2024-03-31 58 瀏覽
PizzaExpress出新野有PizzaExpress間條薄餅、蒜香牛油蜆雙色意粉、 意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅etc叫「 Pizza Love 二/四人餐 」咪可以試晒囉~ 我就嗌咗「 Pizza Love 二人餐 💲368加一」🔖包1小食、2主菜、2飲品、1甜品,抵食呢~🍹芝味香橙 🍹芒果熱情果特飲飲 🐽𝕄𝕖𝕒𝕥𝕓𝕒𝕝𝕝𝕤 & 𝔹𝕒𝕠𝕝𝕚𝕘𝕟𝕖𝕤𝕖意式焗肉丸 有5粒,一口size食得方便,個意式茄醬好提味~~🍝𝕊𝕥𝕣𝕚𝕡𝕖𝕤 𝕊𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚 𝕍𝕠𝕟𝕘𝕠𝕝𝕖蒜香牛油蜆雙色意粉 好有蒜香,唔會太油,而且好多蜆呀! 🍕𝔾𝕦𝕒𝕟𝕔𝕚𝕒𝕝𝕖 𝕄𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅,係薄身pizza,有意式風乾豬面頰肉、蘑菇、鼠尾草、馬蘇里拉芝士、軟芝士及雅枝竹醬~ 原來風乾豬面頰肉係脂肪比例較多,但幾爽口~🍫☕️𝕁𝕦𝕞𝕓𝕠 𝔻𝕠𝕦𝕘𝕙 𝔹𝕒𝕝𝕝 ℕ𝕦𝕥𝕖𝕝𝕝𝕒 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕊𝕒𝕝𝕥𝕖𝕕 𝔸𝕗𝕗𝕠𝕘𝕒𝕥𝕠特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕 溫熱嘅麵包中間流出榛子醬,香軟又香甜;表面係奶蓋咖啡,下層就係雪糕,都幾特別~

PizzaExpress出新野

叫「 Pizza Love 二/四人餐 」咪可以試晒囉~

我就嗌咗「 Pizza Love 二人餐 💲368加一」
🔖包1小食、2主菜、2飲品、1甜品,抵食呢~

🍹芝味香橙
🍹芒果熱情果特飲飲

🐽𝕄𝕖𝕒𝕥𝕓𝕒𝕝𝕝𝕤 & 𝔹𝕒𝕠𝕝𝕚𝕘𝕟𝕖𝕤𝕖

🍝𝕊𝕥𝕣𝕚𝕡𝕖𝕤 𝕊𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚 𝕍𝕠𝕟𝕘𝕠𝕝𝕖
蒜香牛油蜆雙色意粉 好有蒜香,唔會太油,而且好多蜆呀!

🍕𝔾𝕦𝕒𝕟𝕔𝕚𝕒𝕝𝕖 𝕄𝕦𝕤𝕙𝕣𝕠𝕠𝕞

特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕
溫熱嘅麵包中間流出榛子醬,香軟又香甜;
表面係奶蓋咖啡,下層就係雪糕,都幾特別~
2024-03-29
今晚去咗PizzaExpress,試咗佢哋套餐嘅意式風乾豬面頰肉蘑菇薄餅,真係一流!薄身pizza餅底外脆內軟,每一啖都感受到脆嘅口感。上面鋪滿咗意式風乾豬面頰肉,味道鮮美得黎帶點咸香;新鮮蘑菇嘅濃郁,同馬蘇里拉芝士嘅濃密完美融合。加埋幾滴鼠尾草提味,味道層次豐富。唔少得嗰D雅枝竹醬,提升咗整體嘅鮮味。呢款pizza,係味道同口感,都係套餐嘅亮點,絕對值得一試!
2024-04-30
2024-04-06 32 瀏覽
復活節假期最後一日,閏蜜們終於歸位,急不及待約出嚟食吓Pizza吹吓水♦️Pizza Express ♦️我哋三個人點咗個新推出嘅,夏日二人套餐Love Set $368 Pizza lovers set $368意式風乾面頰肉蘑菇薄餅 一向鍾意食佢地個又薄又脆嘅批底;今次風乾面頰肉、蘑菇餡料幾特別,風乾面頰肉富咸香;炒香過蘑菇和軟芝士令味道更豐富。煙三文魚長通粉白汁長通粉保持了彈性,煙三文魚唔會碎濕濕,白汁感覺比較膩,所以三個人分就啱啱好。意式焗肉丸肉丸細細粒,有點咬口,茄醬超多,我喜歡。甜品有兩款揀,朋友知道我至愛Tiramisu ,每人吃左一口,就成杯比我食,口感相當順滑,好似吾太吃到酒味,甜度適中;Mascarpone Cheese比例較多,感覺較膩。飲品有相當多選擇,以果味調制出變化萬千的特飲。芒果熱情果特飲以芒果、百香果、茘枝等三種甜蜜蜜的水果打造出大人細路也喜歡的飲品,甜度適中,相信夏日感。芝味香橙茶 打咭一流的特飲,以橘子口味糖水打造成夢幻藍色,再加上棉密芝士奶蓋,甜美的香橙味也受朋友喜歡。另外加Cappuccino 雖然冇拉花,但夠大杯;酸味不高,奶泡也豐富。這個為夏日而

♦️Pizza Express ♦️

我哋三個人點咗個新推出嘅,夏日二人套餐
Love Set $368

Pizza lovers set $368

意式風乾面頰肉蘑菇薄餅

煙三文魚長通粉

意式焗肉丸

肉丸細細粒,有點咬口,茄醬超多,我喜歡。

甜品有兩款揀,朋友知道我至愛

飲品有相當多選擇,以果味調制出變化萬千的特飲。

芒果熱情果特飲

芝味香橙茶

另外加
Cappuccino

雖然冇拉花,但夠大杯;酸味不高,奶泡也豐富。

這個為夏日而設的 Pizza Lovers Set
CP 值好高,冇浪費我地Quote
2024-01-30 117 瀏覽
今次去咗間餐廳,一落座就嚟咗個「熱熔三重芝士麵包球」添,軟綿綿嘅麵包球夾住濃郁嘅芝士,咬落去真係正到彈哂牙!芝士流心出來嘅時刻,我心都融咗啦~「烤雞焗糙米飯」照樣唔令人失望,送上嚟仲有zzz聲咁熱辣辣,雞皮烤到脆口,雞肉嗲嗲哋嫩滑得嚟,搭配嘅香草糙米,啖啖生氣!「有營茄子沙律」啲茄子燒得啱啱好,牛油果又滑,醬汁偏甜酸,食完清新開胃。最後嚟杯「Expresso Tonic」,咖啡味同湯得嘅氣泡混合得剛剛好,舒爽提神!全場食完口感滿足,抵讚👍🏻呢次食評,我真係講咗心裡話,想食抵食嘅你,一定要試試!🍴🎉🍕

2024-01-20 87 瀏覽
超人氣薄餅西餐廳🍕體驗意大利風情🇮🇹環境裝修都好別緻卡拉布雷斯薄餅🍕超推薦💖💖係招牌方形羅馬薄餅,配埋意式辣肉醬、拿坡里辣肉腸、醃辣甜椒、青辣椒、烤燈籠椒、新鮮馬蘇里拉芝士、火箭菜、羅勒香草醬、巴馬臣芝士、馬蘇里拉芝士及番茄醬🌿薄餅夠薄夠脆口,仲超足料!!燉牛頰肉配北非小米🐮以特製醬料調配、文火慢燉的軟嫩牛頰肉,再搭配酸甜嘅車厘茄&北非小米,味道層次豐富,香濃而不膩!超好食🤩🤩瑪嘉麗塔皇后薄餅🍕叫咗regular size!兩個人已經好夠飽!薄餅鋪上馬蘇里拉芝士,配上羅勒及番茄醬~食落唔會好漏,素食者都可以叫!📍 PizzaExpress (北角匯二期) (北角)北角渣華道123號北角匯二期2樓218-219號舖#PizzaExpressHK #LetThereBeFlair #YourMarbleTableAwaits#Celebrating2024

超人氣薄餅西餐廳🍕
體驗意大利風情🇮🇹環境裝修都好別緻

卡拉布雷斯薄餅🍕

燉牛頰肉配北非小米🐮
以特製醬料調配、文火慢燉的軟嫩牛頰

瑪嘉麗塔皇后薄餅🍕
叫咗regular size!兩個人已經好夠飽!

📍 PizzaExpress (北角匯二期) (北角)
北角渣華道123號北角匯二期2樓218-219號舖

#Celebrating2024
2024-01-17 65 瀏覽
平時都食唔少pizza Express,不過北角匯呢一間環境唔錯,今次兩個人嚟食錯咗窗邊位。叫咗套餐,好高性價比,包飲品之餘,有湯,沙律,煮食,絕對食得好飽好滿足。😄本來只係覺得餐廳啲Pizza好食,今次只係來食意粉發現唔錯。意粉軟硬度適中,唔會太甜,都唔會過鹹,一啲都唔油膩,亦都唔會好滯!意粉款式選擇多,前菜推介牛油蜆肉同埋龍蝦湯👍🏻飲品方面,蝶豆花梳打唔錯!甜品選擇多,朱古力Brownie,配搭唔同口味嘅軟雪糕好食😊

2023-07-26 148 瀏覽
Pizza Express 真係由細食到大,除咗各款意大利薄餅,意粉,小食,甜品等。經常都有新產品推出今次試下新推出既Summer Cheers 特飲,叫兩杯仲送焗麵包球蜜桃冰茶 :蜜桃果蓉混合紅茶,放上檸檬乾及迷迭香裝飾鹽味荔枝特飲 香甜既荔枝及荔枝果蓉,酸酸既檸檬汁及青檸汁, 注入蝶豆花茶及梳打水,再在杯邊沾點鹽増加味道層次真係岩哂夏天消暑送既焗麵包球,熱辣辣,沾上牛油好好味肉醬千層寬麵剛剛焗起一上枱好香呀,每層夾雜肉碎芝士同寬麵北京烤鴨pizza首先鍾意佢啲餅底又薄又趣,鴨胸配上辣椒碎,青瓜,青蔥,馬蘇里拉芝士及海鮮醬真係好似食緊北京填鴨嘅味道,夠惹味又特別
蜜桃冰茶 :蜜桃果蓉混合紅茶,放上檸檬乾及迷迭香裝飾

鹽味荔枝特飲
真係岩哂夏天消暑

送既焗麵包球,熱辣辣,沾上牛油好好味

肉醬千層寬麵
剛剛焗起一上枱好香呀,每層夾雜肉碎芝士同寬麵

北京烤鴨pizza

真係好似食緊北京填鴨嘅味道,夠惹味又特別
2023-07-05 118 瀏覽
我兩個小朋友非常鐘情Pizza Express ,我相信是因為其形象打造成一間好親子的餐廳。每次去光顧,餐廳都有兒童餐及兒童填色的單張,裡面有好多小遊戲同填色的位置。麵包球是食極不厭之選,無論配上牛油還是朱古力都是他們的至愛。今次我除了叫了一個幾抵的兒童餐名,更叫了一個pizza 及雞翼。烤焗雞翼雞翼十分惹味,烤到勁香脆可口,配以少少辣的特製醬汁,好好味。兒童餐有蕃茄芝士長通粉焗麵包球,配榛子朱古力醬迷你卡布奇諾,(即是朱古力奶配泡沫不含咖啡)長通粉很適合小朋友口味,麵包球亦十分滋味。巴馬火腿餅薄餅巴馬火腿數量不少,加上有大量芝士在薄餅面,雙重享受。好食過其他薄餅店。

烤焗雞翼

兒童餐有

蕃茄芝士長通粉
焗麵包球,配榛子朱古力醬
迷你卡布奇諾,(即是朱古力奶配泡沫不含咖啡)
長通粉很適合小朋友口味,麵包球亦十分滋味。

巴馬火腿餅薄餅
烤雞翼
巴馬火腿薄餅
麵包球,配蒜蓉牛油
麵包球配朱古力醬
想品嚐地道的意大利風味,不用千里迢迢,家附近就有一家連鎖手工薄餅店餐廳各分店風格迥異,北角匯店裝修充滿色彩這好友親子餐廳環境寬敞潔淨,服務態度優質所有意大利薄餅以新鮮材料即點即製,鬆脆可口期間限定的「意享森夏」菜單,啟發自風光明媚的意大利夏日薄餅套餐$248!雙重蝦肉意大利青瓜薄餅以用上意大利羊奶芝士、馬蘇里拉芝士及白汁,味道可口清新、口感爽脆Peroni 0.0% 無酒精啤酒採用優質意大利食材釀製而成,帶有濃郁的柑橘和啤酒花香凡堂食惠顧薄餅套餐,可免費獲贈 Peroni限量版啤酒杯乙隻雞肉凱撒沙律有雞肉、意大利煙肉、巴馬臣芝士、羅馬生菜、烘麵包粒及凱撒沙律醬!吃得有營之選廚師精選小食意式焗肉丸以豬肉丸配香辣番茄牛肉醬, 最後灑上巴馬臣芝士及蕃茜,醬汁酸酸很開胃意式八爪魚冷盤面層加上橄欖、橄欖油、檸檬汁及番茜,口感豐富加了佛手柑香料的豪門川寧伯爵紅茶風味獨特,香氣四溢
餐廳各分店風格迥異,北角匯店裝修充滿色彩
這好友親子餐廳環境寬敞潔淨,服務態度優質
所有意大利薄餅以新鮮材料即點即製,鬆脆可口
期間限定的「意享森夏」菜單,啟發自風光明媚的意大利夏日
雙重蝦肉意大利青瓜薄餅
Peroni 0.0% 無酒精啤酒
雞肉凱撒沙律
意式八爪魚冷盤
意式八爪魚冷盤面層加上橄欖、橄欖油、檸檬汁及番茜,口感豐富
熱茶
加了佛手柑香料的豪門川寧伯爵紅茶風味獨特,香氣四溢
2023-06-17
雙重蝦肉意大利青瓜薄餅
Peroni 0.0% 無酒精啤酒
雞肉凱撒沙律
意式八爪魚冷盤
熱茶
2023-06-09 256 瀏覽
早兩天,在餐廳專頁又見有新菜式,仲有超級優惠給客人!雖然今天不是優惠日,都專程約了閨蜜齊齊試新菜、嘗新味!更新了的菜單,果然多了很多新口味!今次,除咗至愛嘅焗麵包球之外,其他的都係之前未食過的,甚富新鮮感!小小的麵包球,每次都必須來一客,外脆內軟富麵粉香,無論配羅勒香草醬或蒜蓉牛油,都係絕配!蒜香橄欖車厘茄焗蝦,賣相精緻,大蝦新鮮彈弓、蝦肉味濃,車厘茄吸收哂蝦嘅鮮甜,加上自家酸酸甜甜嘅番茄味,個人覺得比蝦更出色!焗香草沙甸魚,大廚用咗多種配料及大量香草去焗,味道十分出色,並有效咁去除了沙甸魚的腥味,連唔多食魚嘅朋友都食唔停口。。。一貫充滿麵粉香嘅批底,大量嘅軟芝士、巴馬臣芝士及香甜蕃茄醬,百分百意大利風味;加入了炒菠菜、紅洋蔥同意大利肉腸,實在係完美嘅配搭!食下一塊又一塊,眨下眼便KO哂成個pizza,侍應似乎也驚訝於我倆的胃納量!新飲品血橙梳打特飲,的確真材實料,上桌時見到底層鮮血一般濃的橙蓉,搞勻後喝一口,清甜得來帶些梳打水的汽,分外清爽宜人!推介朋友喝我的至愛~意大利咖啡雪糕,香濃的咖啡倒入冰凍的雪糕上,已是一大享受,用茶匙搯一口雪糕,微溶的雪糕附著濃厚的咖啡香,在口腔中散發出來
早兩天,在餐廳專頁又見有新菜式,仲有超級優惠給客人!
雖然今天不是優惠日,都專程約了閨蜜齊齊試新菜、嘗新味!

更新了的菜單,果然多了很多新口味!

推介朋友喝我的至愛~意大利咖啡雪糕,香濃的咖啡倒入冰凍的雪糕上,已是一大享受,用茶匙搯一口雪糕,微溶的雪糕附著濃厚的咖啡香,在口腔中散發出來,實在幸福滿滿!
2023-04-01
2023-05-18 67 瀏覽
和朋友一同前往野餐,挑選了這間餐廳外賣,期待在戶外係意式食物的感覺。雙重芝士脆邊薄餅,番茄醬底和配料非常搭配,西班牙肉腸和抱子甘藍的口感很好,Mozzarella和車打芝士的組合也非常美味。整體來說,這道菜的味道很豐富,口感也很棒。燉牛頰肉配北非小米,牛頰肉燉得非常軟嫩,配上北非小米的口感更為複雜,但絕對是健康飽肚的選擇。焗抱子甘藍,抱子甘藍焗得非常好,口感不錯,配搭餐廳自家製的醬汁,味道更為豐富。焗肉丸烤得很好,口感也很不錯。最喜愛就是這種彈牙的口感。烤焗雞翼:好雞翼烤得非常好,有著美味的焦糖色,口感也很不錯,最重要肥瘦適中,不會太滯,加上內裏肉汁豐富。蒜香橄欖車厘茄焗蝦,蝦焗得非常好,口感也很不錯。配搭車厘茄令味道更加豐富,更有層次。焗麵包球配朱古力醬,麵包球烤得非常好,有著美味的焦糖色,配上朱古力醬的味道也非常棒,味道非常不錯。

焗肉丸烤得很好,口感也很不錯。最喜愛就是這種彈牙的口感。

1K
無意中在面書看到PizzaExpress 聯同 Ferrarini 及 Peroni Nastro Azzurro 推出期間限定的「意享森夏套餐, 單單看食物照就已經非常吸引, 所以一放工就到附近的北角滙分店看看。到逹餐廳就可以看到門口放了大大張的poster 介紹, 薄餅套餐包括:雙重蝦肉意大利青瓜薄餅一個及 Peroni Nastro Azzurro 啤酒或 Peroni 0.0% 無酒精啤酒。由 2023 年 5 月 9 日至 7 月 3 日,顧客凡堂食惠顧薄餅套餐,便可免費獲贈 Peroni 限量版啤酒杯乙隻。算一算, 單點這個pizza 都已經HK$218, 而Pizza Combo則是HK$248, 還包括了啤酒及限量牌酒杯贈送, 所以最後點了套餐外賣回家。這個雙重蝦肉意大利青瓜薄餅是新口味來的, 有別於一般pizza, 這款薄餅用上了正宗意大利菜必加的意大利羊奶芝士泡製, 羊奶芝士口感極像巴馬臣芝士,芝士味道巨濃郁,沒有任何羊羶味, 相反, 入口帶有點點鹹香,另外, 薄餅內還加入了雙份蝦肉及意大利青瓜, 所以整個pizza 表面都舖上了大大隻的蝦仁及青瓜片, 份量十足,

這個雙重蝦肉意大利青瓜薄餅是新口味來的, 有別於一般pizza, 這款薄餅用上了正宗意大利菜必加的意大利羊奶芝士泡製, 羊奶芝士口感極像巴馬臣芝士,芝士味道巨濃郁,沒有任何羊羶味, 相反, 入口帶有點點鹹香,另外, 薄餅內還加入了雙份蝦肉及意大利青瓜, 所以整個pizza 表面都舖上了大大隻的蝦仁及青瓜片, 份量十足, 蝦肉口感爽口彈牙, 配上香脆青瓜片, 以及馬蘇里拉芝士及白汁,味道清新, 多吃也不會感到膩滯。

Peroni Nastro Azzurro 啤酒
外賣是以樽裝啤酒代替杯裝, 方便携帶, 而這款意大利啤酒喝起來挺順口, 啤酒泡沬一般, 很快就消失了, 入口沒有重重的酒品苦涊味, 味道較淡, 清新爽口。

La Reine
除了」皇后薄餅」, 無他, 只因內裏有我最愛的Mozzarella, 當然還有其他配料, 如摩特黛拉火腿、蘑菇、橄欖等。
薄餅底同樣是非常香脆, 摩特黛拉火腿的味道較突出, 加上咸橄欖, 蕃茄及入口先是濃郁的鹹香味, 慢慢就有蕃茄醬的酸甜滲出, 最後就是Mozzarella的溫順煙韌拉絲口感作結, 層次及味道豐富。

蕃茄海鮮意粉
另外, 我亦外賣了「蕃茄海鮮意粉」回家, 這個意粉的內容豐富, 包括有爽口蝦肉、Q彈蜆肉、爽脆八爪魚、鮮味小元貝、清新車厘茄、蒜蓉油、蕃茜,再加入香辣蕃茄醬而成,入口味道酸酸辣辣,帶點點蒜香味, 令人忍不住一口接一口,越食越開胃。
2023-05-13
近海旁嘅「北角匯」感覺休閒,唔少餐廳都可以外望海景。朋友想食西餐咁啱見到 Pizza Express, 環境幾舒服,座位闊落,充滿異國風情。近門口接待處嘅女外籍店員service 唔錯下午茶時點選了這個特色小食套餐:無酒精啤酒及西西里烤茄子有啤酒嘅味道但冇酒精,感覺清爽醒神🌟👍🏻 茄子碎加上芝士片和茄蓉、紅椒同烤,可口美味。蘋果雞肉沙律沙律醬可以 on side ,自行調校,唔會過多。雞肉估唔到幾嫩滑,配合青蘋果條一流。仲有合桃、紅莓乾,沙律菜新鮮。蟹肉白酒汁扁意粉賣相係有點凌亂~不過味道唔錯。放了不少蟹肉,醬汁有點鹹香相信來自anchovy, 整體惹味,每條扁意粉都沾滿醬汁!蕃茄新豬肉薄餅新豬肉都係近幾年流行嘅素食,像真度極高,甚至乎比真實嘅免治豬肉更有肉味😃這款是傳統薄餅底款式,餅底較為薄身,香脆,但唔乾。放上新鮮蕃茄蓉,餡料和薄餅底比例啱啱,唔會好膩,相反有清新意式嘅口味,1人吃兩三塊也不覺滯。
近海旁嘅「北角匯」感覺休閒,唔少餐廳都可以外望海景。

近門口接待處嘅女外籍店員service 唔錯

Alcohol  free  bear
西西里烤茄子
下午茶時點選了這個特色小食套餐:
無酒精啤酒及西西里烤茄子
蘋果雞肉沙律
蘋果雞肉沙律
沙律醬可以 on side ,自行調校,唔會過多。
雞肉估唔到幾嫩滑,配合青蘋果條一流。
仲有合桃、紅莓乾,沙律菜新鮮。
2023-05-13 98 瀏覽
Friday night 留係屋企飲意大利啤酒🍻,歎意式小食及pizza🍕,正!💗💕見到最近PizzzExpress 出新menu,與 Ferrarini 及 Peroni Nastro Azzurro 合作,以正宗意大利羊奶芝士🧀及啤酒🍺、研製出「意享森夏菜單」🍽️🍴(供應期由 2023 年 5 月 9 至 7 月 3 日)我點了當中既😋意式小食套餐 $98包西西里烤燉茄子🍆及1枝Peroni Nastro Azzurro 啤酒 330 ml樽裝啤酒🍺🍆西西里烤燉茄子以意大利🧀羊奶芝士、茄子、🧅 紅洋蔥、🍅番茄、橄欖、酸豆及番茄醬烹調,味道層次豐富,佐以迷你麵包令人食指大動❤️😍🍕 夏威夷薄餅 (大)$196Parma Ham 🥓,🍍菠蘿果粒醬,仲有紅洋蔥,羅勒同芝士。菠蘿味道香甜,大人小朋友都鍾意嘅口味。😍🥗 雞肉蘋果沙律(大)$126 雞肉,蘋果絲,沙律菜及車厘茄等,🍋 配檸檬蛋黃醬,非常清新,雞肉夠嫩滑,讚!😋🐷 意式焗肉丸 $68 烤焗豬肉丸配番茄牛肉醬,勁惹味,醬汁我用嚟點麵包是,一滴不漏食曬😋

見到最近PizzzExpress 出新menu,

(供應期由 2023 年 5 月 9 至 7 月 3 日)

我點了當中既😋意式小食套餐 $98

🍕 夏威夷薄餅 (大)$196

菠蘿味道香甜,大人小朋友都鍾意嘅口味。😍

🥗 雞肉蘋果沙律(大)$126

🐷 意式焗肉丸 $68

2023-05-12
外賣自取
2023-05-02 92 瀏覽
朋友到我家唱 K,  大家只想繼續唱而不願離機.   ​​決定叫外賣晚餐.   PizzaExpress 有我們喜歡的正宗意大利美食 及 手工薄餅,  上網查閱, 剛推廣新套餐, 「共饗套餐」, 連同戶戶送服務只須 $488.  好合經濟原則.門鐘響起,  外賣平台  外賣送到!   好漂亮的美食盒!!  Good Times Together 造型精美, 像個大蛋糕盒, 內有雙層 Packing box, 一盒薄餅,  另一盒主菜有四款小食及一款甜品.   一路唱歌一路食, 開好方便.還有兩套環保刀叉及紙巾.共饗套餐雙重芝士脆邊薄餅 (羅馬薄餅) 擺設靚 有意式風情, 正中意式 Pizza , 芝士脆邊, 薄底脆, 口感酥脆夠香脆.   足料熱騰騰, 有 帕爾馬火腿, 摩特黛拉火腿 新鮮馬蘇里拉芝士,  好豐富.  我們一食便愛上了. 這個組合配起來食, yummy  !精選小食有多款:   焗抱子甘藍, 意式焗肉丸 (4 粒), 烤焗雞翼 (4 隻)  蒜香橄欖車厘茄焗蝦, 焗麵包球配朱古力榛子醬. 用錫紙盒裝載,  整齊美味.意式焗肉丸,  烤焗雞翼, 啖啖肉, 香噴噴.主菜:
內有雙層 Packing box,
還有兩套環保刀叉及紙巾.
共饗套餐
雙重芝士脆邊薄餅 (羅馬薄餅)
我們一食便愛上了. 這個組合配起來食, yummy  !
蒜香橄欖車厘茄焗蝦, 焗麵包球配朱古力榛子醬.
用錫紙盒裝載,  整齊美味.
意式焗肉丸,  烤焗雞翼, 啖啖肉, 香噴噴.
牛丸
主菜:   燉牛頰肉配北非小米  用錫紙盒裝載
Couscous  北非小米,  粗粒小麥粉, 配上慢燉牛頰肉,  調味非常好.
燉牛頰肉配北非小米
牛頰肉肉質鮮嫩, 好稔, 牛味濃, 醬汁味道相當惹味好食.
北非小米有提子乾, 甜甜地, 好好味.  北非小米好滑,  比亞洲米飯更好食, 健康又富營養.
蒜香橄欖車厘茄焗蝦,  附有湯汁.
蒜香橄欖車厘茄焗蝦
焗蝦有多隻, 大隻又新鮮, 爽口彈牙.  蒜香橄欖好味.
最後食埋   焗麵包球配朱古力榛子醬,  焗麵包球脆脆, 沾上朱古力榛子醬, 味道不太甜, 吃得更健康, 非常回味滿足,  繼續好唱口.
焗麵包球配朱古力榛子醬
外賣盒上印有優惠代碼, 下次落單時憑代碼換取獨家合共$100 優惠, 由2023年4月26日起.  這個盒要收起了.
牛丸
燉牛頰肉配北非小米
蒜香橄欖車厘茄焗蝦
焗麵包球配朱古力榛子醬
  • 焗抱子甘藍
  • 意式焗肉丸 (4 粒)
  • 烤焗雞翼 (4 隻)