2024-05-20 0 瀏覽
由細到大,Pepper lunch 都係food court 必食嘅食物之一,熱辣辣嘅鐵板真係好正,仲有啲獨特嘅醬汁,撈飯一流,令人食極都唔嫌~珍寶黑椒牛肉飯💰HK$66想要多啲牛肉,所以叫咗珍寶!黑椒加粟米加牛肉再加埋飯,真係絕配~

珍寶黑椒牛肉飯💰HK$66

2024-05-17
  • 黑椒牛肉飯
咁平係因為用埋外賣app送嘅折扣優惠,所以只係俾咗$28就買到標價$118嘅嘢🌞日式燒牛肉+泡菜+解茶🌞套餐✅份量充足雖然個盒好細,但都算足料,基本上1/3都係牛肉(有啲都多肥膏)、1/3係飯、1/3係粟米同幾粒西蘭花,加咗少少錢嘅荷包蛋就咁放係隔離,個泡菜同個汁就用細細個盒裝住俾你。🧐外賣味道普通可能因為無熱辣辣嘅鐵板加持,成盒嘢望落只係好普通嘅兩餸飯,建議可以rebrand 下,咁食落賞心悅目啲,啲人都覺值多幾蚊呀。啲燒牛肉夠味,但炒得有啲太乾身,要加汁食,撈埋粟米同西蘭花落啲飯到正正常常,唔食唔知原來無咗個鐵板差咁遠。泡菜幾清爽,我鍾意~❌ 唔啱怕油人士Pepper Lunch 間舖離遠都聞到好大陣油煙,樣樣都落足油煎炒先上鐵板,油膩係預期之內,食完有少少起痰同口渴,要靠個泡菜同罐茶解一解。PS如果唔係近排外賣app做緊優惠都未必會食,下次食pepper lunch都係堂食好啲

🌞日式燒牛肉+泡菜+解茶🌞套餐

✅份量充足

🧐外賣味道普通

❌ 唔啱怕油人士

2024-03-07
15 分鐘 (外賣自取)
2024-01-22 119 瀏覽
係咁!我今日就嚟到呢家店試咗個特盛牛肉飯,起碼話你知,唔駛咁文藝,直頭就係香得嚟又惹味。牛肉咁多,咬落好實在🥩,伴隨住黑椒汁嘅微辣,仲有甜甜嘅粟米粒喺度跳,真係咸香甜齊嚟,口感層次分明。啲飯仲帶啲焦香味,正宗嘅鐵板燒既視覺又有聽覺享受😍,撈嗮佢,熱辣辣嘅黑椒香噴鼻,簡直舒服到爆賴!搭咗罐汽水落肚,清爽透心涼,嚟令個食感更加完滿。呢度嘅飯真係有層次,有飽肚感,幾個字形容——煮得啱啱好!香港食大環境競爭激烈,但呢家店嘅黑椒牛肉飯真心博到我個讚👍。食物方面抵食到飛起,對於搵飽肚嘢食嘅我哋,呢家店準保唔會令你失望。下次行過食評界嘅友仔,記得要揀呢家試吓!

Peppy Lunch是位於又一城內的餐廳,我最近去那裡品嘗了一頓午餐,讓我感到非常滿意。我注文了鐵板牛肉加泡菜粟米飯,份量十分足夠,完全滿足我的胃口。鐵板牛肉非常嫩,口感豐富,讓我大快朵頤。泡菜的醃製剛好適中,不過分咸或酸,而且與牛肉搭配得非常好。粟米飯也很好吃,米飯口感綿軟,粟米的甜味與泡菜的酸味互相平衡。總的來說,我對Peppy Lunch的午餐非常滿意。餐點的品質和份量都非常好,服務和環境也十分優秀。如果您正在尋找一家美味而舒適的午餐餐廳,Peppy Lunch是一個不錯的選擇。

2023-04-14 276 瀏覽
今日下晝去左又一城嘅Pepper Lunch Express食,唔知點解我覺得佢嘅鐵板稍微唔太夠熱🤔,可能為咗快啲出餸,就唔係太足夠時間熱鐵板。不過總體上,味道仲算OK👍,唔算太失望。叫左個黑椒牛肉飯🍛,無得唔承認佢嘅牛肉份量真係比較少😕,大約得三四片,不過味道仲算OK,黑椒飯加醬汁都夠惹味👌。另外值得一提嘅係午餐時段真心好多人😅,所以你可能要等一陣先可以有個嘢食。不過相比其他鋪頭,等待時間仲算合理,我覺得仲可以接受。Pepper Lunch 正正常常一個鐵板飯,唔算太特別,但味道仲算OK👍,份量就要視乎你嘅口味啦。如果你係慢慢食嘢嘅人🍴,可能要注意等待時間。

• 黑椒牛肉飯
2022-10-11 616 瀏覽
好耐冇食過Pepper Lunch嚟到又一城其他店又比較貴所以就喺foodcourt試吓依間Pepper Lunch勁多人排隊 買完佢都有個牌寫住要起碼等25分先有叫咗個黑椒牛肉飯成個飯勁重黑椒味變到淨係食到啲黑椒太過鹹加咗錢有一個飲品同埋小食叫咗個黑椒雞粒但係個黑椒雞粒啲雞粒係勁鞋完全係食得出係啲千年雪藏雞同埋係冇乜味嘅跟住叫咗個咖喱芝士雞扒飯又係冇乜咖喱同埋芝士味佢嘅好處係可以比我自己淋啲咖哩上去唔使一早淋晒上去水浸住個飯
勁多人排隊 買完佢都有個牌寫住要起碼等25分先有
同埋係冇乜味嘅
跟住叫咗個咖喱芝士雞扒飯
又係冇乜咖喱同埋芝士味
2022-08-06 533 瀏覽
食快餐本來就冇乜期望,但都希望正正常常。既然問我飲乜,我點咗檸茶你又求其俾杯可樂我,咁問嚟做乜?個兩片牛内,薄到風都吹得起,連茄醬都咁慳,洗唔洗呀?之前都已經冇乜好感,以好唔會再食。
個兩片牛内,薄到風都吹得起,連茄醬都咁慳,洗唔洗呀?
之前都已經冇乜好感,以好唔會再食。
2022-03-24 687 瀏覽
今天要去九龍塘注射疫苗,先去醫肚再打針,叫左大盛黑椒牛肉飯,味道一如其他分店一樣,都可以,但份量就好像不配大盛的名稱,取了食物後坐下才發覺未拿汁醬,牙籤和飲筒,就行返埋去拿了汁和牙籤,再問員工有否飲筒,當時語氣十分有禮及有說唔該,而這位員工亦不忙,亦沒有其他客人,但他只是立刻轉身背對著我行開,我以為他是去拿飲筒,結果等了超過1分鐘見他都只是背對著我不理會,亦不是在工作,就是站著,我也不想吵,便走回坐位食飯,本人多年來都有在這店的其他分店購買食物,服務一向都不錯,這是第一次遇到這樣情況
2022-03-24
下午茶
跟朋友来这里的时候,顺带解决一下晚饭,就尝试了一下这家,这个店虽然当地不少连锁店,但是我发现不管哪家餐量都不大,价格有些高,我本人并没觉得有多么多么的好吃,总之咱就是说,不知为何有那么多人来这家吃,甚至看到过高峰时段要等好久的情况。
2022-01-12
2022-01-03 257 瀏覽
黑椒牛肉飯加芝士鐵板燒得好熱 仲有滋滋聲牛肉嘅份量就比較少 目測一般對男仔黎講 份量細左少少 食完都唔太夠有d失望 連鎖黎講做得有少少其求當快餐填飽個肚黎講都ok
黑椒牛肉飯加芝士
鐵板燒得好熱 仲有滋滋聲
牛肉嘅份量就比較少 目測一般
對男仔黎講 份量細左少少 食完都唔太夠

有d失望 連鎖黎講做得有少少其求
當快餐填飽個肚黎講都ok
2021-10-19 359 瀏覽
八號風球果日去又一城睇優先場,時間有d趕,雖然好幾間餐廳都開左,但想快d有得食所以揀左food court!點知上到去望落好多位但原來好多位都封左。。。佢個封板都係銀色所以一開頭無留意到=_=基本上2/3都封左,好唔方便,大家要去食野的話真係要留意呢一點,要預早少少拎左位先好叫餐,如果唔係拎左餐就好煩。叫左pepper lunch,d牛肉唔加大真係有d少🥲,加配左牛排但因為係鐵板燒得太熟所以有d過熟。總體來說有d失望,但熱騰騰有鐵板飯焦仍然係正嘅!👍🏻

2021-10-09
2021-10-14 206 瀏覽
今天中午惯例在pepper lunch点外卖。结果从677号码,排到699,700+之后了,我的694还没有上来。低血糖,胃痛,胸口闷。以后不要再点外卖了,慢到吓人。以前一直很喜欢pepper lunch外卖,原本外卖九折送饮品。眼看到现在不送饮品,跟堂食一个价格了。但由于外带口味很好吃,还是坚持点外带。但是购买体验越来越不好。而且点单机器十分古老,一定要先说“外卖/堂食”才行,否则都要重新落单。十分十分原始缓慢。现在真的是太太太太太失望了。
外賣自取
  • 三拼黑椒饭
2021-09-23 252 瀏覽
今日係中秋節公休日人唔少用了app点餐想如果冇座位就可以外賣帶走啦很快而且還有openrice 疊疊抵券所以不錯也很便宜只要30蚊和cashier小姐講了一下,等待時間很短飯大概是提前準備了下所以不燙也很熱乎,是拌好了的,份量同堂食但私講喔,胡椒廚房還是吃堂食比較好玩,畢竟滋拉拉鐵板燒才帶感下回一定堂食啦!
今日係中秋節公休日
人唔少用了app点餐
想如果冇座位就可以外賣帶走啦
很快而且還有openrice 疊疊抵券
所以不錯也很便宜只要30蚊
和cashier小姐講了一下,等待時間很短
飯大概是提前準備了下所以不燙
也很熱乎,是拌好了的,份量同堂食
下回一定堂食啦!
外賣自取
2021-08-11 294 瀏覽
我叫咗一份黑椒牛肉飯,加咗芝士同埋蛋鐵板燒得好熱,有熟悉嘅滋滋聲飯嘅份量對於我一個女仔來講就啱啱好,但係如果男仔食嘅話就可能少得滯😢牛肉嘅份量就比較少,大約得三四片,同埋牛肉嘅部位都唔算太好,好多肥膏,冇乜肉😅個飯同埋牛肉仲係冇乜味,應該冇乜落鹽調味剩係得我多加咗嘅芝士帶有少少嘅調味我加咗佢counter免費攞嘅蒜香豉油,先啱啱夠味😅價錢方面我覺得唔係咁抵雖然黑椒牛肉飯本身係$50,但係我加咗蛋同芝士同埋嘢飲,後尾買單都變咗接近$70再加上佢牛肉嘅份量真係比較少,應該可以用同樣嘅價錢去其他燒肉餐廳食得好啲😔
我叫咗一份黑椒牛肉飯,加咗芝士同埋蛋
鐵板燒得好熱,有熟悉嘅滋滋聲
個飯同埋牛肉仲係冇乜味,應該冇乜落鹽調味
剩係得我多加咗嘅芝士帶有少少嘅調味
我加咗佢counter免費攞嘅蒜香豉油,先啱啱夠味😅
價錢方面我覺得唔係咁抵
2021-04-21 604 瀏覽
自從婆婆家附近的Pepper Lunch結業後,就好久沒光顧過了!是次剛好來到又一城睇戲,睇戲前在food court醫肚~~一來到food court就決定要選Pepper Lunch了!!最近不宜吃太多牛肉,而選擇了三併黑椒飯,除牛肉外,還有雞肉及三文魚!其實我以前每次光顧都只會點牛,所以都是第一次試它的雞肉及三文魚呢!三併黑椒飯,牛肉﹑雞肉及三文魚的份量平均,牛肉及三文魚已煮至半生熟的狀態~~蒜蓉扒汁及蜜糖醬汁是Pepper Lunch黑椒飯的靈魂所在!快速拍照後,就加入醬汁,將整碟飯拌勻,香氣四溢!!趁鐵板尚有餘溫時,將牛肉及三文魚再煎得熟一點~~~牛肉質素普通,質感未至於太粗糙,雞肉粒幾香,帶點咬口,三文魚帶魚油香又幾嫩滑!只要牛肉的質素不太差,黑椒飯加醬汁的那份惹味就令我想給它一個笑臉了

三併黑椒飯

2021-03-29