餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-03 0 瀏覽
☕️NOC📌元朗元龍街9號形點1 G樓G010號鋪約了朋友在Yoho Mall 見面,到我哋喜愛的coffee shop吃午餐,餐廳環境簡潔寧靜,一個約會的好地方。🍝Buttery Baked Lobster Tagliolini 牛油煎焗龍蝦肉,爽口彈牙,好好味,手工意大利麵有蛋香,有蒜油香。🌮Chicken Quesadilla 墨西哥雞肉餡餅 滿滿的雞肉加芝士夾在薄餅中烤制而成,融化的芝士把饀餅、洋蔥碎、番茄等混成一體,軟糯好味。跟餐還有一個香蕉穀物乳酪,健康美味。☕️Dirty 我叫了一杯Dirty,味道有果香,可惜上桌時已混合了些,少少失望。☕️LatteHouse Blend 入口順滑。

☕️NOC
📌元朗元龍街9號形點1 G樓G010號鋪

🌮Chicken Quesadilla

☕️Dirty

☕️Latte
House Blend 入口順滑。
2024-05-02 0 瀏覽
平日收工 突然想食 noc 既沙律碗所以過左元朗形點 外賣返屋企🤣沙律碗 有 水煮蛋、南瓜、牛油果、小蕃茄椰菜花、沙律菜、無花果。沙律材料新鮮好味,椰菜花唔會過淋又爽身好好咬口,牛油果南瓜係我至愛🙆‍♀️再配埋佢個醬汁真係超級好食!!!!我已經食過超過五六次🫰鍾意食沙律既朋友唔可以錯過。不過個沙律1個人我個人覺得份量都多,2個人share一個沙律再叫多個意粉就perfect。😋外賣仲有折扣❤️平了廿幾蚊👍

平日收工 突然想食 noc 既沙律碗
所以過左元朗形點 外賣返屋企🤣

沙律碗 有
水煮蛋、南瓜、牛油果、小蕃茄
椰菜花、沙律菜、無花果。

再配埋佢個醬汁真係超級好食!!!!
我已經食過超過五六次🫰
鍾意食沙律既朋友唔可以錯過。

外賣仲有折扣❤️
平了廿幾蚊👍
2024-03-12
外賣自取
這是我最愛的咖啡店之一。今早有幸有時間在此吃早餐。點了一個全素的全日早餐,健康又美味。烤南瓜和冬菇很香,夠味;水煮蛋美觀又美味,芝士薯餅點蛋黃吃,簡直是完美。無花果加沙律菜新鮮,使腸胃舒服;最喜歡是烤麥片乳酪,吃飽了也可以掃清。手沖咖啡帶點果香,雖然清淡,但口中回甘,十分滋味。舒適的環境,美味健康的食物飲品,加上書寫的時間。好文青啊。如果不是坐在旁的阿姨長時間高聲談電話,破壞了寜靜,真是完美的一餐了。
這是我最愛的咖啡店之一。

手沖咖啡帶點果香,雖然清淡,但口中回甘,十分滋味。
舒適的環境,美味健康的食物飲品,加上書寫的時間。好文青啊。

2024-03-28
$200 (早餐)
  • All Day Breakfast
2024-02-21 267 瀏覽
精品咖啡連鎖店☕️環境靜恬悠閒,但食物質素略為參差☹️同朋友失望而回❥Pan-Fried Beef Cobb Bowl($148)色彩繽紛嘅蔬菜加牛排,營養滿分無負擔🥗汁醬都係輕盈嘅油醋汁。不過牛排揀左七成都係過熟同偏韌左D❥Hojicha Basque Cheesecake($48)焙茶味溫潤帶微香,可惜巴斯克蛋糕質素確實一般般,質地粗糙又鬆散,用叉一拮就會散開曬🥲❥Porcini Mushroom Risotto($148)義大利飯調味尚算可以,但飯粒好似未煮透,飯心都仲係硬嘅,蘑菇嘅份量亦都好少,性價比可以話極低🫠❥Bacon & Mushroom Swirl($30)落單嘅時候可以請店員幫忙加熱,上枱有一定嘅熱度同脆度。酥皮卷入蘑菇同煙肉片,牛油香氣足夠,但胡椒味好重好搶味。❥Matcha ($50)抹茶香氣清幽溫柔,入口順滑舒服

❥Bacon & Mushroom Swirl($30)

❥Matcha ($50)
抹茶香氣清幽溫柔,入口順滑舒服

元朗 📌NOC Coffee Co.NOC Coffee 一向都以環境寬敞,坐得舒服,咖啡有亦一定水準見稱,唯獨是食物方面總係有水準/ 質素不穩嘅評價, 或者咁講既然收得呢個價錢嘅話,相信喺食物方面真係有待檢討。🥬 素食全日早餐 $148 All Day breakfast, 每家出品都係差唔多咁上下,大家可能只會 concern 個 All Day有冇薯餅呀 、有冇茄汁豆之類 ...... NOC 嘅 All Day 就有雞肉腸,牛油果🥑 、煙肉 🥓 大啡菇🍄 蘆筍、無花果、沙律菜🥗 自選蛋 🍳 款式不多不少,但感覺唔算好豐富,呢個價錢真係偏貴。 個人覺得塊煙肉好出事,上枱睇見已經係乾爭争,食落口就真係好乾,至於其他食物正常,畢竟有啲身都唔需要特別烹調。 牛油果或者呢段時間係唔當做,牛油果完全唔香,作為牛油果控嘅我大為失望。 成個 All day 最好味係個炒蛋,可以做到色•香•味齊。🍄 牛肝菌 蘑菇意大利飯 $148呢個牛肝菌蘑菇Risotto 對我嚟講味道係剛好,亦有咬囗,加了少量牛肝菌喺面,我自己就很喜歡,只係性價比欠奉。🍵 熱 鮮奶抹茶$50鮮奶嘅香滑,滿滿嘅抹茶味又唔會太甜
元朗 📌NOC Coffee Co.

🥬 素食全日早餐 $148

🍄 牛肝菌 蘑菇意大利飯 $148

🍵 熱 鮮奶抹茶$50
鮮奶嘅香滑,滿滿嘅抹茶味又唔會太甜唔想飲咖啡,鮮奶抹茶絕對係一個好嘅選擇。

☕ 熱 朱古力咖啡 $50
NOC 嘅咖啡一向都有一定質素保證,濃郁朱古力味 vs 咖啡香濃相映成趣,朋友就覺得唔錯嘞。
🔅 總括而言, 我覺得食物都係偏貴。而因為天氣太凍,今日23 Dec 最低係8.7 度,所以嘢食好快就凍咗,相信亦都影響咗食物嘅味道。
A simple, white background decorated with various natural elements, giving the relaxing vibe which is suitable for either hanging out with friends or just spending the time to work on your own laptop, or even just have a personal time. ---▪️🐔 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 $118The tortilla was filled with grilled chicken pieces, spinach and cheese. The taste was fresh and light. The combo set came with a yogurt parfait, which is topped with crunchy granola..▪️🥗 𝑷𝒂𝒏-𝒇𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑪𝒐𝒃𝒃 𝑩𝒐𝒘𝒍 $148The salad base incl
---
▪️🐔 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂 $118
The salad base included roasted pumpkin, avocado and fig, topped with pan-fried beef and a runny poached egg. The combination was great, but the beef was terribly chewy. The medium cooked beef that I ordered was fully cooked when served. I would recommend you guys to order the cobb bowl, but with other toppings instead.
▪️🍵 𝑴𝒂𝒄𝒉𝒂 $50
𝑴𝒂𝒄𝒉𝒂
🐔 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂
𝑴𝒂𝒄𝒉𝒂
2023-10-08 565 瀏覽
种草这家的沙律很久了,之前去过几次红磡分店但都只喝了☕️,这次来元朗玩不知道吃啥,发现形点也有分店,终于吃到了!!!🥗Beff Cobb Bowl轻食沙律非常之健康,想减肥的姐妹们一定要试试这个!里面的牛肉粒很嫩滑不会老,底下铺了一层蔬菜,拌上黑醋汁一起吃酸酸的很好味,还有南瓜粒和牛油果粒,南瓜很清甜🥰我太喜欢了!!里面还有几颗无花果,中间还有一颗温泉蛋,总的来说颜值味道都很在线🧆Porcini Mushroom Risotto终于不是半生不熟的烩饭了🤣我实在吃不过来,这个烩饭还加了芝士,入口很绵密伴着芝士和香菇的浓郁香味,不过吃多了有点齁,跟朋友一起吃就还好☕️我喝的冻白咖啡,朋友是冻摩卡味道都不错!

🥗Beff Cobb Bowl

🧆Porcini Mushroom Risotto

☕️
我喝的冻白咖啡,朋友是冻摩卡味道都不错!
2023-10-06 389 瀏覽
以前吃過幾次NOC,印象中味道還不錯。在元朗Yoho新開張的時候,已經來過一次,環境空間寬敞明亮,餐廳裝潢簡潔,坐得挺舒服。但食物質素感覺不如前幾次體驗,這次再來再給一次機會,還是覺得不好吃。我想沒下次了。主要是麵包的問題,又凍又硬,酸種包該有的微酸香氣和味道都感覺不到一絲一毫。牛油果不是不新鮮,但作為牛油果愛好者,可以分辨得到這是很普通質素。真是吃了個寂寞,這個餐本來份量就少,真的不值這個價位。咖啡是Flat White還算可以吧。
以前吃過幾次NOC,印象中味道還不錯。

。我想沒下次了。
咖啡是Flat White還算可以吧。
Flat  White  牛油果片多士
2023-09-16
早餐
2023-08-15 367 瀏覽
第二次來到元朗的分店坐在半露天的位置其實也挺舒適的 不過怕熱的朋友都會建議坐室內的~今次… 原來又是叫了上次的食品😂 (我係個d 一開波叫左個0個餐就會一直「常餐」,不會轉的朋友😂)🤎 Pan Fried Beef Bowl / $148 一來到就一陣陣牛肉煎香味 擺碟十分打卡able 個Poached egg 熱度保持 一吉爆左就流d蛋黃醬出來😍 Salad菜也是滿滿的😌🤎 Smoked Salmon Toast / $138 煙三文魚卷得美 配上酸種麵包啊 不錯🤎 Iced White / $51 選了Honduras (洪都拉斯)Caballero Bomba De Fruta Natural 既咖啡豆 飲落真得十分果香味 好飲呀💖

🤎 Pan Fried Beef Bowl / $148

🤎 Iced White / $51
飲落真得十分果香味 好飲呀💖
2023-08-13
2023-07-07 423 瀏覽
☕️NO.18 HOUSE BLEND自家烘豆的 ESPRESSO有夠厚,NUTTY😋MILD ACIDITY 👉🏻唔受得酸啡的要慎選建議第一次來 TRY 啡的,揀佢🤎唔好揀 POUROVER#我就是揀了手沖的笨蛋ALL DAY BREAKFAST - $148香腸、煙肉、烤波特菇、牛油果、無花果、雜菜沙律、忌廉芝士薯餅、露筍、炒蛋$148,價錢份量內容可以。男士做BRUNCH都OKAY夠炒蛋,SPECIAL REQUIRE 『全熟』SUPRISE ME無老、無灰色即係無好似麥當勞炒蛋咁忌廉芝士薯餅我會叫佢『西蘭花芝士薯餅」係,即係IKEA嗰個、佢比IKEA出色- CREAMY、CHEESY得多但!記住趁熱食、放凍咗唔好食
☕️NO.18 HOUSE BLEND
自家烘豆的 ESPRESSO
有夠厚,NUTTY😋
MILD ACIDITY 👉🏻唔受得酸啡的要慎選
建議第一次來 TRY 啡的,揀佢🤎
唔好揀 POUROVER
#我就是揀了手沖的笨蛋

ALL DAY BREAKFAST - $148
香腸、煙肉、烤波特菇、牛油果、無花果、
雜菜沙律、忌廉芝士薯餅、露筍、炒蛋
$148,價錢份量內容可以。
男士做BRUNCH都OKAY夠
炒蛋,SPECIAL REQUIRE 『全熟』
SUPRISE ME
無老、無灰色
即係無好似麥當勞炒蛋咁
忌廉芝士薯餅
我會叫佢『西蘭花芝士薯餅」
係,即係IKEA嗰個、
佢比IKEA出色- CREAMY、CHEESY得多
但!
記住趁熱食、放凍咗唔好食
一間係商場入面好靚好chill既cafe今日同朋友去左Noc coffee Co.,第一次行過都冇乜點留意呢間係咩餐廳,今次因為外面落大雨,所以我地滯留係商場入面,本身都係是但搵間餐廳坐下食下野,對呢間餐廳冇乜期望。但結果係有驚喜!!!我地食左香煎帶子手工扁帶麵,煙三文魚牛油果多士,同埋伯爵茶芝士蛋糕好香蒜味好食,啲汁杰杰地,配左兩塊酸種包用嚟點汁食煙三文魚牛油果多士好多煙三文魚,應該有6塊,唔係係咁咦比1-2塊既餐廳伯爵茶芝士蛋糕好香伯爵茶味,仲有粒粒既茶,如果芝士味再濃少少就好
一間係商場入面好靚好chill既cafe

好香蒜味好食,啲汁杰杰地,配左兩塊酸種包用嚟點汁食

第2次到訪NOC cafe, 第1次係黃埔店,今次係元朗店,元朗店位於形點I 內比較隱蔽嘅G樓,不過環境唔錯空間幾大幾寧靜幾chill,走時尚簡約風格路線,成個場好光猛好舒服呢!我哋兩人在cafe 享用咗一個比較早嘅晚餐,點咗兩款主食、蛋撻同埋每人各一款飲品,每人平均$198,7-8成飽😋🍝Seared Scallop Tagliolini $148😋食後感:-香煎帶子手工扁帶麵😋第一次喺黃埔店時都有食過,當時覺得係最好食嘅一道菜,今次再食都覺得好好食🤤👍🏻好香蒜味好開胃會愈食愈想食✅必點-兩款主食都配有兩塊酸種麵包,用嚟點汁食都唔錯😋🍵Matcha +$25😋飲後感:-上次飲Mocha 今次飲Matcha😋兩杯都正,抹茶味濃奶味輕不太甜,幾好飲👍🏻Ravioli In Seafood Lobster $148😋食後感:-意式海鮮龍蝦餛飩🤤濃味creamy 好食👍🏻吃得多會太膩,配菜有小蒜頭🧄可以中和濃味,建議同人share食Egg Tart $14😋食後感:-今次食好夠熱剛剛出爐😍外皮好脆有層次,裡面多蛋,好味😋👍🏻(上次黃埔店食$18,今次元朗店食$14)

😋食後感:
-兩款主食都配有兩塊酸種麵包,用嚟點汁食都唔錯😋

🍵Matcha +$25

• Matcha
  • Egg Tart
  • Ravioli In Seafood Lobster
2023-06-09 240 瀏覽
牛油果醬酸種多士配沙律,個藜麥沙律冇醬,好乾。轉餐+$25叫左杯Latte。牛油果醬酸種多士,聞落有陣陣酸種味,麵包咬落香脆,牛油果醬好滑,混有較大顆粒嘅牛油果,食落有口感。面頭嘅味粉令牛油果醬冇咁溜,味道更上一層,加啲檸檬汁,更鮮更有層次。Latte冇加錢轉單品咖啡,佢個House Blend No.18比較濃,就算做左奶啡,咖啡味都比一般飲開咁濃。口味呢啲就見人見志,鍾意啡多過奶呢間就啱你,不過我鍾意平衡啲嘅口味,呢間就濃左啲。

牛油果醬酸種麵包配沙律餐

牛油果醬酸種麵包配沙律餐
牛油果醬酸種麵包
Latte
2023-05-23 208 瀏覽
NOC可以話係最近冒起既咖啡連鎖店,雖然知道元朗區有唔少小店,不過喺商場行到攰想坐下,貪方便就去左呢度試一試。我點咗兩款咖啡同兩款甜品。第一杯係Flat White,佢唔算好入口,就咁呷落去,咖啡味冇乜層次,牛奶都冇香味,覺得有啲失望。另一杯係Mocha,聞落去朱古力味道好濃郁,但喝落去就覺得朱古力味唔太突出,反而有啲嗆喉,咖啡苦澀,味道單一。至於我所點嘅甜品,巴斯克芝士蛋糕味道OK但係少咗啲軟心效果,因為我覺得軟心嘅部份可以令甜品更加滑溜;而蛋撻就不錯,蛋漿香濃有流心效果,但係蛋撻個體相對太細件啦,啲食物愛好者可能會感到不夠滿足。不過整體嚟講,我覺得呢間咖啡店嘅價錢偏貴,而且咖啡同甜品都唔算出色。如果你係飲咖啡嘅喜好者,可能會感到有啲失望。

Flat  White

巴斯克芝士蛋糕

蛋撻好細件
2023-05-06 202 瀏覽
完全無服務可言,一入到鋪頭,發覺坐左無耐攪亂d單,明明無order,又加左係我張單,服務員完全無悔意。之後黎野食,又被人食過,又話本身係咁,以後我會blacklist佢,拜拜,一定無下次😡