2021-11-05 1507 瀏覽
十一點去到諗住食個早午餐點知道原來佢已經咩都冇晒 就諗住隨意叫左個蛋餅食住先佢就叫我哋等陣先 會幫我哋熱一下先點知等左十五分鐘先至有然後個蛋餅仲係凍嘅 連暖都稱唔上隔離個菜就又凍又苦 真係寧願等半個鐘食晏點知我十一點半準時去落單佢要咩冇咩 後啲自選餸嘅飯好心你標得十一點半有飯食就準時準備好我揀左三個餸豬軟骨 薯餅同素雞麥樂雞 七十幾真係貴到唔似U嘅canteen 更莫講話要我排隊去食 希望佢哋可以進步少少唔好再要乜冇乜😑
十一點去到諗住食個早午餐點知道
真係貴到唔似U嘅canteen
更莫講話要我排隊去食 希望佢哋可以進步少少
唔好再要乜冇乜😑
2021-06-25 1184 瀏覽
[Paper & Coffee] 💛🚩炸雞溫泉蛋野菜飯 $45炸雞必食 ❤️唔好睇佢得兩舊但係超級大舊配埋蜜糖芥茉醬❗️😋😋撈埋溫泉蛋做午餐一流 👍👍🚩炸雞蕎麥麵 $45份量適中蕎麥麵爽口彈牙炸雞絕對必食👅👍總結時間🥰讀浸大同中大嘅同學仔一定要多多支持🤪🤪🤪🤪🤪👍👍👍💛💛💛
[Paper & Coffee] 💛

炸雞絕對必食👅👍

總結時間🥰
讀浸大同中大嘅同學仔一定要多多支持🤪🤪🤪🤪🤪👍👍👍💛💛💛
2021-04-18 2193 瀏覽
留係屋企都可以有好野食😋 想推介下近期食左幾次都覺得超級得既 @paperncoffee.cuhk.bu 個beef wellington🥩送到黎屋企都仲係外脆酥皮包住嫩滑多汁牛肉🤤 最近仲出左impossible meat version添🍄 用左impossible meat,食落同肉食既無分別,完全唔會輸比肉食, 一樣都咁juicy 沙律都有超特別既選擇 - 味噌茄子、藜麥芒果、香草南瓜、爽脆西蘭花都好好味🥗 健康得黎味道好豐富,唔係特別鍾意食菜既我都真心覺得好好食如果叫套餐都會係沙律拼盤,每樣都可以試d小食係以炸物為主,日式炸雞🍗/牛肉可樂餅🍘送到屋企都仲係好脆口。炸粉粉漿唔會太厚,蘸醬都俾得好足夠。主食都會間唔時轉下Menu,但我見卡邦尼粟米肉粒飯🌽係佢永遠既招牌,佢唔係一般既show me your love rice,有好多香濃拉絲芝士,仲有溫泉蛋可以撈飯,超甜粟米係粒狀而唔係蓉,更加有咬口 仲有食過帶子🦐大蝦抹茶忌廉🍵長通粉、燴牛肋條意粉同埋茄汁雜菜豬肉腸通心意粉,非常足料架!唯一係pizza細個d,多人既到會黎講四塊pizza好難分最後黎返個tofumisu (veg

味噌涼拌茄子
藜麥拌芒果

如果叫套餐都會係沙律拼盤,每樣都可以試d

沙律拼盤

卡邦尼粟米肉粒三重奏配珍珠米

仲有食過帶子🦐大蝦抹茶忌廉🍵長通粉燴牛肋條意粉同埋茄汁雜菜豬肉腸通心意粉,非常足料架!
卡邦尼粟米肉粒飯; 燴牛肋條意粉
茄汁雜菜豬肉腸通心意粉

帶子大蝦抹茶忌廉汁

唯一係pizza細個d,多人既到會黎講四塊pizza好難分

最後黎返個tofumisu (vegan tiramisu)就perfect池🍮 咖啡酒味好濃郁,口感都好幼滑
Tofumisu

嗌左三次既結論係份量好足,如果唔想食咁多炸野其實散叫都唔會貴好多,一條威靈頓牛加一個主食然後有d沙律同小食已經好足夠五六個人。散嗌仲可以叫多d唔同款既沙律。真心推介叫返屋企聚會既到會呢
外賣送餐
Tofumisu
  • 燴牛肋條意粉
  • 沙律
2021-02-24 1447 瀏覽
Paper & Coffee (九龍塘)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•蜜糖芥末醬炸雞配冷麵 $45•Honey Ice Black $34••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:呢排天氣忽冷忽熱,今次就去咗paper&coffee食冷麵兼嘆咖啡~炸雞有兩隻味揀,分別係蜜糖芥末醬同柚子沙律醬味,炸雞雖然凍咗,但唔算好油,而且仲好脆,不過炸皮厚咗少少~有進步空間但都好食的!冷麵幾香,麵唔會太淋,入面有啲蘑菇同金菇,配搭炸雞幾唔錯!至於咖啡,好香,唔酸,好啱自己口味,不過唔太飲到蜜糖味~••••••••••••••••••••••••••••••♥️特色:校內咖啡店~終於唔洗揀嗰啲大型連鎖店!而且咖啡質素真係好過連鎖嘅!!鐘意飲咖啡嘅不妨試試!••••••••••••••••••••••••••••••♥️小提示:暫時Paper & Cafe係唔做晚市同埋維持2人一枱嘅,所以大家唔好摸門釘啦!
Paper & Coffee (九龍塘)
♥️餐點:
•蜜糖芥末醬炸雞配冷麵 $45
•Honey Ice Black $34
♥️食評:
至於咖啡,好香,唔酸,好啱自己口味,不過唔太飲到蜜糖味~
♥️特色:
♥️小提示:
呢間餐廳嘅來臨,簡直拯救咗身處以蟲can為名既浸大一眾學生😭居然可以喺浸大食到咁高質嘅cafe真係幾世修來嘅福份!!!💛💛💛唔同中大文青嘅裝修,呢度裝修充滿現代感,而買嘢食嘅方式都係一樣,先拎餸後畀錢炸雞真係好好食!!!炸得外脆內軟,炸皮唔會太油膩,雞肉又可以保持鮮味,肉汁都仲留喺度,唔會太乾,肉質仲好鮮嫩試咗沙律醬同蜜糖芥末醬,都係覺得配蜜糖芥末醬好味啲刺激味蕾至於五大素球都幾好味,每一粒都有唔同味道,真係缺一不可💛
日式炸雞肉配野菜飯
試咗沙律醬同蜜糖芥末醬,都係覺得配蜜糖芥末醬好味啲
刺激味蕾

五大素球配野菜飯

至於五大素球都幾好味,每一粒都有唔同味道,真係缺一不可💛
題外話/補充資料: 校外人士可能入唔到BU,但都可以嗌外賣㗎! 學生職員就要多多支持喇💛
日式炸雞肉配野菜飯
五大素球配野菜飯
  • 炸雞
  • 五大素球
2020-06-11 1840 瀏覽
Paper & Coffee💛九龍塘(BU)💛-🔍 野菜飯配壽喜燒牛肉 $46🔍 野菜飯配五大素球 $43難得喺大學入面食返啲正常嘅嘢😋 野菜份量很足,而且有小小椰菜汁的味道👍🏻,牛肉分量充足,不過個人認為太少牛肉汁,有d dry😳 多啲汁會更加好食-食物質素:6/10環境氣氛:7/10回頭指數:6/10-🔆 溫馨提示:餐廳在BU校園內,恒生銀行隔離-📍 Paper & Coffee (九龍塘)九龍塘香港浸會大學邵逸夫大樓4樓
Paper & Coffee💛九龍塘(BU)💛
🔍 野菜飯配壽喜燒牛肉 $46
🔍 野菜飯配五大素球 $43

食物質素:6/10
環境氣氛:7/10
回頭指數:6/10
🔆 溫馨提示:餐廳在BU校園內,恒生銀行隔離
📍 Paper & Coffee (九龍塘)
九龍塘香港浸會大學邵逸夫大樓4樓
2020-05-30 1367 瀏覽
浸會大學校園內出現Paper & Coffee,位於canteen隔離。叫左黑醋雞肉漢堡配沙律($42)+Flat White($26),沙律可以自己揀,揀左茄子。大大舊炸雞,好脆亦好足料,真係咁大舊雞肉,唔會成舊粉咁。茄子沙律原來係柚子味。Flat white有靚靚拉花,但咖啡味個人認為淡左啲。份量對細食女仔黎講岩岩好。其實呢度仲有好多唔同食物,擔心漢堡唔夠飽仲可以叫飯或者其他野食。咖啡種類亦好多。行入餐廳時,會以為自己去錯地方,但其實呢度真係食野嘅地方黎架。同行朋友叫左素雞漢堡,上面有牛油果醬都好吸引,芒果藜麥沙律亦好味。

咖啡種類亦好多。

• 黑醋雞肉漢堡配沙律
2020-05-10 840 瀏覽
第一次叫外賣套餐,食肉獸家庭餐$1088,免運費,送到屋企樓下,所有熱食仲係熱,好正主菜威靈頓牛肉卷配黑松露燒汁,牛肉生熟剛好嫩滑多汁,蘑菇醬好夠味,不用醮燒汁也可。沙律拼盤唔係普通嘅雜果薯仔,而係藜麥、羽衣甘藍、紅菜頭、西蘭花及蕎麥面,呢個配搭好清新,大家都好歡喜
第一次叫外賣套餐,食肉獸家庭餐$1088,
免運費,送到屋企樓下,所有熱食仲係熱,好正

外賣送餐
2020-02-22 1078 瀏覽
形容佢係九龍塘飲食沙漠綠洲當然有一定嘅實力At least慰藉咗一眾食咗好多年canteen的大學師生啦(溫提1:宜家暫時只限浸大師生進入校園)(溫提2:有外賣同埋到會的選擇,咁校外人士都可以食到,詳細資料可以喺間鋪的社交平台page搵到)講返個炸雞當然係juicy,外脆內軟 👍👍呢次食咁啱係剛炸好就拎出嚟,嘩,夠熱又脆,正!最鍾意菜飯+炸雞+咖喱汁 😍嚟過幾次d菜都有少少唔同今次係四季豆、甘筍、沙葛、粟米仔有時會見到其他瓜或椰菜最鍾意食沙葛 😋 夠爽口咖喱汁又係正濃得嚟唔會搶咗炸雞的風頭撈飯撈菜都好味,再咬一啖炸雞,嘩,perfect match! 😂(溫提3:記住俾錢時儲埋分,話咁快又可以換配菜或者沙律,未dl Storellet就dl定先入去)(溫提4:齋食炸雞&飯已經好滿足,價錢都ok呀學生都負擔得到,我就鍾意再加錢要咖喱汁,想再支持多d可以飲埋杯咖啡,咖啡質素唔錯喲~)
形容佢係九龍塘飲食沙漠綠洲
當然有一定嘅實力
(溫提1:宜家暫時只限浸大師生進入校園)

講返個炸雞
當然係juicy,外脆內軟 👍👍
呢次食咁啱係剛炸好就拎出嚟,嘩,夠熱又脆,正!
最鍾意菜飯+炸雞+咖喱汁 😍
嚟過幾次d菜都有少少唔同
今次係四季豆、甘筍、沙葛、粟米仔
有時會見到其他瓜或椰菜
最鍾意食沙葛 😋 夠爽口
咖喱汁又係正
濃得嚟唔會搶咗炸雞的風頭

2020-02-03 516 瀏覽
誰說大學的canteen一定是難吃!很開心Paper & Coffee 進駐了CUHK & HKBU各位umate都要大力支持,留住高水準的canteen啊它的自助式的,先點白飯,再點主菜,最後結帳。你也可以額外加半熟蛋或沙律,還有冷面提供,夏天有福了。第一次點餐,點了很多同學的推薦的炸雞沒有說謊,是我吃過最好吃的炸雞 而且店員給很多看起來就像啤酒炸漿的製法外皮超脆 根本在吃薯片 而且一點都不油膩雞肉非常juicy 它有沙律醬或蜜糖芥末選 一定是後者 太夾了還加了他們的純素咖喱汁 非常滿足的一餐價錢本來就相宜 再看它的質素 OMG 值得大家支持 想特別稱讚的是,它的蔬菜是有用牛油煮過的,非常無敵香其實講真的,外面的蔬菜放太久,又冷又腥又乾,真的吃不下Paper & coffee的蔬菜有椰菜 有紅蘿蔔 有翠玉瓜 有豆角感受到他們真的有在用心照顧食客的健康而且他們很黃啊~懂得自然懂~去懲罰他們吧!
誰說大學的canteen一定是難吃!
各位umate都要大力支持,留住高水準的canteen啊

它的自助式的,先點白飯,再點主菜,最後結帳。
你也可以額外加半熟蛋或沙律,還有冷面提供,夏天有福了。

第一次點餐,點了很多同學的推薦的炸雞
沒有說謊,是我吃過最好吃的炸雞 而且店員給很多
看起來就像啤酒炸漿的製法
外皮超脆 根本在吃薯片 而且一點都不油膩
還加了他們的純素咖喱汁 非常滿足的一餐
價錢本來就相宜 再看它的質素 OMG 值得大家支持

想特別稱讚的是,它的蔬菜是有用牛油煮過的,非常無敵香
其實講真的,外面的蔬菜放太久,又冷又腥又乾,真的吃不下
感受到他們真的有在用心照顧食客的健康

而且他們很黃啊~懂得自然懂~去懲罰他們吧!
2020-02-03 241 瀏覽
誰說大學的canteen一定是難吃!很開心Paper & Coffee 進駐了CUHK & HKBU各位umate都要大力支持,留住高水準的canteen啊它的自助式的,先點白飯,再點主菜,最後結帳。你也可以額外加半熟蛋或沙律,還有冷面提供,夏天有福了。太久沒吃吉野家,這次點了肥牛,看它能不能做到吉野家的味道它還有金菇菜!吃這個一定要要求多汁,不然不夠吃完一整碗飯想特別稱讚的是,它的蔬菜是有用牛油煮過的,非常無敵香其實講真的,外面的蔬菜放太久,又冷又腥又乾,真的吃不下Paper & coffee的蔬菜有椰菜 有紅蘿蔔 有翠玉瓜 有豆角感受到他們真的有在用心照顧食客的健康而且他們很黃啊~懂得自然懂~去懲罰他們吧!
誰說大學的canteen一定是難吃!
各位umate都要大力支持,留住高水準的canteen啊

它的自助式的,先點白飯,再點主菜,最後結帳。
你也可以額外加半熟蛋或沙律,還有冷面提供,夏天有福了。

太久沒吃吉野家,這次點了肥牛,看它能不能做到吉野家的味道
它還有金菇菜!吃這個一定要要求多汁,不然不夠吃完一整碗飯

想特別稱讚的是,它的蔬菜是有用牛油煮過的,非常無敵香
其實講真的,外面的蔬菜放太久,又冷又腥又乾,真的吃不下
感受到他們真的有在用心照顧食客的健康

而且他們很黃啊~懂得自然懂~去懲罰他們吧!
2020-01-13 413 瀏覽
試過新校嘅hell can 同 aab can 之後,唔敢喺BU 食嘢,直到哩間開左。之前有食過東廣場veggle cafe 覺得唔錯,老細又過左黎哩邊整素食,就想試下。上次食啱啱開左冇耐,食唔到burger,今日終於都食到。雖然唔係最想食嘅米漢堡,但哩個素魚牛油果漢堡都唔錯。佢個漢堡係上下分開擺,有趣地,素魚牛油果醬嗰邊係鹹同少少辣,另一邊係甜,一次過滿足兩個願望。另外可以揀配一款沙律或者炸蕃薯條。我揀左羽衣甘藍配紅菜頭,因為聽講好有營養😂另外買左鮮奶抹茶,我見個牌應該可以配合素食者轉做燕麥奶,但我只係見澳洲山火,想食下素,唔係真素食者,所以由佢😜 抹茶鮮奶一路飲都feel 到好幼嘅抹茶粉,唔識品評,但我鍾意,同埋冇加糖,唔會甜👍🏼對上一次試左招牌炸雞同焙茶。炸鷄外脆內嫩有肉汁,又唔會厚粉,正👍🏼 焙茶係凍飲,一大舊完整嘅冰所以食完嘢先飲都唔會融好快溝淡晒。同埋每一啖都有茶香喺口🤤 下次想試埋五大素球🤤

純素牛油果素雞漢堡

下次想試埋五大素球🤤
純素牛油果素雞漢堡
2020-01-06 362 瀏覽
終於唔洗再去學校的頹飯堂,兼有啖好食。最初是為了每朝有杯靚咖啡嘆而過嚟,之後連lunch都過埋嚟食!咖啡:Mocha 一試難忘,真係堅好飲Flat White 是我至愛,一樣好出色有機會會試埋其他。食物:暫時每次都是點蕎麥面加沙律餐,上至藜麥、南瓜、紅菜頭甚至西蘭花🥦每一樣調味都是非常高水準👍🏼😋😋 次次都清曬碟!我見好多同學仔都是點飯餐多,選擇都算多,而且炸物似乎好好食,有機會都會試吓。不論是員工或是食物,都感受到他們的熱情。良心飯堂!

咖啡:
Mocha 一試難忘,真係堅好飲

Flat White 是我至愛,一樣好出色

有機會會試埋其他。

食物:
暫時每次都是點蕎麥面加沙律餐

不論是員工或是食物,都感受到他們的熱情。
良心飯堂!