依間喺宋王臺站附近的pizza 店,主打手工pizza🍕和各款小食😍,環境好新淨,以白色和黃色為主題,幾modern 和好 chill。今次我地3個人食,叫左一個$188 二人餐 和一個$58一人餐,同埋加左幾款小食。二人餐有個12吋嘅大批,一款小食和兩罐飲品。我地叫左招牌的Mama Mia pizza,真係超級滋味,pizza 皮好鬆軟,烤得好好🤤!餡料方面有意式煙肉、多款芝士🧀🧀🧀,🤤!餡料方面有意式煙肉、辣肉腸、意式香腸、芝士🧀等,非常豐富。值得一提的是,餐廳有自家製蒜蓉香草醬汁、黑松露醬、BBQ醬,可以用來點點pizza ,真係大愛蒜蓉香草醬和黑松露醬,和pizza 好夾呀❗️一人餐有一個6吋的細pizza 和一罐飲品,同埋可以用優惠價加購小食。細pizza 我地叫咗parma pizza,上面嘅ham 係亮點,好九脂香。小食方面,我地好鍾意meat ball和雞翼,余均益雞翼有少少辣,但唔會太over,算係幾惹味。🔹️Mama Mia pizza👍12吋🔹️Parma pizza 6吋🔹️自家製肉丸🔹️余均益雞翼🔹️BBQ 雞翼🔹️番茄醬蒜蓉蝦🦐

🔹️Mama Mia pizza👍12吋

BBQ 雞翼
  • BBQ雞翼
  • MamaMiapizza
2024-04-21 108 瀏覽
I’m sure pizza is everyone’s comfort food, so when it comes to another pizzeria coming in town, I would definitely not miss out on it 🤗 Apart from the ingredients used for the pizza topping, I think the pizza crust is also the key to the perfect pizza, and here they definitely mastered it👍 I had their Set for 2 which included a 12” pizza, a snacks and two drinks 😊𝙈𝙖𝙢𝙖 𝙈𝙞𝙖! 12" 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖This is their signature pizza, made with pancetta, salami, pepperoni and italian sausage. Their pizzas come with th

𝙈𝙖𝙢𝙖 𝙈𝙞𝙖! 12" 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖
This is their signature pizza, made with pancetta, salami, pepperoni and italian sausage. Their pizzas come with their homemade garlic and herb dip, which you can dip for an extra taste. But even the original flavour is perfect already, loved it!

𝙈𝙖𝙢𝙖 𝙈𝙞𝙖! 𝙃𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙈𝙚𝙖𝙩𝙗𝙖𝙡𝙡
Absolutely loving their meatball!! Firstly it’s homemade, secondly the sauce they used was super good and it was topped with some cheese as well!! A must try 💯
𝙈𝙖𝙢𝙖 𝙈𝙞𝙖! 𝙃𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙈𝙚𝙖𝙩𝙗𝙖𝙡𝙡

𝙉𝙙𝙪𝙟𝙖 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙎𝙖𝙪𝙨𝙖𝙜𝙚 𝘾𝙧𝙤𝙦𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚
I also tried their pork sausage croquette - it’s slightly spicy but pretty appetizing too 😋

𝘽𝘽𝙌 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨
Wings also go well with everything, and here they have BBQ flavoured and also Yu Kwun Yick flavoured. I went for the BBQ ones, and again are super yummy 🐥
𝘽𝘽𝙌 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨

𝙎𝙖𝙣 𝙋𝙚𝙡𝙡𝙚𝙜𝙧𝙞𝙣𝙤 (𝘼𝙧𝙖𝙣𝙘𝙞𝙖𝙩𝙖 / 𝙇𝙞𝙢𝙤𝙣𝙖𝙩𝙖)
For drinks, apart from conventional soft drinks, they also offer San Pellegrino which is my favourite italian sparkling drink 🍹 They have two flavours - aranciata and limonata 🍋 Best drink to go with pizzas 🤗
𝙎𝙖𝙣 𝙋𝙚𝙡𝙡𝙚𝙜𝙧𝙞𝙣𝙤
𝙎𝙖𝙣 𝙋𝙚𝙡𝙡𝙚𝙜𝙧𝙞𝙣𝙤
  • Mama  Mia  Pizza
  • Mama  Mia  Meatball
Mama Mia! Pizzeria性價比高👍🏻薄餅控必試推介❤️香港要搵一間性價比高,又有意大利風味又好食嘅Pizza絕不容易。今次就比我搵到九龍城呢間叫Mama Mia Pizzeria 👍🏻真係要推介一下。我哋兩人order 咗一個二人餐(包一個12“吋嘅pizza,一個小食,包汽水),價錢都係百零蚊,另外加多一個意粉,餐廳仲要免加一,超抵食。1) 羅馬辣味煙肉12吋pizza第一口咬落個Pizza真係好感動😻同我之前去意大利羅馬D餐廳食嘅味道同賣相係一模一樣。而且仲好足料熱辣辣。性價比超高👍🏻。2)蜆肉Linguine意粉都不錯👌3)余均益雞翼💁🏻‍♀️⭐️呢個真心推介。本身余均益辣椒醬係好出名同埋都唔平。呢款雞翼好有地道特色👍🏻而且味道少少辣小小脆好夾好惹味😋真係好味到停唔到口👍🏻👍🏻👍🏻⭐️💁🏻‍♀️Mama Mia Pizzeria仲有啲一人套餐都係$58咋,超級抵食。我哋食咗半個鐘,就已經見到有好多好多外賣訂單,亦都有好多人幫襯。餐廳整體都好乾淨企理。嗰日我都見到好多family大人小朋友一齊嚟食,見到啲小朋友個個都食得好開心,所以呢間餐廳都好適合大人細路。餐廳仲有D打卡位,啱晒

性價比高👍🏻薄餅控必試推介❤️

1) 羅馬辣味煙肉12吋pizza

2)蜆肉Linguine意粉都不錯👌

3)余均益雞翼💁🏻‍♀️⭐️

餐廳仲有D打卡位,啱晒聚會或小朋友影吓相。

絕對係性價比高真心推介。支持小店👍🏻
2024-04-12
  • 余均益雞翼
  • 羅馬辣味煙肉12吋pizza
2024-02-13 355 瀏覽
平時去九龍城都係食泰國菜為主!今次「反傳統」試下新開手工pizza店🍕店面唔算大 但好光猛好乾淨💡堂食坐一半 外賣都幾多單~Menu 2人餐最抵食‼️ 3個人share都ok👍🏻📍二人餐 ($268)🔸包小食、沙律、薄餅、意粉、飲品🍴凱撒沙律細細兜 唔算多醬汁 (小編好like)生菜+脆麵包+芝士粉+煙三文魚❤️一定係好食既組合~🍴洋蔥圈炸到金黃色 每人都有5件左右香脆又熱辣辣 不錯😌🍴夏威夷薄餅9”小編專登揀千島醬底嘅Pizza🍕菠蘿加火腿 大人小朋友都啱🍍🤝🏻最正係呢款勁多芝士 拉絲個種流哂口水🧀9”切咗6塊 其實2個人都好夠食~所以堅飽肚的🙌🏻 PS pizza都幾多款選擇🤣 選擇困難症😩🍴海鮮扁意粉小編比較like蕃茄汁意粉🥫(健康d)有蝦仔、魷魚、蜆肉 🦐量多偏細粒意粉彈牙、有嚼勁🍝茄汁底都幾濃味 份量正正常常 ~————————————————————味道😋:7/10抵食🥳:7/10環境🥂 : 7/10
平時去九龍城都係食泰國菜為主!
今次「反傳統」試下新開手工pizza店🍕
店面唔算大 但好光猛好乾淨💡
堂食坐一半 外賣都幾多單~
Menu 2人餐最抵食‼️ 3個人share都ok👍🏻

📍二人餐 ($268)
🔸包小食、沙律、薄餅、意粉、飲品

🍴凱撒沙律
細細兜 唔算多醬汁 (小編好like)
生菜+脆麵包+芝士粉+煙三文魚❤️
一定係好食既組合~

🍴洋蔥圈
炸到金黃色 每人都有5件左右
香脆又熱辣辣 不錯😌

🍴夏威夷薄餅9”
小編專登揀千島醬底嘅Pizza🍕
菠蘿加火腿 大人小朋友都啱🍍🤝🏻
最正係呢款勁多芝士 拉絲個種流哂口水🧀
9”切咗6塊 其實2個人都好夠食~
所以堅飽肚的🙌🏻
PS pizza都幾多款選擇🤣 選擇困難症😩

🍴海鮮扁意粉
小編比較like蕃茄汁意粉🥫(健康d)
有蝦仔、魷魚、蜆肉 🦐量多偏細粒
意粉彈牙、有嚼勁🍝茄汁底都幾濃味
份量正正常常 ~

————————————————————
味道😋:7/10
抵食🥳:7/10
環境🥂 : 7/10
九龍城唔一定淨食泰國菜😏最近就喺佈滿泰菜餐館嘅南角道,發掘到間Pizza出色小店🍕手工特色Pizza好有驚喜🤩.🌟二人餐💰$268🔸包小食、沙律、薄餅、意粉、飲品.🍴炸芝士條麵包糠卜卜脆炸皮下係軟綿Mozzarella芝士🧀一咬落去輕輕一拉,立即有拉絲效果😍.🍴凱撒沙律平時食沙律好怕太多醬汁,呢度醬汁份量啱啱好😌羅馬生菜配以脆麵包粉、芝士粉、煙三文魚,好清新開胃😙.🍴教父薄餅主角出場🍕薄餅即叫即製熱辣辣🔥配料相當豐富,有肉丸、乾蒜、蘑菇、燈籠椒、黑橄欖、車厘茄✨不得不讚個餅底,夠晒柔軟煙靭,充滿小麥香🌾唔少得配埋店家特製醬汁,大大提升滋味😋.🍴鵝肝直通粉一上檯已經香氣四溢🤤直通粉完全達到Al Dante質素👍🏻煎鵝肝及蘑菇配以用紅酒烹調嘅濃郁醬汁,令人一試難忘🥰.🥤士多啤梨奶昔跟餐包兩杯飲品,加$25可轉奶昔🍓奶昔加埋忌廉果醬,勁邪惡😆質感香滑,甜度適中😌.除咗堂食,餐廳都提供外賣🥡下次想食Pizza,可以再戰🤪

🌟二人餐

🍴教父薄餅

🍴鵝肝直通粉
鵝肝直通粉

🥤士多啤梨奶昔
除咗堂食,餐廳都提供外賣🥡下次想食Pizza,可以再戰🤪
凱撒沙律
鵝肝直通粉
4天前 0 瀏覽
同朋友睇完電影九龍城寨之圍城,意猶未盡,趁機幫襯附近小店,體味龍城情懷。店舖擺設突出九龍城,有指示牌,背景音樂播放電影主题曲。pizza店梗係食pizza,我地二人點左二人套餐,包括一個12寸pizza,一款小食同2罐飲品。pizza叫左夏威夷,配料有菠蘿、千島酱同意式肉腸,pizza餅底好脆,顏色十分鮮豔,菠蘿十分清甜,意式肉腸同千島酱好match,完全唔油腻。小食點左2款,bbq鷄翼同自家製牛肉丸,鷄翼好入味,牛丸十分彈牙,牛肉味濃!
店舖擺設突出九龍城,有指示牌,背景音樂播放電影主题曲。
2024-05-29 0 瀏覽
今晚無住家飯食,一個人走過嚟九龍城搵食,經過呢間小店,俾佢放喺門口嗰個pizza燈箱吸引咗,就食呢間。店內都以黃色為主色,牆上有大大兩個可愛嘅卡通公仔作裝飾,幾得意!手工pizza都有九款味道選擇,另有多款意粉和小食。我叫了(一人pizza餐)有個六吋嘅pizza加飲品$58,味道選了夏威夷,餡料用上意式肉腸、菠蘿和千島醬,唔好睇佢細細個,餡料超多,鋪得滿滿整個pizza ,一口咬下餅底鬆軟,菠蘿粒香甜,肉腸微微咸香,配上千島醬開胃又美味。+$28可追加一款小食,我就加了兩款雞翼,余均益雞翼,微辣,十分惹味;B B Q雞翼,外皮微脆,酸甜中帶少少煙熏味,色香味俱全,飲埋可樂,夠晒滿足😋這種獨處的時光都幾享受😊
手工pizza都有九款味道選擇,另有多款意粉和小食。
這種獨處的時光都幾享受😊
2024-05-29
今日出去九龍城覓食,經過南角道有間好鬼搶眼💛黃色嘅餐廳,門口已經有打卡位,入面裝修都好特別,原來餐廳標誌、插畫,系由香港插畫家繪畫設計。全部即叫即整嘅薄餅底,仲有意粉、小食、汽水、甜品。🅜 PIZZA SET FOR 2 $188⇝ One 12” Pizza 🍕 ( Mama Mia! 手工薄餅 )意式煙肉、意大利香腸、辣肉腸、意式肉腸,超薄嘅餅底,一層拉絲芝士,上面鋪滿好多材料,份量十足。另外有黑松露醬,可以隨自己喜好而加上。⇝ One Snack 🍗 ( BBQ 雞翼 5pcs ) 脆炸雞翼,加上傳統BBQ醬,味道酸酸甜甜。⇝ Two Soft Drinks🥤 ( Coke 、Cream Soda )Ⓛ Linguine Vongole 🍝 $108蒜香蜆意粉,用上厚肉白沙蜆、香芹、扁意粉、橄欖油,味道鮮美。🌟 另外,餐廳仲有「一個人原來都可以盡興」一人餐 $58( 6” 手工薄餅 +飲品) 👍🏻

🅜 PIZZA SET FOR 2 $188
⇝ One 12” Pizza 🍕

⇝ One Snack 🍗

⇝ Two Soft Drinks🥤
( Coke 、Cream Soda )

Ⓛ Linguine Vongole 🍝 $108

2024-05-24
宋皇台站一出隔離就係地點方便又可以食埋個糖水先返屋企去九龍城唔一定要食泰國菜嘅多人食嘅話食pizza都係個唔錯嘅選擇而且性價比高經濟實惠✨Hawaii Pizza✨✨蒜香蜆意粉✨✨蕃茄醬蒜蓉蝦✨✨余均益雞翼✨手工簿餅有九款分三個size一個人食都可以輕易ko一個六吋嘅今次食嘅呢款港式風情夏威夷薄餅新鮮熱辣出爐多料皮薄香脆個余均益辣醬雞翼都有啲驚喜可以話係港式風情嘅水牛雞翼最後要提嘅係隨薄餅附送嘅自家製蒜蓉香草醬汁🤎絕對係成餐飯最畫龍點睛之處!
宋皇台站一出隔離就係

個余均益辣醬雞翼都有啲驚喜
可以話係港式風情嘅水牛雞翼
最後要提嘅係隨薄餅附送嘅
自家製蒜蓉香草醬汁🤎
絕對係成餐飯最畫龍點睛之處!
2024-05-27 0 瀏覽
Mama Mia! Pizzeria今次要介紹九龍城一間pizza店,佢哋除咗有手工pizza之外,仲有各款小食,一人6吋手工pizza都只係$58,仲可以按你鍾意嘅配料加錢落pizza度,套餐仲包汽水,加小食算平,又唔收加一服務費,pizza店嚟講性價比高!呢間pizza店門口有一級,我又要出動我塊斜板嘅時候,入到pizza店覺得空間好大,牆上面有好多好cute食緊pizza嘅公仔,裝修以黃色同白色為主,仲有好多打卡公仔,啱哂食飽嘅你打打卡影下相!1.芝士四重奏6吋手工薄餅+忌廉汽水$58+炸芝士條(2件)$28(8.5/10)呢個芝士四重奏手工薄餅係用咗莫薩里拉芝士、車打芝士、煙燻芝士同藍芝士,薄餅底算係厚批,厚批之餘都好鬆軟,呢個芝士四重奏食落唔會好滯,但係芝士味香濃,6吋薄餅一人食啱啱好,仲加咗$28有兩件炸芝士條,炸芝士條入面勁多芝士,芝士拉絲大概有10cm長,記得要盡快食炸芝士條,一凍咗就拉唔到絲啦!忌廉汽水:正常2.辣肉腸6吋手工薄餅+芬達汽水$58+炸芝士條(2件)$28+BBQ雞翼(2隻)$18(9/10)呢個辣肉腸6吋手工薄餅酸酸辣辣,辣肉腸就少少辣,薄餅面頭應該搽

忌廉汽水:正常

呢個辣肉腸6吋手工薄餅酸酸辣辣,辣肉腸就少少辣,薄餅面頭應該搽咗好多番茄醬,薄餅底算係厚批,厚批之餘都好鬆軟,6吋薄餅一人食啱啱好,仲加咗$28有兩件炸芝士條同加$18有2隻BBQ雞翼,炸芝士條入面勁多芝士,芝士拉絲大概有10cm長,記得要盡快食炸芝士條,一凍咗就拉唔到絲啦!
BBQ雞翼:呢隻BBQ雞翼應該查做咗bbq醬再拎炸,咬落去好香脆,雞翼肉質多汁嫩滑,味道又啱啱好!
芬達汽水:正常

3.余均益雞翼(5隻)$58(9.5/10)
呢個余均益雞翼有少少酸酸辣辣,但辣度唔會好辣,雞翼肉質多汁嫩滑,好好食好惹味!

4.提拉米蘇$48(10/10)
呢個Tiramisu甜品咖啡味好濃郁,蛋糕濕軟得嚟唔會好水,入面忌廉口感好滑,甜度就啱啱好,唔會好甜!

2人總共價錢$296

個人口味總評分:9.25/10

@mamamiapizza.hk

地址:九龍城南角道5號地舖

#MamaMiaPizzeria #pizza #薄餅 #九龍城好去處 #九龍城美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-05-27 0 瀏覽
九龍城真係美食天堂,咩菜式都有。今次來試主打手打Pizza的餐廳。原來餐廳無加一,都幾抵食。2大1小只是300蚊内。二人餐Pizza Set $188 ,包一個12吋大批,一款小食和兩罐飲品。🍕Amatriciana pizza呢個pizza超多芝士,可以拉絲。薄餅皮好鬆軟,辣椒粒係神來之筆,完全體會香辣的味道。🐓余均益雞翼表面D辣醬好過癮,叫鷄之選!肉丸就無乜特別。見tiramisu $48都幾平就試下。反而有驚喜。首先都幾大杯,而裏面的cream真係食得出有咖啡味,層次分明,有心機!超級推薦。環境乾净。
原來餐廳無加一,都幾抵食。2大1小只是300蚊内。

🍕Amatriciana pizza

🐓余均益雞翼
表面D辣醬好過癮,叫鷄之選!

環境乾净。
2024-05-25
2024-05-26 0 瀏覽
Mama Mia! Pizzeria九龍城南角道5號地舖經開九龍城,老友帶咗我去食Pizza,手工薄餅加特色小食,有驚喜。😄Mama Mia! 12" 手工薄餅外籍廚師即叫即製,配料有意式煙肉、意大利香腸、辣肉腸、意式肉腸,滿足曬我食肉獸嘅願望😽,面層的香腸焗到好鬆脆,香濃芝士溶化在薄餅中,餅底鬆脆,口感煙韌。追加了蒜蓉及香草提升層次,食到一半加酸酸甜甜嘅醬汁味道更佳,大滿足!😻余均益雞翼即叫即炸,雞肉新鮮嫩滑,醬汁好惹味,雞翼外層仲係脆嘅,記得趁熱食,推薦!😋炸芝士條好邪惡,原條芝士即炸,份量十足,外脆內軟。😄Mama Mia! 肉丸肉丸肉汁豐富,肉味香濃,口感鬆軟,醬汁惹味開胃冇味精,食到停唔到,必食!🤤食 Pizza 配可樂雪碧係基本啦,好 chill 。😁Mama Mia! Pizzeria 環境舒適,食材新鮮,交通方便,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻

九龍城南角道5號地舖

Mama Mia! 12" 手工薄餅

炸芝士條

好邪惡,原條芝士即炸,份量十足,外脆內軟。😄

Mama Mia! 肉丸

食 Pizza 配可樂雪碧係基本啦,好 chill 。😁

2024-05-22
2024-05-26 0 瀏覽
去咗#九龍城 呢間#MamaMiaPizzeria ,唔食泰國菜,去食手工薄餅,即叫即整真係好正!一入到去已經感受到濃厚嘅意大利風情+本地有趣卡通畫風的餐廳佈置,今次叫咗兩個一人套餐,再加一客#燴牛肉寬麵 ,講講每款食物嘅感覺。#巴馬火腿薄餅6吋嘅 #巴馬火腿薄餅 用料十足,有巴馬火腿、水牛芝士、火箭菜同車厘茄,配搭非常好。薄餅底脆卜卜,芝士溶化得啱啱好,每一啖都好滿足。🍕🍕🍕🍕⭐(4.5分)#MamaMia肉丸呢兩粒#MamaMia肉丸 真係好香,肉質鮮嫩多汁,調味剛剛好,完全唔會太鹹,配埋佢哋嘅自家番茄醬,一流!🍝🍝🍝🍝(4分)#炸芝士條#炸芝士條 係脆卜卜嘅外層包住溶化嘅芝士,真係齋食已經好過癮,拉絲效果一流!🧀🧀🧀🧀(4分)#MamaMia薄餅呢個招牌薄餅 有煙肉、意大利腸、辣肉腸,同燒烤醬一齊食味道豐富,煙韌嘅餅底加埋豐富嘅肉類,真係一流。🍕🍕🍕🍕⭐(4.5分)#余均益雞翼不得了,呢個本地馳名辣椒醬真係好正,雞翼夠哂入味,又辣又香,非常正宗。🍗🍗🍗🍗⭐(4.5分)#燴牛肉寬麵牛肉燉得好腍,加埋濃郁嘅醬汁,配埋寬麵,非常好味,完全係comfort food。🍝🍝🍝🍝(4分)每道

#巴馬火腿薄餅

#MamaMia肉丸

#炸芝士條

#MamaMia薄餅

#余均益雞翼

#燴牛肉寬麵

每道菜都非常出色,尤其薄餅真係值得一試。如果你鍾意pizza,一定要試下呢間#MamaMiaPizzeria 。
2024-05-26 0 瀏覽
呢日同大大去九龍城學跆拳道,我上完堂見到呢間Pizza店,門面有塊Pizza燈好可愛,就同佢入咗去食。入到去裝修都有創意又得意,好似去咗新嘅九龍城地鐵站咁😍夏威夷薄餅:這款Pizza餅底煙靭酥脆,融合了酸甜的菠蘿、鹹香的意式肉腸以及千島醬的濃郁口感,帶來一種獨特的風味體驗。松露忌廉意粉:松露的獨特風味與奶油的豐潤口感完美結合,為意粉帶來了濃郁的口味。意粉質地彈牙,與醬料的滑順相得益彰。BBQ雞翼 :|BBQ醬料與雞肉完美融合,使得每一口都能品嚐到香氣四溢的烤肉風味,雞肉鮮嫩多汁,令人愛不釋口。水牛芝士條:水牛芝士條的外層酥脆,內部融化的芝士濃郁滑順,非常美味!MamaMia#Pizzeria#九龍城#夏威夷薄餅#松露忌廉意粉#水牛芝士條#BBQ雞翼

夏威夷薄餅:

松露忌廉意粉:

BBQ雞翼 :

水牛芝士條:
水牛芝士條的外層酥脆,內部融化的芝士濃郁滑順,非常美味!

MamaMia#Pizzeria#九龍城#夏威夷薄餅#
松露忌廉意粉#水牛芝士條#BBQ雞翼
2024-05-24 0 瀏覽
今次本身想食泰菜,但發現原來距離宋皇臺站1分鐘路程就有間modern 🍕 Pizza 手工小店,試完好有驚喜😍店舖由外賣起家,門面以sharp黃作主調超奪目,而且搵咗「謝曬皮」既插畫做裝飾,仲有啲對鏡自拍位啱曬打卡📸😆 💰食物價錢超乎預期地親民 & 好味,又係一間我會回訪既驚喜小店🥰👨🏽‍🍳廚師喺開放式廚房搓麵團整pizza食客用QR code落單後可以自助取餐具 (小店唔收加一)🗒️套餐:1人Pizza餐:: 6吋🍕+ 1小食 + 1飲品 = $582人餐:: 12吋🍕 + 1小食 + 2飲品 = $188🍕口味港式咖哩牛腩😳Mama mia! (意式煙肉,意大利香腸,辣肉腸,意式肉腸)瑪格麗特 辣肉腸夏威夷芝士四重奏(莫薩里拉芝士,車打芝士,煙燻芝士,藍芝士)羅馬辣味煙肉巴馬火腿Truffle 松露 (黑松露醬,白菌,冬菇)😋食評😋😍🍕羅馬辣味煙肉Pizza即叫即整,可以見到大廚喺半開放式廚房搓麵團👨🏻‍🍳6吋批細細個,真係剛剛好一人份量,而且焗得香脆,上碟時熱辣辣,醬汁夠多但Pizza仍然焗得香脆!舖滿蕃茄醬/辣椒乾/莫薩里拉芝士/巴馬臣芝士/車厘茄/乾蒜/意式煙肉好香好豐富!❣️推

👨🏽‍🍳廚師喺開放式廚房搓麵團整pizza
食客用QR code落單後可以自助取餐具 (小店唔收加一)

🗒️套餐:
2人餐:: 12吋🍕 + 1小食 + 2飲品 = $188

🍕口味
港式咖哩牛腩😳
瑪格麗特
辣肉腸
夏威夷
芝士四重奏(莫薩里拉芝士,車打芝士,煙燻芝士,藍芝士)
羅馬辣味煙肉
巴馬火腿
Truffle 松露 (黑松露醬,白菌,冬菇)

😋食評😋

😍🍕羅馬辣味煙肉

好香好豐富!❣️推薦❣️

❣️所有pizza配自家製蒜蓉香草醬❣️
必食!雖然Pizza本身已經好夠調味,但再加埋呢個秘製醬料真係錦上添花!
佢嘅蒜蓉味唔明顯,同Pizza嘅蕃茄醬好夾,平時唔食蒜嘅朋友都大讚好食😍

😋小食😋
🐓余均益醬/BBQ醬雞翼
醬汁係極具本地特色既辣椒醬😳但食起嚟唔會太辣/刺激,反而又甜又酸😋必試!

🍝松露忌廉意粉 $98
外賣平台落單有折,更抵食😋
松露香氣四溢,意粉非常彈牙!