2024-03-15 109 瀏覽
Puradak 經典炸雞拼Corn So Amazing $238(無骨炸雞)Puradak 經典炸雞比較普通,沒有突出的味道🙄食完都唔太記得係咩味。Corn So Amazing 有日式粟米湯粉拌埋芝士粉撒係炸雞面,雞本身無粟米或芝士味的。再配有幾件粟米🌽,個樣好靚,但食落一般。呢兩款都好適合無骨雞,有啖啖肉嘅感覺,小朋友比較方便食! Black Aglio Chicken 拼Chili mayonnaise chicken (有骨雞) $238Black Aglio chicken 個sauce 好好味,有啲似新加坡個啲海南雞甜豉油,加埋炸蒜,好香!每件雞都沾滿呢個汁,食落夠味又juicy.Chili mayonnaise chicken 好夠辣,不過就覺得太多mayo, 令到啲雞太濕。感覺唔太似炸雞。Overall, 雞肉本身唔似有醃過,只係靠面頭啲汁或粉嘅味道令炸雞有味。同埋上菜時,啲雞入面唔太熱。牛肉石鍋飯set $138成個飯只係得牛肉有味,無汁同埋有啲乾🥲 好失望😞唯人可讚就係上餐好快😅

(無骨炸雞

Corn So Amazing 有日式粟米湯粉拌埋芝士粉

呢兩款都好適合無骨雞,有啖啖肉嘅感覺,小朋友比較方便食!

牛肉石鍋飯set $138
成個飯只係得牛肉有味,無汁同埋有啲乾🥲 好失望😞

唯人可讚就係上餐好快😅
2024-05-28 0 瀏覽
奧海城的這家炸雞好多口味,味道亦不錯!店面超大,任何時候到店用餐都可以坐得舒服,而且由韓國人主理,韓味甚濃呀(๑˃ᴗ˂)ﻭ🎈瘋狂蒜香炸雞 $208 炸雞可選有骨或無骨有骨炸雞肉質一樣夠嫩外脆內嫩是必須的~有骨炸雞都係啖啖肉㗎!🎈泡菜煎餅 $118大推呀!!!本yo超鍾意<3煎餅好香脆泡菜咸香味道適中食落啖啖都脆卜卜㗎成個煎餅差不多比我自己獨吞晒😎 好滿足呀!🎈牛肉紫菜飯卷 $68餡料飽滿份量十足都抵食

🎈瘋狂蒜香炸雞 $208

炸雞可選有骨或無骨
有骨炸雞肉質一樣夠嫩
外脆內嫩是必須的~
有骨炸雞都係啖啖肉㗎!

🎈泡菜煎餅 $118

大推呀!!!
本yo超鍾意<3

煎餅好香脆
泡菜咸香味道適中
食落啖啖都脆卜卜㗎
成個煎餅差不多比我自己獨吞晒😎 好滿足呀!

🎈牛肉紫菜飯卷 $68
餡料飽滿
份量十足
都抵食
2024-05-18 21 瀏覽
原本真係以為過江龍,食物質素會有一定水準。食完之後,發現午餐食物質素超級普通,價錢唔算抵食。嫩豆腐湯,湯水好稀,泡菜唔好食。烤牛肉飯,吉野家都好食過佢。炒年糕最氣憤,中間仲有少少硬硬地,叮都未叮熱咁。加$39要咗四隻炸雞翼,揀咗甜味,味道相當普通,麥當勞炸雞好食過佢。總括所有評語,因為午餐質素普通,沒有意欲嘗試其他炸雞了。呢度食飯似係韓國快餐,但係價錢相對昂貴。服務質素普通,都會有人執枱,但係唔可以要求有殷切的服務。
2024-05-16 15 瀏覽
朋友是個韓國文化愛好者,韓國菜也是她的愛好,所以就和她來到最近很火熱的炸雞界Prada🍗短短是日在香港已經有三間分店呢!這次我們在旺角逛完街,就去到附近的大角咀的分店開餐唷~♡半半炸雞$238由於太多口味想試了,所以點了可以款式各一半的半半炸雞,雞件還可以選擇有骨或無骨,我們選了啖啖肉的無骨,雞肉肉質嫩滑,保留得到肉汁,但不油膩。味道分別點了紫菜脆脆炸雞和韓式甜醬炸雞。紫菜脆脆炸雞是有些炸紫菜和紫菜碎在炸雞上,而韓式甜醬炸雞,雞件都佈滿韓式甜醬和花生碎,味道惹味濃郁。兩款相比之下我們比較喜歡韓式甜醬炸雞呢~♡牛肉紫菜飯卷$68餡料十分豐富,每個飯卷都放滿餡料呢~有牛肉、雞蛋、蟹柳、蘿蔔、酸瓜,表面還灑有大量芝麻。♡炒年糕(韓式甜醬)$78年糕質感偏硬,煙靭的口感,充滿咬口,韓式甜醬再加上花生碎,很滋味,而且份量不少,絕對足夠飽肚的啊~炸雞配啤酒是享受,但是我們都不喝酒類,所以我們都點了含氣的水果氣泡飲品。一杯芒果🥭一杯葡萄🍇,顏色都很美很鮮豔呢!一口炸雞,再配一口氣泡飲品,果然絕配啊!♡Mango Ade$28 ♡Grapefruit Ade$28✔️餐廳設加一服務費
朋友是個韓國文化愛好者,韓國菜也是她的愛好,
所以就和她來到最近很火熱的炸雞界Prada🍗
短短是日在香港已經有三間分店呢!
這次我們在旺角逛完街,
就去到附近的大角咀的分店開餐唷~

韓式甜醬炸雞

♡半半炸雞$238
由於太多口味想試了,
所以點了可以款式各一半的半半炸雞
雞件還可以選擇有骨或無骨,我們選了啖啖肉的無骨,
雞肉肉質嫩滑,保留得到肉汁,但不油膩。
味道分別點了紫菜脆脆炸雞和韓式甜醬炸雞
紫菜脆脆炸雞是有些炸紫菜和紫菜碎在炸雞上,
而韓式甜醬炸雞
雞件都佈滿韓式甜醬和花生碎,味道惹味濃郁。
兩款相比之下我們比較喜歡韓式甜醬炸雞呢~

♡牛肉紫菜飯卷$68
餡料十分豐富,每個飯卷都放滿餡料呢~
有牛肉、雞蛋、蟹柳、蘿蔔、酸瓜,
表面還灑有大量芝麻。

♡炒年糕(韓式甜醬)$78
年糕質感偏硬,煙靭的口感,充滿咬口,
韓式甜醬再加上花生碎,很滋味,
而且份量不少,絕對足夠飽肚的啊~

炸雞配啤酒是享受,但是我們都不喝酒類,
所以我們都點了含氣的水果氣泡飲品。
一杯芒果🥭一杯葡萄🍇,顏色都很美很鮮豔呢!
一口炸雞,再配一口氣泡飲品,果然絕配啊!
Mango  Ade

韓式甜醬炸雞
Mango  Ade
Grapefruit Ade
2024-05-08 27 瀏覽
【大角咀•Puradak Chicken】@ππππππππππππππππππππππππππππππ奧海城人氣韓式炸雞蔘雞湯(半隻)雞翼雞槌4件(甜)牛肉紫菜飯卷梅子梳打青蘋果梳打經典炸雞蔘雞湯(半隻):品嚐這道蔘雞湯,首先映入眼簾的是湯面上的蒸氣和隨之飄來的溫潤鷄香。湯色清澈帶有淡淡的黃,入口即感受到人蔘的溫和滋味,以及雞肉的鮮美。半隻雞的分量剛好,肉質軟嫩且入味,雞肉與蔘共燉,讓湯也帶上了一絲絲甘甜。此湯適合喜愛清淡而滋補的你。雞翼雞槌4件(甜):這四件甜味的雞翼和雞槌外皮炸得金黃酥脆,裹上一層蜜糖色澤閃亮的醬汁。咬下去先是甜香,隨後感到雞皮的鬆脆和雞肉的多汁。這道菜的甜味恰到好處,不會過於黏膩,吸引人一件接一件不知不覺中就會吃光。牛肉紫菜飯卷:這道牛肉紫菜飯卷表現出色,軟糯的米飯包裹著濃郁的牛肉和鮮美的海苔,每一口都是滿滿的滿足感。牛肉的醬汁滋味濃郁,與紫菜的鮮味完美結合,是一頓愉快的味蕾旅行。梅子梳打:梳打水中加入了梅子的鮮酸和清甜,口感十分獨特。碳酸的刺激感加上梅子的果香,不僅消暑解渴,也帶來了清新的享受。這款飲料適合搭配較為油膩的食物,能達到解膩的效果。青蘋果梳打:同樣
【大角咀•Puradak Chicken】@
奧海城人氣韓式炸雞

蔘雞湯(半隻)
雞翼雞槌4件(甜)
梅子梳打
經典炸雞

蔘雞湯(半隻):

雞翼雞槌4件(甜):

牛肉紫菜飯卷:

梅子梳打:

青蘋果梳打:
同樣是梳打飲料,但青蘋果梳打的清新程度似乎更勝一籌。它保留了青蘋果的脆甜風味,加上汽水冰涼、氣泡帶來的爽口,喝起來特別提神醒腦,適合炎熱的下午飲用。

經典炸雞
經典的炸雞做得外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,配上調味粉增添風味。每一口都能聽到咔嚓咔嚓的聲音,串起了令人愉快的用餐氛圍。這是一款大人小孩都愛的經典佳肴,難怪能名符其實成為經典。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 500
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#大角咀美食 #Puradak Chicken #web3大角咀
Puradak Chicken
大角咀海泓道1號奧海城3期UG樓UG68, UG71-73號舖
🇰🇷尖沙咀店開張時被稱為炸雞界Prada,韓國高級烤焗炸雞,新店係奧海城3期 ,空間好闊落。🐔半半炸雞 $238炸雞用上先焗後炸炮製,將油份先逼出會炸得更香脆。炸雞口味超多,有多過10款 ,選擇困難當然要揀半半!同無骨/有骨揀,鍾意啖啖肉嘅我揀左無骨,仲唔駛用手套食!揀左兩款好少有嘅口味,肉質超嫩滑juicy,雞肉有鮮味,即刻明白點鮮係高級炸雞!✨帕布羅炸雞用上烤肉醬汁烤焗,醬汁香而不會太咸,配埋大蔥好惹味。🌽Corn-so Amazing 炸雞真係好amazing 嘅口味,炸雞上鋪滿粟米濃湯粉,粟米粉好似某粟米波波粒嗰隻粉,超濃香粟米味,有微甜粟米香。除左粟米粉,仲有真正嘅粟米。🤍🤍炸雞有超出我期望好食!🫓泡菜煎餅 $118泡菜煎餅口感比較濕潤,唔算係好酥脆嗰種,不過調味不錯,酸辣醒胃,邊吃炸雞邊食煎餅都唔會覺得油膩🍙牛肉紫菜飯卷 $68芝麻油好香,飯卷好足料,仲要有十件左右,性價比好高。🍹西柚梳打 $38

🐔半半炸雞 $238

✨帕布羅炸雞
用上烤肉醬汁烤焗,醬汁香而不會太咸,配埋大蔥好惹味。
柏布羅炸雞

🌽Corn-so Amazing 炸雞
Corn-so  Amazing  炸雞

🤍🤍炸雞有超出我期望好食!

🫓泡菜煎餅 $118
泡菜煎餅

🍙牛肉紫菜飯卷 $68
芝麻油好香,飯卷好足料,仲要有十件左右,性價比好高。

🍹西柚梳打 $38

柏布羅炸雞
Corn-so  Amazing  炸雞
泡菜煎餅
2024-04-30 35 瀏覽
最近同朋友試咗間韓式炸雞💗 Puradak Chicken💗叫左份half n half炸雞有兩款味道,懶人當然要選左Boneless啦🤣😹第一款味道係紫菜脆脆口味,🌿第二款口味係粟米粒炸雞,🧀🌽兩款都好好食特別係粟米味🌽🧀粟米加上芝士粉,同樣地都係整碎,然後裹上啲炸雞度,🍗🍗粟米芝士同炸雞以為會有膩,但係原來一啲都唔膩,甜咸甜咸,勁好味!🥳💗泡菜pancake 🍳Pancake煎得好香脆,泡菜比例都好好,食落酸酸辣辣勁開胃,再點賣特製既醬汁昇華左啲味道,超推薦💗💗韓式飯捲最後當然要有韓式飯卷入口有好香濃既麻油味,酸瓜青瓜等配料既比例啱啱好,味道好正宗一秒食晒😚🥳-
最近同朋友試咗間韓式炸雞
💗 Puradak Chicken💗
叫左份half n half炸雞有兩款味道,
懶人當然要選左Boneless啦🤣😹
第一款味道係紫菜脆脆口味,🌿
第二款口味係粟米粒炸雞,🧀🌽
兩款都好好食
特別係粟米味🌽
🧀粟米加上芝士粉,
同樣地都係整碎,
然後裹上啲炸雞度,🍗🍗
粟米芝士同炸雞以為會有膩,
但係原來一啲都唔膩,
甜咸甜咸,勁好味!🥳

💗泡菜pancake 🍳
Pancake煎得好香脆,
泡菜比例都好好,
食落酸酸辣辣勁開胃,
再點賣特製既醬汁昇華左啲味道,超推薦💗

💗韓式飯捲
最後當然要有韓式飯卷
入口有好香濃既麻油味,
酸瓜青瓜等配料既比例啱啱好,
味道好正宗
一秒食晒😚🥳

2024-04-30 21 瀏覽
去開奧海城見到有開韓式炸雞新開就同媽咪入左去食😋花多眼亂見到好多款炸雞都想食😍輕量炸雞(無骨) $138最鐘意食韓式炸雞 無骨啖啖肉超正😋原味紫菜飯卷 $68牛肉紫菜飯卷 $68因為鐘意食飯卷 所以一次過叫晒兩款黎食🤤一舊飯卷已經包含左多款材料 夠晒營養🫶🏻炸餃子(5件) $48隻隻餃子都大大件 外脆內軟 餡料豐富😝炸紫菜粉絲卷 $48內裡用上韓國紫菜+炒粉絲做餡入口非常鬆脆可口🤤梨肉汁 $25罐裝飲品 入面有梨肉食🍐有得飲又有咬口 非常滋味😗菠蘿汁 $25罐裝飲品 酸酸甜甜 飲完幾開胃😝
去開奧海城見到有開韓式炸雞新開

菠蘿汁 $25
罐裝飲品 酸酸甜甜 飲完幾開胃😝
2024-04-29
1K
香港地食韓國嘢唔難 難在食到真正地道嘅韓國美食‼️ 呢一間韓國人打理既餐廳非常值得推薦💯==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐣半半炸雞 原味mix帕布羅醬汁 韓國炸雞享負盛名 炸雞脆皮口感 炸得恰到好處 外脆內嫩😋 有多種口味選擇 滿足唔同人口味👍🏻🫔炸紫菜粉絲 特別嘅炸脆口感 淡味咗少少 但係整體有心思好食🤍🥘韓式炒粉絲 一道傳統韓國料理 細綿既粉絲 口感Q彈😍加入多種配菜 好似木耳青椒🫑更加豐富多樣👍🏻🍹西柚梳打 食炸雞又點少得叫返凍飲夠哂爽❄️好香桃味夠哂fresh 解膩作用又清爽🌿
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

2024-04-24 16 瀏覽
餐廳位於奧海城三期, 環境裝修簡約, 半開放式設計、開揚舒適, 主打多款韓式料理、炸雞、伴飯、飯卷及韓式特飲✨自行掃ǫʀ下單, 圖文並茂、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讃👍🏻我們點了半半炸雞(無骨)🍗 可以自行選擇兩款口味炸雞, 分別是有骨及無骨炸雞, 選了無骨炸雞韓式甜醬及紫菜脆脆口味, 採用先焗後炸方式炮製, 更能鎖住肉汁, 份量比想像中多, 可以足夠三至四人份量, 建議可以sʜᴀʀᴇ食, 特別推介紫菜脆脆口味更加香脆惹味, 有驚喜😍韓式烤牛肉定食🐮 前菜配料十分豐富, 有泡菜、豆角、炸魚仔及清湯, 烤牛肉是牛肉薄片口感較柔軟細膩、再配上香菇, 味道帶點甜甜的, 送飯一流小食炸紫菜粉絲卷(6件) 採用韓國紫菜及炒粉絲為餡料, 入口超酥脆, 非常可口飲品青蘋果梳打🍏 西柚梳打 味道很清新又解渴韓國服務員態度親切有禮有笑容, 親民又夠地道、上菜有效率, 整體不錯

我們點了
半半炸雞(無骨)🍗

韓式烤牛肉定食🐮

小食
炸紫菜粉絲卷(6件)
採用韓國紫菜及炒粉絲為餡料, 入口超酥脆, 非常可口

飲品
青蘋果梳打🍏
味道很清新又解渴

• 半半炸雞
  • 韓式烤牛肉定食
2024-04-24 17 瀏覽
終於食到呢間人氣韓國過江龍炸雞😍😍聞名已久😚😚呢間炸雞店真係好出名炸雞味道勁多款,質素又好好✨半半炸雞(無骨)🍗今次試左Puradak經典原味同埋瘋狂蒜香味🧄 兩種味道都好推薦~~全部都巨巨巨濃味仲要可以揀無骨,食既時候好方便😇😇✨牛肉大醬湯🍲最中意食大醬湯拌飯大醬真係勁濃郁味道👅好鬼香,食到停吾到✨韓式炒粉絲粉絲炒得好香口,有鑊氣感覺🔥入邊有勁多配料蛋絲,洋蔥🧅,三色椒🫑✨菠蘿梳打🍍菠蘿味好fresh,配埋食炸雞好爽😄
終於食到呢間人氣韓國過江龍炸雞😍😍
聞名已久😚😚呢間炸雞店真係好出名
炸雞味道勁多款,質素又好好

✨半半炸雞(無骨)🍗
今次試左Puradak經典原味
同埋瘋狂蒜香味🧄
兩種味道都好推薦~~
全部都巨巨巨濃味
仲要可以揀無骨,食既時候好方便😇😇

✨牛肉大醬湯🍲
最中意食大醬湯拌飯
大醬真係勁濃郁味道👅
好鬼香,食到停吾到

✨韓式炒粉絲
粉絲炒得好香口,有鑊氣感覺🔥
入邊有勁多配料
蛋絲,洋蔥🧅,三色椒🫑

✨菠蘿梳打🍍
菠蘿味好fresh,配埋食炸雞好爽😄
2024-04-22
韓國人主理過江龍炸雞店🍗,之前開首店係將軍澳個時已經好想試,而家仲開多左兩間分店,方便好多,終於可以試下佢既獨特口味🤣。-💕 蔘雞湯 $158👅好味指數:7/10份量足,蔘雞湯仲配送白飯,雞湯味香,人蔘味唔算重,味道容易接受,雞已煲到骨肉輕易分離,雞肉嫩滑。-💕 半半炸雞 (無骨) $238🍗青陽辣椒MAYO🍗Corn-50 Amazing👅好味指數:7/10揀左無骨,採用「先焗後炸」方式炮製,雞肉多汁嫩滑🥰外皮香脆,冇乜油膩感。青陽辣椒🫑MAYO味道有微微苦辣又帶點甜,辣椒味比較重點,再加小小蛋黃醬味平衡番辣度,未試過依個口味,幾特別,而Corn-50 Amazing🌽粟米味加芝士粉配搭好夾好惹味,連烤粟米都好香甜🤤。-💕 青蘋果梳打 $28👅好味指數:7/10清爽!解膩一流!-環境:8/10服務:8/10整體味道:7/10回頭率:7/10

💕 蔘雞湯 $158

💕 半半炸雞 (無骨) $238
🍗青陽辣椒MAYO
🍗Corn-50 Amazing

💕 青蘋果梳打 $28
👅好味指數:7/10
清爽!解膩一流!

環境:8/10
青陽辣椒MAYO
Corn-50 Amazing
青陽辣椒MAYO
2024-04-18 40 瀏覽
唔知點解,耐唔耐會想食下炸雞。於是尋找下屋企附近有咩炸雞食,然後比我搵到呢間新式炸雞店😋。.係奧海城三期,奧運地鐵站行過去都有些距離,但為了美食,呢d都係浮雲☁️~.🌸帕布羅炸雞 拼 青陽辣椒炸雞 $238呢兩款炸雞味道都係第一次食,青陽辣椒好大驚喜。帕布羅係鹹甜交集,甜味為主。青陽辣椒係辣甜相加,蛋黃醬甜味濃郁,加咬一啖青陽辣椒,味道中和左,去除油膩感。膽粗粗就咁咬左一啖青陽辣椒,辣到差d標眼水。 又辣又想食嘅感覺欲罷不能。.🌸 參雞湯 $138雞湯濃郁好味🤤 童子雞腹中塞左糯米和人參,食雞肉嘅時候一併食埋~雖然燉得耐,但d雞肉都軟嫩好吃。配嘅小食都唔差~.🌸菠蘿蘇打 $25🌸西柚蘇打 $25
唔知點解,耐唔耐會想食下炸雞

🌸帕布羅炸雞 拼 青陽辣椒炸雞 $238

🌸 參雞湯 $138
配嘅小食都唔差~

🌸菠蘿蘇打 $25
🌸西柚蘇打 $25
2024-04-16 41 瀏覽
半半炸雞🍗(秘製黑醬+瘋狂蒜香)半半炸雞🍗可以叫兩個味道!而且呢度炸雞嘅味道大約有10個可以揀,總有一款啱你口味😍小編揀左無骨炸雞,貪佢啖啖肉🤩炸雞肉質嫩滑,香口又得嚟又保留到肉汁!以為瘋狂蒜香嘅蒜味🧄已經好出,岩晒重口味嘅小編。點知祕製黑醬仲重味,仲好味🤩🍝韓式炒粉絲炒粉絲嘅份量,唔算好多,但味道👅唔錯,而且炒得幾好,最緊要係炒得乾身而且一啲都唔油膩!😋🧀芝士雞蛋卷芝士雞蛋卷嘅芝士份量,絕對慷慨🧀🧀🧀而且蛋味充足。半熟嘅雞蛋包住半溶嘅芝士🤤 淨係見到拉絲已經會好滿足🥰🥰🍱小食拼盤(大)小食拼盤有雜錦炸薯、魷魚圈、芝士波同埋芝士棒,但小編去嗰日竟然賣晒芝士波同芝士棒🥹餐廳就換咗炸蝦俾我哋🫣小食拼盤熱辣辣,每款有幾舊,絕對係分享之選🙌🏻🍏青蘋果梳打青蘋果梳打夠晒凍,酸甜度啱啱好,但如果青蘋果味更加出多少少就更加Perfect池啦😆

半半炸雞🍗(秘製黑醬+瘋狂蒜香)

🍝韓式炒粉絲

🧀芝士雞蛋卷

🍱小食拼盤(大)

🍏青蘋果梳打
2024-04-15 26 瀏覽
不知為何, 總有些時候會很想食炸物, 炸雞從來也是首選! 知道奧海城新開了炸雞店, 還是炸雞界的天花板級別的, 怎能不試呢! 半半炸雞 (有骨) ~ 味道選擇太多了, 貪心的我決定半半, 一次過試2種味道! 我們喜歡點連骨的, 愛啖啖肉的可選不連骨的! 紫菜脆脆 ~ 外皮超鬆脆, 雞肉嫩滑, 水潤多汁, 完全無雪藏味! 紫菜很鬆脆, 伴上大量脆粒粒, 還有點甜味! 超愛啦! 秘製黑醬 ~ 甜甜咸咸的口味, 還有一點點微微的辣味! 醬汁不會太多, 包裹整個外皮但不會令脆皮變腍, 愛了! 海鮮煎餅 ~ 很濕潤的口感, 底部及邊皮微微焦脆, 蔥下得很多, 又香又甜! 魷魚切小塊, 一口一滋味!牛肉紫菜飯卷 ~ 我很愛吃飯卷, 一口包含了所需營養! 飯軟硬剛好不會散, 牛肉量多, 加卜大量芝麻更香口, 如果多點麻油香便更好!食物份量挺大的!

食物份量挺大的!