REFLECT Restaurant & Bar

2024-03-03 36 瀏覽
人數安排位置不當已訂座 但當日去到都係安排細枱七個人嘅枱面 只可以放到一碟main course服務員安排混亂桌面不能上齊所有食物通知服務員分開上菜 但他不感覺到是自己安排不當或有問題 仍一次過上菜 最後放係小凳 食完一碟我地再拎另一碟上枱 食物正常 不算太差失望 不會再光顧
人數安排位置不當

桌面不能上齊所有食物
食物正常 不算太差
失望 不會再光顧
  • 芝士餡餅
旺角都有好Feel天台Bar & Restaurant 😳 鬧市中嘅手工墨西哥料理 🇲🇽餐廳有indoor 有outdoor ,幫朋友慶生,佢想坐出面,都好好Feel❤️有幅大壁畫。都唔止得墨西哥菜,有Pizza, Pasta。串燒拼盤 $78串燒拼盤共有6串,分別3雞3豬,好抵食,本身都調好味,肉質唔老,做頭盤啱哂。秘製燒墨魚 $108必點秘製燒墨魚🦑超大一串,件件都大大粒,較重孜然粉調味,口感彈牙帶肉汁,仲有少少煙燻焦香。Taco $208(Beef)🌮 可選蘑菇/雞肉/牛肉,3款不同價錢,我哋揀咗牛肉,面頭舖滿牛油果醬、莎莎醬及酸忌廉,牛肉藏係裏面,一咬炸粟米餅超脆身,配酸酸甜甜嘅莎莎醬及酸忌廉好惹味,加上牛肉質感,足料嘅Taco,不過$208一份都略有少少貴。燒烤雞肉手工Pizza $128燒烤雞肉手工Pizza配料芫荽、洋蔥、橄欖,加上黑椒及燒烤汁,手工Pizza係薄脆身,雞肉粒均勻地舖滿每一小塊,芝士份量恰當唔會搶風頭,唔錯。Maracuyá Fizz $78 & Fresco kiss $78兩杯Mocktails,Maracuyá Fizz係Passion Fruit,

都唔止得墨西哥菜,有Pizza, Pasta。

串燒拼盤 $78
串燒拼盤

秘製燒墨魚 $108
秘製燒墨魚

Taco $208(Beef)
Tacos  (Beef)

燒烤雞肉手工Pizza $128

Maracuyá Fizz & Fresco kiss

兩杯Mocktails,Maracuyá Fizz係Passion Fruit, Pineapple, Yuzu, Lemon & Soda,Fresco kiss Cucumber; Apple, Lime & Homemade Thyme Syrup,鍾意佢嘅Mocktails都唔太甜,味道清新,適合配較重口味嘅菜式。
串燒拼盤
秘製燒墨魚
Tacos  (Beef)
Maracuyá Fizz & Fresco kiss
平日夜晚去左食呢間墨西fusion🇲🇽座位多之餘仲有室外天台座位 好多人係一班friend黎食飯 好有氣氛😆Menu有多款墨x西Fusion菜 有墨西哥餡餅 莎莎 tacos nachos等~✨墨西哥夾餅 $188有3大份tacos🌮有得揀(蘑菇/雞肉/牛肉)價錢相差$20左右 我哋揀左雞肉😋配埋大量牛油果醬 莎莎醬 酸忌廉 Tacos又夠脆口 微辣 冇得輸😝✨牛肉他他 $148本身係蟹肉他他不過職員話黎緊會轉新menu 改為炸蟹餅 所以我地就嗌左牛肉他他 仲有幾塊好脆口既多士 他他份量都唔少 可以擺到成座山咁😆✨串燒拼盤 $78呢個係重口人士必嗌!串燒燒得啱啱好 有3串豬肉同雞肉 又保持到肉質鮮嫩juicy 一啲都唔會乾身 秘製調味醬汁好惹味 鹹中帶少少辣味 食完仲有沙律菜清一清🫶🏻性價比幾高! 如果出埋牛同羊會更加吸引🤩✨燴牛面頰捲麵 $188Pasta有3款我揀左比較少食到既捲麵😋幾掛汁😄紅酒香草煮到牛面頰好香好軟腍😝

✨墨西哥夾餅 $188

✨牛肉他他 $148

✨串燒拼盤 $78

✨燴牛面頰捲麵 $188

2024-02-28 31 瀏覽
香港西式餐廳好多選擇,但專做墨西哥菜嘅就唔算多。今日朋友帶我黎旺角呢間樓上bar,餐廳有indoor同outdoor seating,裝修都幾有格調。佢地專做手工墨西哥菜,可以試到平時少食嘅菜式😀Quesadilla (Chicken) 🥪 - 墨西哥餡餅,我揀左雞肉,入面有芝士蕃茄牛油果醬等等配料一齊烤焗,芝士半溶好香濃😋Mix Skewer 🍢 - 串燒拼盤有雞肉同豬肉,肉質燒得啱啱好,熟哂但keep到肉汁同嫩滑口感。Grilled cutterfish 🐙 - 見每枱都必點燒八爪魚,我又跟風叫左🤣 一大串八爪魚鬚用惹味調味粉調味粉燒,帶點炭烤味,八爪魚鬆口感彈牙,食唔停口😄Beef Cheek Ragu 🍝 - pasta類我地揀左牛面頰捲麵,牛面頰係慢煮左4小時以上,非常之淋同索哂d湯汁,捲麵口感煙韌,掛哂d汁😇Margherita Pizza 🍕 - 呢個芝士蕃茄pizza中規中矩,值得讚嘅係個餅底非常薄脆,好似餅乾咁,唔會太滯👍🏻

• 秘製燒墨魚
  • 燴牛面頰捲麵
招牌沙律 $118沙律菜好新鮮,仲有牛油果、藜麥,配搭健康之餘又好味~黑醋汁勁開胃熗牛面頰捲麵 $188手工卷麵煙韌彈牙,牛面頰肉煮得軟腍,幾乎入口即溶!松露芝土薯條 $78薯條炸得極脆,配上松露油、巴馬臣芝士勁香~除咗驚喜就係蒜蓉蛋黃醬,超級好味👍🏻燒烤雞肉手工披薩 $128薄餅超薄脆口,餡料份量極豐富,自製燒烤醬好惹味,又唔會過鹹~nice😋REFLECT Restaurant & Bar (旺角)旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
招牌沙律 $118

熗牛面頰捲麵 $188
手工卷麵煙韌彈牙,牛面頰肉煮得軟腍,幾乎入口即溶!

松露芝土薯條 $78
薯條炸得極脆,配上松露油、巴馬臣芝士勁香~
除咗驚喜就係蒜蓉蛋黃醬,超級好味👍🏻

燒烤雞肉手工披薩 $128

REFLECT Restaurant & Bar (旺角)
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
2024-02-26 44 瀏覽
🔖水牛芝士沙律 128沙律淋有黑醋,以及有車厘茄,少少酸酸地,幾清新同開胃,沙律嘅水牛芝士份量不少,正可以中和芝士帶來嘅飽濟感🔖墨西哥烤肉 238烤肉配料豐富,有好多甜椒、洋蔥同牛肉,配上醬汁,味道濃郁,而且層次亦豐富,先嚐到醬汁嘅酸甜同香味,再到食材嘅味道,味道唔錯。配有數塊薄餅,酸忌廉、莎莎同牛油果醬🔖燴牛面頰捲麵 188餐廳用比較少見嘅麻花捲意粉,呢隻意粉係s字形的,非常容易掛汁,而且係人工製,口感亦好彈牙。牛面頰好腍,而且牛味亦濃郁,意粉醬汁好濃郁亦帶有牛香

🔖水牛芝士沙律 128

• 墨魚肉醬寬條麵
  • 墨西哥烤肉
  • 肉眼牛扒
  • 羊肉西冷配芝士薄脆
肉眼扒有筋,五成熟都可以變柴皮,環境嘈,同朋友坐底十分鍾(其實未知有無)啱啱研究完食乜,就俾個光頭佬好兇咁吹落單。可能餐廳有酒飲,所以食物偏重口味。叫咗湯(南瓜,唔錯)黑松芝士露薯條(芝士麻麻地結得太快)pizza (如果都唔得就算㗎喇)肉眼扒(如題五成熟無肉汁乾,有筋)
2024-02-21 56 瀏覽
🍽️呢間位於旺角嘅餐廳主打墨西哥菜同西餐,仲有戶外同戶內座位, 兩者各有特式😉✨🫔雞肉芝士餡餅 $128 一碟有6件,上面仲有唔少番茄莎莎&牛油果醬😍 外皮有D脆,配埋入面嘅芝士同雞肉,味道豐富! ✨🍗手工單骨炸雞翼 $88雞翼炸得金黃酥脆,內裡多汁嫩滑,唔洗蘸醬已經好夠味🥰✨🍕肉食手工披薩 $148pizza餅底非常薄脆,食多2塊都唔會覺得濟! 而且pizza上面有滿滿嘅餡料, 例如: Parma Ham,碎牛肉,辣肉腸等, 非常惹味😋✨🍢串燒拼盤 $78雞肉同豬肉串各有3串,每串都燒得恰到好處,入面仲幾juicy😊 ✨🍫朱古力撻 $98外層係曲奇皮, 較為脆身,內裡則是流心朱古力醬,岩晒我呢D朱古力控! 整體甜度剛好,唔會過於甜膩,搭配埋士多啤梨雪糕, 更為提升整體味道!

✨🫔雞肉芝士餡餅 $128

✨🍗手工單骨炸雞翼 $88
雞翼炸得金黃酥脆,內裡多汁嫩滑,唔洗蘸醬已經好夠味🥰

✨🍕肉食手工披薩 $148

✨🍢串燒拼盤 $78

✨🍫朱古力撻 $98
聽朋友介紹旺角有間好有氣氛既天台酒吧餐廳,仲要係食墨西哥菜,於是約埋朋友一齊去試試🇲🇽 一入餐廳門口有極大鏡面招牌,非常吸睛,室內有Bar枱位置好有feel,室外天台部分環境開揚,而且牆上有大壁畫做背景好靚😍墨西哥夾餅(雞肉)$188Taco絕對係墨西哥菜必點🇲🇽本身可以選擇磨菇、雞肉或者牛肉口味,今次揀左雞肉餡料,雞肉用醬料拌勻味道微辣,加上脆卜卜既玉米餅夾埋牛油果醬、蕃茄莎莎同酸忌廉,既開胃又惹味🌮羊肉西冷配芝士薄脆 $368羊扒五成熟火喉岩岩好,切開粉嫩,入口柔軟,肉味香濃,羊肉表面佈滿芝士薄脆,非常惹味🧀 最特別可以蘸上松露汁,味道濃郁之餘又唔會搶走羊肉既肉香🐑配菜有紅蘿蔔🥕椰菜花都好好味Iced Americano $38 Peach Juice $48除左cocktail之外,咖啡同果汁都出色Americano咖啡香味十足,加冰都不減濃郁,另外桃汁甜度適中,飲落好fresh🍑

墨西哥夾餅

墨西哥夾餅(雞肉)$188

羊肉西冷配芝士薄脆 $368

除左cocktail之外,咖啡同果汁都出色

墨西哥夾餅
2024-02-19 78 瀏覽
食完情人節飯已經係到諗,會唔會有人同我哋一樣覺得伏,情人節當日已經想寫,到今日仲係成肚氣,可以話係拍拖以嚟特別日子最差嘅一餐😔Book左8點鐘,好彩唔使等位,但走嘅時候已經成10點。餐飯食咗兩粒鐘,其實情人節比較忙都明白嘅,但有四分之三時間都係等緊佢上菜,淨係soup+appetiser都已經成粒鐘。先講個南瓜湯,個人好鍾意食南瓜同埋飲南瓜湯,會話呢一個係我飲過最難飲嘅南瓜湯,又稀又完全冇南瓜嘅甜味。男朋友為咗牛肉他他所以揀咗呢一間餐廳,但係佢話呢個牛肉他他都好唔掂。食完之後有勁漫長嘅等待時間,冇嘢做唯有睇下飲咩,想落單都要叫好幾次先有人應😅。見到好似好多人都有嗌杯類似莓果沙冰嘅野,睇落去好似好大杯咁,但實際上係溝咗勁多冰,肉眼可見有成粒冰係到未打碎,成杯嘢完全冇乜莓味或者甜味。心諗主菜就當係俾佢嘅最後一次機會啦,一個鐘後主菜終於上,講真期間都feel到成間餐廳都等到唔係好耐煩。等主菜上到,豬鞍味到唔錯,可接受。但個牛柳真係勁差,一切開舊牛熟到食緊橡筋咁,先諗返起佢一開頭冇問我哋要幾成熟,最後煎到差唔多well done咁,食落口仲要有陣牛腥味😭,同埋配埋嘅薯蓉一啲都唔滑,食落去好嚡。

最後甜品話係蜜桃芭菲,以為At least好似壽司郎咁,sorry原來壽司郎好食好多。上甜品冇拎到份餐具,叫我哋等等之後個waiter都唔會即刻去拎,等另一個waiter見到嘅時候先幫我哋攞,個雪糕已經溶咗,所以食嘅時候係兩舊溶左一半嘅雪糕再加兩粒已經氧化嘅啡色罐頭蜜桃😔,個雪糕都仲要幾難食。

埋單千幾蚊,等得又耐又難食又唔飽,服務質素又冇話特別好,睇落去成間鋪啲人都等到唔耐煩,會話同價位會有更多更加好嘅選擇…最後嬲得滯喺IG同朋友講,點知有人覆我話之前平日嚟都已經中過伏,笑左😂
📍旺角樓上墨西哥餐廳‼️· 有驚喜gnocchi😍 — REFLECT Restaurant & Bar🍾·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_旺角#pigfoodiexhk_西餐===========================上星期嚟咗呢間位於旺角嘅樓上餐廳😆呢到主打墨西哥菜,例如quesadillas,tacos等等,仲有露台座位夠晒chill!😎————————————⭐️雞肉芝士餡餅 $128 (4.5/5)一碟有6大件,餅皮烘至微脆,入面夾住芝士同雞肉,鹹香十足😍加埋面頭嘅番茄莎莎、牛油果醬好好味😋·⭐️黑松露野菌薯團 $138 (4.6/5)呢個有驚喜!黑松露醬汁creamy,香氣濃郁😙薯團好煙韌~加埋蘑菇更添咬口!值得試試‼️🤩·⭐️墨西哥烤牛肉 $208 (3.5/5)(炒洋蔥甜椒•熱玉米餅•牛油果醬•莎莎醬•酸忌廉)呢個味道酸酸哋幾開胃~牛肉腍身啲會更好🙈•⭐️FUZZY FUZZY $78—————————————賣相:3.5/5味道:4.4/5性價比:3/5推介度:3.8/5—————————————店舖資
#pigfoodiexhk_旺角
#pigfoodiexhk_西餐
===========================
————————————
⭐️雞肉芝士餡餅 $128 (4.5/5)

⭐️黑松露野菌薯團 $138 (4.6/5)

呢個有驚喜!黑松露醬汁creamy,香氣濃郁😙
薯團好煙韌~加埋蘑菇更添咬口!值得試試‼️🤩
⭐️墨西哥烤牛肉 $208 (3.5/5)
(炒洋蔥甜椒•熱玉米餅•牛油果醬•莎莎醬•酸忌廉)

呢個味道酸酸哋幾開胃~牛肉腍身啲會更好🙈

性價比:3/5
推介度:3.8/5
—————————————
店舖資料
名稱:REFLECT Restaurant & Bar @reflect_hk
地址:旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓
前往方法:旺角站E2出口
墨西哥烤肉
墨西哥烤肉
  • 黑松露野菌薯團
  • Fuzzy Fuzzy
2024-02-16 45 瀏覽
Reflect restaurant & bar價錢💲: $188/ $138/ $168好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3.4/5-旺角E出口一出樓上就係呢間餐廳,估唔到平日夜晚都好多人。可能因為當日落雨有d outdoor位安排唔到人坐,所以座位編排上比較混亂🤔 -✅墨西哥雞肉夾餅。呢個$188 3舊有d貴,不過好大舊同埋入面好多料好豐富😗 雞肉用d印度香料醃過,惹味又飽滿。底下的生菜加面頭番茄莎莎好fresh,仲有牛油果茸,一路食一路跌😂-✅✅黑松露野菌薯團。呢個做得好好👍🏻野菌汁有濃濃的菇菌味同埋菇片,濃稠到包到每一粒薯團😋 薯團煙煙韌韌,有淡淡薯香。-✅羊西冷配芝士薄脆。羊肉超級嫩,5成好juicy粉嫩粉嫩🤤 一d騷味都無,唔講都唔知係羊肉😌 配上個吉列皮同入面的肉有對比。旁邊仲有d煎過的椰菜花同蘿蔔。-都ok的西餐吧,如果有酒飲都啱一班frd來食既。
Reflect restaurant & bar
價錢💲: $188/ $138/ $168
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3.4/5

都ok的西餐吧,如果有酒飲都啱一班frd來食既。

• 黑松露野菌薯團
2024-02-16 51 瀏覽
喺旺角鬧市, 地理位置好方便, 但有少少難揾, Google Map 上顯示位置同實質位入口唔同, 花咗少少時間同行咗個圈先揾到每張枱之間都好少空間, 每個坐位都唔鬆動, 要坐得好端正, 轉身拎外套都有困難...餐廳室內位置唔大, 只要有 2-3 枱大聲講嘢, 就成間餐廳都好應聲, 變相有 d 太嘈吵食物賣相可以, 但味道同質素一般, 份量略少 (女仔食都會唔夠飽果種), 上菜時間長, 價錢偏貴... 性價比唔高, 唔會再試最後朋友們一致覺得唔抵食同唔飽 (坐得迫拎電話都難, 連相都唔想影), 快食完就走侍應態度良好, 有主動加水
[地點]

[環境]

[食物]

[服務態度]

侍應態度良好, 有主動加水
2023-11-23
  • N/A
2024-02-16 42 瀏覽
旺角超大天台酒吧唯美墨西哥菜餐廳,開揚天台大壁畫,寬敞梳化位。特別要留意Bar枱打卡位,夢幻鏡面反射加埋靚仔Bartender 炮製cocktail岩哂同女伴chill 下😆大廚由10年經驗墨西哥人主理地道墨西哥菜,招牌菜有Quesadilla墨西哥餡餅、Beef Fajitas烤牛肉莎莎等。menu亦有多款墨墨西哥x歐洲Fusion菜,平日夜晚來都座無虛席,所以預早訂位為妙。岩哂飯局聚會包場搞event👍🏼派對都好有氣氛。旺角區少有別有洞天的空aaw,加埋十分就腳,難怪係人氣受歡迎酒吧餐廳。🥗吞拿魚沙律 $148推介:⭐️⭐️⭐️⭐️沙律菜、香拿魚、銀魚柳、烚蛋、青豆、車厘茄及橄欖,特別腌製銀魚柳咸香特別,夾雜吞拿魚令整個沙律鮮香。材料豐富沙律菜份量唔少,作為前菜兩個人 Share 岩岩好。🦴手工單骨炸雞翼 $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️佐酒小食配帶啲薄荷香味的調味醬,雞翼金黃單骨啖啖肉,配少量沙律菜中和油膩感。🦑秘製燒墨魚 $108推介:⭐️⭐️⭐️⭐️秘製燒墨魚加檸檬片,上檯香氣十足👍🏼還原串墨西哥地道風味串燒口感有嚼勁,墨魚上加有孜然粉惹味新鮮,外皮有一份辛辣感,同樣係送酒佳物。🌮牛肉墨西哥夾餅(3件)

旺角超大天台酒吧唯美墨西哥菜餐廳,
開揚天台大壁畫,寬敞梳化位。
特別要留意Bar枱打卡位,

大廚由10年經驗墨西哥人主理地道墨西哥菜,

menu亦有多款墨墨西哥x歐洲Fusion菜,
平日夜晚來都座無虛席,所以預早訂位為妙。
岩哂飯局聚會包場搞event👍🏼派對都好有氣氛。
旺角區少有別有洞天的空aaw,加埋十分就腳,
難怪係人氣受歡迎酒吧餐廳。

🥗吞拿魚沙律 $148
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
沙律菜、香拿魚、銀魚柳、烚蛋、青豆、車厘茄及橄欖,
特別腌製銀魚柳咸香特別,夾雜吞拿魚令整個沙律鮮香。
材料豐富沙律菜份量唔少,
作為前菜兩個人 Share 岩岩好。

🦴手工單骨炸雞翼 $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
佐酒小食配帶啲薄荷香味的調味醬,
雞翼金黃單骨啖啖肉,配少量沙律菜中和油膩感。

🦑秘製燒墨魚 $108
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
秘製燒墨魚加檸檬片,上檯香氣十足👍🏼
還原串墨西哥地道風味串燒口感有嚼勁,
墨魚上加有孜然粉惹味新鮮,
外皮有一份辛辣感,同樣係送酒佳物。

🌮牛肉墨西哥夾餅(3件) $208
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
爆餡taco 基本上係每檯必點之一,
餡料有三款選擇蘑菇/雞肉/牛肉
Taco有3個,入面有齊牛油果果蓉、莎莎醬、酸忌廉,味道清新十分開胃🤤
夾餅外皮就算打卡放耐左仍然酥脆可口,十分推介。

🧁自家製法式鳥結糖冰糕 $98
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢款同樣係必食推介👍🏼
沿用法國知名甜品原材料由鳥結糖、忌廉、雞蛋和牛奶製成的冰糕,
配上士多啤梨汁、杏脯肉、提子乾 以及杏仁片。
口感順滑,甜而不膩,
大廚為迎合香港人口味,將甜到膩嘅原版調整,
令客人食到平衡可口又唔會過甜嘅甜香奶味👍🏼
2024-02-15 38 瀏覽
2024.01.31話咁快就到咗月尾最後一日🗓️今個月雖然辛苦但都有唔同嘅收成🥰所以決定食番餐好既獎勵自己🤗今日嚟到呢間位於旺角鬧市區嘅樓上天台墨西哥🇲🇽餐廳🍽️餐廳除咗有室內位仲有戶外位同樣係咁Chill🤩而我地今日揀選嘅餐單📋🥣墨式粟米餅湯配牛油果蓉 $68🦀蟹肉他他 $148🌮雞肉墨西哥夾餅 $188🍝燴牛面頰捲麵 $188🍫朱古力撻 $98🍹Sichuan Smash $128以上嘅份量足以兩個人大滿足咁離開🙂先享受前菜蟹肉他他嘅鮮味再飲帶有辣味嘅餐湯開開胃🤗再享用香口惹味嘅雞肉墨西哥夾餅😋繼之濃厚味道嘅燴牛面頰捲麵🐃當然少不免甜絲絲嘅朱古力甜品與軟滑嘅雪糕🍦最後一定要叫番杯cocktail 將氣氛到度提升⬆️
2024.01.31

話咁快就到咗月尾最後一日🗓️