2020-03-27 168 瀏覽
朋友搬入將軍澳經常約我食飯,因為佢係«無飯煮婦»所以成日會搵唔同嘅餐廳嘗試,今日就試下Rise Kitchen😎RISE豪華全日早餐:真係好足料,有黑松露炒蛋、煙三文魚、煎帶子、牛油果醬同沙律,仲可以選配法包或者牛角包!我地選左牛角包😎帶子大大粒很鮮甜,煎至兩面金黃,中間保持鮮嫩👍🏻👍🏻👍🏻牛油果醬味道酸甜很開胃😊牛角包外層鬆脆不油膩,內層軟滑酥香❤❤風乾啡菇片牛肝菌汁意大利粉:意粉略為軟身,但每一啖都感受到牛肝菌的香味菇片份量亦多👌🏻繽紛雜莓沙冰:雜莓果肉攪拌機打得好細緻,酸酸甜甜果香味十足✌🏻法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡:焦糖香氣濃厚,口感順滑,甜度溫和不會太過甜😋本身想試埋甜品可惜已經賣曬😂

RISE豪華全日早餐:
帶子大大粒很鮮甜,煎至兩面金黃,中間保持鮮嫩👍🏻👍🏻👍🏻
牛油果醬味道酸甜很開胃😊
牛角包外層鬆脆不油膩,內層軟滑酥香❤❤

風乾啡菇片牛肝菌汁意大利粉:
意粉略為軟身,但每一啖都感受到牛肝菌的香味菇片份量亦多👌🏻

繽紛雜莓沙冰:
雜莓果肉攪拌機打得好細緻,酸酸甜甜果香味十足✌🏻

本身想試埋甜品可惜已經賣曬😂
  • RISE豪華全日早餐
2020-03-24 177 瀏覽
呢間餐廳比較特別,入面係餐廳另一邊係烘焙工房。去呢間餐廳就可以一次過滿足晒兩個願望,就可以整蛋糕又可以食下野!餐廳都有唔少細緻位例如用餐廳名做燈飾。日式沙律醬厚切餐肉白菌牛角包賣相: 4/5味道: 4/5性價比: 3.5/5整體評分: 4/5牛角包又香又酥,好有牛油香。午餐肉名副其實,十分之厚。蘑菇加上沙律醬同午餐肉都幾夾。 配菜有厚切薯條同埋沙律菜,薯條外脆內軟,沙律菜汁配上黑醋汁同橄欖油,好清爽,開胃!安格斯牛肉漢堡賣相: 5/5味道: 4.5/5性價比: 4/5整體評分: 4/5以為淨係午餐肉先係厚切,原來牛肉漢堡份量都係同樣咁多!牛肉漢堡厚度有成差唔多2cm! 啲芝士係半溶嘅狀態,食落仲有小小墨西哥辣椒嘅味道,刺激味蕾!配菜同樣有薯條同沙律菜。法式焦糖燉蛋泡沫咖啡賣相: 5/5味道: 4/5性價比: 4/5整體評分: 4/5其他餐廳好少見會有法式焦糖燉蛋嘅咖啡,今次就決定一試。咖啡上面嘅泡沫就係有焦糖燉蛋味,好特別,真係好似食緊焦糖燉蛋咁。棉花糖朱古力賣相: 5/5味道: 3.5/5性價比: 3.5/5整體評分: 3.5/5朱古力賣相就好靚啦,但稍嫌味道唔夠濃同埋唔夠熱。R

日式沙律醬厚切餐肉白菌牛角包

棉花糖朱古力

味道: 3.5/5
性價比: 3.5/5
整體評分: 3.5/5

朱古力賣相就好靚啦,但稍嫌味道唔夠濃同埋唔夠熱。

Raspberry chocolate tart

味道: 5/5
性價比: 4.5/5
整體評分: 5/5

呢個撻作為飯後甜品簡直一流,朱古力味濃郁,唔會太甜,面頭有d dried raspberry ,酸酸甜甜,超好味!
2020-03-23 4321 瀏覽
是晚同朋友去到哩間RISE Kitchen 入到去,優雅的環境,加上有少許粉紅的裝修,真的少女心出曬來同朋友點左~黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉,另外也點左All Day Breakfast~另外飲品,我點左 Hot creme brulee cappuccino,朋友點左羽衣甘藍石榴汁黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉,黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉,黑松露忌廉汁真凡好夠多,意粉掛汁,另外煙鴨胸真的好好食,整體味道唔錯,All Day Breakfast~All Day Breakfast有太陽蛋、雞肉腸、芝士腸、煙肉、炒野菌、粟米、沙律等等,另外分開跟上麵包,真的好多野食,同埋雞肉腸、芝士腸真的好好食,真的好滿足 Hot creme brulee cappuccino Hot creme brulee cappuccino真的好特別, Hot creme brulee LATTE香味系真系有Hot creme,另外飲落唔會太甜,真的一杯正的LATTE~~可惜麵包同埋甜品買曬,下次再來嘗試下佢地D 甜品先~
是晚同朋友去到哩間RISE Kitchen
入到去,優雅的環境,加上有少許粉紅的裝修,

真的少女心出曬來
同朋友點左~

黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉,

All Day Breakfast~

同埋雞肉腸、芝士腸真的好好食,真的好滿足

Hot creme brulee cappuccino

可惜麵包同埋甜品買曬,下次再來嘗試下佢地D 甜品先~
2020-03-20
將軍澳人對RISE應該唔陌生位置近海濱 適合散散步嘆個咖啡放下空成日經過都唔覺原來店內樓底咁高 咁有空間感坐落都幾舒服 幾寫意.《法國鵝肝拼澳洲雞扒配十穀飯》鵝肝要趁熱食 肥美之餘仲煎得岩岩好😋仲有成兩塊雞扒 難得保持到鮮嫩 加上脆脆雞皮配菜方面有雜菇同露荀🎍食埋十穀飯剛剛好飽.《意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁》龍脷柳份量都唔細用上單層粉漿薄煎 食落脆口內裏嫩滑同樣冇雜菇同露荀做配菜.呢間由黃婉曼悉心打造的新餐廳最出名當然係佢自己拿手的pastry🥯🥖🥨🥐🥞🍰🧁可惜今晚7半黎到已經售罄唯有留返下次試啦 仲要早啲黎先得

將軍澳人對RISE應該唔陌生

最出名當然係佢自己拿手的pastry🥯🥖🥨🥐🥞🍰🧁
可惜今晚7半黎到已經售罄
唯有留返下次試啦 仲要早啲黎先得
2020-03-20 118 瀏覽
今日又去將軍澳接人放工食飯,咁有誠意,梗要食好D~我哋揀咗一間位於路口位置,好開揚的餐廳,內𥚃感覺高雅,光感柔和,仲有個烘焙嘅corner位,抬頭看見用燈泡砌成RISE字樣的吊燈,這就是餐廳的名字。Menu過目後,勁想食All day breakfast,所以我就揀咗 RISE全日早餐,配返個法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡~而朋友就食龍蝦汁龍蝦蟹肉意粉,飲佢最鍾意嘅薄荷檸檬梳打。在等待期間,老闆娘仲好貼心咁俾密實袋我哋放口罩,說是遲那時快,飲品先上場,我嘅咖啡好靚架,分三層,仲有咖啡豆係面點綴,面層係法式焦糖燉蛋,中間係咖啡,最底層係鮮奶,又香又甜又甘醇。而朋友杯梳打也不錯,賣相漂亮,梳打水像晶瑩剔透的水晶,檸檬同埋薄荷葉鋪面,以青檸和薄荷葉混合而成的梳打,味道酸甜醒胃,拿捏到位。期待已久嘅全日早餐上桌,好豐富,有太陽蛋丶芝士腸丶雞肉腸丶煙肉丶粟米丶沙律同埋炒野菌。野菌帶牛油香,芝士腸同雞肉腸好juicy,沙律夠新鮮,以醋攪拌好醒胃,太陽蛋就同濃味的一齊食,味道啱啱好。龍蝦汁龍蝦蟹肉意粉登場時好 驚喜,拆肉龍蝦份量好多,既鮮甜又爽口,而意粉好爽滑,索滿濃郁嘅龍蝦汁同 蟹肉,好味非常必食呀~今日呢
必食呀~
今日呢餐好滿意,由環境到食物和飲品也好高質,服務也好周到,唯一美中不足係太夜先去,麵包售罄,佢地D麵包都係推介之一
提下大家,呢間餐廳係黃婉曼開嫁~
2020-03-19 123 瀏覽
今日天氣唔好,晏左起身出面個天黑過我塊面,好想食D好嘢,令到自己心情好啲,一於食個好味嘅brunch,一起身飲過芒果smoothes 感覺特別清新,另外呢杯碟豆花乳酪飲品,碟豆花對身體有益加埋乳酪味酸酸甜甜又幾好味喎。All day breakfast 之前已經食過,今日食過豪華版,除咗我好欣賞餐廳嘅法式麵包,因為佢呢度嘅麵包冇添加劑,每日新鮮製造,特別鬆軟同埋感覺食得特別健康,今次我食呢個麵包係栗子蓉麵包,食完覺得好好味,我即刻買咗一條返屋企食。豪華版最主要係多咗帶子同三文魚,帶子好厚身好大粒,味道鮮甜,點埋牛油果醬一齊食,非常好食,另外三文魚配埋黑松露炒蛋,非常夾,食完一大個早餐成日都非常滿足。朋友點左碟意粉當lunch 咁食,蕃茄大蝦意粉,估唔到大蝦有四大隻,我偷食左一隻好彈牙好好味,蕃茄汁亦都好濃郁,嚟過呢間餐廳幾次,每次都冇令到我失望,作為街坊都會繼續支持。

2020-03-19 96 瀏覽
今日終於到星期五啦,辛苦咗成個星期,梗係要嚟個happy friday啦,男朋友話佢屋企附近開咗間西餐,仲要個外圍全部都係落地玻璃,好似一間玻璃屋咁呀,入面既design都好靚,比人一個舒服既感覺。我見到all day breakfast就即刻比佢吸引住,雖然all day breakfast 嚟嚟去去都係個幾樣材料整岀嚟,但要整得好味都吾易架。依個all day breakfast 就吾係最full個隻,佢有雞蛋、腸仔、煙肉、mushroom 同埋少少沙律菜。我幾欣賞個蛋,煎得岩岩好,吾會過熟,而且蛋白外圍都少少lone邊,而蛋黃就係流心既,我勁鐘意食流心蛋黃,所以通常都會食完啲蛋白,成舊蛋黃放入口。佢有2款腸仔,一款係外國啲既,因為佢入面啲肉係會切完之後見到切口吾齊,依款幾好食。而另一款就係平時食開既雞肉腸咁。除咗all day breakfast,我地仲叫咗個意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁。一嚟到既時候覺得依個飯好健康,因為佢有好多菜做伴碟。加上佢個飯係十穀飯,想健康少少,又鐘意食飯既人就岩晒。

2020-03-16 159 瀏覽
集西餐、甜品、麵包及烘焙工作室於一身的概念店,客人既可來購買麵包,也可坐下品嘗西餐輕食和咖啡,甚至來上堂學做麵包甜點!紫蘇葉蕃茄醬蝦肉意粉 ($89)蝦肉大隻爽彈;蕃茄味香濃,味道甜甜的,很開胃。RISE豪華全日早餐 ($149)材料豐富,黑松露炒蛋,煙三文魚,煎帶子,牛油果醬和沙律。帶子相當厚身,兩邊煎得金黃香脆同時又保持到水份,不會很乾身,鮮味彈牙。黑松露炒蛋黑松露味道香濃牛油果醬帶辣勁,惹味開胃。
2020-03-16 2814 瀏覽
將軍澳海濱一帶有不少特色餐廳🍴,其中一間餐廳RISE Kitchen是前天氣主播黃婉曼開設的,主打麵包🥯及精緻蛋糕🍰。.📍龍蝦汁蟹肉龍蝦意粉 ($219)Lobster Meat and Crab Meat Spaghetti with Lobster Sauce龍蝦意粉味道好濃郁,意粉唔會煮得過腍,仲保持咬口🍝。蟹拎咗去拆肉加埋入意粉汁內🦀,有誠意又堅好味😋。配料嘅龍蝦都唔算少,鮮味而且彈牙🦞。雖然麵份量唔算多,價錢都幾貴,不過真係堅好食👍🏻。.📍安格斯牛肉漢堡 ($169)American Angus Beef Burger🍔漢堡可以算係當晚唯一失望嘅菜式。麵包應該係自家製,感覺比一般嘅包軟綿,配料夾上芝士、漢堡扒、蕃茄🍅同生菜🥬。可能漢堡扒用嘅肉太瘦,食落偏硬唔夠juicy。另外調味亦不足,有好大改善空間😞。醬汁方面只係落咗芥末醬,整體上味道單調。旁邊配上薯條同沙律,🍟薯條唔油膩但同樣唔夠調味,淋上沙律醋嘅沙律應該係成碟調味最適當嘅一環🥗,整體上令人失望。.📍芒果之夢沙冰($49)Mango Dream Smoothie 芒果smoothie 飲落卻以菠蘿味為主🍍,唔算太甜,味道
龍蝦汁蟹肉龍蝦意粉
📍龍蝦汁蟹肉龍蝦意粉 ($219)
安格斯牛肉漢堡
📍安格斯牛肉漢堡 ($169)
American Angus Beef Burger
芒果之夢沙冰, 繽紛雜莓沙冰
芒果之夢沙冰, 繽紛雜莓沙冰
繽紛雜莓沙冰
📍芒果之夢沙冰($49)
Mango Dream Smoothie
芒果smoothie 飲落卻以菠蘿味為主🍍,唔算太甜,味道清新。
📍繽紛雜莓沙冰($49)
Berry Burst Smoothie
以黑莓、紅桑子、藍莓打成沙冰🍓🧊,健康又有營養價值,酸酸甜甜,老少咸宜。
Menu

繽紛雜莓沙冰
2020-03-15 2010 瀏覽
最好友今個月尾生日,話明最好友,當然一早準備,而一早的意思就是由3月中安排不同的節目和禮物直至她生日當天,厲害嗎?第一擊就是外出生日飯。她跟我一樣,除了喜歡吃麵包,亦很喜歡睇包。無錯!是睇包,即是走入麵包店看看有什麼麵包都會滿足,哈! 所以今日我帶她到一間主打麵包的餐廳吃生日飯。全間餐廳以大型落地玻璃建成,坐在內裏能看到外面空曠的環境,感覺得舒服寫意。仔細觀察四周,除了門口以燈泡鑲了店名和Logo外,內裏頂部也用燈泡砌了店名,真有心思。另外還為食客着想,近門口擺放了消毒手液啫喱、消毒紙和放口罩的密實袋,真貼心!內裏地方寬敞,樓底又高,設有闊落的椅子,真的很舒服。用膳區分兩區,一邊是以三人圓枱為主,而另一邊是兩排的二至四人枱,中間是開放式的水吧區,而後方是自製麵包重地。先看看menu,選擇不算多,晚上只有All Day Breakfast、A la Crate Menu、Rise Signature Bread和Drink,而飲品就有Coffee、Hot Tea、Cold Tea、Soda、Healthy Boost、Smoothies、Chocolate 和Alcoholic。****
*************************
黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉
其實我和壽星女的口味很不同,不過今晚是跟她慶祝,當然由她發辦。愛吃肉的她選了一客黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉和一份豐富的全日早餐,結果無肉不歡,哈!
黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉
黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉 Smoked Duck Breast With Truffle Cream Spaghetti ($89)煮得合時,意粉煙煙韌韌,挺有嚼勁,緊緊掛上黑松露忌廉汁,啖啖松露香,味道香濃得多,吃落又唔會好漏滯。煙鴨胸切件,份量不少,鹹香腍嫩,不錯!
*****************************
RISE 全日早餐
全日早餐有兩款選擇,其實我看有海鮮的豪華全日早餐,但友人喜歡肉類,故點了一份RISE 全日早餐 RISE All Day Breakfast ($109),成品有太陽蛋、雞肉腸、芝士腸、煙肉、炒野菌、粟米、沙律配法包,食材豐富,放得滿滿的,大滿足!
RISE 全日早餐
法包口感煙韌,塗些牛油,簡單而美味,但我就喜歡配上靚仔的太陽蛋同吃,鮮香的蛋黃汁滲入麵包中,正!肉類有三款,租身的芝士腸外皮脆,內有些半溶的芝士,味道鹹香;幼身的雞肉腸則淡口一點;而兩大片煙肉只夾雜少許肥膏,唔會太肥,肉嫩油潤,味道鹹香。
RISE 全日早餐
蔬菜類有清爽的雜沙律菜、多汁的車厘茄和甜美的粟米粒,淋上醋汁,開胃清新;還有爽口兼充滿菇香的炒野菌,這些就最岩我口味。
*****************************
飲品各有所愛
熱蜜糖薑汁鮮奶咖啡
飲品方面,我選了一杯熱蜜糖薑汁鮮奶咖啡 Honey Ginger Latte ($42),雖用脫脂奶沖調,但清楚睇到心形花圖案,咖啡面亦無粗泡,入口豐厚綿滑,溫度適中。香濃的咖啡中滲出少少薑的辛辣,又帶點蜜糖的甜美,味道平均。
蔓越莓紅石榴梳打
友人就一向唔飲咖啡(都話我倆口味很不同),她要了杯蔓越莓紅石榴梳打 Cranberry & Pomegranate Soda ($42),話冰涼透心,爽呀!蔓越莓紅和石榴味兼備,酸酸甜甜,甜度合宜,消滯解膩。

咦咦咦,又話慶祝生日,點解沒有生日蛋糕? .....
今晚不得不說「天氣不似預期」....其實我一早已有好好的打算,諗住餐廳四周空曠,本想跟她看看暸闊的天空和吸新鮮空氣,可惜天氣不似預期,又濕又烏空密佈。又一心想,這裏必有不少麵包和蛋糕讓我選擇給壽星女,故沒有預先打去餐廳預留。但.....吓吓吓,今晚只餘下兩款磅包,而甜品櫃就一掃而空,比想像中更太受歡迎,讓我失了預算,看來慶生晨第二擊要計劃得周詳一點,免得有錯失。
2020-03-13
生日
熱蜜糖薑汁鮮奶咖啡
2020-03-11 363 瀏覽
今晚同男朋友黎將軍澳食西餐。厚切鵝肝多士性價比超高,鵝肝大塊肥美,夾住菠蘿,雖然唔係多士而係鬆軟既麵包,但整體都好夾,好食。龍蝦汁蟹肉龍蝦肉意粉蟹肉份量足,啖啖肉,龍蝦汁同意粉撈匀食好夾,好味。意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁龍脷柳上碟熱辣辣,配十殼飯夠晒健康,又有唔少野菌同蘆筍伴碟,好健康。法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡咖啡香濃幼滑,同焦糖好夾,唔錯。蜜糖薑汁鮮奶咖啡真係好夠薑架,意外地同咖啡都幾夾,有驚喜。男朋友另外叫左杯白酒飲,佢話好飲。
今晚同男朋友黎將軍澳食西餐。
厚切鵝肝多士
厚切鵝肝多士
龍蝦汁蟹肉龍蝦肉意粉
蟹肉份量足,啖啖肉,龍蝦汁同意粉撈匀食好夾,好味。
龍蝦汁蟹肉龍蝦肉意粉
意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁
意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁
法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡
咖啡香濃幼滑,同焦糖好夾,唔錯。
法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡
蜜糖薑汁鮮奶咖啡
真係好夠薑架,意外地同咖啡都幾夾,有驚喜。
蜜糖薑汁鮮奶咖啡
男朋友另外叫左杯白酒飲,佢話好飲。
白酒
2020-03-11
2020-03-11 147 瀏覽
今晚黎到將軍澳食晚餐,因為唔太肚餓,所以剩係叫左黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉同All Day Breakfast。另外再叫左兩杯野飲。一杯係法式焦糖燉蛋泡沫咖啡,另一杯係百利甜酒朱古力。黑松露忌廉汁煙鴨胸意粉唔錯,有濃濃既黑松露味,忌廉汁同意粉同撈得幾均勻,煙鴨胸又唔會整到好鹹。All Day Breakfast有太陽蛋、雞肉腸、芝士腸、煙肉、炒野菌、粟米、沙律,好豐富,而且擺盤又靚,賞心悅目。法式焦糖燉蛋泡沫咖啡好好飲,咖啡香滑又有甜味,表面有層脆脆既焦糖,口感好夾。百利甜酒朱古力第一次飲有酒味既朱古力,好彩係甜酒,所以唔會好衝突,幾特別。
All Day Breakfast
百利甜酒朱古力
2020-03-11
法式焦糖燉蛋泡沫咖啡
上次嚟食過一次,感覺都幾唔錯,隔左幾個月又去再食。今次嚟到晚市已經冇咗套餐,要散叫。最可惜係蛋糕🍰同撻等甜品已經賣晒😭好可惜呀⋯⋯.📍Rise豪華全日早餐 ($149)Rise Deluxe All Day Breakfast (Scrambled Egg with Truffle, Smoked Salmon, Scallop, Avocado Paste and Salad, Choice of Baguette or Croissant)呢間嘅All day breakfast用上帶子、黑松露炒蛋、煙三文魚、沙律菜🥗,最後再加上牛油果醬🥑。份量一定唔算多,不過用料就矜貴d😌。用上刺身級帶子,表面煎到微焦,中間仲保持透明,火侯岩岩好👍🏻。炒蛋嫰滑而且有黑松露味,做得唔錯,其餘都係現成野,不過配搭起嚟幾好味。另外個ADB仲配有一個自家製嘅牛角包🥐,食過就會明白點解麵包但係呢一間嘅王牌主打,食落有牛油香🧈,而且真係做到夠酥脆,中間見到有唔少氣孔,有質素❤。.📍 意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁($139)Sole Fillet and Ten Grain Rice with Creamy
📍Rise豪華全日早餐 ($149)

📍 意式龍脷柳配十穀飯伴蘑菇忌廉汁($139)
Sole Fillet and Ten Grain Rice with Creamy Mushroom Sauce
龍利柳煎到表面金黃,兩片魚肉份量都唔少🐟,食落軟嫰,而且調味適當,不過如果做到表面可以脆身啲會更好。以新鮮蘆筍及忌廉雜菌飯🍄🍚做配菜,味道唔錯,不過飯嘅口感好腍。份量點到即止,男士應該會唔夠飽🙊。

📍 百利甜酒鮮奶咖啡($45)
Bailey’s Latte(Alcohol Included)
咖啡有微微嘅Bailey 甜酒味☕,飲落順滑,唔錯。

📍蔓越莓紅石榴梳打($42)
Cranberry & Pomegranate Soda
2020-03-09 88 瀏覽
如果每一日都可以喺到歎個早餐,咁就為之good morning。高級餐廳既格局,尚算親民的價錢,茶餐廳光速既上菜時間,見到杯咖啡拉花,真係忍唔住喺個心度笑出嚟;店舖人手充足,廚師閒時都會走出廚房,觀察客人用餐情況,我邊食邊忍唔住點頭,特意俾廚師看到我食得很滿足既樣子。第一次試左龍蝦飽、麵包、鬆餅同smoothie;第二次就當brunch,所以試左番茄鮮蝦意粉,蝦肉十分新鮮彈牙,Deluxe All Day Breakfast既帶子煎得剛好,仲有我至愛既牛油果醬、沙律菜同雞扒,仲可以選擇法飽或者牛角飽;thick cut薯條真係好好好好食。
Cappuccino
Deluxe  All  Day  Breakfast
黑松露芝士薯條
2020-01-28
$180 (早餐)
Cappuccino
Deluxe  All  Day  Breakfast
黑松露芝士薯條
2020-03-07 103 瀏覽
將軍澳海旁一帶最近開始熱鬧起來,除了平日運動散步的街坊,多了遊人到訪新開幕的好幾間餐廳。這間RISE KITCHEN 也是其中之一,夜晚來到感覺份外有情調呢餐廳內裝修高雅,座位舒適,特別喜歡餐具的選用!金色的刀叉,雲石系列的咖啡熱飲杯,顯得很有格調日間這裡有新鮮手工麵包出售!好像很不錯!有機會來試試巴馬火腿火箭菜薄餅 Parma Ham & Rocket Pizza薄餅烤得香脆,配料充滿,巴馬火腿不會過咸,好好吃!蕃茄醬蝦肉意粉 Shrimp Spaghetti with Tomato & Perilla Leaf大粒蝦肉新鮮爽口,蕃茄醬味道調較得酸甜適中繽紛雜莓沙冰 Berries Smoothies 真材實料打出來的沙冰,莓果味好濃碟豆花乳酸梳打 Butterfly Pea Yogurt Soda顏色很夢幻少女呢,飲落都相當唔錯,推介!

日間這裡有新鮮手工麵包出售!好像很不錯!有機會來試試

薄餅烤得香脆,配料充滿,巴馬火腿不會過咸,好好吃!

大粒蝦肉新鮮爽口,蕃茄醬味道調較得酸甜適中

繽紛雜莓沙冰 Berries Smoothies
真材實料打出來的沙冰,莓果味好濃

顏色很夢幻少女呢,飲落都相當唔錯,推介!
2020-03-04