cappuccino☕️
咖啡香滑 覺得仲有浸特別嘅肉桂味~

套餐最後包埋甜品🍫
送上精緻嘅濃郁brownie 作結
好滿足🤪

一般黎講套餐已經醫飽肚🤰🏻
但係我都俾佢嘅慢煮雞胸凱撒沙律吸引咗🥗

另外仲叫咗個新甜品apple empanadas🍎

SABROSA (銅鑼灣)
2024-04-28 31 瀏覽
Tapas其實全部正路🫡 :⭐️ 炸西班牙青椒仔 $98調味偏鹹,啱送酒🤣⭐️傳統西班牙蛋餅配風乾火腿 $98⭐️炸黑松露芝士薯球 $98黑松露味唔算好出,但炸得個皮幾脆⭐️薯仔半流心鴨蛋配黑毛豬火腿 $118✨其實唔係好食得出鴨蛋同雞蛋有咩分別😂 不過流心蛋配下面啲薯仔都幾好食嗌左2個主食;⭐️傳統西班牙烤乳豬(S)$278呢個西班牙乳豬嘅皮好黏,食落會好黐牙🫣有蘋果蓉同埋酒兩款醬汁可以點~⭐️西班牙海鮮飯 $298朋友稱為令人失望嘅西班牙海鮮飯🥲份量比得好足,但係味道就一般。有一隻蝦同埋有魷魚青口等嘅海鮮,但係整體個飯嘅調味同埋濕潤度都可以更好。建議可以試其他主食🫣#fookdie西班牙 #fookdie銅鑼灣 #香港美食 #西班牙菜 #西班牙海鮮飯
Tapas其實全部正路🫡 :
⭐️ 炸西班牙青椒仔 $98
調味偏鹹,啱送酒🤣

⭐️傳統西班牙蛋餅配風乾火腿 $98

⭐️炸黑松露芝士薯球 $98
黑松露味唔算好出,但炸得個皮幾脆

⭐️薯仔半流心鴨蛋配黑毛豬火腿 $118✨
其實唔係好食得出鴨蛋同雞蛋有咩分別😂
不過流心蛋配下面啲薯仔都幾好食

嗌左2個主食;
⭐️傳統西班牙烤乳豬(S)$278
呢個西班牙乳豬嘅皮好黏,食落會好黐牙🫣
有蘋果蓉同埋酒兩款醬汁可以點~

⭐️西班牙海鮮飯 $298
朋友稱為令人失望嘅西班牙海鮮飯🥲
份量比得好足,但係味道就一般。

2024-04-28 93 瀏覽
今日帶媽咪嚟食個午餐嚟之前已經知道西班牙豬手係招牌菜,試完果然係冇令我失望!西班牙豬手嘅皮好脆,豬手的肉質肥瘦適中,整體油脂感比較豐富,而且份量好大!媽咪鍾意飲紅酒,我哋就揀咗個TAPAS LUNCH SET,可以揀四個小食同一杯酒(紅白酒/汽酒)我哋請服務員根據我哋揀嘅四個小食,去配一杯酒。服務員態度好好,又細心,見我哋比較多肉,所以推薦咗一杯紅酒俾我哋。小酌怡情,氣氛好好~小食方面,服務員推薦左四個西班牙特色小食俾我哋,好驚喜!不過四個小食唔係好夠飽,後尾我哋額外追加左一個小食(每個加$30),就啱啱好~必食推薦:西班牙油條炸得好脆,肉桂粉灑面,配搭雲呢拿雪糕,冰火兩重天嘅滋味,真係好有異國風情!我哋嗌一份西班牙油條,已經夠兩個人食!
今日帶媽咪嚟食個午餐

嚟之前已經知道西班牙豬手係招牌菜,試完果然係冇令我失望!

我哋請服務員根據我哋揀嘅四個小食,去配一杯酒。

小酌怡情,氣氛好好~

小食方面,服務員推薦左四個西班牙特色小食俾我哋,好驚喜!

必食推薦:西班牙油條

我哋嗌一份西班牙油條,已經夠兩個人食!
  • 自家製西班牙油條
  • 炸西班牙青椒仔
  • 傳統西班牙烤乳豬(細)
  • 辣味香蒜虎蝦
  • 蒜味虎蝦
  • 西班牙油條
2024-04-23 68 瀏覽
📍SABROSA銅鑼灣怡和街22號3樓之前已經嚟食過,覺得幾唔錯,所以再二訪,今次見仲更加多人食,證明係幾咁好食,燈光比較偏暗,同另一半嚟食會覺得更加有情調❤️❤️👉慢煮雞胸凱撒沙律 💰$128😋😋😋😋.8/5好小見雞胸慢煮,亦都好小食到雞胸又嫩又入味,呢個真係要試,仲有啲沙律菜又清甜又爽脆,好食到停唔到口,無乜胃口嘅我都當堂清新開胃👉燒原條爐魚 💰$336😋😋😋😋.8/5自從前兩日食完條燒馬友之後,就令我對燒魚大感興趣,呢條燒爐魚亦都不負我望,燒到魚皮金黃色,魚肉仲好嫩滑多汁,啖啖肉,唧埋個燒過嘅檸檬,仲大大提升鮮味,每一條骨都啜過,少少都唔放過,伴碟嘅甘筍仲好有蕃薯味,幾特別,成個餸都好吸引,值得一試😋😋😋👉蟹膏西班牙炒飯 💰$248😋😋😋😋.8/5將兩個蟹蓋打爆,每粒飯都吸盡蟹膏,粒粒分明爽口,每啖食落都好重蟹膏嘅鮮甜味,惹味又開胃,份量仲一啲都唔小,一個人食哂的話,真係會覺得膩,最好兩人或以上享用回頭: yesYesyes!!! 環境chill,食物大份有質素好啱同朋友嚟share,或者嚟拍拖情調都唔錯,唔怪之得禮拜一嚟都爆曬場✨✨
📍SABROSA

👉慢煮雞胸凱撒沙律
💰$128

👉燒原條爐魚
💰$336

👉蟹膏西班牙炒飯
💰$248

2024-04-18 107 瀏覽
📍 SABROSA (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街22號3樓SABROSA是一家備受推崇的西班牙菜餐廳。這家餐廳以其精湛的廚藝和正宗的西班牙美食而聞名。在這裡,您可以品嚐到地道的西班牙料理🇪🇸👉 Today special - Clams 💰$228😋😋😋😋.7/5西班牙辣醬焗蜆絕對是一道令人食指大動的美味佳餚。首先,蜆貝的鮮美與口感令人驚艷。蜆貝經過烘烤後,外層略帶脆口,內部則保持了鮮嫩的質感。而辣醬的加入為整道菜增添了一抹獨特的風味,辛辣中帶有微妙的酸甜。辣醬的香辣與蜆貝的鮮甜形成了完美的平衡,讓人吃得津津有味👉 傳統西班牙烤乳豬(另配慢煮蘋果蓉、些利酒烤豬汁)💰$278😋😋😋😋.8/5傳統西班牙烤乳豬一直以來都是西班牙料理的經典代表之一,這道菜絕對不會讓您失望。首先,烤乳豬的外皮烤至金黃酥脆,咬下去時發出脆脆的聲音,令人愉悅。而乳豬肉質鮮嫩多汁,肉香四溢,入口即化。搭配慢煮蘋果蓉,為整道菜增添了一絲清新的甜味,與豬肉的鮮美形成了美味的對比。些利酒烤豬汁則提供了豐富的味道層次,讓整道菜更加豐富多樣👉 香辣蟹肉墨汁意粉💰$238😋😋😋😋.9/5這道香辣蟹肉墨汁意粉結合了多種美味的成分,絕對是
📍 SABROSA (銅鑼灣)

👉 Today special - Clams
💰$228
😋😋😋😋.7/5

👉 傳統西班牙烤乳豬(另配慢煮蘋果蓉、些利酒烤豬汁)
💰$278

👉 香辣蟹肉墨汁意粉
💰$238
😋😋😋😋.9/5
這道香辣蟹肉墨汁意粉結合了多種美味的成分,絕對是意粉愛好者的一大享受。首先,新鮮的蟹肉為整道菜帶來豐富的海鮮風味,肉質鮮嫩多汁。墨汁意粉的顏色深邃迷人,增添了視覺的吸引力。辣椒的加入帶來了一抹舌尖的刺激,讓整道菜更加引人入勝。番茄粒的出現為菜餚增添了一絲酸甜的風味,與蟹肉的鮮美相得益彰

回頭: yesyes,每道菜品都精心準備,使用新鮮的食材和傳統的烹調方法,以保證最佳的味道和質量。此外,SABROSA的用餐環境舒適雅致,充滿了西班牙風情,讓您能夠享受一個愉快且難忘的用餐體驗。無論是與家人、朋友或是商業伙伴一同光臨,SABROSA都是您品味正宗西班牙美食的理想之地😋🤓🥰🇪🇸
2024-04-15 97 瀏覽
這個在CWB的西班牙餐廳”SABROSA”,300多元的platter大得誇張!蛋餅都非常大份,Paella就好合理。兩個人叫三樣嘢,係一定食唔晒😅而且開瓶費只是HKD 150,相當合理。帶枝靚嘅Rioja或Bordeaux,一餐Spanish可以變得更有品味。

生日
這間西班牙餐廳好好味呀‼️這次只吃了3道菜,但每道菜都好好味‼️出乎意料之外🌟尤其是乳豬🐷份量很小,但是吃完就超飽🤪🍺8點前有 happh hour🍺冇記錯是買一送一😝🍷Sangria好飲🤩💕餐廳裝修很不錯,門口還放了一束玫瑰花🌹好浪漫💖氣氛有點像酒吧,下班來放鬆一下,正很適合情侶朋友來哦店內去環境不大,建議去之前先訂位這次胃太小了,下次再來再試其他菜式🌟推薦推薦‼️💰人均$350+
‼️出乎意料之外

🌟尤其是乳豬🐷份量很小,但是吃完就超飽🤪
🍺8點前有 happh hour🍺冇記錯是買一送一😝
🍷Sangria好飲🤩
💕餐廳裝修很不錯,門口還放了一束玫瑰花🌹好浪漫💖
氣氛有點像酒吧,下班來放鬆一下,正

很適合情侶朋友來哦

店內去環境不大,建議去之前先訂位

這次胃太小了,下次再來再試其他菜式

🌟推薦推薦‼️
💰人均$350+
燒乳豬
sangaria
燒乳豬
  • Sangria
2024-04-12 78 瀏覽
餐廳位於銅鑼灣旺區摟上商廈,一進入餐廳,昏暗的環境配上中間擺放的玫瑰大花束,彷彿沉浸於浪漫空氣之中。餐廳主打正宗的西班牙菜,每道美食都有著高水準的製作,價格也相當合理。餐前麵包都幾鬆軟。炸西班牙青椒仔 $98青椒口感軟中帶脆,沒有青澀和辣味,灑了海鹽和孜然粉,小食惹味開胃的前菜。傳統西班牙烤乳豬(細) $278烤乳豬外皮薄而脆口,沒有多餘的油脂,肉質軟嫩。搭配酸甜的慢煮蘋果蓉和脆炸的羽衣甘藍,令人滿足。西班牙海鮮飯 $298熱辣辣上枱香噴噴,海鮮飯上滿滿的海鮮,包括海蜆、青口、魷魚和大蝦,每一口都充滿了鮮美的味道。米飯粒粒分明,調味恰到好處,值得一試。自家製西班牙油條 $98此甜品作結最好不過,油條酥脆,表面潵了糖霜,再沾上朱古力醬,加點雲尼拿雪糕,完美至極。
餐廳位於銅鑼灣旺區摟上商廈,

西班牙海鮮飯

餐前麵包都幾鬆軟。
餐前麵包

炸西班牙青椒仔 $98
炸西班牙青椒仔

傳統西班牙烤乳豬(細) $278
傳統西班牙烤乳豬(細)

西班牙海鮮飯 $298

自家製西班牙油條 $98
自家製西班牙油條
2024-04-09
餐前麵包
炸西班牙青椒仔
傳統西班牙烤乳豬(細)
自家製西班牙油條
2024-04-07 98 瀏覽
見sabrosa 係銅鑼灣都好多好評,今日lunch就過黎試下。餐廳柔和嘅燈光,配合紅玫瑰鮮花同抒情嘅西方音樂,感覺浪漫。我哋兩個人叫咗以下菜式。蟹膏釀西班牙飯($248):西班牙飯釀係蟹蓋入邊再加上蟹膏拎去焗。熱辣辣兼充滿香濃蟹膏味嘅西班牙飯就出爐喇。兩個蟹蓋放喺粗鹽上面作簡單嘅裝飾已經好靚。再配埋魚子喺最上面,咬落去嘅時候魚子汁爆出嚟,鮮味得來仲有咬口左添。香辣汁煮蜆($228):份量多,蜆大隻同新鮮。蜆肉冇Overcook, 肉質Juicy。加上蒜蓉同辣汁一齊煮,好惹味. 烤原條新鮮鱸魚($278):冇花冇假大大嘅一條。魚肉生熟度控制得好好,保留到肉汁。鱸魚冇用到太花巧嘅調味,廚師用咗香草檸檬同鹽簡單咁去調味已經好夠。伴菜仲有炸薯角同炸甘筍仔,令菜式更加豐富。

我哋兩個人叫咗以下菜式。

2024-04-07 45 瀏覽
今晚跟同事去試吓一間係銅鑼灣區嘅西班牙菜好在去之前book位 估唔到都幾full下可能個環境都唔係好大 但都算幾高級 食物方面都幾高質素前菜分別點咗自家製煙燻生牛肉片配黑松露檸檬油醋講真,真係surprise 到我哋差啲想叫多盤香烤原條章魚觸鬚配黑橄欖莎莎和紅椒醬果然炸嘢趁熱食都係好味d63度溫泉蛋凱撒沙律可能我實在太鍾意沙律 有佢解咗好多油膩西班牙青椒仔粉腸嗰度啊,唔係真係好辣,可以當小食西班牙海鮮燴飯呢個真係簡直一流,個個爭住食西班牙豬手呢個係最出色嘅菜,我諗個個都係為咗呢個而黎所以建議如果去嘅話都要提早book位
今晚跟同事去試吓一間係銅鑼灣區嘅西班牙菜
好在去之前book位 估唔到都幾full下
可能個環境都唔係好大 但都算幾高級 食物方面都幾高質素

前菜分別點咗
自家製煙燻生牛肉片配黑松露檸檬油醋
講真,真係surprise 到我哋
差啲想叫多盤

香烤原條章魚觸鬚配黑橄欖莎莎和紅椒醬
果然炸嘢趁熱食都係好味d

63度溫泉蛋凱撒沙律
可能我實在太鍾意沙律 有佢解咗好多油膩

西班牙青椒仔
粉腸嗰度啊,唔係真係好辣,可以當小食

西班牙海鮮燴飯
呢個真係簡直一流,個個爭住食

西班牙豬手
呢個係最出色嘅菜,我諗個個都係為咗呢個而黎

所以建議如果去嘅話都要提早book位
2023-08-07
  • 西班牙海鮮飯
2024-03-29 102 瀏覽
今日諗住去維園睇花展🌺人山人海🤪都係食咗飯先🤤朋友介紹咗一間超浪漫環境好有氣氛西班牙餐廳🍽️焗西班牙走地黃油春雞~走地雞,雞肉零舍滑、多汁🤤,焗烤後金黃外皮,特別惹味🤭脆脆地、甜甜地甘筍🥕,再配上三種醬汁~芥辣、千島醬、另外一種醬汁帶有少少鹹鹹地🤪迷你墨西哥夾餅🌮配和牛牛舌~呢個小食好特別😍 兩種食材混合、味道同口感完全係一絕配👍👍黑毛豬肉西班牙飯~熱辣辣😁份量都好多👍大大粒黑毛豬肉、米飯都大大粒好有咬感,帶有檸檬🍋汁、口感非常之好味🤤記住一定要均勻一齊食,大約少少飯焦香味👍再叫多杯latte~我好少飲😁雖然朵花冇咁靚🤭🤭🤭但係好香好滑好好飲💕當然梗係要食個甜品啦🤭西班牙炸油條😍脆卜卜、甜甜地、沾滿玉桂粉、燕麥、加上朱古力醬、雪糕😍非常滿足🤭🤭🤭
2024-03-28 63 瀏覽
今日做野做到2點半先放飯…餓到可以呑左隻牛!同埋做得咁辛苦,要對自己好啲~即刻就諗到要再幫襯呢到~🔹澳洲西冷牛扒Lunch Set🔹 蕃茄濃湯超開胃~入口杰得黎好滑~酸甜得黎有奶油香味~西冷牛扒要左7成熟~肉質粉嫩的肉質~咬落去好juicy~配埋佢上面啲粗鹽更加突出個牛香,但又唔會死鹹~🔹 Roasted Pork Belly🔹豬腩肉烤完煎香好鬼靚~皮好脆好香口~肉質有咬口得黎又好嫩~下面啲薯蓉同炸羽衣金蘭(我估~)好好食~又攞盤得好靚~🔹香烤原條章魚觸鬍🔹去西班牙必叫嘅菜式~因為香港好多餐廳都整得唔好食~呢到係少數有質素嘅~條八爪魚鬚質地彈牙得黎係軟淋嘅~配埋個莎莎沙律~好有西班牙文風味~🔹小食、甜品🔹辣味薯條 - 好脆唔油膩,香辣粉野味~是日甜品 - 一小口brownie~ 好朱古力又會太甜~為成餐添上完美句號~
[銅鑼灣 - 力推西班牙菜]

今日做野做到2點半先放飯…
餓到可以呑左隻牛!
同埋做得咁辛苦,
要對自己好啲~
即刻就諗到要再幫襯呢到~

🔹澳洲西冷牛扒Lunch Set🔹
蕃茄濃湯超開胃~
入口杰得黎好滑~
酸甜得黎有奶油香味~

西冷牛扒要左7成熟~
肉質粉嫩的肉質~
咬落去好juicy~
配埋佢上面啲粗鹽更加突出個牛香,
但又唔會死鹹~

🔹 Roasted Pork Belly🔹
豬腩肉烤完煎香好鬼靚~
皮好脆好香口~
肉質有咬口得黎又好嫩~
下面啲薯蓉同炸羽衣金蘭(我估~)好好食~
又攞盤得好靚~

🔹香烤原條章魚觸鬍🔹
去西班牙必叫嘅菜式~
因為香港好多餐廳都整得唔好食~
呢到係少數有質素嘅~
條八爪魚鬚質地彈牙得黎係軟淋嘅~
配埋個莎莎沙律~
好有西班牙文風味~

🔹小食、甜品🔹
辣味薯條 - 好脆唔油膩,香辣粉野味~
是日甜品 - 一小口brownie~
好朱古力又會太甜~
為成餐添上完美句號~