本人喜歡嘗試不同的貓café,但呢間貓Café 真心覺得非常差!1.晚市每人最少消費$120 (略貴)2.環境太過昏暗,啲貓訓哂覺。 搞到我都想訓..唔知以為自己係按摩店3.環境細和侷促,但即使個場細啲服務人員完全唔理你,必須大叫才有人理你,舉手是冇用的 !4.食物質素非常差!-個西蘭花忌廉湯-普通茶餐廳都好飲過佢-柚子雞翼同沙律好一般-帶子意大利飯,啲飯好油,帶子好明顯係冰鮮係咁以煎一煎-牛扒要七成熟變咗全熟,硬到掟死狗,最恐怖係牛扒餐個薯角-變咗做炸米粒團極級難食!普通餐廳做嘅都好食好多!-人生飲過最難飲的一杯熱朱古力又唔甜,粉冇攪勻-最誇張個甜品係一個三分之二包Tempo size嘅窩夫,個窩夫要等20分鐘先上-仲要係凍嘅,都唔知等乜-巴斯克芝士蛋糕係凍嘅-都要等20分鐘先上到。#全場唯一只可稱讚的,就是貓貓很可愛!#餐廳可一不可再,非常差!PS -咁差的一餐居然要$600埋單!

1.晚市每人最少消費$120 (略貴)

2.環境太過昏暗,啲貓訓哂覺。
搞到我都想訓..唔知以為自己係按摩店

4.食物質素非常差!

-個西蘭花忌廉湯-普通茶餐廳都好飲過佢
-柚子雞翼同沙律好一般
-帶子意大利飯,啲飯好油,帶子好明顯係冰鮮係咁以煎一煎
-牛扒要七成熟變咗全熟,硬到掟死狗,
最恐怖係牛扒餐個薯角-變咗做炸米粒團
極級難食!普通餐廳做嘅都好食好多!
-人生飲過最難飲的一杯熱朱古力又唔甜,粉冇攪勻
-巴斯克芝士蛋糕係凍嘅-都要等20分鐘先上到。

#全場唯一只可稱讚的,就是貓貓很可愛!
#餐廳可一不可再,非常差!
PS -咁差的一餐居然要$600埋單!

2023-12-16
2023-12-22 20 瀏覽
好耐冇去貓cafe玩啦😼今次去呢絕對係貓奴嘅好去處,入店都要穿鞋套,夠哂衛生,店舖空間大亦唔會有貓臭味感覺👏🏻🐱WEEKDAY SET DINNER $328 for 2ppl前菜:餐湯/沙律🥗1)西蘭花湯🥦味道清新2)雜菜沙律 柚子油醋汁:蔬菜爽脆,柚子汁開胃又醒神,做前菜最好不過😄主菜:1)加拿大藍青口蒜片辣椒欖油意大利粉:青口新鮮,加上有辣椒及蒜片,令意粉好香口惹味2)蛋黃汁卡邦尼意大利粉🍝賣相精緻,意粉吸哂蛋黃汁夠哂creamy🤤再配埋火腿香集足👍🏼甜品🍮1)軟心巴斯克焦香芝士蛋糕🍰蛋糕軟滑口感輕盈😋有淡淡芝士味。2)雲呢拿雪糕飲品:1)摩卡咖啡☕️咖啡味濃,有埋拉花岩打卡。2)山政小山園抹茶🍵我最喜歡抹茶,夠哂濃郁芳。貓食物🐱貓冰棒 $20: 買咗個比貓貓試吓,佢哋都好鐘意🥰但相比旁邊枱有一大堆貓貓,原來佢地買咗$30貓罐頭比成班貓圍,更加受貓歡迎😂

前菜:
餐湯/沙律🥗
1)西蘭花湯🥦味道清新

主菜:

甜品🍮
1)軟心巴斯克焦香芝士蛋糕🍰
蛋糕軟滑口感輕盈😋有淡淡芝士味。
2)雲呢拿雪糕

飲品:
1)摩卡咖啡☕️咖啡味濃,有埋拉花岩打卡。
2)山政小山園抹茶🍵我最喜歡抹茶,夠哂濃郁芳。

貓食物🐱

2023-12-21 13 瀏覽
#fafafoodblogcafe #fafafoodblog旺角 🍴set dinner for 2 436 蚊1雜菜沙律 配柚子油醋汁🥬幾酸甜開胃2餐湯 餐湯 忌廉菠菜湯 幾香濃3鮮蟹肉蟹膏意大利粉🦀蟹肉蟹膏足料 仲有蟹張增加口感 意粉幾爽口 唔錯4輕煎日本帶子咸蛋黃烤南瓜飯🎃日本帶子夠厚肉 熟程度剛好 帶 d咸香調味 好食 意大利飯整到貓貓形狀 南瓜夠香甜 連埋彈牙既意大利飯食 正5 飲品 moka , 山政小山園6精選甜品 有朱古力雪糕 7.軟心巴斯克焦香芝士蛋糕🧀 好軟林既 cheese cake上面有層厚皮 好味#蛋糕 #西餐 #雪糕 #貓 cafe #帶子 #南瓜 #意粉 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#meowtini Meowtini cat cafe & bar旺角砵蘭街215 號朗晴坊7 柚~~~~~~~~~~
🍴set dinner for 2 436 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#meowtini
Meowtini cat cafe & bar
旺角砵蘭街215 號朗晴坊7 柚
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角
====================

2023-12-14
今日去咗一間好有特色工作嘅貓Cafe酒吧餐廳!除咗可以同貓貓玩之外,環境都非常之正!除咗可以打卡影相之外,仲可以買罐罐餵佢哋!依家唔係一間普通嘅貓Cafe 、佢係可以有酒精類嘅飲品提供,再加上一連串非常高質素嘅嘢食同埋甜品!餐廳亦都提供咗適量嘅空間比大家輕鬆休息!我特別鍾意佢L型嘅窗影相都非常之靚!同埋一入門嘅和風設計,再加上圓形玻璃真係藝術感設計感十足!再加上貓Cafe嘅貓全部都非常之主動,同埋活潑!就算唔餵罐罐佢哋都會自己走埋嚟同你玩打招呼!貓貓亦都非常之有禮貌食嘢嘅時候佢哋唔會騷擾到食嘢嘅大家!非常之乖!今次選擇兩個主菜一個甜品、一個飲品:主菜加拿大海膽醬雜菌意大利飯半三文魚籽:海膽醬味道非常鮮香!配上雜菌加三文魚子味道幼嫩香!再加上我最鍾意食嘅意大利飯!真係食物靈魂伴侶!第二個主菜煙三文魚香草麵包:香草麵包真係第一次食!感覺非常難忘,除咗好好食之外仲好香好軟熟!咬落去有少少脆脆地口感好鍾意!再加上煙三文魚同埋香草蔬菜食落去更加有層次!飲品方面,選擇咗摩卡咖啡,除咗味道香滑之外,仲配上貓爪印嘅拉花!非常之可愛優雅!最後甜品;香蕉雜果朱古力窩夫半雪糕、香蕉配朱古力本身已經係好好食,

今次選擇兩個主菜一個甜品、一個飲品:

飲品方面,選擇咗摩卡咖啡,除咗味道香滑之外,仲配上貓爪印嘅拉花!非常之可愛優雅!最後甜品;香蕉雜果朱古力窩夫半雪糕、香蕉配朱古力本身已經係好好食,再配上雜果汁窩夫,食落去層次感,非常豐富!再加上冰淇淋更加香濃!份量大超抵食!

喵天尼Cafe寵物酒吧餐廳
旺角朗晴坊7樓全層
2023-12-20 9 瀏覽
原來貓咪同cocktail 酒crossover ,餐廳行英倫復古風。入面尚算寬闊,有十多隻貓咪,三色貓 、英短 、布偶等,乾淨無異味。 雜菜沙律配柚子油醋汁新鮮 同餐湯 蕃茄湯 濃滑。香煎紐西蘭草飼肉眼扒 自選熟度剛剛好,煎得香口 。鮮蟹肉蟹柳意大利粉鋪滿蟹子同絲絲蟹肉,調味為輕忌廉汁。跟餐嘅迷你窩夫熱辣辣,脆口一口咬。春敷先飲到清新微苦抹茶,然後有酒味作後調,幾有趣。 山政小山園式部之昔順滑細膩,加上可愛小熊拉花。

雜菜沙律配柚子油醋汁新鮮 同餐湯 蕃茄湯 濃滑。

香煎紐西蘭草飼肉眼扒 自選熟度剛剛好,煎得香口 。

鮮蟹肉蟹柳意大利粉鋪滿蟹子同絲絲蟹肉,調味為輕忌廉汁。

跟餐嘅迷你窩夫熱辣辣,脆口一口咬。

春敷先飲到清新微苦抹茶,然後有酒味作後調,幾有趣。

山政小山園式部之昔順滑細膩,加上可愛小熊拉花。
2023-12-19 14 瀏覽
放工來到了朗晴坊7樓的喵天尼,和喵喵有個約會。之前係黎食午餐,呢度日間時間係cafe,但晚上變成西餐,仲提供不少特色cocktail。可以一邊飲酒chill住和主子互動!今次專登試下$368的晚市二人餐。晚上黎到,同樣地貓貓們都係慵懶地訓覺,一派悠然,望住佢地真係令人好放鬆。二人餐的沙律先黎,雜菜沙律有柚子醋,酸甜清新。南瓜忌廉湯香甜又creamy。鮮蟹肉蟹膏意大利粉蟹子卜卜脆,意粉質地軟硬適中,加上仲有絲絲蟹肉,creamy又好食!加錢的香煎紐西蘭草飼肉眼,賣相好靚仔,厚切的足足有10安士重。我地要求的3成熟亦做得恰到好處,牛扒有牛味又有咬口,好好食!熱朱古力有可愛的小雞拉花,香甜濃厚。山政小山園抹茶則是天鵝拉花,口感幼滑茶味夠濃。最後食埋個雪糕就大滿足了!呢度除了是cafe,晚上仲係間喵喵bar,有各式酒類和cocktail供應。放工三五知己黎飲返杯再同主子玩下,實在是放工一大樂事。

二人餐的沙律先黎,雜菜沙律有柚子醋,酸甜清新。
南瓜忌廉湯香甜又creamy。

2023-12-04
2023-12-19 14 瀏覽
資深貓奴K一直未能走出貓主子於幾年前去世的陰影,雖然十分喜歡貓咪但明白自己未可以完全梳理情緒所以目前都唔敢再養,加上最近上班壓力大,朋友知道之後就推薦J同K來呢間於今年7月份左右開張,以木酒桶為裝潢主題的Cafe & Bar探店,好讓K可以一邊閒聊傾吓心底話,一邊望住萌萌可愛的貓咪治癒一下心靈🐈🐈‍⬛🐱🍝 蛋黃汁卡邦尼意大利粉 $108🥗 香煎雞扒野菜沙律 芥末蛋黃汁 $78🍗 柚子雞翼 $58🧀 軟心巴斯克焦香芝士蛋糕 $68🧉 冰意式鮮奶咖啡 $45_______________Meowtini Cat cafe & Bar (旺角)旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓_______________

🍝 蛋黃汁卡邦尼意大利粉 $108

🥗 香煎雞扒野菜沙律 芥末蛋黃汁 $78

🍗 柚子雞翼 $58

🧀 軟心巴斯克焦香芝士蛋糕 $68

🧉 冰意式鮮奶咖啡 $45

_______________

Meowtini Cat cafe & Bar (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊7樓

_______________
2023-12-17 10 瀏覽
Meowtini Cat cafe & Bar昨晚放工,同左好友去左位於朗豪坊附近樓上鋪喵天尼 Meowtini Cat cafe & Bar食dinner 、同貓貓玩,呢度有好多隻又靚又可愛又健康嘅貓咪 🐈,每隻都好乖,有D仲好黐人,主動走嚟要我地摸🥰🥰🥰,臨入去前,每位顧客都會穿上由餐廳提供嘅即棄鞋套及搓手消毒才可入去,確保衞生。🥰今晚Order 左dinner set for 2 ($368),有湯、沙律、主菜、飲品及甜品😋😋😋🐈Dinner Set For 2 🐈🥗雜菜沙律柚子油醋汁沙律菜新鮮,配油醋汁,非常醒胃😋🥣餐湯黑松露湯,味道濃郁,好飲,如果熱D更好🍝鮮蟹肉蟹膏意大利粉賣相吸引,蟹膏蟹肉的份量也不少👏🏻撈埋蟹子一齊食,口感多左層次,意粉Creamy得嚟,又有蟹子粒粒的囗感,好食😋🍝加拿大藍青口蒜片辣椒欖油意大利粉蒜香撲鼻,青口都好入味,意粉煮得軟硬適中,正呀👍👍🍨精選甜品是日甜品係幼滑嘅雲呢拿雪糕球,撒上可可粉,好吸引,可以食多一球😜🍹熱情果梳打(另+$38)賣相靚,帶點酸甜嘅新鮮熱情果,飲落好淸新,好Fresh 嘅感覺😇☕️凍黑咖啡話明係Cafe,點都叫杯咖啡飲下,唔錯

Meowtini Cat cafe & Bar

🐈Dinner Set For 2 🐈

🥗雜菜沙律柚子油醋汁
沙律菜新鮮,配油醋汁,非常醒胃😋

🥣餐湯
黑松露湯,味道濃郁,好飲,如果熱D更好

🍝鮮蟹肉蟹膏意大利粉

🍝加拿大藍青口蒜片辣椒欖油意大利粉
蒜香撲鼻,青口都好入味,意粉煮得軟硬適中,正呀👍👍

🍨精選甜品

🍹熱情果梳打(另+$38)

☕️凍黑咖啡
話明係Cafe,點都叫杯咖啡飲下,唔錯喎👍
可愛既貓貓🐱人見人愛❣️今次黎到位於旺角既貓貓cafe,呢度唔止係cafe,仲係一間bar🍸有最少20隻貓貓陪食野、飲野、傾計同玩樂🪄每一隻貓都超可愛,店員仲會提供小小既貓食品比我地餵貓🥰,佢地好為食架,會不停係附近徘徊😌▫️迷你小食拼盤🥨$138有雞翼、薯條、魷魚圈+沙律菜,雞翼係用左柚子蜜糖去整,炸得岩岩好。魷魚圈好新鮮香口。沙律菜用左柚子醋,好fresh😋◾️加拿大海膽醬雜菌意大利飯伴三文魚籽🍚$148個醬汁極為濃郁,意大利飯唔會煮到好硬,配埋三文魚籽口感好豐富👍🏻▫️ 蛋黃汁卡邦尼意大利粉🍝$108意大利粉彈牙,整個麵唔會好黏口😋小心貓貓都想食😆😆◾️貓步沙灘+貓奴共席🍹$90/杯因為呢間係bar,所以都有酒精飲品提供。貓步沙灘:有啫喱餅乾碎,飲落去唔會好濃酒味,仲好好飲
可愛既貓貓🐱人見人愛❣️

有最少20隻貓貓陪食野、飲野、傾計同玩樂🪄
每一隻貓都超可愛,店員仲會提供小小既貓食品比我地餵貓🥰,
佢地好為食架,會不停係附近徘徊😌

▫️迷你小食拼盤🥨$138

◾️加拿大海膽醬雜菌意大利飯伴三文魚籽🍚$148

▫️ 蛋黃汁卡邦尼意大利粉🍝$108
意大利粉彈牙,整個麵唔會好黏口😋
小心貓貓都想食😆😆

◾️貓步沙灘+貓奴共席🍹$90/杯
因為呢間係bar,所以都有酒精飲品提供。
貓步沙灘:有啫喱餅乾碎,飲落去唔會好濃酒味,仲好好飲
2023-12-14 3 瀏覽
朋友知我鐘意貓,所以帶了我去了喵天尼,這裏是一間有酒類飲品提供的貓酒吧🍸 十分適合我這種酒鬼,不過這次不太舒服,所以沒有喝酒,我們叫了WEEKDAY SET DINNER FOR 2🥗雜菜沙律配柚子油醋汁 柚子油醋汁非常開胃,蔬菜新鮮,為整餐帶來了一份清新的開始🥚蛋黃汁卡邦尼意大利粉 卡邦尼的奶香味和蛋黃的濃郁口感很搭配,再加上火腿的鹹香味,令整體口感更加豐富🦀鮮蟹肉蟹膏意大利粉 有很多蟹子鋪面,鮮甜的蟹肉和鮮香味濃的蟹膏,十分惹味,意粉煮得恰到好處,彈牙有咬口,很好吃🧊冰 山政小山園 式部之昔MATCHA 香氣濃郁的抹茶🍃做成凍飲非常清爽,很適合用來配搭不同餐點☕️意式鮮奶咖啡 靚靚拉花令人心情很好❤️貓貓造型拉花美感💯濃郁的咖啡香氣和柔滑的奶泡的結合,很好喝🥥是日精選甜品 椰子雪糕椰子的香甜和雪糕的冰涼相互融合,口感豐富,給人一種美好的甜蜜感等候餐點的過程中可以一邊與貓咪玩耍,用餐時亦有很多貓咪陪伴🐈還可以$30加購貓罐頭,和貓咪互動一番🥰愉快的氛圍令人心情愉快🫶🏻推薦喜歡喝酒又喜歡貓咪的人過來喔❤️

🥗雜菜沙律配柚子油醋汁
柚子油醋汁非常開胃,蔬菜新鮮,為整餐帶來了一份清新的開始

🥚蛋黃汁卡邦尼意大利粉

🦀鮮蟹肉蟹膏意大利粉

🧊冰 山政小山園 式部之昔MATCHA
香氣濃郁的抹茶🍃做成凍飲非常清爽,很適合用來配搭不同餐點

☕️意式鮮奶咖啡

🥥是日精選甜品 椰子雪糕

2023-12-13 17 瀏覽
養咗貓貓之後,就算出街都好鍾意玩貓,今次就帶老公去咗旺角呢間樓上貓 cafe,呢間 cafe 最特別嘅係除咗咖啡,仲有 cocktails 飲,好正呀!入門前記住要著鞋套,保護好場內嘅貓貓呀!每場枱都有 QR code,直接 scan 就可以落單,入面就有哂成個菜單,想叫乜就叫乜,好方便! Lunch set 都有好多選擇,而我哋就叫咗兩個 set lunch,仲加咗個小食拼盤。Set lunch 有湯 + 主菜 + 飲品,湯就係是日餐湯,主菜一揀咗「燒汁紐西蘭草飼肉眼牛扒配米飯」,鍾意食牛嘅你一定要試,5成熟嘅肉眼剛剛好,中午梗係要配埋飯食啦!另一個主菜叫咗「帶子香蒜辣椒意大利粉」,呢個粉辣辣地,橄欖油炒嘅意粉超香,真係超級 match,大推大家試呢個!想試多啲嘢嘅我哋就叫咗個「迷你小食拼盤」,入面有鴨肉餃子,炸魷魚圈 & 炸薯條。呢個係是日餐湯。而飲品老公就叫咗冰奶茶,跟餐唔洗加錢。我就加錢叫咗 Hot Latte,為嘅就係要個靚靚拉花!另外,仲有個 cocktails menu 都超吸引,有 Cat On The Beach、Drink With Meow,下次嚟一定要飲!總結:

入門前記住要著鞋套,保護好場內嘅貓貓呀!

呢個係是日餐湯。

而飲品老公就叫咗冰奶茶,跟餐唔洗加錢。

總結:場內有好多隻貓貓,貓貓會周圍走,走圍坐,真係超可愛!鍾意貓貓一定會玩到唔捨得走!食物都多選擇,鍾意似咖啡一定要試,鍾意飲 Cocktail 都要試呀!
2023-11-27
2023-12-12 13 瀏覽
📍𝕸𝖔𝖓𝖌 𝕶𝖔𝖐 🧸#cyninmk #eatinmongkok▪🐱 𝕊𝕖𝕥 𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 🐱雜菜沙律配柚子油醋汁 🥗𝕄𝕚𝕩𝕖𝕕 𝕍𝕖𝕘𝕘𝕚𝕖 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕕香煎紐西蘭草飼肉眼扒配薯角 💯𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 𝕊𝕚𝕣𝕝𝕠𝕚𝕟 𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜蟹肉蟹膏忌廉汁意粉 🍝ℂ𝕣𝕒𝕓 𝕄𝕖𝕒𝕥 ℂ𝕣𝕒𝕓 ℙ𝕒𝕤𝕥𝕖 𝕊𝕡𝕒𝕘𝕙𝕖𝕥𝕥𝕚牛肉餡西班牙炸餃子 🥟𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕊𝕡𝕒𝕟𝕚𝕤𝕙 𝔼𝕞𝕡𝕒𝕟𝕒𝕕𝕒-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。----- 呢間以酒吧為主題嘅喵cafe真係好少見 佢地食物質素唔錯 而且全部貓貓都好親人又活潑 值得去試一試👍🏻btw 佢地有兩隻布偶睇身形應該係一男一女 咬🐰衫嘅女仔唔曳嗰時就成個公主咁 男仔就。。。坐到成個麻甩佬咁🫣▪
📍𝕸𝖔𝖓𝖌 𝕶𝖔𝖐 🧸

蟹肉蟹膏忌廉汁意粉 🍝

牛肉餡西班牙炸餃子 🥟
𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕊𝕡𝕒𝕟𝕚𝕤𝕙 𝔼𝕞𝕡𝕒𝕟𝕒𝕕𝕒

2023-12-12 7 瀏覽
貓貓ᴄᴀғᴇ就去過啦,不過早咖晚酒嘅貓貓ᴄᴀғᴇ真係第一次嚟🤣場內超多主子,除咗有布偶貓、豹貓、三色貓外,仲有隻埃及貓‼️ 全部都好嗲唔怕人,仲可以買餐廳嘅貓野食餵主子食,呢到簡直就係俾貓奴們吸貓嘅地方✨1️⃣ 頭盤🥗呢到嘅係雜菜沙律同埋南瓜湯🫡… 雜菜沙律由幾款沙律菜同車厘茄組成,再加入柚子油醋汁,酸酸甜甜好開胃😆而南瓜湯熱量低又健康,仲有幾粒麵包增加風味🥖2️⃣ 蛋黃汁卡邦尼意大利粉🥚有別於一般出面比較貼地嘅ᴄᴀʀʙᴏɴᴀʀᴀ,因為呢到嘅蛋黃汁一啲都唔會稀溜溜,而係好ᴄʀᴇᴀᴍʏ又做到掛汁嘅效果👍🏻 煙肉就有口感,仲會加入黑胡椒粉同埋芝士,有鹹香味又帶有啲啲辣🌶3️⃣ 輕煎日本帶子鹹蛋黃蝦南瓜飯🎃貓貓造型嘅南瓜飯好吸引😍 呢個造型望到真係唔捨得食,鹹蛋黃都切得幾大粒,另外仲有青瓜同南瓜蓉,好入味😌 帶子都大大粒好嫩,又香又彈牙😋4️⃣ 甜品🍮椰奶椰青經常都會飲,今日嘅精選甜品係椰子雪糕,估唔到味道好清甜🥥~5️⃣ 泡沫鮮奶🥛好滿好滿好滿,綿密嘅奶泡好sᴏғᴛ,而且份量真係啱啱好貼邊唔孤寒😆 6️⃣ ᴋᴀʟᴜ🍸雖然有以貓貓種類嚟命名嘅飲品,但ᴏʀᴇᴏ愛好者完全係俾呢杯吸引咗😍~ ᴏʀᴇᴏ嘅大細啱啱好ғɪᴛ哂香

1️⃣ 頭盤🥗

呢到嘅係雜菜沙律同埋南瓜湯🫡…
沙律
南瓜湯

而南瓜湯熱量低又健康,仲有幾粒麵包增加風味🥖

2️⃣ 蛋黃汁卡邦尼意大利粉🥚

5️⃣ 泡沫鮮奶🥛
泡沫鮮奶

6️⃣ ᴋᴀʟᴜ🍸
KALU

雖然有以貓貓種類嚟命名嘅飲品,但ᴏʀᴇᴏ愛好者完全係俾呢杯吸引咗😍~ ᴏʀᴇᴏ嘅大細啱啱好ғɪᴛ哂香檳杯口,杯邊亦有朱古力醬,即使要加錢升級飲品都要試試佢🥹 飲落唔會失望因為好濃ʙᴀɪʟᴇʏs味,甜甜的🍫
沙律
南瓜湯
蛋黃汁卡邦尼意大利粉
輕煎日本帶子鹹蛋黃蝦南瓜飯
椰子雪糕
泡沫鮮奶
KALU
2023-12-12 7 瀏覽
Meowtini,位於旺角的餐廳,裝修充滿格調。紅磚牆呈現酒桶主題,餐桌則以釀酒桶造型為特點。店內的貓星人大部分是由結業的貓Cafe領養回來,其中一隻貓以店名「天尼」命名,是員工在街上遇到的,後來被收留到店內。每隻貓都有著背後的故事。貓星人們活潑友善,即使比較文靜的貓也會主動接近,隨時都可以和它們合照。餐廳提供超多款Cocktail以及Mocktail選擇外,亦提供可愛治癒的3D立體拉花咖啡,而且提供超過20款洋食料理,點餐無限時任玩。必試的推薦是香草蜜糖燒春雞,價格與一般Cafe相近,但食物的賣相和質量更高。【Dinner For Two 492HKD】1️⃣雜菜沙律配柚子油醋汁2份2️⃣餐湯2份3️⃣海膽醬雜菌意大利飯伴三文魚子4️⃣香草蜜糖燒春雞(半隻)5️⃣精選甜品2件6️⃣貓奴共席 Drink With Meow7️⃣星野製茶園星峰咖啡

【Dinner For Two 492HKD】
1️⃣雜菜沙律配柚子油醋汁2份
2️⃣餐湯2份
3️⃣海膽醬雜菌意大利飯伴三文魚子
4️⃣香草蜜糖燒春雞(半隻)
5️⃣精選甜品2件
6️⃣貓奴共席 Drink With Meow
7️⃣星野製茶園星峰咖啡
2023-12-11 2 瀏覽
多數貓Cafe主要供應輕食,例如咖啡、意粉、all day等等🥹而呢一間除咗以上食物外仲有Cocktail酒精飲品🍸🍹營造左日間Cafe夜間酒吧的風格😌不過嗰日我晏晝去食所以冇飲酒😂🤣餐廳入邊大概有10幾隻貓貓,有個位置仲有專係放咗貓貓玩嘅地方🥰每隻都好可愛😻有幾隻特別活躍會周圍走🐱明太子雜菌意大利粉海量嘅明太子醬🤩每一啖都充滿明太子鹹香鮮味😋有少少洋蔥,加上紫菜增加口感🐱加拿大藍青口 蒜片辣椒欖油意大利粉青口數量算多👍🏻煮得幾入味😊意粉充滿蒜蓉食落好惹味😆雖然有辣椒,但係辣味唔濃🐱Flat White咖啡味好香濃🫶🏻後勁有淡淡鮮奶味道,口感香滑🐱Matcha Latte拉花好可愛🐷偏重抹茶苦澀味,但可以接受,唔會太甜👍🏻適合抹茶控人士🍵

🐱明太子雜菌意大利粉

🐱加拿大藍青口 蒜片辣椒欖油意大利粉

🐱Flat White
咖啡味好香濃🫶🏻後勁有淡淡鮮奶味道,口感香滑

🐱Matcha Latte