2024-05-20 0 瀏覽
曾經係疫情期間無咩娛樂,試過連續幾個月每日都做個半鐘運動🏋🏻 🏋🏻疫情復常後,娛樂多了,四圍飲飲食食,不經不覺長大了一兩個圈。朋友這天介紹我來Ms Rabbit Studio,與店主談到,除了不停運動之餘,其實控制飲食可以令塑身更有效果😃😃所以Ms Rabbit Studio提倡每餐吸收300卡路里的輕盈低卡高纖午餐🥗🥗雖然所謂輕盈,但店主亦向我強調要吃得好味,所以這個輕盈餐的選擇頗多,有主菜、煮食、沙律和奶昔,只售$120!午間更向附近OL等,另外提供Fit Lunch Class,可以趁午間時間過來做一節運動,再帶走這個輕盈午餐👍🏻👍🏻👍🏻這天,我嘗了慢煮雞胸配日式芝麻醬蕎麥麵🍜🍜慢煮雞胸能夠保持肉質的嫩滑和保濕度,而日式芝麻醬帶有芝麻香氣,蕎麥麵則提供了纖維和營養,味道整體清淡但具香氣,營養均衡和豐富。而我亦選了粟米脆片、乳酪和奇亞籽等成分組成的甜品🍨🍨粟米脆片每一口咬下去,可以感受到脆片的酥脆和脆爽。乳酪的加入則帶來濃郁的口感和香味。加上奇亞籽,天然甜味提供自然和輕盈的甜味,令人愉悅。至於黑芝麻紅豆奶昔🥛🥛具有濃郁的芝麻香氣,提供了豐富的營養,它的味道濃郁而香甜,充滿了黑芝麻的

至於黑芝麻紅豆奶昔🥛🥛具有濃郁的芝麻香氣,提供了豐富的營養,它的味道濃郁而香甜,充滿了黑芝麻的獨特風味。口感方面,奶昔非常滑順,甜度適中。

除了注重健康飲食的菜單選項外,大家更可參加Ms Rabbit Studio一系列健身活動和課堂,這裏地方舒適,有得做運動,有得食健康餐,的確滿足健身愛好者和尋求健康人士的需求,為塑身事業帶來新的境界👏🏻👏🏻🙌🏻

Ms. Rabbit Studio (佐敦)
地址:@佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室
2024-05-12 14 瀏覽
Mr Rabbit Studio 🐰🥊今日收工約咗過嚟佐敦嘅一間以運動概念配合營養健康餐單的中心,嚟到首先會有一個鐘時間做運動,今日嘅課堂係打泰拳,初嘗試泰拳,由熱身開始,節奏已經好快,運動量好大💦玩完一個鐘泰拳,就會有一杯營養飲品,由註場營養師調配,只有百幾卡路里,對於要減肥keep fit嘅朋友,真係好適合呢度除咗泰拳,每一日都有唔同嘅運動,營養師亦都會按照學員嘅減肥瘦身目標,設計獨特嘅飲食餐單,嚴格提醒學員,每日應該攝取幾多卡路里,從而喺特定嘅時間裏面做到目標性嘅減肥🏋🏻👍🏻
Mr Rabbit Studio 🐰🥊

2024-05-02 39 瀏覽
最近真係食太多 開始要做返多d exercise!!朋友介紹呢間又可以做運動 又可以飲Milk shake keep fit既studio比我郁下~課堂有不同種類 我就報左泰拳班 以最短既時間消耗最多既卡路里首選😎Studio位置好方便 柯士甸站一出行3分鐘就到~上到去首先會由熱身開始 教練都帶住我地一齊做 每組二十下 唔係做開運動都會覺得吃力 熱完身已經出左汗~之後就進入重訓環節 輪流做戰繩 負重深蹲 負重俄羅斯轉體 TRX練習…會計時做 堅持每組做30秒~然後最重點環節就係打沙包同打手靶環節 教練會先教好泰拳基本出拳動作 同企姿~ 學好左已經可以即時同教練打手靶🥊1212 1234已經打到爆晒汗💦做完運動成個人都輕型左咁😆落堂會有杯好好飲既代餐milk shake 我地果兩杯係朱古力奶昔🍫同士多啤梨奶昔🍓 朱古力奶昔入邊有同香蕉 🍌 味道不錯 唔會太甜 好健康但又有朱古力既味🍫士多啤梨奶昔入邊有士多啤梨果肉 蒟蒻同奇亞籽有咬口 十分飽肚👍🏼👍🏼做運動同飲食真係要好好配合同持之以恆 咁先可以keep住fit同健康💪🏼Ms. Rabbit Studio (佐敦)佐敦渡船街1-4號金霞閣

Studio位置好方便 柯士甸站一出行3分鐘就到~

士多啤梨奶昔入邊有士多啤梨果肉 蒟蒻同奇亞籽
有咬口 十分飽肚👍🏼👍🏼

Ms. Rabbit Studio (佐敦)
佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室
今次我哋去咗柯士甸嘅Ms Rabbit studio,今次去嘅地方特別少少! 因為佢並唔算係一間餐廳 , 我諗正確啲嚟講應該系一間Fitness Studio🏃 ,  但係今次今次我哋試嘅Light meal set 🍱係非常出色 , 首先味道絕對有餐廳嘅級數之餘仲非常健康 , 兩個set已經幫你計好曬大概都係 300 kcal , Light meal set🍴概念亦都非常好, Studio概念係想喺大家食午餐有少少空餘嘅時間唔單止可以食到好食又健康嘅Lunch🍴 , 仲可以做一啲增肌運動🏁 , 非常適合Lunch time 有 me time又想做運動嘅打工仔. 300 kcal Light Meal  Ms Rabbit studio set A🍱 ($98)輕盈低卡高纖午餐 : 今次我哋揀嘅 Light meal set好細心咁分咗<肉食>同埋<素食> , 兩面都有四個菜式可以自行配搭, 今次我哋揀咗兩邊都係肉食嘅雞胸同埋三文魚 , 之後再配一杯奶昔, 奶昔嘅重點係低卡路裡仲要高蛋白,非常好飲1.慢煮雞胸配日式芝麻醬+蕎麥麵 🐔🍜慢煮的方式烹調嘅

1.慢煮雞胸配日式芝麻醬+蕎麥麵 🐔🍜
慢煮的方式烹調嘅雞胸肉好嫩,然後上面配搭啲芝麻整到成個雞胸好香,搭配著日式芝麻醬和彈牙的蕎麥麵,口感好清爽,另外啲沙律配菜都好新鮮,滿足你一餐嘅蔬菜需求。

2.慢煮三文魚配蜜糖黑醋+雜莓果仁法包 🐟🥖
以慢煮方式調理嘅三文魚粉嫩多汁,搭配上蜜糖黑醋的醬汁令到佢好夠味,雜莓果仁法包口感豐富而且有飽肚感,食完都唔覺得好heavy。

3.蘆薈汁綠茶精華 🍵
蘆薈汁綠茶精華好清爽,帶有微微嘅綠茶香氣,淡淡嘅蘆薈味道,清爽解渴,而家啲天氣飲真係一流。

4.芒果蛋白奶昔🥭🥤
清爽滑順,酸酸甜甜,好適合夏天嘅飲品,而且又健康又低卡路裡。

5.黑芝麻蛋白奶昔 🥤
黑芝麻蛋白奶昔濃郁香醇,帶有獨特的黑芝麻風味,濃厚的口感直頭好似食緊芝麻糊咁,係健康又美味的選擇。

6.芒果/士多啤梨奇亞籽 🥭🍓
奇亞籽加上粟米同埋脆片,口感好豐富,另外彩色繽紛而且營養豐富,絕對係健康甜品首選。
2024-04-25
2024-04-25 29 瀏覽
今日朋友係Ms. Rabbit Studio做完運動,叫我去佢做運動既場地度陪佢一齊食晏。橫掂去到Ms. Rabbit Studio,參觀吓佢個場地先,一入門口係用餐區/休息區。再入面係做瑜伽等等運動嘅地方。場所有文青風嘅感覺。我揀咗set c,包含雜莓果仁法包,香焗意式香草三文魚,芒果奶昔,沙律菜,車厘茄,西蘭花,半隻烚蛋,青瓜片,奇亞籽粟米片杯。咁多嘢食先至300卡路里咋!佢個三文魚好Juicy,一啲都唔嚡。烚蛋中間嘅蛋黃還是軟腍腍的。沙律菜同青瓜片都爽脆。車厘茄皮薄多汁。芒果奶昔有驚喜,入邊有啲好似寒天同埋仙草嘅配料,增加口感層次同時亦都增加飽肚感。職員另外仲俾咗一杯靜態減肥水俾我飲,入邊有蘆薈汁等等的材料,好似話可以幫助燃燒脂肪。咁我梗係唔執輸,成杯飲晒啦!另外見職員自己試緊菜,有啲藍莓,蜜柑,豆腐同沙律菜。好似都好好食咁。希望遲啲Menu會有呢個啦。下次有機會試吓join吓佢哋啲運動堂先。

下次有機會試吓join吓佢哋啲運動堂先。

2024-03-22 92 瀏覽
一直訂開佢呢一間健康運動店嘅午餐,因為好鍾意佢初衷,老闆娘同老闆都好人!成日教識我好多健康營養嘅資訊,而且返工無時間做運動,佢嘅餐單計好晒卡路里,對減肥人士一流😆😆😆今日難得提早收工,約咗堂泰拳,超級好玩,老闆勁用心去教識每個動作,初學者完全唔洗怕!做運動之前,教練仲會首先幫每個人做一次in body,睇吓你嘅身形有咩需要改善,肌肉同脂肪嘅比例有無地方需要改善,再針對問題去解決。而且上完佢嘅運動班,佢會比每一個學生一杯蛋白飲料,增強返肌肉,我揀咗呢個火龍果,佢無額外加糖,完全嘅鮮果味,超級健康,又好飲!佢嘅位置10分方便,喺地鐵站行3分鐘就到,而且運動班有好多種選擇,有長者,有成人,有拉筋,有泰拳,有健身,有跳舞,大家都一齊去玩🤣

2024-03-15 63 瀏覽
今日係佐敦一帶,記得上次朋友介紹過,呢度附近有啲健康嘢食。所以就上嚟睇吓。上到嚟我原來仲以為搵錯地方,因為呢度睇落係一個健身中心,仲有人喺度做緊運動。不過聽完老細解釋之後呢就係話佢哋除咗食嘢之外仲可以健身嘅,因為佢哋嘅concept就係健康飲食同健身係息息相關嘅。咁講返食嘢先啦,咁佢有一個set嘅Menu裏面有好多唔同嘅選擇啦,可以係肉食可以係素食,視乎你當日想攝取幾多卡路里!不過我平時呢就冇計開嘅所以呢,我都係點我自己鍾意食嘅嘢啫。咁set Menu嘅菜呢都係圍繞着健康嘅,好似有Yogurt有日式蕎麥麵同埋一啲低脂嘅肉類,好似鴨胸,雞胸啊。我最鍾意杯Smoothie,除咗香蕉外,仲加咗仙草,亞麻籽,令到有多啲嘅飽腹感,裏面仲加咗大豆粹取蛋白!其實我發現呢度除咗食嘢,呢個studio仲係可以俾人係到健身。有專業教練,有場地,加上有健康食品等。得閒真係可以上嚟玩吓食吓!

2024-03-11
2024-03-04 57 瀏覽
Rabbit family cafe地址 : 佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室味道指數:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:輕食餐300kcal $98今天到了柯士甸站附近的Rabbit Family Cafe 食輕食餐,感覺不錯,既可以吃到美味的食物,又可以達到減卡路裡,何樂而不為。我點了蕎麥麵、清香士多啤梨乳酪、煙鴨胸和芒果木瓜奶昔。芒果木瓜奶昔,芒果和木瓜配搭非常得且,餐前先喝一整杯,已經很有飽肚感。原來這店的芒果木瓜奶昔是非常受歡迎,我真的沒有點錯,正!煙鴨胸肥瘦得易,非常有口感。半熟雞蛋,整到恰到好處。紫薯蓉,非常特別,吃不停口。清香士多啤梨乳酪,酸酸甜甜,非常開胃。蕎麥麵,爽口彈牙,配上少許麻油,味道一流。整個午餐還配上大量的蔬菜,蔬菜新鮮青甜,健康非常。最後,飲料去毒茶,整個餐便完成了,我亦吃得飽飽的。原來加$30,更可以有教練教做運動30-45分鐘的運動,如果我在附近番工,可以午餐時間到來做運動加午餐,也真的不錯哦!

Rabbit family cafe
地址 : 佐敦渡船街1-4號金霞閣2樓A室
味道指數:⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐
食物推介:輕食餐300kcal $98

我點了蕎麥麵、清香士多啤梨乳酪、煙鴨胸和芒果木瓜奶昔。

煙鴨胸肥瘦得易,非常有口感。

半熟雞蛋,整到恰到好處。

紫薯蓉,非常特別,吃不停口。

清香士多啤梨乳酪,酸酸甜甜,非常開胃。

蕎麥麵,爽口彈牙,配上少許麻油,味道一流。

整個午餐還配上大量的蔬菜,蔬菜新鮮青甜,健康非常。

最後,飲料去毒茶,整個餐便完成了,我亦吃得飽飽的。

2024-02-28 43 瀏覽
位於佐敦從地鐵站過去大約五至10分鐘路程還算方便快捷,這裏主打的一定是健康飽肚,10分喜愛他們這個概念,由同事帶領中午時間過來,30分鐘的運動時間配搭一份健康滿足的午餐,正正1小時的時間,剛剛好回到辦公室,又是充滿能量的一天。最喜愛這裏食物種類多元化,沒想到飲品也是一大學問,每杯飲品也有他的功能,因應自己的需要挑選喜愛的。但最重要的還是價錢合理大眾化性價比也不錯,絕對是一個休閒的好去處,適合都市人好好養生。
2024-02-26 43 瀏覽
大家有冇諗過一路食一路可以瘦😆最近黎左間cafe,餐廳主打係以健康為出發點,所以餐單入面嘅主食,全部都唔會超過300卡路里😍同店主傾計發現飲食配合埋運動會令到自己嘅體態更好睇👍🏻餐廳嘅蔬菜配搭得好好,顏色又靚,食落唔會太淡🤤同埋成個餐都係小油鹽👍🏻反而更食到食物原本嘅味道🥰餐飲方面,餐廳有唔同口味嘅Smoothie可以揀,全部用新鮮嘅水果去做😆成個餐好滿足❤️注重健康嘅你一定要黎試下🤩

成個餐好滿足❤️注重健康嘅你一定要黎試下🤩
2024-02-26 26 瀏覽
同事介紹左呢間cafe,話並唔係cafe咁簡單仲係一間Fitness Club ,會有泰拳、Yoga、各種拉筋同痛症治療班,我lunch時間去岩岩好上一班係長者拉筋班,睇得出好有愛心🧡🔸lunch menu $98有冇諗過唔使戒口就咁食嘢,都可以減到身!?😌聽負責人分享他是管理好自己嘅飲食,不做運動都輕到🤩我聽到忍住問咁咪要介口 好多野都唔食得囉😖負責人解釋只要了解自己每日吸收既卡路里就可以了😌而且佢地設計既餐單係好豐富,營養價值又高~Kcal只係300 🤩我叫左蕎麥麵配香煎素小牛扒還有士多啤梨乳酪、紫薯蓉、番薯條、半隻雞蛋和沙律🥗賣相仲好豐富😍 放咗啲花瓣落去做點綴主食是有肉類和素食選擇,適合唔同類型嘅人士👍🏻呢個餐食到一半都已經飽飽了👍🏻🔸朱古力奶昔 Chocolate Smoothie用咗透明嘅玻璃杯裝住,看到入面嘅層次有黑朱古力🍫、 香蕉🍌、果仁、 奇亞籽、花生醬🥜每種味道都好出,夾埋一齊又唔會好怪👍🏻有果仁同奇亞籽所以會有咬口

🔸lunch menu $98
有冇諗過唔使戒口就咁食嘢,都可以減到身!?😌
聽負責人分享他是管理好自己嘅飲食,不做運動都輕到🤩

我聽到忍住問咁咪要介口 好多野都唔食得囉😖
負責人解釋只要了解自己每日吸收既卡路里就可以了😌

而且佢地設計既餐單係好豐富,營養價值又高~
Kcal只係300 🤩

賣相仲好豐富😍 放咗啲花瓣落去做點綴

主食是有肉類和素食選擇,適合唔同類型嘅人士👍🏻
呢個餐食到一半都已經飽飽了👍🏻

🔸朱古力奶昔 Chocolate Smoothie
用咗透明嘅玻璃杯裝住,看到入面嘅層次
有黑朱古力🍫、 香蕉🍌、果仁、 奇亞籽、花生醬🥜

每種味道都好出,夾埋一齊又唔會好怪👍🏻
有果仁同奇亞籽所以會有咬口

2024-01-27 52 瀏覽
离我们学校只有两站地铁,所以放学了去这家吃真的超级方便,而且这家餐厅他也是一个健身房吃一顿健身,更有利于热量的消耗也可以运动完吃这个来补充体力都是非常合适的,吃过一次饭就已经和店家交了个朋友,这对夫妻人也非常好,聊天也很开心
今日上左去Ms. Rabbit Studio食野,朋友話呢度既野食好徤康,好有營養,成個餐都係3百零4百卡路里,素食/肉食餐都有,仲要好飽肚,搞到我都好懷疑,一於跟佢去試下。個set 都幾豐富, 有法包/蕎麥麵、乳酪、主菜,再整杯奶昔,仲有杯茶添。奶昔有幾款口味揀,紅豆、朱古力、火龍果、芒果。呢杯野有奇亞籽,有蒟蒻,好有口感,好飲,飲完呢杯都飽一半。🤣試左佢個蜜汁烤素叉燒,味道幾像真。食肉獸既朋友,每餐都要有肉,香煎三文魚柳啱佢。沙律都豐富,有蛋、蕃薯蓉、菜,配埋乳酪一齊食,好fresh。最後嘆埋飲茶,真係飽哂,去到夜晚都好頂肚。呢度原來係一間運動結合餐廳既studio,老闆娘希望大家運動後可以食得徤康,所以推出呢個徤康set,就算運唔運動都可以食得徤康。

最後嘆埋飲茶,真係飽哂,去到夜晚都好頂肚。

朋友介紹我嚟哩度ME time,最鍾意揀嘢食嘅,嚟到呢度竟然有選擇困難症,因為有好多唔同款式揀🤭原來呢度仲有得做埋運動真係好健康🤩首先會有麵包同麵類選擇我揀咗集莓果仁法包,食落好有口感,仲要熱辣辣,然後就到選擇乳酪嘅配搭我揀咗原味乳酪,其實仲有香芒檸檬同埋清甜士多啤梨🍓 原味乳酪好清新好fresh👍之後就到主菜嘅配搭有分肉食同埋素食真係好貼心今日嘅我相當肚餓,所以就揀咗肉食,肉食選擇都好多,主要圍繞都係三文魚,雞胸,鴨胸,靚女店主介紹我食三文魚柳,所以我就揀咗三文魚柳啦,煎得好脆身呀,魚質唔會煎得過火,好好食呀😍最後再配搭多一款奶昔,呢度嘅奶昔就真係好多選擇有唔同口味,有生果口味,有芝麻果仁口味又或者係蛋白質奶昔,仲有咖啡味奶昔,最後我揀咗紅卜卜奶昔,裏面有草莓火龍果果仁奇亞籽,原來呢杯奶昔既卡路里相當低,得110😍😍平時出街飲杯廢水都唔止啦,哩杯奶昔仲要充滿足夠嘅蛋白質,飲晒杯奶昔已經飽咗一半啦,呢餐食得又健康,又飽肚又豐富👍👍

依間Studio 主要其實係做fitness; Muay Thai; Dance 教練見到各位學生都好努力減肥就出埋減脂餐比埋大家做增肌減脂🫶好有heart♥️今次我就冇做到Fitness training 直接試左教練比既300kcal健康餐單😍見到食物既賣相真係食慾大增🍽️✅Milkshake🥤(紅桑子;🍓;奇亞籽;蛋白粉)✅雞胸蒟蒻蕎麥麵 (高蛋白)✅蛋x1✅yogurt+粟米🌽✅Alone Vera detox drink🫖💰$98完全估唔到依300kcal既野食我係差d食唔哂😂平時食個M記雞柳強都過400kcal🍔認真感受到識揀野食真係做運動前要學既第一步😂下次有機會一定會試下上埋堂 練下core🤣聽教練講一星期仲有一堂係open for girls only!🧚🏻‍♀️💃🏽social phobia 既朋友真係good fit😂

見到食物既賣相真係食慾大增🍽️

✅Milkshake🥤
(紅桑子;🍓;奇亞籽;蛋白粉)
✅雞胸蒟蒻蕎麥麵 (高蛋白)
✅蛋x1
✅yogurt+粟米🌽