📍鰂魚涌 NN Coffee & Gin📍之前見到朋友去呢到打卡已經呢間Cafe好靚😍,每一樣裝飾都好有心思,既好多花花裝飾,食物飲品嘅器皿都係經過悉心設計,打卡able又好食!💕 黑松露帶子手工意粉忌廉加上香濃嘅黑松露醬&磨菇,配手工闊意粉,煮得恰度好處,有咬口,唔會軟淋淋,而係有啲煙韌!帶子大大粒,有三粒,兩面都煎得好香脆😍,內裡濕潤。💕 炸黑蒜沙律醬薯條新鮮熱辣炸起嘅薯條,配上炸黑蒜沙律醬,香口好味,食到停唔到。黑松露沙律醬就食得多,黑蒜沙律醬真係第一次食,同薯條好夾👍🏻!💕 Around The WorldGin • Caramel • Cauracao • Lemon • Soda Water一睇到相已經鐘愛呢位飲杯,二話不說就點咗!酒杯模仿地球,用一個小型行李箱裝住,仲有羽毛、小地球儀、巴黎鐵塔做裝飾,心心眼😍。味道都好唔錯,唔會太甜,Gin味不濃易入口!💕 Matcha Latte暖飲暖笠笠,拉花係愛心🥰💕!整個體驗都覺得好滿足,心情差滿電!
📍鰂魚涌 NN Coffee & Gin📍

💕 黑松露帶子手工意粉

💕 炸黑蒜沙律醬薯條

💕 Around The World

💕 Matcha Latte
暖飲暖笠笠,拉花係愛心🥰💕!

整個體驗都覺得好滿足,心情差滿電!

🍽️食物方面:蟹膏蟹肉蟹籽貓耳朵意粉💲128濃味大滿足 有啲青瓜中和下手撕豬班尼迪蛋鬆餅💲118啖啖肉 超滯 食一個就想投降軟殼蟹貓耳朵意粉💲138泰式椰香味 幾特別White💲20 好想問係咪雞📷打卡方面:門口千秋位變咗4人枱有啲花花牆 少女色🔈環境方面:多咗枱凳 感覺有啲逼Staff有啲唔耐煩 想fill水都難💬其他資訊:NN Coffee & Gin 📍鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖💰收+1, Lunch人均💲150
🍽️食物方面:

💬其他資訊:
NN Coffee & Gin
📍鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖
💰收+1, Lunch人均💲150
喺鰂魚涌返工嘅我經常都出去發掘好西,今次就同朋友放工後去左中信大廈嘅一間少女心cafe 食dinner,入面所有佈置都好靚,如果鍾意粉紅色嘅女仔一定like💓 記得要去打下卡📸傍晚時份比較少人,不過都一直有人出入,原來餐廳裡面仲有一個瑜珈studio🧘🏻‍♀️我哋揀咗一份雞翼同埋一個意粉,仲有一杯酒同一杯紫薯latte。💜Buffalo wings 單骨咁上,食時方便好多,味道偏甜少辣,食落都幾開胃架~大家估唔估到呢個行李箱係咩呢?😝 呢杯叫做”Around the world” 嘅cocktail真係超靚!以地球儀設計嘅酒杯、旁邊仲有個Eiffel Tower,擺盤設計💯 飲落係有點似乳酸/波子汽水味,雖然甜甜地,但飲多幾啖我同朋友都開始面紅紅😳 千奇唔好睇少呢筆gin-based cocktail 嘅威力😆白味噌牛面頰手工意粉味道都唔錯,白味噌食落幾creamy而且牛面頰都幾滑,手工意粉口感亦夠煙韌,如果鍾意手工意粉嘅都要試下!最後係🍠紫薯latte,飲落幾有奶香,紫薯味較淡所以整體唔會太甜,推薦大家可以試一杯酒一杯latte中和返~推薦指數:4.4/5⭐️同場加映店員見到我地飲到微醺

白味噌牛面頰手工意粉

推薦指數:4.4/5⭐️

同場加映店員見到我地飲到微醺後遞上嘅熱茶☕️,非常溫柔貼心,謝謝~
2024-01-15
  • Around  the  world
🧑‍🏫性價比:🟢🟢🟢🟢🟢🧭美食體驗:同空中舞蹈學校共同營運的打咭咖啡店。室內裝修打咭一流,而且野食真係幾好食,我之後有再翻食一次。相入面的地球儀野飲其實係調酒黎,成件事係勁靚。佢仲有幾款野食都做到好好飲,就算唔飲酒,咖啡的水準都好高📸打咭體驗:因為佢係樓上鋪黎,基本上唔做walkin客,所以客人都係比較少,影相反而更加方便。我幾鐘意呢種比多少少錢但人少啲的地方,影相可以更加發揮到🧑‍🍳服務:一流,可能係因為平時都對開舞蹈學校的學員,我覺得佢地的應變能力都好強下
🧑‍🏫性價比:🟢🟢🟢🟢🟢
  • 意粉
2024-01-12 84 瀏覽
完成咗繁忙嘅工作,終於可以放鬆心情同朋友開心食個tea ,之前聽過同事介紹NN Coffee & Gin好靚,打卡一流,今日一於去試試。餐廳位於鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖,鄰近地鐵站和巴士站,地理位置相當方便。一去到餐廳,已經俾佢個夢幻嘅門口吸引,周圍的佈置也是粉粉的,餐廳座位寬敞舒適。可能因為是平日三點幾,所以店裏顧客不多,我和朋友都真係好鍾意呢個環境。食物方面,我哋選咗一個小食,一個貓耳朵粉和飲品。*** 脆炸黑松露薯條***薯條即叫即炸,脆卜卜嘅薯條加上黑松露醬簡直係絕配👍***Velvet latte***拉花的圖案很療癒,味道不錯***松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉***松葉蟹膏蟹肉十分惹味,貓耳朵粉亦很有咬口,此外更配上意大利黃瓜、蘑菇、蟹籽和青瓜,正👍

食物方面,我哋選咗一個小食,一個貓耳朵粉和飲品。

*** 脆炸黑松露薯條***
薯條即叫即炸,脆卜卜嘅薯條加上黑松露醬簡直係絕配👍

***Velvet latte***
拉花的圖案很療癒,味道不錯

***松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉***

脆炸黑松露薯條
Velvet  latte
松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉
2024-01-12
脆炸黑松露薯條
Velvet  latte
松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉
於12月27日,我和朋友到位於鰂魚涌的NN Coffee & Gin 用餐。在預約和來電確認的時候,都沒有提到餐廳在「聖誕節」期間(聖誕節假期也過了)有每位$250的最低消費。當我們到達餐廳後,才被告知這個規定。我們當時感到非常驚訝和不滿,因為當天是平日,餐廳整晚只有我們一枱客人。我們認為餐廳沒有必要設立最低消費,因為根本不存在因為要確保客人不霸佔位置不消費而設最低消費的理由。食物質素也平平,沒有讓人驚喜或回味的地方。這種經營的方式也令我明白為什麼「聖誕節」都沒人了我也永遠不會再光顧的。

食物質素也平平,沒有讓人驚喜或回味的地方。

這種經營的方式也令我明白為什麼「聖誕節」都沒人了
我也永遠不會再光顧的。
2023-12-27
2023-12-22 39 瀏覽
第一次黎呢到Tea,入到黎環境舒適,充滿粉紅色嘅浪漫風,係女性閨蜜一齊Tea傾下心事嘅好地方。黑松露醬炸薯條:新鮮玩炸,薯條金黃色,熱辣辣,份量亦都多。兩個人都夠食有突。黑松露味濃creamy!松葉蟹肉貓耳朵意粉:蟹味濃郁,配上貓耳朵意粉口感一流,意粉軟硬度適中,擺盤亦有誠意,更能刺激食慾。Rose latte :甜度適中,有淡淡的玫瑰香,頗有驚喜。Rose’ :富有荔枝味及玫瑰香,配上幾片血橙乾,口感清新豐富。

黑松露味濃creamy!

2023-11-30 29 瀏覽
📍 @nncoffeehk @ polebeatgallery in Quarry BayCafe x Aerial dance academy Food: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $500Favourite:💖 Tiramitsu —————————————————————✅ Located at King’s Road, only take 3 minutes walk from Taikoo MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of pasta, snack, coffee and cocktails ✅ Cafe x Aerial dance academy ✅ Their cocktails presentation is stunning. Very IG-able✅ All fresh ingredients ✅ Overall the food quality was outstandin
Cafe x Aerial dance academy

Favourite:💖 Tiramitsu
—————————————————————

✅ Cafe x Aerial dance academy
✅ All fresh ingredients
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Portions are generous
✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment. The vibe and atmosphere here is so cool.
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends
✅ Very nice food. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance

—————————————————————
𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny 🏃‍♀️
#globaleats #eatwithfoodiez
2023-11-29 31 瀏覽
Yoga食野一take過不是夢,今天和朋友相約去玩wheel yoga,踏入nn coffee餐廳,原來裡面有兩個yoga教室,十分方便,而且環境也很美,無論餐廳及yoga室都適合打卡,少女心爆發。其實很少玩地面瑜伽,之前多是玩空中瑜伽,第一次玩wheel yoga,比想像中有趣,利用wheel做不同動作,當中有一個動作少少難度,能做到及拍到照很開心。有機會也想試玩aerial hoop和hammock,雖然有點怕暈。做完運動肚餓了,踏出教室一步到位可以吃東西太幸福了。松葉蟹膏蟹肉配蟹籽貓耳朵意粉$128松葉蟹肉非常鮮甜,貓耳朵意粉軟硬適中,帶有彈牙口感,它細細粒能夠完美吸附濃香的蟹膏醬汁,加上粒粒蟹籽增添口感和鮮味,令味道豐富。炸黑松露薯條$68薯條炸至金黃酥脆,但沒有炸得太過,是剛好,黑松露醬是另外附上的,份量足充,它很creamy又充滿黑松露香,實在是非常滋味。The Dusk$50 The Dusk是一款以伯爵茶、蘋果汁和桃汁調較而成的飲品,伯爵茶帶來了清新的茶香,。蘋果汁和桃子汁豐富了它的味道,給予甜美口味,茶和果香帶來了平衡,很喜歡這杯飲品的味道。Love Hug$108

做完運動肚餓了,踏出教室一步到位可以吃東西太幸福了。

松葉蟹膏蟹肉配蟹籽貓耳朵意粉$128

炸黑松露薯條$68

The Dusk$50

Love Hug$108 Gin, Passion Fruit, Lemon, Lavender
Love Hug是一款以gin酒、百香果、檸檬和薰衣草調製成的飲品,首先吸引我們的是飲品心型的容器,加上它紫紅的顏色,外層還黏上乾花,底座也是心形的,實在非常用心,它的味道酸酸甜甜,又有微醺,感覺很relax。
2023-11-27 51 瀏覽
今晚同朋友食生日飯,條友仔話想打卡,我就醒起自己之前黎過呢間,覺得唔錯所以再黎~ 因為呢度既野飲可以打卡到一個點實在令我太印象深刻LOL今次黎食物同野飲都多左選擇,同朋友叫左2個飲品、2個Main, 1個小食同一個dessert~ 講下個松葉蟹膏蟹肉配蟹子貓耳朵意粉先, 個意粉賣相好靚,好香蟹糕味,我都幾鍾意個貓耳朵,因為唔太多餐廳有~ 佢大部分材料既質地都係腍既,所以我幾鍾意個蟹子,因為佢既質感完全唔一樣,令到呢個食物多左另一個質感~之後係比目魚扒,其實佢都大碟,個魚好滑,但個魚皮好脆,而且佢個底係布滿薯蓉,仲有好多蔬菜,個薯蓉除左牛油我仲食到孜然味,佢用黎拌啲菜一齊食好好味~當然唔少得個Birdie, 個野飲用隻雀既杯裝住,外面有個籠,我地淨係影相都玩左好耐~ 杯野好好飲,唔算重酒味,而且有好香既橙味,正!因為朋友生日所以點左個dessert, 好可惜佢個tiramisu賣哂, 如果唔係真係好想試,但個玉桂蘋果牛角包窩夫都好好味,好多蘋果粒,好熱既牛角包窩夫再加埋啲雪糕一齊放入口超正!!
松葉蟹膏蟹肉配蟹子貓耳朵意粉

Birdie

2023-11-24
松葉蟹膏蟹肉配蟹子貓耳朵意粉
Birdie
2023-11-27 34 瀏覽
喺OpenRice 見到呢間餐廳🍴裝修好靚😳好多花花牆😍 食物飲品的賣相亦一流😎 忍唔住今日就約朋友去試下😃😃餐廳位於鰂魚涌英皇道1001號,喺太古和鰂魚涌港鐵站中間,呢棟大廈有唔少食肆,幾岩約朋友黎聚會🥳我地兩個人叫咗一個主菜、一份小食和兩杯飲品。炸黑松露薯條- 係厚薯條黎😃剛剛炸起,配上惹味的黑松露醬😃😃 極為好味🥳🥳🥳松葉蟹膏蟹肉配蟹汁貓耳朵意粉- 蟹肉份量好多😍😍貓耳朵意粉烚得好岩時間,好彈牙 Al Dente 😄😄配料又豐富,有滿滿的蟹籽🤭🤭 仲有菇呀!營養均衡😎😎Rose Latte Around the World 🌎 - 造型拎滿分💯!用一個地球儀器皿做酒杯,配上行李箱和鐵羽毛🪶,賣相一流😃😃餐廳仲有好多款食物我都想試😎會再同朋友黎幫襯🤭🤭🤭NN Coffee & Gin (鰂魚涌)鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖

我地兩個人叫咗一個主菜、一份小食和兩杯飲品。

松葉蟹膏蟹肉配蟹汁貓耳朵意粉

Around the World 🌎

餐廳仲有好多款食物我都想試😎會再同朋友黎幫襯🤭🤭🤭

NN Coffee & Gin (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖
2023-11-25
2023-11-25 21 瀏覽
NN Coffee & Gin去過西貢分店覺得幾chill 野食都唔錯. 呢間有唔同嘅yoga班上松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉 $128鋪左蟹肉係面, 份量都夠. 粉唔會好腍, 不過會以為有咬口多d. 仲有青瓜同魚籽脆炸黑松露薯條 68即炸香脆熱辣, 配左黑松露醬. 亦都可以揀另一款黑蒜Pink Lychee Martini $108Cocktail 都好ig-able, 岩打卡幾靚. Gin 加幾款酒, 入口都重酒味, 帶點荔枝香Matcha Latte $42唔算好濃, 偏milky. Yoga for Aerialist 小班教學,原本以為係aerial yoga. 原來係mat yoga. 導師好靚女好用心教, 有用wheel 拉筋practice 下core 都ok@nncoffeehk鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖
NN Coffee & Gin

松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉 $128

脆炸黑松露薯條 68
即炸香脆熱辣, 配左黑松露醬. 亦都可以揀另一款黑蒜

Pink Lychee Martini $108

Matcha Latte $42
唔算好濃, 偏milky.

Yoga for Aerialist

@nncoffeehk
鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖

今日放假於是乎搵間舒服同埋靚靚cafe坐下休息下😌呢棟係鰂魚涌同太古之間(近太古地鐵站多啲)的新building,原來入面有好多食肆😙今日去咗11/F NN Coffee & Gin ~推介推介可能平日下午茶時間所以唔多人可以好安靜咁享受美食環境舒服乾淨服務員亦好貼心👍好nice咁介紹餐牌上嘅食物🍵Matcha latte $42非常好飲 👍 Matcha味好濃 🤗 拉花好靚 泰式椰漿軟殼蟹貓耳朵粉 $138呢碟真係超級好味😋 個椰漿簡直就係成個dish既精粹好配合到貓耳朵粉同軟殼蟹非常有誠意既作品😋👍原本想點小食同甜品因為小食甜品既選擇都好吸引但食完呢碟真係好飽肚份量十足🤗唯有下次同朋友黎再試其他野食🥳 鍾意同朋友飲酒傾下偈呢度係個好地方就算唔飲酒都有好多飲品選擇如: Rose latte, Velvet latte, Purple potato latte 🥳
今日放假於是乎搵間舒服同埋靚靚cafe坐下休息下😌

呢度係個好地方
就算唔飲酒都有好多飲品選擇

2023-11-13
2023-11-07 41 瀏覽
今日喺港島嗰邊收工, 諗住同朋友去啲吧飲吓嘢chill 下, 上網搵到有一間啲Cocktail幾靚好適合打卡😍同埋好似好少女心咁,所以就去飲吓嘢食吓野同朋友girl talk 🤣🤣一去到見到個環境好少女心,好多花花擺設。 裝修亦都好粉紅系❤️ 好適合女仔打卡。 泰式椰香軟殼蟹貓耳朵意粉 $138 推介貓耳朵意粉佢烚嘅時間啱啱好,貓耳朵仲係好彈牙👍🏻 又唔會太硬 個泰式醬料少少辣,味道偏似青咖喱,配合彈牙嘅貓意粉,我覺得值得一試! 炸黑松露薯條 $68熱辣辣,同埋超級大碟一上菜就聞到松露醬好香而且佢係粗薯條,所以都幾有口感Around The World $108上網就係見到呢杯嘢飲,所以捉朋友陪我試吓。我見到餐廳主打嘅酒精飲品都係gin ,見到呢杯gin + caramel 覺得應該幾特別,出邊偏向多gin + lime / lemon 比較上fruity 嘅口味。所以就揀咗呢個! 飲落去甜甜地係飲得最有Caramel嘅味,酒精嘅份量都多,所以偏濃🤣飲咗一杯嘢個人已經少少有酒精 😂🤣 呢一杯打卡就一流❤️❤️❤️成個旅行箱🧳 加埋一啲地球儀同埋巴黎鐵塔 🗼 好有feelValvet Latte

泰式椰香軟殼蟹貓耳朵意粉 $138 推介

炸黑松露薯條 $68
熱辣辣,同埋超級大碟
一上菜就聞到松露醬好香
而且佢係粗薯條,所以都幾有口感

Around The World $108
上網就係見到呢杯嘢飲,所以捉朋友陪我試吓。

Valvet Latte $42
朋友揀咗呢一杯紅菜頭latte , 出邊好少見用紅菜頭所以就試吓。甜甜地個味道幾清新,牛奶都好滑。飲落好健康又唔錯👍🏻

整體嚟講個環境都幾舒服,幾靚可以打卡。 然後佢一半係做瑜伽,一半係做餐廳。 個感覺都好新穎。 下次再試吓其他cocktail 先👀
2023-11-07
  • 泰式椰香軟殼蟹貓耳朵意粉
2023-11-06 23 瀏覽
🧘‍♂️做完Yoga想即刻嘆杯咖啡?不要錯過太古新開的空中瑜伽x咖啡店 「NN Coffee & Gin」。🎼Cafe一牆之隔有兩間環境寬敞的瑜伽課室,面對高層落地大玻璃,課室闊落企理。🦩而Cafe則以夢幻粉色為主調,牆壁畫上空中瑜伽插畫,少女感滿滿。🥗Cafe主要供應咖啡及西式輕食,有班尼迪蛋、手工意粉等主食。我們從wheel | hoop flow | hammock | aerialist中選了較易入手的wheel yoga體驗。🩰瑜伽導師超級有耐性,細心多次示範和教導作為瑜伽的新手我們,過程好考驗身體平衡感和配合到,💃短短一個小時的課堂我們已經完成了好幾組瑜伽的基本動作,整場體驗好治癒。👯‍♀️🦀松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉 $128松葉蟹肉份量豐富,蟹膏和魚籽完美融合貓耳朵粉,吃下口軟糯黏嘴,味道健康清新。🍳手撕豬班尼迪蛋鬆餅 $118Egg Benedict 一切開鮮香蛋漿滿瀉,邪惡咁十足,手撕豬肉味道挺濃,伴以用蜜糖炒香過的羽衣甘藍,清爽又濃郁,整道菜富有層次感又開胃。☕️Valvet Latte $42一看到就被夢幻粉紅的外表吸引,拉花圖案很美,味道微甜香滑,又是打卡必點飲品。🍹Th

🦀松葉蟹膏蟹肉貓耳朵粉 $128

🍳手撕豬班尼迪蛋鬆餅 $118

☕️Valvet Latte $42

🍹The Dusk $50
看上去以是橙汁配果茶,其實Earl Grey入面有蘋果汁和蜜桃汁,清甜解渴,Earl Grey味道又能拉回甜味,大大滿足伯爵茶控。

📍NN Coffee & Gin (鰂魚涌)
🏠鰂魚涌英皇道1001號11樓1號舖
⏰12:00 - 21:00 (星期一至五); 09:00 - 18:00 (星期六至日)
🚙港鐵太古站B出口,步行約4分鐘

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #太古美食 #太古cafe #瑜伽輪 #瑜伽生活 #複合式餐飲
2023-10-31