門口擺放Mirror-Edan 嘅宣傳海報同應援物😍,已經吸引咗我嘅目光,加上店舖嘅裝潢偏向少女風👧🏻,以粉紅色💓為主打設計,LUCY是一家值得稱讚的手搖飲品舖,這裡的烏龍奶茶尤其令人驚艷。LUCY以其性價比馳名, 杯子大小超乎想像,絕對是超值的選擇:🥤烏龍奶茶:LUCY的烏龍奶茶絕對是經典中的經典。它融合了濃郁的茶香和香濃的奶味,每一口都散發出濃郁而誘人的香氣。最令人印象深刻的是,LUCY提供的烏龍奶茶杯大小驚人,絕對超值。大大的杯子裝滿了美味的烏龍奶茶,讓人一次品嚐到滿滿的茶香和奶香。不僅如此,LUCY的烏龍奶茶價格合理,性價比極高。以相對較低的價格享受到這麼大杯的美味烏龍奶茶,實在令人感到驚喜和滿足。LUCY的烏龍奶茶給茶味濃郁,杯大得驚人。無論您是喜歡濃烈茶香還是奶香濃郁,LUCY的烏龍奶茶都能滿足您的味蕾。前往LUCY,享受一杯大杯的烏龍奶茶,可以讓您的口感和心情都獲得滿足和愉悅。

🥤烏龍奶茶:
2023-05-12
  • 烏龍奶茶
2023-05-25 26 瀏覽
外賣到餐無提供吸管😅😅😅請問點飲⋯本來都算,就咁飲,點知個杯質量好差,好軟身,倒住黎飲,會爆蓋,漏曬出來,搞到一身都係⋯味道一般⋯珍珠好難食。唔再幫襯!!
外賣到餐無提供吸管😅😅😅
請問點飲⋯

味道一般⋯
珍珠好難食。

唔再幫襯!!
外賣送餐
2023-02-16 181 瀏覽
Lucy’s Cup💛熱珍珠白桃烏龍奶茶 少甜M $28學生優惠 -$3人均消費: $12.5 (2人)-佢嘅M size(中杯)已經係700mL🤯所以真係夠晒 好抵飲🤩仲要學生優惠(帶學生證/着校服)可以減$3佢嘅珍珠比起坊間嘅冇咁彈牙偏淋身啲 不過都有咬口😚而烏龍奶茶係真係試到個茶底係有啲唔同同埋 顏色都係比較淺色啲但白桃味就冇咁突出 唔係好飲到🍑味同埋雖然我哋係嗌咗熱🔥不過佢最多只係暖笠笠🥰·以上食評 純粹根據個人口味而寫所以帶返頭盔先👷🏽 -15/2/2023 drank-有興趣嘅朋友仔 可以試吓👇🏽Lucy's Cup (荃灣)💛荃灣昌泰街5號富榮大廈地下1號舖 · 好味程度:🌕🌕🌕🌗🌑抵食程度:🌕🌕🌕🌕🌑環境靚靚:🌕🌕🌕🌗🌑服務態度:🌕🌕🌕🌑🌑會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑·#od荃灣覓食之旅 #od食掃街 #od飲台灣嘢·希望疫情快啲完結啦💛大家都要身體健康💛
Lucy’s Cup💛
熱珍珠白桃烏龍奶茶 少甜M $28
學生優惠 -$3
人均消費: $12.5 (2人)

佢嘅M size(中杯)已經係700mL🤯
希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-02-15
2022-11-22 206 瀏覽
小編依晚同朋友喺荃灣食完晚飯,然後一齊行去路德圍,順便再去幫襯Lucy’s Cup兼碰碰運氣睇下攞唔攞到🐨Ian應援!最後係成功嘅!✌🏻[ 亂闖試飲 ]🍹 玫瑰洛神花果茶 (S) 😋😋😋😋小編又係叫返依杯茶飲,食完晚飯有啲滯滯地,依杯好適合解一解膩,酸酸甜甜,仲飲到淡淡🌹玫瑰花香。😚宵夜 💵 約港幣$20/人💁🏻‍♀️ 依間真係好抵飲!已經前後幫襯過三次!大家掃街嘅時候,不妨買嚟試試!🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試飲 ]
🍹 玫瑰洛神花果茶 (S) 😋😋😋😋

宵夜 💵 約港幣$20/人

玫瑰洛神花果茶  (S)
2022-11-22
5 分鐘 (外賣自取)
$20 (宵夜)
玫瑰洛神花果茶  (S)
2022-09-26 247 瀏覽
話就話秋分 但日頭都係熱到爆經過比張水果茶宣傳吸引咗埋去$45大大杯 四種茶底可以揀揀咗四季清春烏龍 店員話清清地可以揀烏龍想濃味就揀紅茶底全部都用新鮮水果 店員話飲完可以用佢隨杯附送嘅梅子粉倒落去夾埋啲生果食呢個食法第一次喺手搖店遇到 真係唔錯另外兩位朋友揀咗最經典嘅珍珠奶茶奶茶好香 味道平衡 最正係珍珠好煙韌勁好𡁻 又夠黑糖味另外一位朋友叫咗草莓星球奶蓋面 奶味好突出 仲有星星啫喱 同埋爆珠朋友表示相當驚嘆 仲話好啱飲估唔到男人會愛上少女手搖🤣下次要再試其他野飲
話就話秋分 但日頭都係熱到爆

朋友表示相當驚嘆 仲話好啱飲

估唔到男人會愛上少女手搖🤣

下次要再試其他野飲
2022-08-26 197 瀏覽
間舖頭成個名,Menu,裝飾都好有風格,好有少女,年輕嘅感覺。聽講呢間舖最出名嘅就係水果類嘅飲品,於是就試咗個草莓星球,果然真係好清新,草莓亦都好鮮甜。好飲!推介

外賣自取
炎炎夏日,好想搵返杯凍嘢嚟飲吓😚但又唔知飲咩好,行行吓就去咗路德圍,之後就見到一間裝修得好靚嘅手搖飲品店,成間都係粉嫩色咁,好吸引呀😍口渴嘅我已經即刻衝咗過去買咗杯嚟飲la😆🍓草莓星球(M) $37(芝士奶蓋+鮮奶+爆珠+啫喱+果蓉)呢杯係熱賣之一✨芝士奶蓋濃厚順滑,飲落有少少鹹鹹哋咁😋而下面就好重奶味,撈埋底部嘅果蓉一齊飲,味道有d似士多啤梨雪糕,飲落唔會太膩💕不過士多啤梨味較淡,唔算突出😢但另外入面仲有好多配料㗎~爆珠一咬落去就有d酸酸甜甜嘅汁流出嚟,感覺更清新,幾開胃🥰仲有星星形嘅啫喱,好特別呀🤩質感煙靭又彈牙,口感非常豐富~呢杯嘅鮮紅色夠晒搶眼,又係時候打卡la 😝呢度仲有好多款式嘅手搖飲品,上網見到賣相超靚,好夢幻㗎~而且店員亦非常有禮貌,仲主動問我有冇帶學生證,話學生有優惠,佢唔講我都唔知😅所以下次有機會一定會試吓其他😬評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)❣️味道:⭐️⭐️⭐️❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️❣️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨❣️CP值:⭐️⭐️⭐️📍荃灣昌泰街5號富榮大廈地下1號舖❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl

🍓草莓星球(M) $37
(芝士奶蓋+鮮奶+爆珠+啫喱+果蓉)
草莓星球

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️

📍荃灣昌泰街5號富榮大廈地下1號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
外賣自取
2022-07-25 190 瀏覽
🌞 天氣日日持續35度左右,真係熱到人都溶咁滯。依次過開嚟荃灣,又流咗咁多汗,臨走前真係要補充下啲水份,上次經過Lucy’s Cup已經想試,就趁依次試飲埋!💦[ 亂闖試飲 ]🍹 玫瑰洛神花果茶 (S) 😋😋😋😋接過手望落去係迷幻嘅橙紅色,飲落酸酸地,少少甜,好醒胃清爽,真係好適合成日流汗嘅夏天叫嚟飲,而且好抵飲!🤤下午茶 💵 約港幣$20/人💁🏻‍♀️ 依間茶飲店久唔久都會接應援,住喺附近嘅街坊都可以留意下㗎!🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

[ 亂闖試飲 ]
🍹 玫瑰洛神花果茶 (S) 😋😋😋😋

下午茶 💵 約港幣$20/人

玫瑰洛神花果茶
2022-07-25
玫瑰洛神花果茶
2022-06-30 217 瀏覽
Ordered pineapple and strawberry smoothies for delivery, arrived nice and cold. I would not describe them as smoothies though, closer to slushies without the same texture or taste of blended fruit. Honestly leaning towards a not recommended but the drinks were alright, if a bit less natural and refreshing than I was hoping.
外賣送餐
2022-06-06 214 瀏覽
門口擺放Mirror-lan嘅宣傳海報同應援物😍,已經吸引咗我嘅目光,加上店舖嘅裝潢偏向少女風👧🏻,以粉紅色💓為主打設計,仲有自家設計嘅店舖公仔logo,令人更加記得呢一間特別嘅手搖飲品舖。桃芒星球 $37(M)足料桃肉🍑、芒果肉🥭,每一啖都食到啫喱、果肉、爆珠同椰果,層次多多👍🏻,配埋香濃嘅蜜桃紅茶同鮮奶,口感豐富。飲品大杯之餘,仲有得較甜度,所以叫微甜可以減低配料本身有嘅甜味,攪勻後嘅味道剛剛好。

桃芒星球 $37(M)
2022-06-05
2022-05-23 194 瀏覽
今日有野要黎荃灣做,梗係幫襯d未食過未買過既小店啦,行過見到呢間叫Lucy’s 既飲品店,係賣我喜歡既芝士水果茶,我就叫左杯黎試下~我呢杯係草莓星球,入面有爆珠同啫喱,比起平時d芝士水果茶仲加多左驚喜,正!
2022-05-09 172 瀏覽
冇得晚市堂食 就多咗去荃灣掃街🤪🤪發現咗呢間lucy cup!!痴線嘅 超大杯😂😂😂有成900ml LOL飲完超飽 咁大杯都係around $30 好抵🤟🏻珍珠都好食!
冇得晚市堂食 就多咗去荃灣掃街🤪🤪
發現咗呢間lucy cup!!
痴線嘅 超大杯😂😂😂
有成900ml LOL
飲完超飽 咁大杯都係around $30 好抵🤟🏻
珍珠都好食!
2022-04-13 130 瀏覽
After my burger, I had my drink here(just opposite to the burger shop)I tried their other drinks in past which was great so I decided to try their purple potato and taro.Unless you plan to share it, don't order large size as even Medium Size is very fulfilling. The drink contained so much, Taro, purple potato, coconut, tapioca pearls etc. and the swirling pattern was lovely still. Moreover, it was rich without being too sweet. Hoping to try more of their other drinks
Purple Potato and Taro Star Wars
2022-04-13
2022-04-01 111 瀏覽
熟我嘅朋友都知我有珍珠奶茶癮,耐唔耐就要飲番杯續命咁😆睇珍珠奶茶關注組,見到佢有介紹呢間勁大杯嘅珍珠奶茶,即刻買黎試試佢🌈珍珠茉香奶綠 $30同出面嘅價錢差唔多,但佢嘅份量係雙倍咁滯,足足950ml!飲完真係十分之罪惡,成1L珍珠奶茶俾我飲落肚😌先講味道,可能由於係綠茶嘅關係,茶味唔會話好出,淡淡嘅清香🍵值得一讚嘅係佢嘅珍珠,好有黑糖味,夠晒甜!雖然成杯野唔係話好濃好好飲,但咁嘅價錢咁嘅份量,我覺得都值得支持下🤤

🌈珍珠茉香奶綠 $30
2022-03-31
2022-03-19 99 瀏覽
長期encore 菠蘿芒果more more 茶 & 海藍之迷👍🏻 好鍾意藍色嘅飲品,好靚菠蘿芒果超足料,出面大部份嘅飲品店我覺得生果嘅份量落得唔夠,啲果味成日都有到喉唔到肺嘅感覺,而Lucy 嘅水果茶就好足料,佢嘅水果茶我覺得係路德圍果邊咁多間入面做得最好👍🏻同埋佢有大、中 or 細杯選擇,大杯有950ml, 飲兩個鐘都未飲哂,買返屋企睇電視飲最啱🤣 店員態度又好好,可以傾吓偈😆仲成日都有Mirror 應援物品發貨🤣

2022-03-13