2023-08-25 119 瀏覽
曾經係最愛既韓國餐廳 疫情時更好多時都會有賣晒食材既情況 明明水準keep得好地地 但疫情過去 水準突然暴跌 人流不再嗌左半份炸雞 雞無以前咁滑 仲要薯條同薯格都差左汁又唔夠酸蘿蔔唔問都唔俾 魷魚辣炒年糕普普 不過不失兩杯野食真係… 提都唔好提態度仲要差到爆, 未夠鐘收工 但清緊一半場 逐張枱澎一下咁推埋黎 你推左幾張枱 我地震足幾多次 最後有其他食客都忍唔住話左佢地兩句互相尊重啦好無?食客又無得罪你地 點解要受你地氣都算啦, 入坐起90分鐘 未夠鐘已經黑口黑面催定交枱 重點係無客等緊 我地又唔係掛住傾無食野 密密食都已經食到尾聲 俾我地食埋兩舊年糕都得呱最後邊𡁻邊走放工都係想食餐好放鬆下心情今餐真係一肚氣 食完心情仲差

嗌左半份炸雞 雞無以前咁滑 仲要薯條同薯格都差左

最後邊𡁻邊走
放工都係想食餐好放鬆下心情

今餐真係一肚氣 食完心情仲差
2023-08-25
Outdark大概8年前係香港開左之後,熱潮從未減退,水準keep 得好好,平日630半去到已經坐滿8成人🥹環境:7.5/10一杯兩杯燒洒微醺,柔和昏暗嘅燈光加上星星燈,玫瑰牆🌹,情人鎖🔒圍欄💕,好浪漫🦋食物:8/101️⃣海鮮炒年糕盤 $3283-人份超大盤,除左大大原隻炸魷魚,蜆肉加甜辣醬炒年糕,仲有oppa幫你剪開再砌返靚俾你影相打卡😍配菜都好豐富,當然唔少得車打芝士,沾上炸魷魚拉絲超邪惡🧀,紫菜飯,菠蘿粒等等!2️⃣甜辣/香蒜蜜糖炸雞雙併 $208一份炸雞仲有埋薯格薯塊薯條,好正!oppa話呢2款炸雞係最多人揀,我自己更加鐘意香蒜蜜糖,炸雞外脆內嫩,香蒜蜜糖醬包住個雞,無骨啖啖肉,一舊兩舊…😋3️⃣烤牛肉飯卷 Kimbap $88食韓國野點可以唔食 Kimbap呢,烤牛肉係Outdark新口味,仲有青瓜雞蛋,紅蘿蔔等等,餡多過飯👍🏻正常發揮😜💰性價比:8/10 人均$350/人,相比其他過江龍韓式炸雞店,Outdark性價比都幾高真心,大家可以俾機會✋🏻😍

環境:7.5/10

2023-08-15
海鮮炒年糕盤
甜辣/香蒜蜜糖炸雞雙併
烤牛肉飯卷 Kimbap
我同朋友二人在餐廳食午餐,餐廳12點剛開門,入去食時冇其他客人,職員話用餐時間90分鐘。餐廳燈較暗,有氣氛。音樂好大聲,特別是在speaker 在上邊的枱(入門直行左邊第一張枱)超吵,完全好難可以邊聊天邊食野。個音響太勁,震動頻率搞到頭暈。之後叫左半份炸雞、海鮮noodles和紫菜卷和2杯特飲。食物好味😋,價錢都可接受。職員態度差,冇service 可言。其實叫餐加等餐和用餐要在90分鐘內完成好迫切,食到趕頭趕尾。職員不停過嚟吹交枱。但其實間餐廳當時只有3分之1的客人,還有好多吉枱,唔明點解要不停吹交枱,仲要我哋未食完。

炸雞
2023-08-19
生日
炸雞
2023-08-19 51 瀏覽
今日響旺角行街,經過呢間過江龍韓國餐廳,加上呢間餐廳嘅野食唔差,於是入去食午餐😋🌟 香蒜蜜糖炸雞🍗($198)炸雞即叫即炸,蒜味🧄濃郁,配上蜜糖味道好夾,雞肉無骨,外層炸得香脆,肉汁鮮嫩多汁😋薯條份量多,除左薯條仲有薯格,一樣炸得香脆😋🌟 烤牛肉炒粉絲 ($103)好香麻油味,有韓國既味道,粉絲炒得淋身,加埋其他配料落去一齊炒,味道濃郁😋🌟 炸蝦飯捲($88)炸蝦飯捲即叫即包,食落口感好豐富,材料新鮮,配料多,蝦肉爽口彈牙,外層炸得香脆😋🌟 Mango Ade & Mojito Ade芒果梳打,芒果味濃郁🥭,唔會太甜😋莫希托梳打,飲落好清新,好香薄荷味😋

🌟 香蒜蜜糖炸雞🍗($198)

薯條份量多,除左薯條仲有薯格,一樣炸得香脆😋

🌟 烤牛肉炒粉絲 ($103)

🌟 炸蝦飯捲($88)

🌟 Mango Ade & Mojito Ade

芒果梳打,芒果味濃郁🥭,唔會太甜😋
莫希托梳打,飲落好清新,好香薄荷味😋

2023-08-19
  • 香蒜蜜糖炸雞
2023-08-19 58 瀏覽
入到去職員有講話限時90分鐘,兩個女仔叫咗三樣嘢,分別有炸雞、飯卷同埋韓式炒麵。氣氛同埋嘢食都好好,價錢都公道,唯一缺點就係員工冇禮貌同趕客!我哋叫嘢食嘅時候,服務員全程口黑面黑,去到75分鐘的時候,便追趕我們埋單,跟住借意汁枱要我哋馬上離開!兩個女仔嗌咗三樣嘢食,再加埋聚會傾偈,90分鍾的確有啲趕,不過如果餐廳滿客,我們當然諒解,會馬上離開!但我們走的時候,發現原來餐廳試坐了三分之一客人,根本不用逼着要翻台,真不明白為何要這樣趕客!所以之後就算野食有多好吃便宜也不會再次光臨!
趕客!所以之後就算野食有多好吃便宜也不會再次光臨!

2023-08-14 61 瀏覽
位於旺角這間韓式炸雞店 Outdark weekend一家三口一 於過嚟chill下啦 🥳🥳蘋果芒果米酒 男女都好適合果味濃,酒味清,淡濃稠適中 很喜歡韓國米酒嘅味道👅青蘋果梳打 夏天飲 特別適合雙拼炸雞 揀咗 醬油 和 香蒜蜜糖😋一上臺分量超級多 有三種唔同嘅炸薯角 薯塊和炸薯條 全部熱辣辣,脆卜卜 當然,點上茄汁最啱啦 份量超多,非常飽肚!炸雞外酥內嫩,非常入味 😋😋醬油味非常香 蒜香蜜糖 又好惹味呢 一次過可以食兩個 選擇 很好嘅配搭👍👍海鮮煎餅 韭菜為主,配搭三色椒、魷魚🦑鮮蝦🦐等等 配上自家製醬汁 好惹味呢 鍾意韭菜嘅真係要試下🥰🥰鐵板韓式烤牛肉 牛肉惹味 非常香口 金針菇 洋蔥一齊食 仲有酸青瓜 解膩之余,層次更加分明烤牛肉飯卷每次食韓國餐 都會必選必點 牛肉分量很多 韓國傳統嘅味道😍😍配合餐廳浪漫氣氛嘅環境 ,食物質素又好 難怪 經常爆場☺️☺️

蘋果芒果米酒 男女都好適合
果味濃,酒味清,淡濃稠適中 很喜歡韓國米酒嘅味道👅

青蘋果梳打 夏天飲 特別適合

雙拼炸雞 揀咗 醬油 和 香蒜蜜糖😋

炸雞外酥內嫩,非常入味 😋😋醬油味非常香
蒜香蜜糖 又好惹味呢
一次過可以食兩個 選擇 很好嘅配搭👍👍

鐵板韓式烤牛肉

烤牛肉飯卷

2023-08-14 50 瀏覽
之前週末假日想黎食晏無開,原來依家星期六同日都新增午市時段(1200-1600)當然要約朋友仔嚟食啦🤣🤣🤣呢度既燈光偏暗柔和,氣氛放鬆浪漫食物種類都幾齊全,一般韓式食店既料理都可以喺度搵到✨海鮮煎餅✨呢度既海鮮煎餅超級足料既有大蝦、章魚粒同不同既彩椒絲添!!✨韓式炸雞半份✨我哋揀左香蒜峰蜜味,無骨既雞件外脆內嫩仲有香脆既薯條薯格混合當中,非常豐富😁😁😁✨韓式炸醬麵✨份量不少,足夠二至三人分享麵條掛醬又唔會過淋,加上有大量既洋葱粒同肉沫調味,食落都幾滋味😚😚除左一般既汽水果汁之外,呢度仲有不少既特飲,有酒同無酒都有得揀好似我呢杯藍莓乳酸味道酸甜,開胃又可以解辣,正!!!

當然要約朋友仔嚟食啦🤣🤣🤣

呢度既燈光偏暗柔和,氣氛放鬆浪漫

食物種類都幾齊全,一般韓式食店既料理都可以喺度搵到

✨海鮮煎餅✨

呢度既海鮮煎餅超級足料

既有大蝦、章魚粒同不同既彩椒絲添!!
✨韓式炸雞半份✨

我哋揀左香蒜峰蜜味,無骨既雞件外脆內嫩

仲有香脆既薯條薯格混合當中,非常豐富😁😁😁
✨韓式炸醬麵✨

份量不少,足夠二至三人分享

好似我呢杯藍莓乳酸味道酸甜,開胃又可以解辣,正!!!
2023-08-13 62 瀏覽
其實我真係好想快閃韓國一轉,但謙謙太多暑假活動,所以我只能快閃 Outdark 食返個炸雞和飯捲一解我思鄉之苦。已有一段時間無來 Outdark 人氣依舊不減,座無虛席,氣氛濃厚,謙謙老實不客氣已經自行發板叫野食。✡️ 海鮮煎餅 ~ 滿滿的韭菜做底層,而上層放滿魷魚鮮蝦等海鮮, 煎餅煎得香脆可口。✡️ 烤牛肉飯捲 ~ 去韓國基本上我日日都買來食的💗,飯捲包到脹卜卜材料十足。✡️ 雙併炸雞全份 ~ 甜辣炸雞和香蒜蜜糖炸雞,另加年糕6條, 前者辣味唔重連謙謙都話屬微辣, 後者蜜糖甜絲絲,愛吃甜味者必點, 炸雞係選用無骨雞,所以啖啖肉又嫩又滑好滋味。

2023-08-13 171 瀏覽
由於餐廳新增設星期六日的午市時段1200-1600,所以這個週末就和朋友來到吃韓式午餐了~餐廳門口的木椅上放有大大隻的熊啤啤公仔,走進餐廳內看到掛有情侶鎖的鐵網,令人想起韓劇的劇情。用上木椅加上昏暗的燈光,感覺很有情調呢~是少有這種裝潢路線的韓國餐廳。結帳時,單據上列印的是韓文,很有趣唷。♡串串年糕湯$218有青口、年糕、腐皮、皇帝菜、白蘿蔔、香菇、 蛋、木耳,底下還有粉絲和年糕足夠飽腹,串串的有腐皮、魚肉,咬下去都是很實在的口感 。♡炸醬麵$108 🥢必點🥢有青瓜絲、洋蔥、牛肉、蛋、芝麻,香濃惹味,麵的質感也很有口感,十分好吃啊!推介大家點這個!♡香蒜蜜糖炸雞 半份$138 🥢必點🥢我們選了香蒜蜜糖味道,是已經去骨的無骨炸雞,啖啖肉,外脆內軟的口感,炸雞沒有油膩感。還有飽腹的配料,有薯角、薯格、薯條,堆疊成一座山,有芝士粉在上面,感覺茄汁也不用沾來吃都已經很夠味。我們二人都吃不完,感覺三人吃都不成問題。♡莫希托梳打$38十分清新的味道,配炸雞一流啊!✔️餐廳設加一服務費 ▪︎另設有尖沙咀分店營業時間:星期一至五5pm-12am星期六日12-4pm5pm-12am
由於餐廳新增設星期六日的午市時段1200-1600,
所以這個週末就和朋友來到吃韓式午餐了~

餐廳門口的木椅上放有大大隻的熊啤啤公仔,
走進餐廳內看到掛有情侶鎖的鐵網,令人想起韓劇的劇情。

用上木椅加上昏暗的燈光,感覺很有情調呢~
是少有這種裝潢路線的韓國餐廳。
結帳時,單據上列印的是韓文,很有趣唷。

♡串串年糕湯$218
有青口、年糕、腐皮、皇帝菜、白蘿蔔、香菇、 蛋、木耳,
底下還有粉絲和年糕足夠飽腹,
串串的有腐皮、魚肉,咬下去都是很實在的口感 。

♡炸醬麵$108 🥢必點🥢
有青瓜絲、洋蔥、牛肉、蛋、芝麻,
香濃惹味,麵的質感也很有口感,
十分好吃啊!推介大家點這個!

♡香蒜蜜糖炸雞 半份$138 🥢必點🥢
我們選了香蒜蜜糖味道,
是已經去骨的無骨炸雞,啖啖肉,
外脆內軟的口感,炸雞沒有油膩感。
還有飽腹的配料,有薯角、薯格、薯條,堆疊成一座山,
有芝士粉在上面,感覺茄汁也不用沾來吃都已經很夠味。
我們二人都吃不完,感覺三人吃都不成問題。

莫希托梳打

12-4pm
5pm-12am
莫希托梳打
2023-08-06 57 瀏覽
之前要想吃Outdark,都要在下午5時才有得吃,但最近Outdark增設了周末午餐時段,下午12時至4時都可以吃到Outdark,完全為周末放假的打工仔而設,可以放假中午時份來Outdark聚餐鬆一鬆。炸蝦飯捲的飯粒很有彈性,紫菜包覆著芝士、紅蘿蔔、醃蘿蔔、青瓜和炸蝦的口感層次鮮明,口味清爽不油膩,感受得到蔬菜的鮮美,芝士的「芝」味,炸蝦外酥內彈,炸蝦飯捲越吃越涮嘴,對於食慾不振的人來說非常吸引。海鮮煎餅有夠讚,Outdark的海鮮煎餅是屬於厚煎餅,外層煎得香酥,內餡餡料豐盛,盡是蝦仁、魷魚及野菜,海鮮煎餅嚐得到滿滿的海鮮鮮味。海鮮煎餅亦附有沾醬,醮點醬汁吃又是另一種風味。豬肉炒粉絲是韓國必吃家常小菜,豬肉炒粉絲使用韓國粉絲及豬肉熱炒,豬肉有淡淡的肉甜味,軟嫩不乾柴,粉絲彈性十足,而且好咬,搭配韓國常見的野菜配料,豬肉炒粉絲帶著芝麻油的油香,入味無比。Outdark的炸雞很有誠意,我們選的是醬油炸雞,炸雞外皮炸得酥酥脆脆,外層裹著鹹香的醬油,上面還撒上脆脆的花生粒,一口咬下醬油炸雞外酥內嫩,有著開胃的醬香,醬油炸雞非常好吃。Strawberry Yogurt 使用了很棒的士多啤梨,再

Outdark的炸雞很有誠意,我們選的是醬油炸雞炸雞外皮炸得酥酥脆脆,外層裹著鹹香的醬油,上面還撒上脆脆的花生粒,一口咬下醬油炸雞外酥內嫩,有著開胃的醬香,醬油炸雞非常好吃。

Strawberry Yogurt 使用了很棒的士多啤梨,再搭配牛奶與酸奶粉一起調配,喝起來酸酸甜甜,我就是愛天然果酸甜味道的女生,加上喝Strawberry Yogurt可以幫助消化,所以我都愛透Strawberry Yogurt。

如果喜歡單純一點的藍莓風味,喝Blueberry Yogurt就對了,甜美的藍莓遇上酸香的乳酸牛奶,Blueberry Yogurt細膩柔滑的質感喝上來相當綿密順口。

Blue Lemon Ade喝來十級清爽,有很強烈的檸檬果酸,上頭放上新鮮的薄荷葉,Blue Lemon Ade清新的味道一口接一口喝著,陣陣透心涼,頗適合炎飲用。
入座時有講限時90分鐘但因為叫得比較多野食所以野食上晒冇停過咁密密食食完都已經接近90分鐘未夠鐘時已有員工過黎提我地差多夠鐘因為當日係同家人慶祝生日所以買左蛋糕當時見外面已冇人等位加上有半個場都係吉枱所以就照同職員講想上埋蛋糕當時職員劈頭一句:”吓你地坐左好耐架喇喎“就離開左朋友就出去再問另一位職員可唔可以俾多少少時間食埋個蛋糕嗰位職員有啲惡咁話要10分鐘食完就係咁同家人快手影左兩張相再將個蛋糕鯨吞落肚就拿拿聲走當晚大家都唔係咁開心亦應該唔去再呢間餐廳食物:平心而論餐廳食物係OK嘅,係香港食過嘅韓國菜黎講算係中上最推薦嘅係炸雞環境:佈置得靚,但啲位太窄我地去嘅時候係冬天著厚褸張卡位櫈係淺到著住褸嘅話只能夠坐係櫈邊源枱亦太細,叫左個芝士豬肋骨後其他野都只能夠塞上枱服務:除左上文提及嘅2位職員,基本上全部員工都黑口黑面,唔係話要要求好好笑容,只係由帶位到落單都上菜,都有種好似得罪左佢地嘅感覺…特別一提係因為張枱細,職員上菜時不停夾硬將啲新嘅餐盤推入張枱,又冇叫我地移開啲野先就直接放上黎,如果我地唔係即時拎起啲野,應該會推冧晒啲餐具
入座時有講限時90分鐘

再將個蛋糕鯨吞落肚就拿拿聲走
當晚大家都唔係咁開心
亦應該唔去再呢間餐廳

最推薦嘅係炸雞

環境:佈置得靚,但啲位太窄
我地去嘅時候係冬天著厚褸
張卡位櫈係淺到著住褸嘅話只能夠坐係櫈邊源
枱亦太細,叫左個芝士豬肋骨後其他野都只能夠塞上枱

2022-12-19
生日
  • 雙拼炸雞
近排去咗旺角食韓國菜,餐廳有炸雞、鍋物、麵類等各款韓式主食,選擇豐富,仲用咗愛情鎖及郵筒做裝飾,感覺好有氣氛,而且座位闊落,可以舒適咁同朋友傾計半份炸雞(香蒜蜜糖味)$138炸雞有原味、醬油、甜辣、香蒜蜜糖、辛辣等幾款口味,而且仲可以叫雙拼全份炸雞,一次食到2種口味,今次2個人黎食,所以就叫半份炸雞先, 揀咗香蒜蜜糖味,味道甜甜地又帶點蒜香味,食落好香口,加上有薯條同薯格做配搭,好抵食韓國烤牛肉$198牛肉食落有嚼口,牛味香濃,加上芝麻碎、辣椒等調味,十分惹味,另外仲有年糕、金菇同青椒做配菜,夠哂足料,又唔會感覺太單調炸醬麵$108麵質食落有彈性,質感爽彈,配上豬肉碎片、蔬菜等配料,更增添口感又唔會膩口
半份炸雞(香蒜蜜糖味)$138

韓國烤牛肉$198

炸醬麵$108
2023-08-01 51 瀏覽
同男朋友行旺角行到攰打算坐低食少少嘢,我就建議不如試下outdark啦,呢間應該好出名好對人都識😙叫左泡菜豬肉炒飯、芝士條、炸蝦飯卷和甜辣炸雞。泡菜豬肉炒飯,真的是太好吃了!米飯口感Q彈有嚼勁,加上那豬肉和泡菜的搭配,讓我一口接一口,停不下來。👍🏻接下來是芝士條,外層炸的超酥脆,裡面還有著熱騰騰的芝士,真的是超級好吃。😋炸蝦飯卷也是相當不錯,外層炸的酥脆,裡面還有著鮮美的蝦肉和米飯,仲爭啲比男朋友食曬。😤甜辣炸雞也是超好吃的,外層炸的酥脆,裡面肉質鮮嫩、多汁,再加上那甜辣的調味,真的是讓人愛不釋手。😍😍

叫左泡菜豬肉炒飯、芝士條、炸蝦飯卷和甜辣炸雞

星期六日有午市時段喇,唔再係得夜晚可以嚟食,lunch time都可以嚟chill下🤘🏻不過營業時間係1200-1600,last order係1500🤭 幾遲起身都食到喇🤭 我哋兩嗰人嚟食掙扎咗好耐要芝士炒雞🧀定係我最愛嘅王牌炸雞🍗,最後男朋友決定咗食炒雞🫢 因為今晚食pizza😗 呢個炒雞有爐邊蛋、芝士、泡菜、菠蘿粒同紫菜飯,兩個人都真係夠飽,如果你好似我咁食brunch就加多嗰飯捲醫肚啦‼️烤牛肉飯捲$88,足料🤘🏻正🤘🏻加埋啲醬仲好食咗‼️店員會幫你撈芝士,坐定定等就得🤘🏻Outdark Yoghurt $48 - 我揀咗士多啤梨🍓,佢係士多啤梨加酸奶同牛奶混合而成,口感好厚實,感覺好好,係我覺得必嗌嘅飲品🥤同埋飲落我無覺得佢係肥,無乜罪惡感😂

店員會幫你撈芝士,坐定定等就得🤘🏻

2023-07-25 52 瀏覽
♧𝙾𝚞𝚝𝚍𝚊𝚛𝚔次次想食韓國嘢嘅時候,都會諗起Outdark🩵不過呢間成日都好多人,晏少少嚟到都有排等!好彩我哋今日六點鬆啲就到咗,唔使點等位就有得食☺️♥︎ 原味炸雞($188)識過嘅人都知佢哋嘅無骨炸雞真係一流!唔單止可以炸到外脆內軟,仲配埋啲薯條、薯格等等,令到成個感覺冇咁單調,仲加埋特製嘅味粉,口感更加有層次!而且佢嘅價錢一啲都唔貴,性價比極高🩵 ♥︎ 炸醬麵($108)這碗炸醬麵真是好吃!麵條煮得恰到好處,彈牙有嚼勁。醬汁濃郁鮮美,肉末香嫩多汁,配上蔥花和黃瓜絲和鵪鶉蛋,更是美味。整體來說,這碗炸醬麵是一道物超所值的美食!♥︎ DIY Rice ball ($55)呢個飯團又蟹籽同埋紫菜,最得意嘅係佢可以自己整,有得食又有得玩!雖然用料簡單,但係整體感覺特別又好味!♥︎ 西柚梳打 ($38)這杯西柚梳打真是清爽又好喝!喝口中能夠感受到西柚的清新果香,搭配梳打水讓口感更加爽口,不會太甜膩。整體來說,這杯西柚梳打不僅適合消暑解渴,還能讓人感受到一種健康的飲品享受。推薦給喜愛果香飲品的朋友!♥︎ 芒果梳打($38) 這杯芒果梳打真是令人驚艷!喝口中能夠感受到芒果的濃郁果香,搭配梳打水讓口感更加
♧𝙾𝚞𝚝𝚍𝚊𝚛𝚔

♥︎ 原味炸雞($188)

♥︎ 炸醬麵($108)

♥︎ DIY Rice ball ($55)

♥︎ 西柚梳打 ($38)

♥︎ 芒果梳打($38)
這杯芒果梳打真是令人驚艷!喝口中能夠感受到芒果的濃郁果香,搭配梳打水讓口感更加清爽,不會太甜膩。整體來說,這杯芒果梳打是一種非常適合在夏天享用的飲品,特別是在炎炎烈日下,喝一杯這樣的清涼飲品,讓人感到十分舒暢和愉悅。強烈推薦給喜愛芒果和果香飲品的朋友!

💰人均消費:約$250
📍旺角彌敦道613號飛達商業中心2樓