見到咁多人話服務差,我就放心了。其實大部分侍應都幾好,只係埋單出事!負責埋單個位黑衫樓面態度真係好差!我哋同一位女侍應表示要埋單,並出示新鴻基app想用優惠券。女侍應當時表示明白,攞左我哋張卡去埋單。黑衫樓面自行碌左張卡,我哋表示要用coupon,然後黑衫嘖一聲就掉頭走左。再過來時就大聲指責我哋下次用coupon早講呀,可以出去埋單架。妹妹新黎佢唔知咁多。原來做顧客要知道你哋餐廳流程,仲要了解埋你員工新定舊。我真係大開眼界呀🙂跟住再埋多次單,呢位黑衫樓面拎住2部掃qr code既機(掃coupon),好開心咁話:部機開唔到呀😆😆真係星期日既美好心情,都比呢位黑衫樓面一野掃走左。呢個黑衫樓面連尊重人、尊重自己份職業都唔識!
見到咁多人話服務差,我就放心了。

2024-05-12
用餐優惠
優惠券
2024-04-30 30 瀏覽
Not a fan but the kids wanted pizza . Again , pasta and apps was soso . My pizza was the worst as the crust apparently so thin the oil from the ingredients soaked through . Christ , I know thin slice pizza but they just messed it all up . Not to mention they’re understaffed on a Saturday afternoon that cause some of the dishes I see just sitting on the kitchen counter . Deal breaker was the 16 dollar water service . What a joke .

2024-04-27
2024-04-28 30 瀏覽
本身以為間間分店食品差不多,原來不是。Pizza整得乾爭爭又硬,咬到就嚟牙痛。朱古力麵包球完全唔係平時食開個樣。都未講飲杯水都冇要$16買支水。侍應態度差越叫越走,總括嚟講食完會覺得貼錢買難受。平時食親都幾好食,呢間分店真係唔得
本身以為間間分店食品差不多,原來不是。
平時食親都幾好食,呢間分店真係唔得
2024-04-17 69 瀏覽
🍞焗麵包球(6粒)麵包球煙韌彈牙,非常有口感,香濃麥味,愈食愈上癮!🥖蒜蓉包麵包質地鬆軟,蒜蓉香味撲鼻!不錯👍🏻🌽🍅 香烤蔬菜(小)表現一般般,蔬菜偏硬,可以不用嚐試!🦆北京烤鴨薄餅$158片片的鴨胸肉,配上滋味的海鮮醬,是北京烤鴨的味道!薄餅脆身而且滿佈馬蘇里拉芝士、青蔥、青瓜,非常飽肚!🍕軟心芝士薄餅($158+$28升級)大塊大塊誘人的軟心芝士、鮮艷多汁的車厘茄!加上橄欖、羅勒及巴馬臣芝士,入口滿足奶味香濃,簡單而健康的薄餅!🍝蒜香蜆肉扁意粉($158)大量蜆肉,加上白酒、辣椒碎及蒜蓉的調味,鮮味十足,少少微辣!扁意粉口感煙韌彈牙,就是用油偏多!
🍞焗麵包球(6粒)
麵包球煙韌彈牙,非常有口感,香濃麥味,愈食愈上癮!

🥖蒜蓉包
麵包質地鬆軟,蒜蓉香味撲鼻!不錯👍🏻

🌽🍅 香烤蔬菜(小)
表現一般般,蔬菜偏硬,可以不用嚐試!

🦆北京烤鴨薄餅$158

🍕軟心芝士薄餅($158+$28升級)

🍝蒜香蜆肉扁意粉($158)
  • 焗麵包球
2024-04-14 39 瀏覽
一入嚟,水都無杯,問店員先知係無水提供嘅要加$16先有支梳打水,服務態度差,侍應上菜大大力擗低隻碟然後行咗去,食物質素唔識講麵包球、pizza唔熱嘅,咬落去好似食緊濕水紙皮咁嘅質感,意粉結撻撻一注嘢咁,嘢飲方面為咗響應環保無飲管,明嘅!但我無叫走糖連糖水都唔跟,係咪都係為咗環保定為我健康呀?最後想講,唔係好希罕你杯水,但係做飲食連一杯水都要收錢,真係好乞衣祝pizza express早日結業!
祝pizza express早日結業!
2024-04-14
  • 水都無杯
4食個lunch, 成餐飯要不斷催叫支水侍應放低杯走左,支水要催先有Pizza 等左半個鐘都未上到Kids menu 的朱古力飲品催左第三次先有Pizza express d 野唔係平,無啦啦宜家叫啖水飲下變左$16一支,仲要三催四請先畀你,真係好唔順氣。侍應人數唔少,但就成日一堆堆咁企埋傾偈,而且係唔可以multi task, 如果佢拎住d野行過你叫佢佢係唔會理你真係唔好問點解啲人走晒上大陸,香港嘅飲食業真係自己唔爭氣
4食個lunch, 成餐飯要不斷催

叫支水侍應放低杯走左,支水要催先有
Pizza 等左半個鐘都未上到
Kids menu 的朱古力飲品催左第三次先有

真係唔好問點解啲人走晒上大陸,香港嘅飲食業真係自己唔爭氣
2024-04-06 79 瀏覽
嘢飲追咗5次都未有,淨係識話好忙,又漏單。我覺得佢地對客戶的需求並不重視,似乎只是在做形式,而不是真心想要提供優質的服務。由於這種經驗,我決定不再去他們的餐廳用餐。我認為香港的飲食業應該要更重視服務質素,不應只是追求利潤。只有這樣,才能真正吸引和留住客戶,讓他們願意再次光顧。

2024-04-03 55 瀏覽
不知所謂的服務態度,食物冇乜問題一般貨色,不停解釋不知所謂,中午時間已經冇乜客,上菜慢,兩個經理叫佢跟進但每次叫你等陣等陣,但係永遠唔會記得返嚟跟進,到你再叫佢就態度惡劣⋯⋯
2024-04-01 44 瀏覽
我都係第一次食呢間pizza連鎖店服務同埋價錢都係中高級,但食物就一般😅 - 卡拉布雷斯薄餅($188):呢個係長方形嘅Pizza,都幾特別餅皮屬於薄脆型,喺邊冇餡嘅地方比較少但係啲餡真係好鹹😖,特別係啲辣肉醬,咸到要瘋狂飲水🫢 - 意式八爪魚片冷盤($68):啲八爪魚片勁韌,而且成碟嘢都冇乜調味剩係得幾粒橄欖伴碟☹️ 留意番呢度叫杯水都要俾錢🤣 菜式:- 卡拉布雷斯薄餅:$188- 意式八爪魚片冷盤:$68- 氣泡水:$16 味道:🤤🤤🤤/5性價比:🤤🤤🤤/5
我都係第一次食呢間pizza連鎖店
服務同埋價錢都係中高級,但食物就一般😅

- 卡拉布雷斯薄餅($188):
呢個係長方形嘅Pizza,都幾特別
餅皮屬於薄脆型,喺邊冇餡嘅地方比較少
但係啲餡真係好鹹😖,特別係啲辣肉醬,咸到要瘋狂飲水🫢

- 意式八爪魚片冷盤($68):
啲八爪魚片勁韌,而且成碟嘢都冇乜調味
剩係得幾粒橄欖伴碟☹️

留意番呢度叫杯水都要俾錢🤣

菜式:
- 卡拉布雷斯薄餅:$188
- 意式八爪魚片冷盤:$68
- 氣泡水:$16

味道:🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤/5
來自英國倫敦的PizzaExpress ,今年59周年🎉在香港亦扎根多年,現時有19間分店。為咗慶祝59歲生日,特別呈現品牌經典黑白間條元素◼️◻️推出PizzaExpress 間條薄餅、蒜香牛油蜆雙色意粉,以及特大朱古力榛子麵包球配奶蓋雪糕咖啡🆕特別要留意‼️ 現凡惠顧任何主食,就可以$59 優惠價享用以上美食😍等大家可以一齊慶祝 PizzaExpress 的生日🎂🎉🎊PizzaExpress 亦推出四款全新特飲🍹分別是薑蜜檸檬蝶豆花特飲、芒果熱情果特飲、芝味意式藍梳打、芝味香橙茶,凡惠顧第二杯即可享半價優惠‼️🔸PizzaExpress 間條薄餅黑白間條Pizza都係第一次見,真係夠晒特別,黑色其實墨汁黑蒜醬,味道香濃,配上餅底的白汁和Mozzarella Cheese,味道都幾夾!🔸蒜香牛油蜆雙色意粉將平時嘅蒜香牛油蜆意粉加咗墨汁意粉⚫️變成黑白意粉,配合品牌經典。牛油蜆配上蒜蓉、白酒和辣椒碎,炒得好香又惹味😋🔸瑪嘉麗塔皇后薄餅最經典嘅薄餅款式一定係Margherita,用上優質嘅Mozzarella,食落好香,手工Pizza即場由薄餅師傅手造而成,餅底搓得均勻夠薄,蕃茄醬酸酸甜甜,又簡單

🔸PizzaExpress 間條薄餅

🔸蒜香牛油蜆雙色意粉

🔸瑪嘉麗塔皇后薄餅
最經典嘅薄餅款式一定係Margherita,用上優質嘅Mozzarella,食落好香,手工Pizza即場由薄餅師傅手造而成,餅底搓得均勻夠薄,蕃茄醬酸酸甜甜,又簡單又好食。

🔸意式焗肉丸、烤焗雞翼
除咗Pizza,都有一系列意式小食,我哋最鍾意就係肉丸,配上酸甜開胃嘅蕃茄醬,真係一個好好嘅前菜。

🔸芒果熱情果特飲
用上芒果、熱情果和荔枝調配而成,refreshing 之選,食完Pizza解膩一流!

🔸芝味意式藍梳打🧀
橘子味的藍色梳打加上芝士奶蓋,形成超靚嘅藍色漸層,真係視覺和味覺的享受!

🔸芝味香橙茶
鍾意果味茶飲嘅朋友可以揀呢杯,橙香紅茶加入新鮮橙肉,再配上芝士奶蓋,橙味香濃,帶有淡淡茶香,入口層次豐富。
2023-12-15 360 瀏覽
聖誕節快到了 我們一家當然要食吃聖誕大餐😋 我們最愛就是吃pizza 上星期全家人去了PizzaExpress品嘗聖誕大餐 訂了個4人套餐歡聚 吃完一家人都大滿足😋PizzaExpress 以「Christmas time means showtime」為主題🎄 推出堂食滋味聖誕2人及4人套餐🙌🏼 多款經典節日限定美食 必試推介有麵包球聖誕樹🎄火雞火腿軟心芝士沙律🥗 聖誕花環牛肉薄餅🍕 還有❄️飄雪薑餅人芭菲 。另外 PizzaExpress亦推出聖誕外賣套餐 有2人 4人及10人派對套餐🍽️聖誕2人套餐 ($628)2款前菜 + 2款主菜 + 2份飲品 + 1份甜品🍽️聖誕4人套餐 ($988)3款前菜 + 3款主菜 + 4份飲品 + 2份甜品🎄麵包球聖誕樹聖誕樹麵包造型真的好吸睛 吃下去口感像Pizza批 上面鋪上了滿滿芝士同辣肉腸😋另外還有芝士粉同香草 味道變得好refreshing 簡直前菜首選!🥦芝士紅苺焗椰菜花椰菜花本來就好高纎和健康 好適合小朋友😍 配上芝士同紅苺令口感更加豐富 芝士的咸香味配紅苺我酸甜味 味道恰到好處 🍕聖誕花環牛肉薄餅沙律菜舖滿薄餅面 看起來好像花環 充滿濃

🍽️聖誕2人套餐 ($628)
2款前菜 + 2款主菜 + 2份飲品 + 1份甜品

🍽️聖誕4人套餐 ($988)
3款前菜 + 3款主菜 + 4份飲品 + 2份甜品

🎄麵包球聖誕樹

🥦芝士紅苺焗椰菜花

🍕聖誕花環牛肉薄餅
沙律菜舖滿薄餅面 看起來好像花環 充滿濃厚的聖誕氣氛 餡料包括燉牛頰肉 鷹嘴豆 醃辣甜椒 紅莓乾 紅洋蔥 羽衣甘藍 馬蘇里拉芝士 巴馬臣芝士及白汁 吃起來口感好豐富

🍕特級瑪嘉麗塔皇后薄餅
特級瑪嘉麗塔皇后薄餅的餅底厚薄適中 口感好香軟 薄批做得非常香脆!😚 餡料用新鮮馬蘇里拉芝士 羅勒及番茄醬 味道好清新 口感十足

🍝蒜香蜆肉扁意粉
香蒜炒蜆肉意粉賣相一流 蜆肉份量十足 而且非常大隻🤤 香蒜味比較濃郁意 粉軟硬度煮得恰到好處而且帶韌性 吃起來超香口

❄️飄雪薑餅人芭菲
小foodie Noah一看到個薑餅人曲奇 馬上心心眼搶先吃 還邊吃邊dip雲尼拿雲糕😂 這個芭菲做得好出色 有麵團球 核桃 蔓越莓乾 草莓醬 藍莓和鮮奶油 口感豐富到刷新味蕾😍
2023-12-12 295 瀏覽
Pizza Express 食物本身無乜問題, 帶小朋友食嘢亦算係一個好選擇, 但此店服務效率欠佳, 早餐叫杯咖啡都可以甩甩漏漏等成15分鐘, 但都未到 Blacklist 程度, 不過最近既制度就令我對此店非常反感。餐廳本身係有普通食水提供嘅, 但最近一次去已變成無普通食水供應, 要飲就逼你每個客額外俾多$16 飲佢地嗰啲所謂靚水, 我飲你一杯啤酒收再收加一都已經差唔多$80一杯喇, 唔係孤寒嗰十元八塊, 係條氣唔順, 雖則你可以話餐廳無義務供應普通清水, 但我認為此行徑極不友善, 因嗰十元八塊變成與客為敵, 中價懶酒店式高檔, 已徹底 Bkacklist 👋👋👋

2023-11-26
  • 珍貴靚水
2023-12-08 154 瀏覽
又到12月啦~ 聖誕節是我最喜歡的節日!最開心當然是去看聖誕裝飾和吃聖誕大餐!雖然只是剛踏進12月,一眾餐廳食肆都已經準備好聖誕特別餐單,我也第一時間找來男友跟我來吃一下啊滋味聖誕2人套餐 $628這店以「Christmas time means showtime」為主題,推出多款經典節日限定美食和聖誕套餐,這次到訪就來吃有前菜、主菜、飲品跟甜品的滋味聖誕2人套餐!前菜(任選兩款)焗粟米以牛油跟細香葱烤焗的新鮮粟米,入口爽甜是簡單純粹的味道~麵包球聖誕樹 店家其中一款最受歡迎的食品就是麵包球了!廚師趁著聖誕佳節將麵團砌成聖誕樹的形狀,再放上辣肉腸、馬蘇里拉芝士跟巴馬臣芝士烤焗,最後加上香濃的羅勒香草醬及星星脆包,非常有節日氣氛!吃過這店的麵包球也知道有多好吃,原來搭配辣肉腸和羅勒香草醬後味道會豐富這麼多啊!龍蝦湯 +$58(套餐額外添加)雖然我們已選了兩款前菜,不過多點一份龍蝦湯只需五十多塊錢絕對值得一試!湯頭呈粉橙色,質地濃稠,再配上蟹肉入口滿有海鮮的鮮甜味~主菜(任選兩款)意式海鮮湯長通粉平常吃意粉比較少吃到湯長湯粉,這裡有供應還要以大蝦、青口和蜆肉入饌,並加入芹菜、紅洋蔥、白酒、

滋味聖誕2人套餐 $628
前菜(任選兩款)
焗粟米

以牛油跟細香葱烤焗的新鮮粟米,入口爽甜是簡單純粹的味道~
麵包球聖誕樹
龍蝦湯 +$58(套餐額外添加)
主菜(任選兩款)
意式海鮮湯長通粉

平常吃意粉比較少吃到湯長湯粉,這裡有供應還要以大蝦、青口和蜆肉入饌,並加入芹菜、紅洋蔥、白酒、蒜蓉及新鮮羅勒作調味,醬汁吃起來有點像番茄的味道,入口清爽,海鮮的份量很多,長通粉吸收了滿滿的湯汁很好吃,口感也好!
聖誕花環牛肉薄餅
可以吃的聖誕花環?說的是這款節日限定的聖誕花環牛肉薄餅!賣相精緻夠IGable,連店員都大讚這個外觀很漂亮!繼續是招牌薄脆輕盈的餅底,配上馬蘇里拉芝士、巴馬臣芝士和紅莓乾,芝士味香濃;伴以在薄餅中心的燉牛頰肉、鷹嘴豆、醃辣甜椒、紅莓乾,最後以羽衣甘藍堆成聖誕花環狀,牛頰肉軟嫩加上多款口感的蔬菜,出奇地清新不會膩!很新鮮有趣的配搭~
飲品(任選兩款)
聖誕暖心紅茶
薑蜜檸檬蝶豆花熱茶
套餐有兩杯飲品贈送,男友選了聖誕暖心紅茶,店家先將丁香、小荳蔻、橙乾、八角及肉桂置入杯內,再倒入熱騰騰的Twinings英式早餐茶,香氣撲鼻;而我就選了薑蜜檸檬蝶豆花熱茶,微微的薑味加上檸檬香,是非常舒服的口感,兩款同樣有一種暖胃的感覺,很適合冬天飲用呢!
甜品(任選一款)
飄雪薑餅人芭菲

來到最後的甜品了!以加入合桃、士多啤梨果醬、藍莓和忌廉的雲尼嗱雪糕配上麵包球,當然少不了薑餅人做裝飾啦!賣相精緻又可愛,味道香甜,口感細膩醇滑,男友還說薑餅人很好吃呢~
十多年前在赤柱第一次接觸這店時已被她的手工薄餅深深吸引著;多年後已經在港設有多間分店,成為人氣極高的連鎖薄餅店了!薄餅跟麵包球都非常受歡迎啊~ 而且還會不時推出新款口味,上次點的北京烤鴨薄餅就已經夠新鮮好吃了!除了在餐廳內享用大餐,店家也推出聖誕外賣套餐,無論是準備跟另一半還是大班朋友歡渡佳節都可以點來吃啦!
2023-12-06
2023-11-27 152 瀏覽
食物都係普普通通 但最大問題係埋單時 要求Apple pay比錢 有位男職員突然態度好差好悔氣拎住部機行埋黎講左句 喂 點呀 快d啦 我地明明有催 如果佢地咁急既可以要求我地行出去先用apple pay 而唔係無啦啦比催個客快d😅😅食完餐飯仲要受氣 勁莫名奇妙
2023-11-15 224 瀏覽
約左frd食早餐 太早冇乜選擇 呢間pizza食得多早餐就第一次食 可能太早 唔洗等位上餐速度都好快嗌左個生酮早餐 好大份 食極都食唔晒 靚女frd就嗌左牛角包晨早流流 飲杯熱咖啡醒一醒神真係好正下次早餐又多一個選擇
約左frd食早餐
太早冇乜選擇